17.3.2011

That soooo weird nose


Oon saanut nyt pari mailia yhdeltä lukijalta, joka ihmetellyt, että mikäs mulla nenässä oikein on.
Joten aattelin tehdä tästä oman postatuksen sitten ja kertoa, että mikäs outo siinä on. :)

Ja pitää myös varoittaa, yksi kuva on aika rajuhko.

Mulla on siis nenänpäässä ollut luomi, sellainen joka on vuosien saatossa vain kasvanut sellaiseksi kohonneeksi luomeksi joka sitten loppupeleissä alkoi ärsyttää mua niin paljon, että varasin lääkärille ajan joka sitten laittoi lähetteen suu ja korvapolille, jossa sitten tuo luomi poistettiin.

Ja kuten kuvasta voi nyt päätellä, kaikki ei mennyt kovinkaan hyvin. Itse leikkauksen jälkeen mulle tuli kauhea tutinaolo joka niiden lääkärien mukaan johtui adrenaliinista ja siitä puudutteesta. Sama tutina on todettu myös viisaudenhampaanpoiston yhteydessä, joten ehkä siinä on jotain perää.

Mutta tosiaan, ongelmat alkoi melko nopeasti leikkauksesta. Itse luomi saatiin nätisti pois eikä siinä ollut mitään vakavaa, peruslöydös.

Haava tulehtui, jota ei ensin meinattu uskoa. Mutta minä tiesin ettei ole kovinkaan kivaa kun nenä näyttää nimenomaan tuolta, kuin tuossa kuvassa. Kuvassa tosin tuo punaisuus on puhditusainetta. Ja antiobiootti jonka sain, teki mut niin huonovointiseksi että kokoajan sai olla antamassa ylen vessassa. No se sitten vaihdettiin ja sitten alkoi menemään tulehdukset ohitse ja minä tietenkin hermoilin koko viikon ajan. Sitten kun tikit saatiin pois, ni mä meinasin purskahtaa itkuun kun tajusin että mikä samperin kraateri tuohon nenänpäähän jää.

En muista kuinka pitkä aika tuossa on kun tikit otettu pois, mutta koska punoitusta on niin tuskin on kovinkaan vanha. Eli maksimissaan ehkä kuukauden-kahden ikäinen. Ja kuten näkee, ikävä kuoppahan siinä on. Ja sillon sitä mietti, että oliko se sen arvosta ottaa pois se luomi. Ja kuten kuvasta voi näkeä, nenässäni on luomia ja kauhulla odottelen millonko ne alkaa nostamaan päätään eli täytyy raahautua poistoon. Kauhumuistot kun on niin tuoreet vielä.

Mutta kun nyt katsoo tätä viimeistä kuvaa, niin eikähän sitä kraateria enää näe. Ne ihmiset, jotka multa on uskaltaneet suoraan IRL:ssä kysyä, ni oon todennut sen olevan vain sota-arpi. Hyvin tuota pitää pumpulitopsin kanssa puhdistaa, ku sinne tulee kauheen helpolla tota tötinää. Mut aika usein on asia kuitenkin niin, ettei kovinkaan moni huomaa koko sota-arpeani. Ja hyvä niin. :)

13 kommenttia:

 1. Ehkä siin vois olla syy meikkauksee, saisit ton arven piiloon meikkivoiteella...

  VastaaPoista
 2. Anonyymi,
  Ehkäpä ois syytä, mutta tuollaisen yhden takia en aloita meikkausta. Kun sitä tuossa kerran jo kokeilin eikä se tunnu yhtään hyvältä. Tunnen itseni lähinnä kummajaiseksi kun itseäni meikattuna katsoin peilistä. Ja koska tuo arpi ei pahasti näy, ellei sitten katso isoa kuvaa taikka suhtläheltä sitä nenää. Ja mun puolesta saa siis olla siinä, jos jonkun mielestä on se on hyi kamala paha piilota se, ni se on sen ihmisen ongelma. :) Mä oon sinut sen kanssa, ohan se tuossa jo 1,5v. kohta ollutkin. :)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestäni tuota arpea ei kyllä huomaa ainakaan kuvista, joten sun ei todellakaan ole syytä aloittaa meikkailua vain siksi. Ikävää, ettei luomen poisto sujunut ongelmitta, mutta tuo arpi näyttää ainakin nyt niin minimaaliselta, ettei sun kannata vaivata sillä enää päätäsi. Musta sulla on nätti ja sopusuhtainen nenä!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi,
  Kiitoksia nenäkehuista. :)

