27.5.2011

Selvästi hyvä päivä (or not...)

Niinhän siinä sitten kävi, että tulin kuin tulikin kunnolla kipeäksi. Täällä meikäläisen istuskelee kun on hyvä olo (kuume alempa, kiitos paratabsien) Jaa mikä mun on? No kurkunpääntulehdus pentele soikoon. Ja nyt ei tartte kenenkään tulla näsäviisastelemaan mitään, et oot usein kipeenä ja liibalaabaa.. Olen tai en, ihan sama. Viimeksihän en siis ollut kunnolla edes kipeä, vaikka pientä tukkoisuutta oli (saattoi olla hyvinkin vaikka allergiaakin, mene ja tiedä) sekä sitä lämpöä.

Eilenkin sitkeesti olin koulutuksessa ja töissä vaikka olo oli niin makea, että meni puolet koulutuksesta ohi korvien. Kuume tekee musta hajamielisen. Tämmönen 38.5 asteen kuume kun ei varsinaisesti vedä mua naatiksi, se vaan tekee musta hajamielisen ja ylipirteen pöllön. Mut joo... NYT oon siis kipeä ja viime kerrasta aikaa tasan 2kk. Ounou, oon usein kipeänä ja kaikkea muuta paskaa... No ei täällä kukaan kyllä päätä sitä, et millo tulee kipeeks, sitä ollaan sillo ku ollaan. Mää vaan viimeks ku kirjottelin et nyt se yrittää niskan päälle, ni pelkäsin sitä kun kerran isäntä on 3vko ollu kipeänä (alkaa muuten NYT vasta olemaan kunnossa, mitä nyt enää pienesti yskii)

Kurkunpääntulehdus tosiaan ja jotain se lääkäri höpötteli keuhkoputkentulehduksestakin (semmonen vissii voi vielä tulla tai jotain, meni vähän ohitte) ja mitään troppei en saanu. Nesteytystä ja paratabsien nappailua.

No hyvähän se on NYT sairastaa, kun kesäloma alkaa 9.6. (mun synttäripäivänä, jeeeee! Kuka tulloo piknikille mun kans sillo?) Odottelen innolla, kun saan kolme päivää perehdyttää mun kesätuuraajaa. Pienet paineet tossakin!

18 kommenttia:

 1. Kuinka pitkä loma sulla on? Millaisia lomasuunnitelmia oot tehnyt?

  VastaaPoista
 2. 2,5vko loma on tiedossa. Eikä oo vielä mitään ihmeempiä suunnitelmia tehty. Aika extempore mennään sitten.

  VastaaPoista
 3. Eihän sinun tarvitse ottaa paineita siitä, pärjääkö tuuraajasi vai ei! Sehän on esimiehen päänsärky...

  VastaaPoista
 4. No periaatteessa, mutta koska minä teen perehdytyksen niin kyllä se hieman on munkin päänsärkyni. Yleensähän siis ohjaajat perehdyttää, mut nyt esimies sanoki et mää perehdytän. En tiedä pitäisikö olla otettu kunniasta vai mitä?

  VastaaPoista
 5. Perehdytettävälläsi on varmaan jotain kokemusta työstä, joten koska teillä on hurjat kolme päivää aikaa, ei perehdyttäminen varmaankaan tule olemaan mikään ihmeellisen suuri juttu.

  Itse sain kahden päivän perehdytyksen työhön, jossa teen jatkuvasti viranhaltijapäätöksiä. En jaksa uskoa, että työtehtäväsi olisivat ainakaan hirveästi haastavampia kuin minun, joten kolmen päivän perehdytys kuulostaa valtavan pitkältä. Ei siis kannata ottaa paineita.

  VastaaPoista
 6. No en tiedä tätä, onko kokemusta vai ei. Pitää asia kuitenkin selvittää, että tietääkö tyttö miten vessat esim. oikeaoppisesti otetaan. Ja oikeasti perehdyttämiseen menee se kaksi päivää - sen verran muakin perehdytettiin mutta esimies meinasi että on sen kolme päivää, että voin suoraan kolmannen päivän lopuksi luovuttaa avaimet ja jäädä lomalle.

