4.5.2011

Sydän kolahduksen sai

Näin aamusti mitä ihanamman pikkuchihun (okei, en tiedä minkä ikäinen mut ihanan pikkuruinen oli) kun töihin lähdin. Ja se vei sydämeni mennessään, jos tuo isäntä ei olisi noin allerginen eläimille - menisin ja nappaisin itselleni tuollaisen sydämenvalloittajan.

Ja nyt oonkin koko illan tuijotellut chihupentujen kuvia ja hintoja. Sekä huokaillut, kun tiedän ettei tästä unelmasta koskaan tule mitään.

11 kommenttia:

 1. Vaiha miestä, allergiset miehet on ala-arvosia:)

  VastaaPoista
 2. hei ota koira jolla ei ole pohjavillaa, mullakin on sellainen eikä mitään oireita vaikka muita koiria en kestäkään (esim. lagotot, espanjan vesikoirat, jotkut terrierit, villakoirat..) lisäbonuksena ei lähde yhtään karvaa!

  VastaaPoista
 3. Minäkin liputan villakoiran puolesta :)
  Mulla onneks on kaikki allergiat lieventyny viimevuosina - joistan koirista tulee pieniä oireita, mutta villakoirista ei ollenkaan. Sun pitää raahata J johonkin villakoiraperheeseen kyläilemään, niin näette tuleeko oireita.

  Annika

  VastaaPoista
 4. Pitäs tosiaan raahata isäntä johonkin missä on tommonen ei allergisoiva koira, jotta saadaan osviittaa tuleeko reaktiota vai ei. En itse suosittele ottamaan ja sit toteamaan et ei voikkaan pitää. Isäntä reagoi yhteen kissaankin huonosti, vaikka hänen piti olla kissalle kaikista vähiten allerginen, koiralle eniten. Vaikka hassu juttu, heidän perheessään on ollut sekä koira että kissa, eikä mitään oireita. Mutta myöhemmin on erilaiset koirat aiheuttaneet heti pieniä allergiaoireita.

  MÄ HALUUN SEN KOIRAN! Yhyyyy!
  Miks pitää olla allerginen, kun tykkää nii paljon eläimistä? Oikeeta kidutusta!

  VastaaPoista
 5. Entä jos tarjoutuisit lenkittämään naapurin tai jonkun tuttavan koiraa? Laitat mainoksen talon ilmoitustaululle, että tarjoat lenkitysapua :) Pääset touhuu koiran kanssa ja J voi tulla joskus lenkille mukaan, niin näette miten käy.

  Allergiatestien tulokset ei aina kerro koko totuutta. Muistaakseni mä olin testien mukaan enemmän allerginen kissalle ja koiralle ku esim. hevoselle. Ja kyllä mulla hevosesta tulee pahemmat oireet ku koirasta. Yksilöllistä tietysti.

  t.Annika, jolla on myös (villa)koirakuume :)

  VastaaPoista
 6. Annika,
  Mulla on kyllä tuttavia joilla on koiria, mutta ne on olleet vähän silleen etteivät anna lenkitettäväksi. En tiedä mikä on. Joo, naapurin pikkuchihua voisin kyllä ilomielin käydä lenkittämässä mutta tuskimpa ihmiset antaa. Mutta voihan sitä joskus kysäistä. :)

  Eihän ne testit tosiaan aina kerro totuutta, munkin pitäisi olla allerginen ties mille kaikelle (en ees muista kunnolla) muttei kyl oo mitään. Esim. heinälle ja hevosille, kissoille, koirille, marsuille ainakin piti olla allerginen vaan eipä koskaan ole mitään oiretta antanut. Joillekin siitepölyille oon joinain kesänä allergisempi kuin toisina. Vaihtelevaa...

  Mut isännän kissa allergia tuli ainakin selväksi kun käytiin kissatalossa, ni täähän meinas saada jonkun hengenahdistuskohtauksen siellä. Ja sitten kun testattiin et miltä se tuntuis kun menee asuntoon jossa on yksi kissa. No sielläkin alko silmät kutisee ja vuotaa, joten ei. Ja päätettiin et kun kerran kissasta tuli noin, niin ei aleta koirastakaan testailemaan kun testituloksien mukaan koiralle vielä enemmän allergisempi. Mut ainakin mitä ollaan tuolla noita kahta rotikkaa käyty kattoos ni sama reaktio tulee, kun tuon yhdenkin kissan kanssa. Se vielä jää kokeilematta, miten reagoi jos koira on ns. allergiavapaa. :)

  Vai on sulla villakoirakuume. Eikö K anna lupaa?

  VastaaPoista
 7. Sellaista ei olekaan kuin allergiavapaa koira. Jotkut allergiset SAATTAVAT sietää paremmin noita pohjavillattomia koiria, mutta myös kuola yms. eritteet saattavat aiheuttaa oireita. Että turhan riskialtista lähteä kokeilemaan saatuuko kuulumaan siihen pieneen osaan jolle sopii.

  VastaaPoista
 8. ^joo, mutta mä ainakin kehotin kokeilemaan sitä ensin vierailemalla esim. villakoiraperheessä tai ottamalla koiran pariksi viikoksi hoitoon. En tarkoittanut, että hankkii koiran kokeillakseen, onko allerginen. Sehän nyt on ihan vastuutonta.

  Kyllä K haluais koiran myös, mutta asiaa täytyy harkita kauan. Ja ekaks pitäis olla vähän isompi asunto, jossa koira mahtuis touhuamaan (joutuis kuitenkin olemaan pitkiä päiviä yksin) ja mun pitää pohtia, oonko oikeasti valmis heräämään aamulenkityksille seuraavan 15 vuoden ajan. Eniten mietityttää se, että kun ottaa koiran, niin mihinkään ei enää lähdetä noin vaan. Pitää järkätä hoitopaikat ajoissa valmiiksi jne. Eli hyvästi vapaus ;)

  Annika

  VastaaPoista
 9. ^Jotkut kun oikeasti luulevat että on sellainen asia kuin allergiavapaa koira niin ihan hyvä muistuttaa miten asia oikeasti on. Paras keinohan tosiaan on koira hoitoon jos mahdollista.

  VastaaPoista
 10. Se on totta, ettei kaikki oikeasti ymmärrä että allergiavapaa koira ei suoranaisesti tarkoita, etteikö se allergisoisi. Mutta varmasti tietyt rodut saattavat olla, että sopivat allergisellekin.

  Paras tapa tosiaan tietää, onko kannattavaa ottaa koira, on käydä vierailulla taikka ottaa hoitoon.

  Me nyt tuskin koskaan hommaamme koiraa, taikka muutakaan eläintä mutta ikävää vain on, että kun niin paljon tykätään eläimistä ni sitten täytyy olla näin.

  VastaaPoista