  Olihan se ikävää ettei se poisto sujunut ongelmitta ja hermotkin meinas sen viikon aikana mennä kun piti tikkejä pitää. Kun selkeesti näki, ettei se ollu semmonen kuin se kuuluisi olla. Mut loppupeleissä ihan OK, nyt kun siis tuo on vaalentunut ja kaikkea, ni eihän sitä tosiaan siis huomaa ellei kunnolla ala katsomaan. Ilmeisesti tämä lukija joka mailia oli laittanu, ni oli sen huomannut noista kuvista jotka on saanu klikkaamalla isommaksi.

  Ja toisaalta, nyt ihan pidänkin tuosta arvesta. Se on niin spesiaalia! :) Ja tosiaan, en ole meikkailua alottamassa VAIN sen takia että saisin arven piiloon. Kyl meikkailulle pitäisi olla isompikin syy ja sitä kun tässä nyt ei vaan löydä niin...

  VastaaPoista
 5. Kauhee haloo jostain meikkauksesta -.- Miks meikkausta pitäs jotenki perustella?
  Ite esmes meikkaan välillä monta viikkoo putkeen ja sitten saatan taas kulkea ilman meikkiä jonkun aikaa. En oo ikinä kokenu tarvetta sille, että pitäs jotenkin syitä ettii meikkaukselle. Tokihan on itsevarmempi olo maalit naamassa, et se on ilmiselvä motiivi meikkaukselle mutta niin. Tällänen turha avautuminen kun ärsyttää täällä tää ainainen spekulointi et pitäskö sun meikata vai ei...

  Kiitos ja kumarrus!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi,
  Jaa'a, mun on vaikea sanoa miks meikkausta pitäs perustella. Siis tokihan itse haluaisin jonkin syyn, miksi alkaisin meikkaamaan. Vaan kun en itse sitä löydä. Oiski hauska tietää, että miksi te jotka meikkaatte ni meikkaatte?

  Tuohon et tulee itsevarmempi olo kun on maalit naamassa, ni mää voin sanoa et itelle tuli ihan päinvastainen olo kun tosiaan siis päivän ajan kokeilin meikkiä naamassa.

  No, onhan se kieltämättä varmastikin ärsyttävää mutta monilla nyt vaan on tarve spekuloida pitäisikö vaiko eikö pitäisi. :) Itse tiedän omalta osaltani vastauksen joten muulla ei nyt varsinaisesti ole väliä. Vaikka kieltämättä itsellekin tulee aikoja, jolloin pohdin että mitä jos...

  Mukavaa se on lukea kuitenkin muiden spekulointeja.

  VastaaPoista
 7. No kuten sanoin jo edellisessä kommentissa, että mulla meikki luo itsevarmemman olon. Mut jos sulla tapahtu taas aivan päinvastoin, nii se voi johtuu ihan siitä ettet oo tottunu meikkaamaan ja tietty on outo olo jos naamassa on jotain mitä ei ennen ole ollut. Paljonhan meikkaaminen vaatii harjottelua, mutta harjotuksen myötä sitä huomaa että meikattu naama ei enää tunnukkaan omituiselle vaan peilistä näkee kivemman naaman. Oikein meikattuna kun ihminen vaan näyttää nätimmältä :) Et ehkä sunki kannattaa vaikka viikonloppusin meikata, jos tiedät ettet oo lähössä ihmisten ilmoille. Vähitellen sitä tottuu meikkaukseen. Kun jotenkin vaikuttaa et sulla toi meikkaus taitaa olla kiinni ihan vaan harjotuksen puutteesta. Tsemiä, meikkasitpa tai et ;)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi,
  Mut miksi se luo itsevarmemman olon? Sitä en ole oikein aina ymmärtänyt..