  Että taitaa olla melko yleinen siis se kahden päivän perehdytys kuitenkin. Mut ihan kiva, et sain yhden päivän lisää sillä kun jokainen päivä on kuitenkin erilainen.

  Enhän minä paineita ota. Mutta hieman täytyy asioita miettiä. :)

  VastaaPoista
 7. Tunnusta itelles: kuka vaan osaa tehdä tota hommaa ilman sen kummempaa koulutusta. Tietenkin on erilaisia käytänteitä ja tapoja mutta rasittavaa kun puhut aina jostain koulutuksista sun muista, se on SIIVOAMISTA.

  VastaaPoista
 8. Joo kyllä kuka tahansa perusjärjen omaava tajuaa, ettei pönttöä pestä samalla rätillä kuin altaita. Ei se vessanpesu mitään salatiedettä ole siivousfirmoissakaan.

  Ärsyttävää kun halveeraat aina muita itseäsi nuorempia tai muka alempikoulutuksellisia tai muita sellaisia tytöttelemällä tai pojuttelemalla tai teinittelemällä.

  VastaaPoista
 9. No voin mää tunnustaa et kuka vaan osaa tehdä hommaa ilman koulutusta. Eihän itsellänikään ole koulutusta tuolle alalle. Mutta yleensä se on ohjaaja joka tekee perehdytykset, ei pelkkä siivooja.

  Ja ei se siivoominen ihan niin yksinkertaista ole. Mutta joo, ei se maalaisjärkeä enempää oikeastaan vaadi. Tosin sairaaloihin yms. vaativampiin kohteisiin ei mennäkkään siivoamaan ihan tosta vaan, siellä vaaditaan aika usein se koulutus. Koulutus jossa on opetettu tosi tarkka siivoaminen.

  Mut tosiaan, jos vaan aattelet että se on siivoamista eikä siihen kummempaa koulutusta tarvita, niin kerro mulle sitten miten sää siivoaisit vessan? Tähänkin on toki monia tapoja, mutta usein silti vain yksi tärkeä asia muistettavana. Nii tai miten sää siivoaisit eritetahrat? Pakko myöntää, et tuon eritesiivouksen kohdalla piti hetken aikaa miettiä koska en ollut aiemmin moiseen törmännyt, mut loppupeleissä maalaisjärjen kanssa tässäkin mentiin eikä mitään koulutusta. Mut ihan mielenkiinnolla kyselen, jos sun mielestäsi siivoamaan voi mennä tosta vaan.. kyllä aina pitää jonkinlainen lähtötaso olla, varsinkin kun kohdesiivouksia ei voi mitenkään verrata kotisiivouksiin.

  Ja kun puhun koulutuksista, niin en tarkoita mitään laikkarin koulutusta. Vai mistähän koulutuksista oon puhunu? Tulee vain mieleen nää missä ite oon ollu ja jossa on käyty läpi siivoustapoja yms. Ja puhutaan nyt heidän kouluttajan mukaansa ainoasta oikeasta siivoustavasta, mutta tiedän ettei monikaan niitä kaikkia tapoja käytä. Nää omat "koulutukseni" ovat olleet vain 3h pikakoulutuksia. Tämmöisiä suosittelisin melkein kaikille käytäväksi jotka tulevat ilman minkäänlaista kokemusta siivousalasta, sillä niissä on ollu ihan hyviäkin vinkkejä siivoustapaan.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi2,
  Mää en halveeraa ketään nuorempaa. Miksi minä sellaista ihmistä sitten kutsuisin jos en tiedä hänestä mitään, muuta kuin että hän on tyttö? taikka teini? Vaikka sanoisin noin, en silti tarkoita sitä halventavassa mielessä. Se taitaa olla hieman niin, miten jokainen tahtoo luettavansa ymmärtää. :(

