20.2.2011

Minä ja Politiikka

... ei kyllä yleensä ole hyvä yhdistelmä mutta koetetaan tämän kerran...

Mulla ei ole mitään varsinaista puoluetta jota kannatan mutta itse tykkään tietyistä periaatteista kun pitäisi sitä ehdokasta valita. Ja näissä valinnoissa on hyvänä apuna tuo MTV3:sen Vaalikone. Tykkään tuosta, kun saa itse laittaa että onko samaa vai eri mieltä.

Mutta listataampa muutamia asioita, jotka nyt tulee mieleeni.
(ja hei, näistä ei tartte sitte kenenkään ottaa hernettä nenään - tää on mun oma aate koko politiikasta sun muusta)

*Nuorisotyöttömyys alas! Siis aivan liikaa on nuorisolla tuota työttömyyttä. Siis jossain kyllä mättää, kun kyllähän noita työpaikkoja näkyisi olevan. Okei, tiedän itsekin kokemusta kun valmistuin suoraan työttömäksi TOSIN minun piti päästä töihin, mutta se peruuntuikin sitten viime hetkillä. Ei ole hyvä jäädä työttömäksi, siinä passivoituu eli jotain pitäisi tälle työttömyys -asialle kyllä tehdä.

*Maahanmuuttoasiaankin voisi enemmän paneutua, että kelle sellainen paikka myönnetään. Ettei mun mielestäni nyt tarvitsisi Suomea ihan kokonaan sellaisilla täyttää. Hieman siis enemmän pohdintaa näihin. Muistelen jossain ohjelmassa jonkun pakolaisen tulleen Suomeen kun muualle ei päässyt - jäin siihen käsitykseen että Suomeen on siis helppo päästä ja erittäin mukava elääkin. Mutta joo, en tämän enempää viitsi asiaan paneutua ettei tule tukittua jonkun nenää sillä herneellä. En ole kuitenkaan maahanmuuttovastainen. Mutta siis enemmän voisi tuota seulaa kuitenkin käyttää tässä asiassa.

*Lapsilisät niille jotka niitä oikeasti tarvitsevat sekä kaikenlaista muutakin tukiaista. Musta lapsilisät yms. ei kuulu sellaisille joilla on varaa muutenkin. Eli mieluummin pienituloisille ISOMMAT lisät. Tämmösissä ei tarvita mitään tasavertaisuutta!

*YLEENSÄKIN pienituloisille hieman helpotusta ja niihin sosiaalitukiin (vai mitä nyt ovatkaan) korotuksia!  Joku työmarkkinatuella eläväkin on aika paiseissa jos tuleekin yllättäviä sairaskulumenoja tai tarvitsisi uusia silmälasit kun vanhoilla näe mitään. Ja ehdottomasti se tarveharkinta pois!! Ei oo sitten yhtään kivaa, että pitää elää puolison tuloilla kun Kelat sun muut kattovat ne sinunkin tuloksesi. Musta puolisolla ei ole mitään vaatimusta elättää toistan, varsinkaan jos kyseessä on avoliitto yms. Avioliitossa asia on hieman toisin. Mutta näissäkin on noita periaatteita. Itse en pidä ajatuksesta, että puolison täytyy elättää.

*Oon myös sitä mieltä, että ei mitään turhaa pakkomaista opiskelua. Sää opiskelet itsesi vaikka joksikin tohtoriksi ja upsis, ootkin liian koulutettu. Eli enemmän niitä työpaikkoja tänne Suomeen, eikä täältä Suomesta niitä pois. Nuorille työtä!

*Homoparien pitäisi saada oikeus vihkimiseen.

*Aijuu, Suomen EI KUULU LIITTYÄ NATOON! Eikä sitä ydinvoimaakaan tartte lisätä...

+ Iso kasa kaikkea muutakin, mitä en nyt todellakaan jaksa tähän sen kummemmin kommentoida. (ja suurinosa saattaa tulla mieleen just kun on julkaissut tekstin)
Mut pääasia on että olen nuorien, työttömien, lapsiperheiden puolella.

+
Tämmösen tavallisen ihmisen on loppupeleissä vaikea alkaa tekemään listaa ja selkoa politiikasta. Ei siittä kyl perusihmiset paljoa ymmärrä, elleivät ole paneutuneet monen monta vuotta asiaan. Ja jos nyt oikein ääneen saa sanoa, niin ei mua kyllä niin paljoa tämä politiikka voisi kiinnostaa että alkaisin kääntämään ja vääntämään asioita oikein kunnolla.

