15.5.2011

Ohi on euroviisut... seuraavaksi mm-lätkän loppuottelut

Huvittavaa oli jälleen katsella, kun maa toisensa jälkeen antoi ääniä naapurimaille taikka muuten yhteistyössä oleville. Myöskin siis Suomi. Ei tää oo musta enää mikää laulukilpailu vaan "anna äänesi naapurimaalle, ni ollaa kamui" kilpailu.

Yllätys muuten ettei Venäjältä tippunut pisteitä yhtään Suomelle. No eikai, ku just voitettiin ne niin hauskasti lätkässä. Onko siis yllätys se nollapistettä? No ei oo.

Tässä mun suosikkini koko viisuissa.

Georgia

UK

Sweden

Hungary

Ireland

Estonia

Moldova (tää kyl jakaa mun mielipiteet, et hyvä vai huono mut kiinnostava joka tapauksessa)

(Lisää videoita löytyy täältä)

Paljon oli ihan hyviäkin, mutta nämä iskivät eniten. Mä kun en ole kovin ballaadien suosija vaikka siis niistäkin pidin, että ihan hyviä silläkin saralla oli muutama. Löysin tosiaan pari sellaista, jotka hommaan itselleni eli ei jää vain tähän kuuntelukertaan. :) Joskus sitä löytää ihan hyviäkin, ainakin kun se on äänitetty paremmin.

6 kommenttia:

 1. Eli katsoit kokonaan, vaikka ensin sanoitkin katsovasi vain pisteidenjaon!

  VastaaPoista
 2. Katsoin sivusilmällä. Ja asiat voivat aina edetessä muuttua, kuten nyt mullakin että seurasinkin itse ohjelman mutta pisteidenjaosta vain puolet.

  Oih, myönnän syyllisyyteni joten telottakaa mut saunan takana. :))

  VastaaPoista
 3. Katsojathan ne pisteet äänestää, joten voi kai syyttää koko suomen kansaa siitä, ett pitävät aina naapurimaista?

  VastaaPoista
 4. No totta, kansahan ne äänet antaa mutta jotenkin se on vaan niin huvittavaa kun jokainen maa antaa naapurimaillensa. Ainakin ne isoimmat pisteet. No mikäs siinä, jos on hyvä mut vuosi toisensa jälkeen se kyl vähän pistää pohtimaan.. No olkoon sitten hauska sattuma vaan jos näin on.

  VastaaPoista
 5. Naapurimailla on usein aika samantyyppiset musiikkikulttuurit, niin naapurimaiden äänestys voi johtua aika paljon siitäkin. Esimerkiksi suomalainen musiikki eroaa hyvin paljon perinteisestä keskieurooppalaisesta musiikista, niin on paljon loogisempaa, että joku lähialueen (ja lähikulttuurin) musiikki iskee kaukaista paremmin.

  Tänä vuonna esimerkiksi Suomella ja Norjalla oli hyvin samantyyppiset kappaleet, ja kyllähän se näkyi äänissäkin puolin ja toisin.

  VastaaPoista
 6. Paljon taitaa olla kyse siitäkin, että äänestetään omaa isänmaata (tai vanhempien jne). Esimerkiksi Saksahan antaa perinteisesti paljon ääniä Turkille, koska Saksassa on niin paljon turkkilaisia siirtolaisia. Mahtoikohan Liettua saada niin paljon ääniä Irlannilta siirtotyöläisten ansiosta?

  VastaaPoista