  Siis tottahan toki oma reaktio olikin just sen takia päinvastainen kun ei ole kerran tottunut meikkaamaan mutta odotin silti että tulisi sellainen olo, että täähän on ihan kivaa et jatketaan. Siis kun aattelee että kun ne tytöt aloittavat meikkailua, ni varmasti heilläkin on aluksi outo fiilis mutta jatkavat kuitenkin. Joten miksi en sitten minä? Siis että kun niin moni muu tyttö on päässyt sen oudon olon ylitse ja jatkanut meikkailua.

  Ehkä kannattaisi tosiaan kokeilla tuota et totuttaisi naamaansa meikkeihin mutta oon jo sen päättänyt, että kun tähänki saakka on meikeittä menty, ni mennään sitten loppuaikakin. :) Ja sitten kun mulla ei ole varsinaista syytä meikkaukselle. Vaikka kyllä, tosiasiahan on että ihminen näyttää siten nätimmältä kun on oikeanlainen meikkauskin. Mutta sepäs se ongelma onkin, mulla kun ei ole intoa näyttää nätimmältä, mä vaan haluan näyttää itseltäni ja jos joku ei sellaisesta tykkää, ni en halua esittääkkään muuta.

  Onhan mulle eräs kundi joskus sanonut, että voisi seurustella kanssani jos vaan meikkaisin. Johon totesin etten haluaisi seurustella hänen kanssaan jos hänelle ulkonäkö on noin tärkeää. Kun kerran tuleehan sitä joskus ihminen nähtyä ilman meikkiäkin. Ja tälle kundille se meikittä oleminen oli niin tabuu!

  VastaaPoista
 9. Tulee itsevarmempi olo kun näyttää paremmalta? Ihon sävy on tasainen ja silmät korostuvat?
  Huomaa saavansa enemmän huomiota miehiltä kuin au naturel, esim. ovia availlaan helpommin.
  Ei se tarkoita että olisi huono itsetunto tai että kaipaisi jotenki hirveästi muiden hyväksyntää. Enkä koe olevani ajatusmaailmaltani lainkaan pinnallinen, vaikka meikkaan. Itsekin pidät kauniista vaatteista, miten näet tämän eroavan naaman koristamisesta?
  Ja tosiaan, tuo arpi ei ainakaan minun silmääni näytä ollenkaan pahalta enkä ole sitä aiemmin edes havainnut.

  VastaaPoista
 10. Saara,
  Siis enhän minä nyt sitä tarkoittanutkaan että meikkaava olisi pinnallinen, sinä sen sanoit. :)

  Ja mitä tulee tuohon miehiltä huomion saamiseen, niin olen sitä saanut (liikaakin) ihan au naturellina. :) Etten nyt sanoisi, että meikkaaminen täysin sitä tekee. Mut varmasti siis auttaa! :)

  Hmm.. mielenkiintoinen kysymys. Eihän ne kauniit vaatteet naaman koristamisesta paljoakaan eroa. Paitsi että vaatteita nyt tarvitsee pakostakin. Ja mikä on kaunista, se on niin näkijästä itsestään kiinni. Vaatteilla ei vain peitä sitä omaa luonnollista ulkonäköään, kuten meikkauksessa tehdään (paitsi jos meikataan kevyesti/luonnollista tyyliä jäljitellen)