Meikäläinen löysi tuon vaalikoneen avulla itselleni listan ehdokkaita, joista voin sitten vielä pienen tutkimisen jälkeen päättää ketä äänestän.

31 kommenttia:

 1. Homopareillahan on vihkioikeus, mutta heidät vihitään maistraatissa. Millä perusteella hyväksyisit papin mutta et kirkkoa?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi,
  Ihan sillä perusteella, että mun mielestä kirkossa naimisiinmeno tuntuisi hieman jumalanpilkalta. Mutta se jos pappi vihkii jossain vaikkapa rannalla, ni ei ole mitenkään musta jumalanpilkkaa. Näin sen aattelen. Siis koska en itse usko jumalaan, ni en itsekään halua siitä syystä kirkkohäitä koska se tuntuu pilkalta. Itse haluan että pappi vihkii, mutten tosiaankaan että kirkossa.

  VastaaPoista
 3. Ettekö te ole jo naimisissa?

  VastaaPoista
 4. Mitkä puolueet sulla nousivat korkeimmille sijoille? :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi,
  Tässä puhutaan nyt vaan politiikasta eikä meikäläisen naimisiinmenosta.

  Anonyymi2,
  Valitettavasti en näitä tuo esille mitkä nousivat korkeammille sijoille. Muttei ainakaan sellaiset puolueet mistä en tykkää.

  VastaaPoista
 6. Itse tein MTV3:n vaalikoneen, ja näkyi niiden korkeimmille sijoille nousseiden ehdokkaiden mukana ne puolueetkin :) Niistä pystyi vähän katselemaan, nousiko top10:iin vaikkapa suurin osa oikeistoa vai vasemmistoa.

  Jos et ole minkään puolueen kannalla tarkasti, niin mitkä ovat sitten noita joista et tykkää? Osa noista mielipiteistäsi kun oli aika vasemmistolaisia ja osa oikeistolaisia, niin olisi mielenkiintoista tietää mitä esim vaalikone antaa tulokseksi, tai mitä itse kannatat :)

  VastaaPoista
 7. Vaalikone on mustakin helppo kiva asia etsiä ehdokas! Aina kun on vaalikone ollu niin oon sieltä etsiny ketä äänestän. Ootko aina äänestäny? Mä ainakin koen että on vähän niin kuin kansallisvelvollisuus että äänestää! :) Et siis kannata aina samaa puoluetta? Onko sulla joku puoloe mitä oot äänestäny monta kertaa vai tuleeko aina vaalikoneesta eri puolueehdokass?

  VastaaPoista
 8. Anonyymi2,
  Uskon, että se olisi varmasti mukava tietää mutta olen ottanu periaatteen etten kerro puoluetta. Ja tämä pätee ihan kotonakin. Ja siitä syystä, ettei tule isompia mutinoita ja matinoita omista valinnoista. Pääasia on, että se kenet valitsee, pitää samoista periaatteista ku itekkin.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi,
  Jos nyt rehellisiä ollaan, ni en ole aina äänestänyt. Ja ei ole aina ollut sama puolue.

  Onhan se niin, että kansallisvelvollisuus tuo äänestäminen. Meikäläinen vaan oli niin vastarannankiiski parina ensimmäisenä äänioikeusvuotenani etten äänestänyt, mutta siihen ei oikeastaan ollut syynä mikään puolue/politiikka -juttu vaan ihan perheasiat. Minä kapinoin sitä vastaan, kun minua koetettiin pakottaa äänestämään tiettyä puoluetta joten tein niin, etten äänestänyt ollenkaan. Ja aloitin äänestämisen kun tuo asia loppui perheeltä ja toisaalta, olin asiasta hyvin hiljaakin. Kukaan ei oikeastaan tiedä, että olen äänestänyt. Eikä tule nytkään tietämään. Siis ainakaan perhe.

  VastaaPoista
 10. PERUSSUOMALAISIA ÄÄNESTÄT KUITENNII!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi,
  No, sehän on taas sinun näkemyksesi asiasta. :) En kuitenkaan kommentoi juuta enkä jaata asiaan.

  Kyllä tuo puoluevalinta on jokaisen oma päätös. Ja myöskin jokaisen oma päätös olla siitä hys hys.

  VastaaPoista
 12. Etkö miehesi kanssa kotona puhu siitä, ketä äänestätte? Poliittisten asioiden luulisi kiinnostavan nuoria ihmisiä... Ainakin sinulla tuntui aika ehdottomia olevan nuo kannat.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi,
  Kyllähän me miehen kanssa ollaan tästä politiikasta nimenomaan keskusteltukin. Hänen kanssaan se ei ole mitenkään ongelma, muun perheen kanssa sitten onkin.

