1.3.2011

Ei väkisin sitten - en ois muuten halunnutkaan!

Olipa muuten harvinaisen tylsää sapuskaa, kun keitettyjä perunoita ei sitten voinutkaan syödä. Tai olisi, mutta kuka nyt syö kovaa ja pahalta maistuvaa perunaa (oli vissii peruna vähän vanhaa, vaikka juuri viikonloppuna olin ne ostanut)

Meijän kokkikolmonen vauhdissa tuossa kuvassa. Tehdään mun lempparia eli kanawokkia.

Mulla on tälläkin hetkellä vähän huonot oltavat, mutta menettelee kuitenkin... Eilen jonkin sortin mahatauti (pikasellainen) ja tänään on sitten selkä jonkin verran jumissa, eikä suostu aukeemaan vaikka kuinka oon jumppaillu ja venytelly. No ei väkisin sitten, pysykää lukossa! Ei silti, ois se parempi saada auki ku kerran mitään ei voi oikein kunnolla tehdä, edes yskiä - kun sattuu niin penteleesti.

Sitte kohta pitäs siirtyä suihkuun, mut sitä ennen mä lättään itelleni savinaamiot naamalle ja meen tiskaamaan. Sen jälkee sit huuhtelee pois samalla ku pesaisen hiukset. Oon joutunut muuttamaan tuota hiustenpesuuta 3xvko, kun likastuu niin nopeasti ja mää en tykkää likaisista&lättänöistä hiuksista.

Nii ja tajusin mää taas senkin, et huomenna on keskiviikko!
Vähänkö nää viikot menee nopeasti, miksiköhän?

12 kommenttia:

 1. Itsekin ihmettelin tänään tätä ajan vilistämistä, kun nyt on jo maaliskuu!
  Kanawokki on minunkin lempiruokaani. Millaista broiskua laitatte siihen?

  VastaaPoista
 2. En sano tätä mitenkään ilkeästi, mutta kuvista päätellen voisit ehkä pestä useamminkin kuin kolme kertaa viikossa. Vaikka hiukset eivät esimerkiksi yön aikana likaantuisikaan, tulee niistä aika nuhjuisen ja lättänän näköiset. Itse pesen hiukset lähestulkoon joka päivä, ja ainakin kampaajatuttuni oli vahvasti sitä mieltä, että hyvä shampoo ei rasita hiusta hirvittävästi etenkin jos käytetään vielä hyvää hoitoainetta. Samaisen kampaajan mukaan myöskään hiukset eivät totu usein pesemiseen, joten myöskään rasvoittuminen ei lisäänny vaikka pesisikin useammin.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1,
  Ihan tavallista broilerinfilettä, maustamattomana tietenkin. :) (joskus kyl isäntä saattaa ostaa maustettuakin mut itse koetan muistutella et suosisi maustamatonta)

  Anonyymi2,
  Joo, enhän minä mitenkään pahalla ota asiaa mutten todellakaan ala useammin kuin 3xvko pesemään hiuksiani. Ja olen huomannut, että tuo väli sopii hyvin MINULLE. Tosin noissa kuvissa saattaapi hyvinkin olla, että hiukset on likaiset/nuhjuiset/lättänät. Kun en nyt muista milloin ne on otettu mutta esim. tuossa viikonavauskuvassa, ni taisiko olla peräti sunnuntaina otettu joten tottakai ne sillon on likaiset jo. :) Ja mää oon vähän semmonen, etten nyt niin tarkkaan tuijottele sitä peilikuvaani. :) Enkä ota moisista lättäisyyksistä edes stressiä.

  No mä en sanoa mitään tohon joka päivä hiusten pesuun koska oon siitä jo oman mielipiteeni sanonu ja jokainen pesee niitä niin usein kuin itselleen sopii. Ja mitä tulee kampaajiin, ni tuntuu et moni sanoo aika eri tavalla. Mut tuli mieleen et joskus nuorempana mie pesin joka päivä hiukset ja sillon ne kyllä meni likaiseksi useammin, kun kerran hiukset tottui siihen et ne pestiin joka päivä. Taikka, onhan sekin mahdollista että oli vaan huonoa ainetta kun sillon tietääkseni ei ollut olemassa noita tigejä sun muita ihmeaineita. :)

  VastaaPoista
 4. Piti vielä tulla sanomaan, kun täytyi oikein käydä katsomassa. Asiahan on niin, että aika monessa kuvassa hiukseni ovat valitettavasti LIKAISET.

  Ja nyt jäin pohtimaan, et miks mää saan aina valokuvausinnostukset just sillo ku tukka ei oo hyvin.

