5.6.2011

Ensi viikkoa jo odotellen

Katselin ensi viikon säätietoja ja sehän lupailee erittäin lämmintä, joten nyt täytyy oikein pohtia mitä laittaa päälle. Täytyykin tosiaan käydä vähän vaatevarastoa läpi ja katsoa sopivan kevyttä vaatetta, kun kerran huomenaamuna on jo 17 astetta plussaa.

Onko muuten kellään vinkata semmosta yskänlääkettä, mikä oikeasti auttaisi tuohon yskään? Codesan Comppia multa löytyy, mutta ei auta tuohon yskään - liman vie kyllä mennessään. Alkaa pikkuhiljaa rasittaa ku pitää puolet yöstä yskiä keuhkot pihalle, ennenkuin sitten aamuyöstä rauhottuu.

Mut aijai, torstaina alkaa loma ja siitä päivästä tekee erikoisen vielä se että tämä likka se täyttää vuosia. OMG! Taas mää vanhenen vuodella, enää kaksi vuotta niin kolmekymppiset on edessä. Nyt mielenkiinnolla odottelen, että muistaakohan kukaan mua. ;)

17 kommenttia:

 1. Kai tajuat, että kun tuollainen matami yskii omin sanoin keuhkonsa pihalle, niin sekin kuuluu naapuriin häiritsevästi ja yöunta pilaavasti!!!

  VastaaPoista
 2. Itseasiassa tajuan, vaan kun en nyt valitettavasti voi sille taas mitään. Kunpa vaan voisinkin yön ajaksi kääntää sen OFF asentoon - pilaahan se munkin yöuniani.

  VastaaPoista
 3. yliopiston apteekista saa Mustanparran yskänlääkettä kysyttäessä ilman reseptiä, se on ollut parasta.

  Terveisin Mallory :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mallory vinkistä. Mulle tuota kans suositeltiin, mutta apteekki ei suostunut myymään kun mulla jo kuulemma oli jo tarpeeksi kaikkea. :( Jeps, ne "kaikki" auttoi lähinnä vaan limasuuteen, ei niinkään tuohon yskään.

  VastaaPoista
 5. Ei kai apteekki voi rajoittaa asiakkaan ostoja tuolla tavalla? Tai siis olisit mennyt toiseen apteekkiin...

  VastaaPoista
 6. Jaa'a, eikai sitä periaatteessa voi rajoittaa mutta toisaalta ymmärrän kyllä kun mulla oli kerran paljon noita lääkkeitä silloin. Että ehkä jos menisin uudelleen ni saisin sen.

  VastaaPoista
 7. Ehkä ne aatteli et käyttäsit sitä päihtymystarkoituksessa.

  VastaaPoista
 8. No tottakai, mustahan huokuu semmonen olo että päihtymystarkoitukseen haen kaikkea vähänkin tujumpaan. Luulempa, että niiden mielestä duact ja medipekt ovat riittäviä tähän sekä kasa kurkkupastilleja.

  VastaaPoista
 9. Siis ei kai apteekin henkilökunta voi päättää mikä määrä on riittävä varsinkin jos toi yskänlääke on reseptitön? Itse olisin todellakin pyytänyt perusteet moiselle käytökselle.

  VastaaPoista
 10. No heidän syynsä oli se, että mulla oli jo tarpeeksi erilaisia lääkkeitä yskää vastaan, vaan kun eivät ne itse yskään ole auttaneet - limaneritykseen vain. Mutta en alkanut väittelemään vastaan, koska en itse ole apteekkari. Onneksi alkaa nyt hieman vähenemään jo, viime yönä sain nukutuksi jo kunnolla, pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 11. Siis yskänlääkettähän saa vain yhden pullon per asiakas/käyntikerta.

  -Mallory.

  VastaaPoista
 12. ^Mihin toi perustuu? Ilmeisesti yskänlääkettä voi käyttää johonkin muuhun kuin yskään vai (ainakin apteekin mielestä)...

  VastaaPoista
 13. Siis dekstrometorfaania ja kodeiinia on osassa yskänlääkkeissä ja niitä kun juo niin päihtyy. (samalla saa ripulin ja/tai oksentaa) Toi rajoitus on siks ettei tyypit vedä kahta pulloa kerralla esim. Semmosiakin nistejä löytyy....

  VastaaPoista
 14. Aika monissa lääkkeissä on rajoitus, paljonko niitä saa ostaa ilman reseptiä (tutuin on varmaankin tämä 30 kpl särkylääkettä, isommat määrät vaatii reseptin. toki joskus noita lipsahtaa menemään, mutta pääsääntöisesti apteekissa pidetään kiinni). eli codesan compissa on kodeiinia, joten ei ole tarkoituksenmukaista suositella siihen rinnalle mustaapartaa (on muuten paras yskänlääke ärsytysyskään ilman reseptiä, harva apteekki enää myy), jossa vaikuttava aine on myös kodeiini. Eli ihan vastuullista toimintaa apteekissa, muuten oisit nopeasti saanut överit kodeiinia.

  Ja semmonen vielä, että oikeesti ihan superharvoin yskänlääke edes on järkevä ratkaisu. rahanhukkaa ;) siis kun yskään ei yleensä lääkkeet auta, se paranee yskimällä sen pois. (siis lääketieteellisesti ei ole hirveästi perusteita yskänlääkkeille)

  Muutenkin flunssiin harvemmin auttaa lääkkeet(varsinkaa käsikaupasta), ellei ole bakteeritulehdus, joka menee antibiooteilla. ei ole täsmälääkettä kurkkukipuun, mutta oloa voi helpottaa. samoin duact on ihan näppärä tukkoisuuteen.

  VastaaPoista
 15. Nyt alkaa pikkuhiljaa olemaan maailmankirjat paremmalla puolella. Kun sain uuden ja tujumman antibioottikuurin. Mitähän kaikkea nyt löytyykään... Duactia, Medipektiä, Antibioottia, Codesan Compia sekä Bafucinia. Aijuu sekä tietty buranat sekä paratabsit.

  Ja eikös sitä aina sanota, että yskä lähtee yskimällä? ;) Ei mua muuten toi yskä haittaisi, mutta kun se haittasi nukkumista ja tuli ihan keuhkojen pohjasta asti, aina kun tuli tämä rajumpi yskänpuuska. Onneksi nyt tulee siis harvemmin.

  Aijuu, kirjoitin tuonne muuten vähän väärää tietoa. Ei tämä mikään kurkkupaise ole vaan siis sylkirauhasten tulehdus. On tää hauskaa, kun ensin on nielutulehdus, sitten epäillään kurkkupaisetta joka sitten paljastuukin sylkirauhastulehdukseksi. Mithän vielä? No jaa, tossa on kyllä jo kolme ja eikös sitä sanota että kolmas kerta toden sanoo? Sanoispa ainakin nyt!

  VastaaPoista
 16. Kiitokset selvityksistä, onpahan taas vähän viisaampi ;) Itse kun on lopettanut yskänlääkkeiden käyttämisen jo vuosia sitten (eipä kyllä ole yskääkään ollut) niin ei ole tuollaiseen tullut törmättyä. Taitaa olla moni muukin vaiva sellainen että menisi oikeasti ohi ilman mitään lääkitystä, mutta siinähän jäisi lääketeollisuudelta rahat saamatta jos ei joka vaivaan jotain troppia keksittäisi...

  VastaaPoista
 17. pikkelsi,
  Noinhan se on. Ei joka vaivaa tarvita lääkitystä.

  VastaaPoista