20.5.2011

Kovasti se yrittää niskan päälle

Oon nyt sitten itse ollut tiistaista lähtien enemmän ja vähemmän kipeänä. Pientä lämpöä ja tukkoisuutta, mutta ei kuitenkaan vielä kovinkaan vakavaa. Isäntä kun taas ollut pääsiäisestä lähtien vähän väliä kipeänä, nyt olen laittanut ukaasin ettei töihin mennä ennenku alkaa olo olemaan parempi ettei TAAS ensi viikolla ole kipeänä. Onneks hää yrittäjänä pystyy tosta vaan olemaan helpostikin poissa, tai itseasiassa sanotaan ettei yrittäjä voi pahemmin olla kipeänä mutta jos ei yksin yritä, ni ei oo ongelma.

Itte en oo sairaslomaa tosiaan hakenut vaikka lämpö on noussut kuumerajan yläpuolellekin. Jaa miksi? No siksi, kun olo ei kuitenkaan näistä kahdestakaan johtuen ole mitenkään kovin kipeänoloinen. Kovasti vaan väsyttää ja olo on vetämätön, mutta muuten menee ihan normisti.

11 kommenttia:

 1. sähän oot ku tarhaikänen lapsi, jatkuvasti flunssassa... onko yleiskunnossa kenties parantamisen varaa? entä ravinto?

  VastaaPoista
 2. Hmm... selvennä toki mikä on sinun mielestäsi jatkuvaa? Viime kerrasta on kuitenkin aikaa... muistelisin.

  VastaaPoista
 3. edellis kerta oli nähtävästi maalis-huhtikuun vaihteessa, joka toinen kuukausi on usein... Normaali terve aikuinen on flunssassa tms. kerran kaks vuodessa.

  VastaaPoista
 4. Hmm... Itse olen kyllä nähnyt artikkelin missä puhutaan että aikuinen ihminen on keskimäärin neljä kertaa vuodessa kipeänä.

  No määhän en nyt olekkaan normaali terve aikuinen joten...

  VastaaPoista
 5. Onko sulla joku perussairaus todettu?

  VastaaPoista
 6. Ei ole. (pliis, lukaise tuo mun viimeinen kommentti oikeen ajatuksella läpi)

  Ja tiedoksi nyt lukijoille, että aikuinen ihminen sairastelee keskimäärin 1-5 kertaa vuodessa flunssan.

  Ja tätä omaa tukkoisuuttani en vielä edes laske kipeänä oloksi, koska oloni ei ole kipeä kuitenkaan. Mut ilmeisesti jotkut on niin viilaajia et lasketaan mut oho, eihän tääkää sit oo ku vasta toinen sairastuminen tämän vuoden puolella... No seuraavaks ku meen lääkärille, ni muistan kysyä asiasta ni saadaa oikeen lääketieteen ihmisen vastaus asiaan että mikä on jatkuvaa flunssailua ja mikä ei.

  Btw. tarhaikäinen lapsi sairastelee keskimäärin 5-10 kertaa vuodessa. Ja voin vaikka vannoa, etten nyt kuitenkaan NOIN usein sairastele. Pari vuotta sitten oli aika, jolloin olin melko usein kipeänä (flunssa) mutta se loppui kuin seinään, kun aloitin paremman käsihygienian.

  VastaaPoista
 7. Kannattaa olla varovainen, ettei tule sydänlihaksen tulehdus. Koska silloin se ei ole leikin asia. Kun jos et lepää kuumeisena/flunssaisena, niin sellane voi tulla.

  VastaaPoista
 8. Juu, tiedän tämän. Lapsuudenkaveri nimittäin menehtyi tuohon. Tai joku sydänlihaksen juttu se oli mihin menehtyi.

  Ja mulla EI siis ole flunssaa, vain pientä tukkoisuutta ja 37.4 korkuista lämpöä. Yleiskunto on kuitenkin ihan normaali, joten ihmettelenkin tätä juttua nyt.

  VastaaPoista
 9. Mulla oli kerran vatsatauti kaks kertaa kahen viikon sisällä, ei ollu kivaa se :D. Sillon olin töissä päiväkodissa. Huh. Mutta eihän toi nyt ole mikään ihme et keväällä pukkaa nuhaa ja flunssa auseenpaankin otteeseen. Feisbuukkia kun kattelee, niin tuntuu että monikin on juuri nuhiksissa juuri nyt. Se on sitä kun ekoista lämpimistä päivistä innostuneina tulee heitettyä takki nurkkaan liiankin aikaisin. Mutta parempi se onkin nyt sairastaa niin on sitten juhannuksena ja kesälomilla terve :). Paranemisia Pipsalainen.

  VastaaPoista
 10. Joo, tota taitaa olla kun meillä töissäkin on kaks ihmistä TAAS sairaslomalla. Eikä oo pitkä aika kun toinen niistä oli, oiskohan ollu 2vko sitten.

  Tosin eipä mulle mitään tullut, oon nyt kaks päivää ollut taas ihan Ok. Niskan päälle se ehkä varmaan vaan koetti päästä.

  VastaaPoista
 11. Mutta voi se tulla vaikka onkin tukkoisuutta ja lämpöä. Jos ei ole rennommin.
  Mullakin ollut tukkoisuutta, muttei lämpöä ole nostanut. Olen ottanut silti ihan rennosti mitä olen pystynyt. Yleiskunto on täälläkin hyvä..
  Yleiskunto ei katso sitä sairastuuko vaiko eikö. Moni todella hyväkuntoinenkin sairastuu. :)

  VastaaPoista