  Alempikoulutuksellisia? Siis WTF? Selitä mulle PLIIS mikä on mukamas alempikoulutuksellista? Jos jollakin on laikkarin tutkinto, niin enhän mää voi semmosesta sanoa ees että ALEMPIkoulutuksellinen koska MULLE EI ITSELLÄ OLE EDES KOKO LAIKKARINTUTKINTOA. Muhahahah.. siis tässä mentiin nyt hieman ristiin. Itselläni on merkonomin paperit ja tietojeni mukaan merkonomi ja laikkarin opiskelut on ihan tasavertaisia. Se on varmaankin se, että siivousta aina ajatellaan alempiarvoisena, vaan kun ei se sitä loppupeleissä ole. Siivoojat on loppupeleissä ihan helvetin tärkeitä. Jos me ei siivottas, ni aika pian ois sormi pomoilla suussa kun heidän pitäs alkaa siivoamaan. Ja eikai nyt kukaan toimitusjohtaja siivoomaan voi alkaa, ehei.

  Joo, jokainen nyt varmasti tajuaa sen ettei samalla rätillä oteta lavuaaria ja vessanpönttöä. Mut liittyy siihen muutakin. Osaatko sanoa mitä? Ei oo ei salatiedettä, mutta kouluttajan mukaan kovin usein silti kokeneemmatkaan siivoojat eivät pese vessoja ns. oikeaoppisesti. Mene ja tiedä silti. Mä oon tehnyt siivouksen just niinku mulle on opetettu tekemään ja mitä nyt oon kattonu, ni ihan oikeaoppisesti on mennyt.

  VastaaPoista
 11. offtopic: mikä on laikkari? kysyy Maarit

  VastaaPoista
 12. Maarit,
  Laikkari = Laitoshuoltaja, eli siivousalan tutkinto.

  VastaaPoista
 13. "Jos me ei siivottas, ni aika pian ois sormi pomoilla suussa kun heidän pitäs alkaa siivoamaan. Ja eikai nyt kukaan toimitusjohtaja siivoomaan voi alkaa, ehei."

  Oletat että kaikki korkeammalla työskentelevät pitävät siivousta huonona työnä, kun sanot noin.

  VastaaPoista
 14. Siis aaarrrggghh teijän kanssanne. Älkää nyt aina olettako että mä KAIKKIA pidän pahana ja ilkeinä ja ties minä. Mut aika yleistähän tuo on, ettei se toimitusjohtaja anna arvoa. Mutta ehei, en mää yleistä - ei kaikki ole sellaisia. Esim. mun kohteissani pomot ovat jopa auttaneetkin.

  VastaaPoista
 15. Anonyymeillä on aina tapana riehaantua, näköjään. Se on jännä kun jokaisesta lauseesta pitää konstilla tai toisella löytää jotain viilattavaa.

  Tosin itse välillä huomaan ärsyyntyväni hieman kirjoituksistasi, tuntuu että kirjoitat hieman provokatiivisesti toisinaan? Tai ehkä vika on sitten vain between my ears, go and tell. :)

  Eniveis, mukavaa sunnuntaita Pipsalle!

  VastaaPoista
 16. Kiitoksia vaan mukavan sunnuntain toivotteluista, valitettavasti sellaista täällä ei ole kun on niin karseat oltavat. Odottelen vaan innolla, et pääsen huomenna oikein lääkäriin.

  Mutta niin, ehkä joskus kirjoitan provosoivasti - tosin en tee sitä mitenkään tarkoituksella. Se vain tulee.

  VastaaPoista
 17. Jotenkin ymmärsin, että olit jo käynyt lääkärissä?

  VastaaPoista
 18. Työterveyshoitajalla, kun täällä on käytäntö et siellä ensin jos on kuume/flunssa yms. Nyt pitää siis mennä lääkäriin kunnei oo talttunut.

  VastaaPoista