  Eli en yhtään ihmettele, että tuosta tuli sanomista kun kerran asia on noin. Lähes joka samperin kuvassa. Yhden peräti löysin jossa oli puhdas tukka. Hmmm... Pitäsköhän antaa enemmän tukkamakua et mimmoset ne yleensä on? Suurimmat osat vaatekuvistakin on yleensä otettu sunnuntaisin, joten hiukset on aika perusnormaalisti mulla sillon likaiset. Sunnuntait kun on mulla semmosia kunnon kuorinta ja pesupäiviä. Niin hiuksille, naamalle ku kropallekki. :) Se yksi ja ainoa päivä, jolloin ehtii käyttämään aikaakin tuohon. Ja se ainoa päivä jolloin mää innostun ottelemaan kuvia. No yritetään vaihtaa asiaa. :) Mut siis ma-pe akselilla hiukseni eivät ole mitenkään likaiset taikka lättänät. Siis kun voin verrata omaa peilikuvaani noihin kuviin jotka otettu nimenomaan sellaisena kunnon bad hairday päivänä.

  VastaaPoista
 5. Itseasiassa hiuksia ei suositella pestäväksi joka päivä. Plus kun katsoo mitä tavaraa tälläinen kampaamon tmv.mukamarkettikamaa parempi shampoo sisältä ja vertaa sitä sitä johonkin halpiskamaan, niin ei varmasti ole juuri mitään eroa (sama pätee kosmetiikkaan). Mielikuvilla ja brändäyksellä luodaan kuva muka paremmasta tavarasta vaikka sisältävät ihan samaa kemikaalimössöä kuin paljon halvempi versio.

  VastaaPoista
 6. pikkelsi,
  Näin mäkin sen muistelen, ettei suositella pestäväksi joka päivä. Mut tää on tätä, kun monet on eri mieltä asioista ja ymmärtäähän sen jokapäiväsenkin pesun jos käyttää kovasti lakkoja sun muita aineita hiuksissa. Mulle sopii nykyisen työn takia hyvin se, että pesen 3x viikossa.

  Ja ihan totta, kyl se halvempikin versio tekee saman kuin kalliimpikin. Multakin kun löytyy ihan Pirkan perusshampoota jolla myöskin pesen hiukset ja ihan sama tulos tulee. Tigin shampoo kyl haisee paremmalta, että siinä kai se ero?

  VastaaPoista
 7. Olisitko sä halunnut ton wokin lisäksi vielä perunaa, vai mitä ihmettä selität tuossa alussa? Ihme tärkkelyshiilarivetoa, jos wokki ei itsessään kelpaa. Siinä kun näyttäisi olevan pastaa tms.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi,
  No joo, katoku nälkäsenä se peruna ois hyvä lisä. Ja mitä sitten vaikka hiilaria? Emmää oo mikää ihmeen hiilaripoliisi. Ja hommaa silmälasit, jos tuossa jotain pastaa näet!

  VastaaPoista
 9. Mä en kyllä ymmärrä tuota jatkuva hypetystä hiilareiden kauheudesta. Tietysti rajansa kaikella, mutta itse en voisi elää myöskään ruokavaliolla, joka koostuisi pääasiassa rasvasta ja proteiinista. Oksettaa ajatellakin, että naamaan pitäisi tunkea 100 - 200 grammaa rasvaa päivässä (enkä todellakaan edusta "vähärasvainen ruokavalio on terveellisin" -näkemystä). Karpit voisivat vähitellen laskeutua sieltä norsunluutornistaan - karppaus ei todellakaan ole mitenkään ainoa avain onneen ja terveyteen.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi,
  Niimpä. Siis ei ne hiilarit ole oikeasti mitenkään pahoja. Siis kyl mä sen ymmärrän, et koettaa hieman niitä rajottaa, mutta että täysin ja kokonaan. Mää en voisi aatella luopuvani perunasta taikka ruisleivästä. Ja itse koetan olla hiilaritietoinen silleen, että suosin HYVIÄ hiilareita.

  VastaaPoista
 11. Ei sitä rasvaa tarvitse noin paljoa suuhunsa tunkea :P
  Ja hiilarit olisi tarkoitus korvata kasviksilla, eikä tunkea pelkkää rasvaa ja lihaa suuhun.

  VastaaPoista
 12. pikkelsi,
  Jeh, ja mitäs muutakaan tossa wokkikanassa on kun protskua + wokkivihanneksia. Et ainoa hiilaritärkkelys paha paha aines on se peruna, jota ei muuten koko annokseen tule, kun yksi ainoa. Joten hei, vähän kohtuullisuutta siihen hiilarimärmätykseen. :)

  VastaaPoista