31.5.2011

Mitähän tähänkin keksis? Jos ei nyt täl kertaa mittää...

Täällä mie oon edelleenkin kipeänä. Lääkärin eilinen diagnoosi oli nielutulehdus. Tosin sitä ei nyt sitten tiedä, että mikä niistä mutta penisiliinikuurille pisti ja oon nyt 1½pvä syönyt eikä ainakaan vielä ole auttanut. Siis kuumetta ei ole alentanut ja muutenkin ihan sama olo. Nyt sitten vaan seuraillaan, että mahtaakohan sitä ollakkaan vielä kunnossa perjantaina. Ensi viikolla se olisi ihan PAKKO kun tulee se perehdytettävä ja loma alkaa.

Luettelempa teille mun oireeni, tästä nielutulehduksesta.
* Korkea kuume (38.5)
* Nielu turvonnut, kipeä ja peitettä täynnä
* Yskä todella rajua, mukana tulee vihreitä ysköksiä. Tuntuu myös siltä, kuin olisi pieni pingispallo kurkussa.
* Yleinen heikottava olo, ei jaksa olla jalkeilla kovin kauaa.
* Ruoka ei maita (no jee, onkin paino laskenu tuon avulla) mutta vettä tulee juotua
* Unta ei saa riittävästi kun kokoajan yskittää.
* Rinnasta sattuu yskittäessä.
Ja noihin on, että mikään ei tunnu helpottavan. Ei minttuviina (ei ny hei mitään känniä, ihan huuhtelua varten), ei Strepsils, ei mikään. Kuumetta ainoa alentava on ollut Paratabsit ja muutenkin oloa helpottava.

Nyt vaa ootellaan ja kattellaan, et mitenkä käy. Jossei perjantaihin mennessä oo tuo kuuri tuonu helpotusta, ni eiku uusiksi sitten. Pakko myöskin sanoa, et yleensäkin kun käyn tuon lääkärin luona ni ei saa apua ongelmiinsa vaan vasta seuraavalta lääkäriltä. Viime kerralla se ei edes tutkinut, löi vaan käteen 3pvä sairasloman. No eipä ollu olo sillonkaan parantunut vaan piti uudelleen tulla, mut onneks eri lääkärille joka sitten kuunteli keuhkot ja kuvas poskiontelot, sekä antoi lääkettä eikä menny ku 1½pvä ni olin ihan kunnossa. Harmi vaan, et tolle ekalle on melkeen aina pakko mennä jos sillä on vapaita aikoja, kun kerran työterveyslääkäri on. Oivoi.

6 kommenttia:

 1. Mutta sitä voi myös itse avata suunsa ja vaatia lääkäriltä tutkimuksia eikä tyytyä siihen sairaslomalappuun, jos kerran on huono olo.

  VastaaPoista
 2. No itse kun en lääkäri ole, niin toivoisin että lääkäri itse tietää miten tutkimuksissa toimitaan. Minä kerroin vain oireet. Eihän mielestäni potilaan tarvitse tietää, mitä tutkimuksia pitäisi tehdä yms. Sehän on lääkärin asia oirekuvauksen mukaan päätellä mikä on. Tai näin olen aina aatellut, valaiskaa toki jos olen väärässä.

  Tällä kerralla en edes tiennyt, että nielusta pitäisi ottaa joku näyte. Kuulin asiasta myöhemmin. Kun en tätä nielutulehdusta ole mielestäni koskaan aiemmin sairastanut. Ja viime kerralla mä nimenomaan PYYSIN että katsoo ne posket, kun niin usein niihin sitä tavaraa kertyy mutta ei vaan katsonut. Se ei edes kuunnellut eikä mitään, kysyi vaan mikä on ja kun kerroin, niin löi vaan sairaslomalapun kouraan. Sillon se pisti niin hämilleen, kun olen tottunut että työterveydenhuolto olisi osaavaa porukkaa, mutta ei näköjään. Tai ei, en yleistä - kyseessä kun on nyt vain tämä YKSI lääkäri.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa melko tavalliselta flunssalta. Siksi lääkärit ei ala tuollaista tutkia, ellei ole kestänyt pitkään. Kirjoittavat vaan sairauslomaa ja yleensähän flunssa paranee lepäämällä :) Eli nyt vaan lepoa ja särkylääkettä muutama päivä. Jos ei helpota, niin sitten uudestaan lääkäriin.

  VastaaPoista
 4. Siis selvennystä hieman, tämä on nielutulehdus mikä mulla nyt on. Sen on lääkäri sanonut. Ja sen näkee itsekin, kun kurkkuun katsoo. Joten ei, ei ole vaan tavallinen flunssa. Levollahan ne suurinosa kyllä lähtee. Mulla siis on antibioottikuuri ja tarvittaessa otan särkylääkettäkin (lähinnä päänsärkyyn sekä kurkkukipuun) Torstaina sitten arvioin tilanteen uusiksi.

  VastaaPoista
 5. antibioottien kanssa menee jokunen päivä, ennen kuin alkaa vaikuttaa. samoten kuurin loputtua ne vaikuttavat vielä muutaman päivän. penisilliini ei laske kuumetta, mutta tietenkin kuumeilu ja muu vähenee, kun ne bakteeritkin vähenee.

  VastaaPoista
 6. Ai penisiliini ei laske kuumetta? No joka tapauksessa, turhaa tuo kuuri oli kun kerran virusperäinen. Ja edelleen on kuumetta, muttei silleen pahasti joten maanantaina töihin. :) Ainoa haitta periaatteessa tällä hetkellä on tuo kamala yskä ja kurkussa kokoajan tuntuva palanen.

  VastaaPoista