  Ja vielä tahtoisin tökkiä tuota meikkaus ajatusta, että miksi meikkaus tuo itsevarmuutta? Miksi tytöt/naiset pelkää mennä luonnontilassa ulos? Siis tarkoitan nyt niitä, jotka eivät voi lähikauppaan mennä ilman että meikkaavat ensin. Ja ei, en mä tarkoita näillä mitenkään sitä että meikkaus olisi pahasta ja noin, mä en vaan itse sitä ymmärrä koska määhän en meikkaa. Joten tahtoisin ymmärtää. :) Joten älkää tuota asiaa sitten kääntäkö mitenkään niin, että meikkaus on pahaa ja pinnalliset ihmiset sitä tekee vaan. Eihän se asia nyt noin yksinkertainen ole! :) Ja sen ymmärrän sekä tiedän, että moni meikkaa näyttääkseen näyttävämmältä. Joskus vaan tuhahtelen täällä ruudun toisella puolella, kun joidenkin on paha ymmärtää minun kantaani - siis että joidenkin mielestä on tyhmää etten meikkaa ja kauheasti koetetaan sanoa, että meikkaisit nyt vaan. Mutta kun en halua?

  VastaaPoista
 11. Minulle meikki ainakin tuo itsevarmemman olon monesta syystä. En ole ruma enkä välttämättä meikkaa päivittäin, mutta minulla on todella vaaleat hiukset jotka tuovat mukanaan myös vaaleat kulmakarvat ja ripset. Näytän täysin ilmeettömältä ilman esim. ripsiväriä. Meikkivoidetta ja poskipunaa käytän koska ihoni sävy on silloin varsinkin näin talvella elävämmän eikä niin harmaan värinen. En yritä pokata meikkauksellani miehiä tms. Se saa minut näyttämään ja tuntemaan paremmalta niin miksi ei. Sitä paitsi hyvät meikit suojelevat kasvojen ihoa epäpuhtauksilta.
  Toinen syy meikkaukselleni on yksinkertaisesti toisten ihmisten huomioonottaminen. En voisi kuvitellakaan meneväni esimerkiksi toisen ihmisen häihin ilman meikkiä, zombilta näyttäen samoin kun en menisi toisen häihin verkkareissa ja hiukset likaisina. Se on vain epäkohteliasta.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi,
  Tuo on totta, että juhliin moni meikkaa jos ei muutoin siis. Itse en meikkaa, edes sinne juhliin siis mutta kyllä mä sinne sentään itseni laitan muuten kuntoon. Tosin tuosta sain jotenkin semmoisen kuvan, että vertaat meikittömänä juhliin menevää että ois sama kuin menis verkkareissa ja hiukset likaisina. Musta tuo meni hieman ylitse. Veljeni häissä näin viimeksi montakin naista jotka eivät ihan taatusti olleet meikanneet vaikka muuten olivat viimeisen päälle laitettuja.

  Eikä kukaan sanonut, että on ruma jos meikkaa.
  Mulle on ihan sama siis meikkaako joku vai ei, naurattaa vain sen kun melko moni kohahtelee kun minä en meikkaa. :) Ja välillä joidenkin teksteissä paistaa läpi että kun ei meikkaa, niin sitten lyödään leima otsaan ettei osaa muutenkaan laittautua (tai sitten vaan sen lukee niin väärin) - hyvänä esimerkkinä nuo juhlat.

  Onko se jotenkin niin outoa, jos ei meikkaa? No ehkä sitten tässä nykymaailmassa.

  VastaaPoista
 13. "Mut miksi se luo itsevarmemman olon? Sitä en ole oikein aina ymmärtänyt.."

  Juttuhan on ihan sama kuin se että haluat käyttää vaatteita joissa mielestäsi näytät hyvältä ja joista itse tykkäät, etkä vain osta halvinta säkkiä jottei alasti tarvitse olla. Tai että käyt leikkauttamassa ja värjäämässä hiuksiasi mielestäsi hyvännäköisiksi, etkä vain pistä hiuksia poninhännälle ja anna olla sen värisenä mitä luonnostaankin ovat.

  VastaaPoista