11.1.2011

MINUN FLUNSSANESTOKONSTINI

* D-vitamiinia
* Vitamiinijuomaa (Sana-Sol)
* Vitamiiniporetablettia (tässä on lisäks paljon semmostakin mitä Sana-Sol ei anna)
* Valkosipulia/Sipulia (juu ei tuu usein otettua mut pitää kyl flunssan poissa)
* Lämpimästi pukeutuminen
* Joukkoliikenteessä AINA hanskat kädessä (kiinnittäkääpä huomiota joskus bussissa liikkuessanne miten ne muut ihmiset siellä menee – useimmiten paljain käsin)

* Ja yks hyvä konsti on kans huuhdella sarvikuonolla noita onteloita. Et sekin KUULEMMA estää. Itse kävin ostamassa tuon kuonon mutten ole vielä ehtinyt käyttämään, kun oma tukkoisuuteni lähti kälppimään sillä sekunnilla ku tuon menin ostamaan. Pelästyivät kai joutuvansa siihen suolakuurille. No eipä silti, ei se oo pelastanut niitä et nenä aukeski vaan aion tästä lähin säännöllisesti kuonottaa nokkaani.


Pakko vielä sanoa, että meilläpäin tosiaan aika moni ihminen ei pidä hanskoja bussissa. Vaan ihan paljain käsin ottavat tangosta kiinni. Kyllähän siellä toki ne pöpöt muutenkin saattaa saada, mutta se käsikosketus on parhain tapa tulla kipeeksi. Itse oon nyt vuoden ajan kiinnittänyt tuohon huomiota. Ja monesti huomaan, että joku yskii tai aivastaa käsiinsä ja seuraavassa hetkessä on tangossa kiinni kun pitää ulos päästä. Ja näin ne pöpöt vaihtaa omistajaa kun joku varomaton ihminen nappaa tangosta kiinni ja sattumoisin vaikka hieroo silmäänsä kun kutittaa (tai vastaavaa), niin näin se pöpö sitten tarttuu siihen. Niin että KÄYTTÄKÄÄ NIITÄ HANSKOJA BUSSISSA LIIKKUESSANNE!

14 kommenttia:

 1. Hyviä konsteja varmaankin kaikki! Ovatko toimineet kohdallasi?

  VastaaPoista
 2. hmmmm mutta etkö sä ole aika usein valittanut olevasi kipeä :D

  onko sulla hanskat bussissa keskikesälläkin?

  VastaaPoista
 3. Ei kannata bussilla kulkea ollenkaan, kannatta pyöräillä.

  VastaaPoista
 4. Käsienpesu on huomattavasti tehokkaampi keino välttää pöpöt, kun niiden käsien suojaaminen. Eikä niitä käpälöitä kannata suuhunsa tunkea (esim. kynsien pureskelu), tai syödä tai juoda mitään ilman pesua. Ei kädet ime mitään pöpöjä, vaan ne pöpöt kulkee, kun pesemättömät kädet tuo pöpöt suuhun!

  VastaaPoista
 5. Mikäs onkaan sen sun edellisen blogin nimi, kiinnostais lukea sitäkin :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi1,
  Sanotaanko että aika hyvin ovat. Tokihan nyt joskus flunssia tulee ja menee, mutta tuon jälkeen kun aloin noihin kiinnittämään eniten huomiota + desilfioimaan käsiä (en kyl joka käänteessä) ni sairastelut on vähentyneet aika radikaalisti mun kohdallani.

  Anonyymi2,
  Joo, kyllähän mää usein olin kipeä mut sillon en käyttänytkään noita keinojani. Näitä oon nyt syksystä lähtien käyttänyt enkä ole kipeänä ollut. Paitsi nyt joulukuussa tää aika sitkee flunssa mut luulen sen saaneeni mieheltäni koska hän sairastui siihen ensimmäiseksi. Ja kyllähän mää mieluusti voisin pitää keskikesällä hanskoja, mut jotain erittäin kevyitä ja VAIN bussissa.

  Anonyymi3,
  Joo, kyl mää mieluusti pyöräilisinkin mutta kun tota työmatkaa tulee semmoset 25km/suunta ni ei oikein voi. Sillon kun työmatka oli 7km/suunta ni sen meninkin pyörällä, niin pitkälle ku säät tai pyörä anto periksi.