  Ja kyllähän nuo kannat yleensä aika ehdottomia ovat. Mutta ymmärrän myös sen, että joissakin asioissa ne eivät ole niin yksiselitteisiä. Kuten esimerkiksi tuo maahanmuuttoasia. Kannat voi aina muuttua, kun niistä saa uusia asioita selville.

  VastaaPoista
 14. Hienoa,että uskalsit tehdä tällaisen politiikka-aiheisen postauksen, vaikket olekaan politiikasta aivan yli-innostunut. Itse olen suurimmista linjauksista kanssasi aivan eri mieltä, mutta tämä postaus oli oikein mukavaa vaihtelua, tsemppiä!

  VastaaPoista
 15. Hei, mun on pakko nostaa sulle Anonyymi hattua!
  Siis että vaikka olet kanssani eri mieltä niin et kuitenkaan alkanut vänkäämään asiasta sen ihmeemmin. Tää on upeaa! :)

  Mut kerro hei toki omat mielipiteesi noista. Minä oikein siis mielelläni kuuluisin muidenkin mielipiteitä näistä politiikka asioista. Ja kukas ties, voihan se muuttaa omiakin kantojani. :)

  VastaaPoista
 16. Pakko tähän sanoa, sen enempää koko asiaa kommentoimatta. Mutta ei me olla ikinä miehen kanssa kerrottu toisillemme ketä äänestetään. Toki saattaa olla sellaista pientä vihjettä ketä toinen äänestää mutta suoraan ei olla koskaan nimeä sanottu eikä edes puolueesta olla puhuttu suoraan. Onko siinä jotain ihmeellistä?
  Suomessa on vaalisalaisuus ja se koskee yhtälailla myös aviopareja, jokaisen asia että haluaako kertoa mutta me ollaan vedetty tätä linjaa.
  Itse oon ainakin ihan kotoa tän perinyt, ei meidän vanhemmatkaan koskaan kertonut toisilleen ketä äänestivät. Ja mniehen perheessä on ollut sama linja. Eikä kyseessä oo mun mielestä asia mikä edes kuuluu aviopuolisolle, se on täysin jokaisen henkilökohtainen asia josta saa puhua jos haluaa puhua.

  VastaaPoista
 17. Jos homopari uskoo jumalaan niin onko sitten kirkossa vihkiminen mielestäsi ok?

  VastaaPoista
 18. Emmy,
  Sama juttu, ei mekään siis kerrota miehen kanssa ketä äänestetään. Mutta siis puolueista, politiikasta, edustajista yms. kyllä puhutaan. Mut mun perheessä on tota liikauteliaisuutta, että halutaan heti tietää ketä äänestettiin ja mitä puoluetta. No puolueen voin kyllä miehelleni kertoa, mutta en muulle perheelle.

  On siis tietyt asiat mitä kerrotaan ja missä kunnioitetaan toisen toivetta olla kertomatta.

  pikkelsi,
  Tätä piti hetki kyllä miettiä, mutta mielestäni se ei vaikuta vaikka homopari uskoisikin jumalaan. Koska se ei vaikuta siihen. Kun kerran raamattu tai kirkko vai mikä onkaan, ni pitää sitä niin kiellettynä. Siis tätä homojen rakkautta. Ni onko sitten ihan pakko mennä kirkossa naimisiin? Kaappaavat vaan papin joka vihkii jossain.

  Mut sit herääkin kysymys, että kuka homopari voisi uskoa jumalaan kun kerran jumalan ja hänen palvelijansa eivät hyväksy heitä? En ole ainakaan kuullut homoparista joka olisi uskossa. Onko teitä?

  VastaaPoista
 19. Mun mielestä pappi ei voi vihkiä kirkon ulkopuolellakaan, jos ei voisi kirkossa. Hän on sitoutunut kristillisiin aatteisiin ja omia henk.koht arvojaan kuunnellen voi vihkiä tai ei. Paikka ei liity siihen mitenkään, jos menot on kirkolliset (ts. sama vihkikaava on myös kirkon ulkopuolella ts. luvataan Jumalan edessä..)

  Poliittiset mielipiteetkin on monille salaisuus - itse en koskaan myöskään paljasta kenellekään vaalisalojani, tämän mallin olen oppinut kotoota ja se pitää.

