3.3.2011

Vallila


Olen rakastunut ja muuta ei oikeastaan tarvitse näistä edes sanoa.
Harmi vaan, että mää en todellakaan aio laittaa yhteen sivuverhoon 50€ kiinni.
(eikä kyse ole siitä, etteikö olisi varaa vaan en siis halua)

Mut tuo sininen kappa ja nuo tyynynpääliset kiehtovat, koska sopivat enemmän meikäläisen budjettiin.
Joten eikun tilausta tekemään. Tuollaista siniväristä kappaa olenkin metsästänyt, muttei ole mieleistä tullut esiin. Mutta nyt vihdoinkin!


14 kommenttia:

 1. Vallilan kankaat on aivan ihania! Ei minusta 50 € verhosta kovin paljoa ole, itse suunnittelen olkkariin neljän verhon ostamista...
  Miltähän tuo kappa näyttää, kun se kelo on siinä vaakasuorassa? Minkä värisiä tyynyjä ajattelit ostaa?

  VastaaPoista
 2. Huomenta,
  Kuten sanoin, niin eihän se 50€ mikään mahdoton hinta ole mutta pihiminä ei anna laittaa niin paljoa. :) Kun kyseessä on yhden sivuverhon hinta, niin se tekee aikalailla hintaa kun ostaa monet.

  No kappahan tulee noin vaaka-asentoon ikkunaan joten tuolta sen mielestäni pitäisi näyttää. Ja tuota violetinväristä tyynyä ajattelin, kun se sopii hyvin makuuhuoneen väriteemaan.

  VastaaPoista
 3. Ajattelen asiaa niin, että mieluummin ostan kunnon kotimaiset verhot ja pidän niitä monts vuotta - meillä on yhdessä ikkunassa designverhot, jotka on ostettu 90-luvun alussa ja ovat kuin uudet... (Saatu äidiltä.)
  Vaatteissakin ostan mieluummin kotimaisia tuotteita, jotka sitten antavat työtä suomalaisille. Samoin kaikki kodin muutkin tekstiilit hankin kotimaisina versioina.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi,
  Tuo on kyllä järkipuhetta. Hmm... pitäisiköhän sittenkin vaan mennä ja hankkia nuo pinkit. Nyt vaan mietin, että makuuhuoneeseen vaiko olohuoneeseen. Ehkä makkari parempi.

  VastaaPoista
 5. Mä olisin halunnut ostaa nuo Vallilan violetit verhot, mutta eipä niitä enää saa mistään. Eikä silloin ollut tosiaankaan varaa ostaa, kun oli. Kyllä mäkin suomalaisista olen valmis maksamaan. :)

  VastaaPoista
 6. Minä taaskaan en ihan helpolla maksais 50 euroa verhoista, koska kyllästyisin niihin kuitenki ennenkuin ne "maksais itsensä takas", heh. Mutta niinhän se on, että kukin taplaa tyylillään ja niistä kaikki tyylit on ihan oikeita. On noista Vallilankin verhoista osa nättejä, mutta en silti pistäis niin paljoa rahaa verhoihin, varsinkin kun en tiiä että kauan jaksaisin niitä kattella :)

  -Kiia

  VastaaPoista
 7. Verhojahan nyt on kaikilla useammat kuin yhdet...
  Ihana muuten oli tuollainen Kelohonka-matto, väri vaan olisi saanut olla muu kuin pinkki niin olisin heti ostanut!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi,
  Onhan niitä muunkin värisiä kuin pinkki. En muista tarkalleen, mutta vihreä ja keltainen taisi olla pinkin lisäksi noissa matoissa väreinä. :)

  Mulla tuli stoppi matkaan, kun isäntä sanoi ettei tommosia meille tarvita.

  VastaaPoista
 9. Isäntäkö teillä päättää sisustuksesta?

  VastaaPoista
 10. Anonyymi,
  Sisustuksesta päätetään yhdessä, kun kerran asutaankin yhdessä. Niin, että ei se isäntä meillä mitään yksinään päätä. Ja nyt kun mietin asiaa tarkemmin, niin luulempa ettei tuo pinkkisävy sopisikaan. Että keskityn tuohon kappaan, se sopisi keittiöön ku nakutettu.

  VastaaPoista
 11. Miksi "isäntä" ei verhoista tykännyt?