  Anonyymi4,
  Jep, käsien pesu ja käsidesi ovat hyviä konsteja myöskin. Mut ne nyt on aika sellaisia perusasioita jotka pitäs tehdä jo muutenkin. Joten en näitä listannut. :)

  Anonyymi5,
  En tiedä haluanko antaa vanhaa blogiani kun se on täynnä niin sellaista asiaa jota en halua sekoittaa tämän blogin kanssa.

  VastaaPoista
 7. Entä kaupat? Tai pankkiautomaatit? Ovenkahvat bussien ulkopuolella? Meinasitko ettei niissä pöpöt leviä? Kosketko ikinä mihinkään kaiteisiin? Käsitteletkö rahoja ilman hanskoja?

  VastaaPoista
 8. Enpä jaksa uskoa, että bussi on pahin pöpöpesä. Ihan kaikki on. Missä nyt vain on paljon ihmisiä ja ihmiset koskee jonnekin. Kuten em. anonyymi kirjoitti. Kätevintä siis on pestä käsiä!! Tai jossei oo mahdollista, käyttää käsidesiä. Mitään extrahygieniaa ei tarvi, kunhan pesee kädet esim. kotiin tullessa, ennen syömistä yms ja aina, jos on aivastellut tai niistänyt. Itse käytän käsidesiä lähinnä töissä välillä, kun ei voi juosta pesemään jatkuvasti (käsittelen rahaa, olen sairaiden ihmisten kanssa).

  Ihan turhaa vedät kahta monivitamiinivalmistetta ;) Ei oo suurta merkitystä flunssalle noilla. C-vitamiini voi lyhentää flunssaa yhdellä päivällä, mutta sitä pitää ottaakin sitten aika överiannos.

  VastaaPoista
 9. norppa,
  Joo, siis kyl mä tiedän et se käsien pesu on kaikkeista kätevin. Mut kuten sanoin, en sitä listannut koska sehän nyt kuuluu perushygieniaan. :)

  Mut kyl bussi on pöpöpesä. Itse oon nyt kiinnittänyt huomiota siihen miten ihmiset aivastelee käsiinsä ja sit ottaa kiinni siitä tangosta ku lähtee ulos.

  Miehän olin aika usein jossain flunssassa, mut sit ku aloin touhuilee noita mun konstejani ni flunssailut väheni. Mut ehkä toiki on yksilöllistä? Tiedän muutaman kaverin jotka ei sen ihmeemmin tee mitään kepposkonsteja ja pysyvät terveinä.

  Noita vitamiineja mie syön nyt ihan muustakin syystä, et pysyisin terveenä. Enkä siis suinkaan kahta vitamiinivalmistetta - aina siis jompikumpi. :)

  Mut kaiken A ja O, on se et kädet pysyy puhtaina.

  VastaaPoista
 10. No siis meinasin sitä, et yhtälailla kaupat on pöpöpesiä, kuten muutkin julkiset paikat. Just mietin, et itellä kun on aina nuha allergian takia, niin monesti oon saattanu niistää kassajonossa ja sitten vaan naputtelemaan sirulukijaa jne. Siinähän ne hyvin leviää - ihan kaikessa, mihin ihmiset paljon koskee, kuten ovenkahvatkin.

  VastaaPoista
 11. http://www.iltasanomat.fi/terveys/Pankkiautomaatit%20yhtä%20likaisia%20kuin%20julkiset%20vessat/art-1288361815038.html

  VastaaPoista
 12. Pöpöt leviää yllättävän helposti. Ei niitä täysin pääse karkuun. Itelläni vaan meni hermot, et ku olin aika usein jossain flunssassa. Ni tossa syksyllä oikeen alotin et katsotaan miten paljon on flunssia kun kiinnittän enemmän huomiota vitamiineihin sekä käsihygieniaan. Ja tasan YHDEN kerran oon ollu flunssassa.

  VastaaPoista
 13. Ja pisaratartunta on melkein yhtä paha kuin koskemalla jonnekin saatu. Eli voit saada bussista flunssapöpön, vaikka kukaan ei suoraan naamalle yski/aivasta, vaan vaikka takanasi jne.

  VastaaPoista
 14. Mulla loppu flunssat yms. kun seinään sen jälkeen kun aloitin syömään kunnolla (ja kunnon kamaa, ei mitään suomen surkeita versioita) d-vitamiinia ja kiinnittämään extra-huomiota käsienpesuun. Keräsin ennen (yhtään liioittelematta) about jokainen taudin mitä vain oli liikkeessä ja nyt ei mitään. Eikä edes tarvitse pitää hanskoja bussissa ;)

  VastaaPoista