  VastaaPoista
 20. Toivottavasti jossakin vaiheessa olemme siinä tilanteessa, että homoparit voidaan vihkiä kirkossa tai seurakunnan tiloissa. Oletettavasti siihen kuitenkin tulee kulumaan vuosia.
  Nyt on mahdollista järjestää rukoushetki homoparin puolesta, mutta eihän siihenkään kaikki papit suostu...

  VastaaPoista
 21. Oletko sä nyt ihan tosissasi??? Kai sinä hyvä ihminen ymmärrät että jokainen kokee jumalan eri tavalla. Eivät kaikki pidä sitä satukirjan jumalaa ainoana oikeana. Ja kyllä, uskovia homoja on olemassa.
  Ja kai muuten tiesit että ko. läpyskä kieltää paljon muutakin? Mutta kai se on vaan kiva etsiä ne itselle mieluisimmat kohdat ja unohtaa kaikki muut.

  Oletko muuten homovastainen, jotenkin tuli tälläinen kuva näistä sun kommenteista?

  VastaaPoista
 22. Viivi,
  Kyllä ainakin täällä pappi vihkii kirkon ulkopuolella. Kun olen asiasta joskus selvää ottanut omalta osaltani.

  Anonyymi,
  Joo, kyllä siihen tulee vierähtämään pitkä tovi. Olisi mukavaa, että myös homopareja voitaisiin kohdella samanarvoisina, ihmisiä kun hekin ovat - omasta suuntautumisestaan huolimatta.

  pikkelsi,
  Ymmärrän ymmärrän, että jokainen kokee jumalan minä kokee. Itse puhun nyt tästä kristinuskon jumalasta, enkä mistään buddhasta yms.

  Itse en tiedä yhtäkään uskovaa homoa. Joten kuten sanoin, olisi kiva sellainenkin nähdä. Ja puhun nyt nimenomaan sellaisesta, joka uskoo tähän kristinuskon jumalaan.

  No itseasiassa, mä en oo koko raamattua ees lukenut enkä muista mitä kaikkea se läpyskä kieltää. Tämä homopari jutun muistan koska siitä on julkisuudessakin niin paljon puhuttu. Kerro siis toki mitä muutakin kielletään. Että toi meni ny vähän yli, että etsitään itselle mieluisammat kohdat ja hypätään muu yli - kun ei oo koko läpyskälle koskaan arvoa juurikaan antanut. Enkä näin ollen oo silleen kiinnostunut. Mutta tää homo -asia on kyllä sellainen että nostattaa niskavillat pystyyn. Kun ihmisiä hekin ovat!

  Ja ei, en ole homovastainen millään tavalla. On mullakin homoystäviä! Ja ei kannata ihan nettikirjoituksien perusteella päätellä kenenkään mielipiteitä, kun niissä voi kuka tahansa päätellä aika paljon väärinkin. Miksi ihmeessä mä olisin homovastainen? Tää on naurettava väitekin!

  Ainoa mihin en homoja välttämättä sallisi, olisi juurikin kirkossa jumalan eteen sanomaan aamenta parisuhteelleensa. Ja tuokin johtuu siis siitä, että koska en itse usko jumalaan niin en myös itse halua kirkkohäitä. Koska musta se olisi jumalanpilkkaa mennä sanomaan se aamen sinne kirkkoon. Papin aamen on eri asia, kun se suoritetaan eri paikassa. Mut vaikka näin aattelen tästä asiasta, ni en silti millään tavalla ole homovastainen ja kaikkea. Tuntuisi vain jotenkin hassulta mennä kirkossa naimisiin, jos ei usko siihen tarinaan. Ja tähän voi ristiä mukaan vaikka nekin pariskunnat jotka ei jumalaan usko, mut menevät jumalan kasvojen eessä kuitenkin naimisiin. Mut hei, tää on nyt vaan mun ajatus koko asiasta - ei tarvitse silti hernettä nenään ottaa.

  VastaaPoista
 23. Voisitko vähän avata tuota ajatustasi miksi pidät kirkkoa pyhempänä asiana kuin pappia?

  Ja miksi itse haluat papin vihkimään, vaikket usko jumalaan ja näin ollen et halua kirkossa naimisiin koska se olisi "jumalanpilkkaa". Eikö samalla ajatuksella myös papilta vihkimys jumalan kasvojen edessä hiekkarannallakin olisi jumalanpilkkaa, jos pitää kaikkia kristinuskon opetuksia hölynpölynä?

