14.6.2011

Sandaalit

Olisi tarkoitus mennä torstaina katsomaan sandaali valikoimaa kaupoista, kun omat vanhat sandaalit on ilmeisesti liian pienet kun hiertävät ukkovarpaiden päälle aina ihanat vesikellot kun niitä uskaltaakin käyttää.

Pohdinnassa on vaan, että korolliset vaiko korottomat sandaalit. Noita kun on niin monenlaisia.
Joku on mulle kerran suositellut, että ottaisin vain korollisia kenkiä kun olen näin lyhyt.
Tosin mulla on se ongelma, etten voi mitään ihan järkyttävillä koroilla olevia kenkiä ottaa kunnen tykkää niistä todella korkeista koroista. Osaan kyllä kävellä, mutta en tunne kävelyäni silloin "luonnolliseksi".

Oikeastaan kiva lähteä kenkäkaupoille heti aamusta, kun on ihmisiä vielä vähän liikenteessä.
Näin kesälomalla se on helppoa. :)

13 kommenttia:

 1. Auttaisko joku suihkutettava antiperspirantti jalkoihin ennen sandaalien laittoa? Ei varmaan tulis vesikelloja jos ei jalat hikoilis..

  VastaaPoista
 2. Hmm... en ole tuollaisesta koskaan kuullut. Aina aatellut, että sandaalit on varmaan käyneet sitten pieniksi vaikka kengän koko on sama ollu monet vuodet.

  VastaaPoista
 3. Jos ne oikeesti puristaa ni kyl ne sitten on, mut rakot yleensä tulee hikoilusta, ainaki mulle. Suosittelen kokeilemaan jotain suihketta, jos ei auta ni kengät vaihtoon.

  VastaaPoista
 4. No sehän siinä onkin, kun ei ne siis silleen purista - Ei siis sillä tavoin mistä ainakin huomaa, että kengät olisi liian pienet. Mimmostakohan suihketta pitäisi ostaa ja mistä?

  VastaaPoista
 5. Joku dödö mikä estää hikoilua, en tiä ihan perusjuttu kaupasta? Tai apteekista jos haluu törsätä :D.

  VastaaPoista
 6. Okei. Kiitoksia. Mietin tässä vain, että kumpi on loppupeleissä kannattavaa... kokeilla tuota dödöä vaiko heittää kengillä vesilintua ja ostaa uudet. Ku huomioi, että nuo kengät on AINAKIN 10v. vanhat, enemmänkin.

  VastaaPoista
 7. Osta vaan uudet! Jos ne on kerran noin vanhat ja jos sulla on painoa enemmän nyt kuin ostaessasi ne, on toki jalan mallikin muuttunut.

  VastaaPoista
 8. Tätä pohdinkin ja tarkoitus on mennä torstaina katsomaan valikoimaa. Jep, vanhat sandaalit on vanhat mutta pysyneet todella hyvässä kunnossa. Ainahan ne on vähän olleet semmoset hiertävät, alusta alkaen. Onhan mulla sellaiset valkoiset korkokengät vaiko avokkaat, en ole satavarma tuosta (pidin kun ripiltä pääsin) ni ne ovat aivan loistavat jalkaan. Harmi vaan ettei valkoisia voi ihan noin vaan käyttää, ni ovat kaapissa lähinnä.

  Miten painonnousu vaikuttaa jalan muuttumiseen? Siis ihan mielenkiinnosta, kunnen itse ainakaan koon muuttumisena ole asiaa huomannut. Aina ollu tommonen pikkukokonen jalka.

  VastaaPoista
 9. Painonnousu aiheuttaa sen, että jalkaholvi madaltuu ja samalla jalkaterä leviää.

  VastaaPoista
 10. Okei. Miten tuollaisen sitten huomaa, että on tapahtunut? Siis onko se sellaista, että pitää ostaa isompaa kengänkokoa kuin aiemmin?

  VastaaPoista
 11. No jos jalka leviää niin sehän tarkoittaa sitä että kenkien pitää olla leveämpiä lestiltään. Ja voihan se numerokokokin kasvaa.

  mutta jos vanha kenkä hiertää päältä niin kai siitä kengästä on tullut liian ahdas. Leveämmän lestin kengät hankit siis, eikä se välttämättä tarkoita että numero olisi suurempi.

  VastaaPoista
 12. Anonyymin kommenttiin sen verran, että mikään deodorantti ei hikoilua estä, se vaan vähentää hajua. Antiperspirantti sen sijaan estää hikoilua :)

  VastaaPoista
 13. Vielä asiaan palatakseni, niin ei mulla ilmeisesti ole leveälestinen jalka. Ainakin siis kenkäkaupan myyjä totesi näin vaikka kyllä tuo jalka mun silmiini leveältä näyttää.

  VastaaPoista