  Jos ajatellaan, että ikkunaan tulee 2 sivuverhoa, niin ei 100 euroa kunnollisista verhoista ole kovinkaan iso hinta. Ja etenkin jos samat verhot kävisivät sekä olohuoneeseen että makuuhuoneeseen, niin niitähän voi vaihtaa kun yhdessä huoneessa niiden väriin tai kuosiin kyllästyy tai vaihtaa muuten sisustussävyjä.

  Kannattaa tosin käydä katselemassa Vallilan jälleenmyyntipaikoissa ihan metrikankaita. Saatat tehdä todella hyviäkin löytöjä niin kuosien kuin hintojenkin suhteen! Sivuverhot on helppo ommella itse, joten en ostaisi niitä kyllä kuunaan valmiina. Metrikankaasta tehdessä saa juuri oikean pituiset. Valmisverhot ovat aina vähän sinnepäin, koska huoneita on niin monenkorkuisia ja verhotankoja eri korkeuksilla. Maata laahaavat tai 20 cm lattian yläpuolelle jäävät verhot eivät vain näytä hyvältä ikinä. Ja tältä ilmiöltä välttyy ompelemalla itse :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi,
  No isäntä nyt on aina ollu ensiksialkuun vastarannankiiski.

  Mut kiitos hei sun ihanan ehdotuksen, et ostaa metrikangasta ja itse ompelee sillä mää löysin tota Vallilan Kelohonkaa mutta vielä ihanamman punaisen kun toi pinkki alkoi aiheuttaa ongelmia. Ni löysin sitten vielä paremman, nimittäi tummanpunaisen joka sopii erittäin hyvin. Eli kiitos kiitos kiitos kun muistutit että itekki voi tehdä ja tosiaan, tuota Kelohonka kangasta löytyi. Metri maksaa 20€ joten ei ole paha ja pituus on 150cm, joka meidän ikkunakorkeuteen just passeli! Ja tässä vielä paras kohta on se, että ISÄNTÄ SUOSTUI!! Ainoa mikä pitää vielä saada selvitettyä on se, että onko tuo Kelohonka kuvio vain yksipuolinen vaiko kaksi. Sillä mää inhoan ylikaiken jos verhot on ns. yksipuoliset eli valkoiset takaa.

  VastaaPoista
 13. Punainen kelohonka on minunkin mielestäni kivoin ko. sarjan väreistä :)

  Mutta hetkinen, tuo kankaan 150 cm tarkoittaa leveyttä! Ja metreissä ostat sitä pituutta. Täsmennän, ettet ole ymmärtänyt väärin, kun tuo "Metri maksaa 20€ joen ei ole paha ja pituus on 150cm, joka meidän ikkunakorkeuteen just passeli!" kuulostaa siltä, että olet ymmärtänyt hieman väärin.

  Täyspitkiin verhoihin kannattaa ostaa kangasta n. viisi metriä (standardikorkuiseen kerrostalohuoneistoon), mutta jos kankaan raportti (= kuvan toistuvuus) on suuri, niin kangasta täytyy ostaa enemmän, jotta kuviot saa kohdistettua kummassakin sivuverhossa samaan kohtaan. Ei kannata tilata kangasta mistään nettikaupasta, vaan mennä oikeasti kangaskauppaan ostamaan se kangas. Siellä myyjä osaa neuvoa raportin kanssa, ja mitata sopivat palat ja kohdistaa niiden kuviot. Jos ei asuinkaupungista löydy kangaskauppoja joissa Vallilan kankaita myytäisiin, niin useimmissa K-raudoissa on niitä ainakin valikoimissa, joten siellä kannattaa kangaskauppakiertelyn jälkeen vierailla, jos ei tuota tulosta!

  Painokuviokankaissa kuvio on aina vain yhdellä puolella. Eli tuossakin kankaassa tausta on vaalea. Mutta jos kuviokangasta haluaa, niin tuohon on tyydyttävä.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi,
  Meneekö se niin? Mä niin tarkistin äidiltäni, joka noista tietää että se menisi just niinku kirjoitin. No sitten!

  Harmi ettei tässä kaupungissa kovinkaan moni paikka jälleenmyy noita Vallilan kankaita. TASAN YKSI! No täytyy sinne tepastella tutkimaan sitten, jos kerran nettikaupasta ostaminen ei ole kovin hyvä idea.

  Tosin nyt pohdituttaa tuo, että kankaan tausta on vaalea sillä minä en tykkää siitä, että ulospäin näkyy vaalea tausta. Siis höh höh ja vielä kerran höh! Eli täytyy pysyä kokoväreissä.

  VastaaPoista