  Ja miksi sallisit homoille papin aamenen hiekkarannalla, mutta et kirkossa? Ei se kirkko rakennuksena ole mitenkään pyhä. Ne siellä suoritettavat toimenpiteet kuten vihkiminen on se pyhä asia. Ja jos se ei kuulu ei-uskoville mielestäsi, niin miksi se ei kuuluisi uskoville homoille?

  VastaaPoista
 24. Anonyymi,
  Nyt pistit kyllä pahan. Olen aina itse ajatellut sitä kirkkoa jotenkin pyhänä. Vaikka taitaahan se noin ollakin, että se itse vihkitoimitus siinä on se pyhä asia.

  No taidan ollakin väärässä. (ja mä kyllä myönnän, jos näin tapahtuu) Ehkäpä sitten sallisin homoille sen kirkossakin olevan aamenen. Tärkeintähän tuossa tilanteessa on kuitenkin se rakkaus toiseen? Ja kun nyt eletään tätä vuosituhatta, ni eikö nuo kirkkoasiatkin voisi hieman muuttua? Täytyykö olla joku ylin herra, joka kertoo mitä saa ja ei saa tehdä? Tätä en yleensäkään ole uskon asioissa oikein tahtonut ymmärtää.

  Mutta tosiaan, hyvin argumentoitu ja nyt on munkin pakko muuttaa mielipiteeni.

  VastaaPoista
 25. Kyllä aika vähän olisi kirkkohäitä, jos kriteerinä olisi se, että vain jumalaan uskovat voivat mennä kirkossa naimisiin!

  VastaaPoista
 26. Anonyymi,
  No se on kyllä totta. :)
  Menee kirkossa siis varmasti millaisia vaan ihmisiä naimisiin, joten loppupeleissä - miksei sitten homotkin?

  VastaaPoista
 27. En minäkään puhunut mistään hindulaisuudesta yms, vaan kristinuskon jumalasta. Ko. opuksesta löytyy ohjeita mm. aviorikoksen tekijöille, sapatin rikkojille, tekokuitujen käyttäjille yms, mutta kuinka moni niitä noudattaa...Ja mihin katosi "tee muille niin kuin haluat itsellesi tehtävän", "rakasta lähimmäistäsi" jne kun puhutaan homoista?

  VastaaPoista
 28. Tuo ajatuksen avaamista pyytänyt anonyymi21.2.2011 20.25

  Aivan, pipsa :) Rakkaudestahan siinä kyse on. Oli sitten homo tai hetero. Hienoa, että näet muiden argumentointien jälkeen asian uudessa valossa :)

  VastaaPoista
 29. pikkelsi,
  Jep, sieltä löytyy vinopino kaikkea mitä ei saisi tehdä mutta ihmiset tekee joten miksi niitä tyyppejä ei sitten sorreta kuten homoja sorretaan? Siis pistää pohtimaan... Että eivät ne kristinuskolaisetkaan täysin siis kirjaansa tottele, varsinkin tuo on hyvä että rakasta lähimmäistäsi - MYÖS sitä homoseksuaalia ihmistä! Läheinen sekin on.

  Tuo ajatuksen avaamista pyytänyt anonyymi,
  Rakkaudesta on aina kyse. :) Ja kyllähän minä vaihdan kantojani kun asioista puhutaan. Ja saa munkin näkemään asiat toisessa valossa. :) Että en minä suinkaan ole niin itsepäinen että pitäisi kiinni omista kannoistani jos ei ole mitään mistä pitää kiinni. :)

  VastaaPoista
 30. "No itseasiassa, mä en oo koko raamattua ees lukenut enkä muista mitä kaikkea se läpyskä kieltää"

  Näin entisenä teologian opiskelijana, nykyisenä humanistina minusta on huvittavaa, että niin monet, tässä tapauksessa myös sinä, kommentoivat kristinuskoon liittyviä käsitteitä jotka pohjautuvat Raamattuun vaivautumatta edes lukemaan sitä :D

  Mielenkiintoista mielestäni on myös se, että et usko Jumalaan mutta halut silti papin vihkivän sinut ja miehesi. Miksi ihmeessä?

  VastaaPoista
 31. Anonyymi,
  Niin varmaankin on huvittavaa kun kommentoi ja puhelee kun ei ole edes vaivautunut lukemaan sitä läpyskää. Mut kyl siitä nyt jotain muistelen, kun kuitenkin rippikoulu on käyty ja siellä on jonkin verran läpyskää luettu.

  Se miksi haluasin papin vihkivän, on oma asiani. En viitsi siitä sen enempää valottaa täällä, ettei tule mitään isompaa.

  VastaaPoista