2.7.2011

Rintaliivit

Mä käväisin eilen hakemassa Elloksen paketin, kun tekstarin sain saapumisesta niinkin sopivasti että olin bussilla matkalla kotiin. Joten eikun kaupan kautta sitten kotiin... :)

Mutta mutta... itse sisältö sitten olikin niin pettymys ettei ole tosikaan.

Olin napannut sovitukseen muutamat kaariliivitkin (muutaman lukijan suosituksesta) ja vaikka liivit muuten istuivatki hyvin niin en tykännyt kun kaarituet törröttivät edestä ikävästi (näkyy sellaisena kohona paidan kanssa) ja oon ymmärtänyt että näin ei kuuluisi olla. Mulla vielä oli kolmea eri kokoa kyseisestä kaarituellisesta mallista ja kaikissa tuo törröttäminen ilmaantui. Muuten liivit olivat kaikinpuolin sopivat. Joten tahdon oikein ammatti-ihmisen neuvoa tuossa, että miten niiden kaaritukien pitäisi olla. En siis halua maksaa 40e jos ne ovatkin sittenkin vääränkokoiset.

Onko kellään ideaa, missä pitää siis katsoa että sen keskikohdan saa rintojen väliin? Pitääkö kuppikoon olla normaalia isompi vaiko ympärysmitan? Olen nyt netissä katsonut, niin kaikissa kuvissa on liivit kauniisti eikä se keskikohta törrötä vaan on napakasti ihoa vasten (rintojen välissä) MÄ HALUUN SAMATEN!

No eipä mua oikeastaan harmita silleen, koska mulla on nykyisinkin ihan hyvä rintaliivit + sain uudet lisää.
Kaarituellisien liivien hankintaan kyllä haluan sen avun, joten toivon että pääsisin Helsinkiin käymään syksyn aikana - katsomaan samalla ystäväni uutta asuntoa. Joten säästelen rahaa pariin hyviin kaarituellisiin liiveihin - niitä kun nimenomaan meinaan lähteä metsästämään. :)

Oon itse huomannut, että kaarituettomien liivien hankkiminen on todella helppoa kun vaan omat mitat tietää (eli rinnanympärys alta ja päältä) mutta noiden kaarituellisten kanssa tuntuu ettei sama enää pädekkään. Paitsi siis lähinnä ympärysmitan kanssa. Kuppikoko saisi ilmeisesti olla isompi. Vaikka... tuossa mulla oli kahta eri kokoa tuosta yhdestä kaarituellisesta mallista - molemmat koot olivat hyvät, mutta isommassa se etumuskaarituki törrötti paremmin. Ja pienemmässä se ei törröttänyt niin pahasti, mutta kuitenkin niin että asian näkisi kun paita päällä. Nyt alkaa kiukuttaa, että tästä pikkukaupungista lähtee kaikki tommoset asiat pois, mitä kaipaisikin. Eli kunnon rintaliiviliike.

25 kommenttia:

 1. ne tissit kuuluu "nostaa" niihin liiveihin kyytiin...

  VastaaPoista
 2. Ehkä ympärysmitta on liian iso...? :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi,
  No oon nostanut ja laittanu ties milläkin konstilla, mut eipä se noiden kaaritukien kans oo mitenkään vaikuttanut. Aina se etumus nousee eikä mene nätisti ihoa vasten. Eräs ystävä meinasi, että pitäisi ehkä olla isompi kuppikoko mutta mun mielestä isompi koko vaan sai sen etumuksen törröttämään entisestään. Tilailen vielä uusiksi monella eri kuppikoolla ja ehkä lähetän asiasta kyselyä johonkin alusvaatefirmaan.

  Elin@,
  En usko, että on liian iso koska ympärysmitta oli napakka. Eli ei tissit valahtanut pois kun nosti kädet ylös vaan pysyi hyvin kupeissaan. Enemmän ongelma on se, että kaarituellisten etumus ei mene nätisti ihoa vasten enkä tiedä missä syy voisi olla. Netistä löysin jonkin verran tietoa, mutta mikään ei oikein antanut ratkaisua tuohon etumuksen koholla olemiseen.

  VastaaPoista
 4. auttaako olkaimien säätäminen pidemmäksi?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi,
  Ei auttanut. Ja ne oli jo niin pitkällä ku mahdollista. Yritin kiristääkin hieman, mut ei vaikutusta. :( Mut luultavasti kaipaa isommat kupit. Täytyy nyt katsoa, mitä oikeen ammattilainen mulle suosittelee.

  VastaaPoista
 6. Miks sun täytyy johonkin Hesaan asti lähtee rintsikoita ostaan? Nyt en ymmärrä..
  Porista pääsee Tampereelle alle parilla kympillä ja Tampereelta löytyy Change jossa myydään kaiken kokoisia ja on asiantunteva palvelu.
  Jos mä olisin sä niin hyppäisin työpäivän jälkeen junaan ja hurauttaisin käymään Tampereella, jos Porista ei muka löydy liivi liikettä.

  VastaaPoista
 7. Ehkä on muitakin syitä tulla käymään Helsingissä ku pelkät rintaliivit ;) ja uskaltaisin väittää, että pk-seudulla on useampi liiviliike (muitakin kuin Change).

  t. Annika, joka odottaa Pipsaa tänne päin kyläilemään

  VastaaPoista
 8. nokia,
  Tiedän kyllä että Tampereeltakin löytyy eikä muuten alle parin kympin pääse, menopaluu kun on muistaakseni 30e paikkeilla ellei peräti muutamaa euroa kalliimpikin.

  Eihän sun tarvitsekkaan ymmärtää, miksi mää menen mieluummin Helsinkiin niitä rintaliivejä hakemaan. :) Näissä asioissa kun on monta asiaa jotka vaikuttavat. Joten odottelen mieluummin mahdollista Helsingin reissua sitten syksymmällä. Ja pääsenhän mää sitten Tampereella silloinkin käymään, jos tuo Helsingin reissu ei toteudukkaan. Ja Porista ei tänä päivänä löydy yhtäkään rintaliiviliikettä - viimeine meni ilmeisesti konkurssiin vuosi pari sitten.

  VastaaPoista
 9. Annika,
  Nimenomaan, on muitakin syitä tulla Helsingissä käymään kuin vain pelkät rintaliivit. Siksipä mä mieluummin säästelen rahoja isoon Helsingin reissuun, kuin menisin tässä välissä käväisemään YKSIN Tampereella. :)

  Ja kun niiden rintaliivien ostolla ei nyt ole mikään tulenpalava kiire, että kyllä ne siellä liiviliikkeen hyllyillä saavat ihan rauhassa odotella. :)

  VastaaPoista
 10. Ihmettelempä vaan että miks et kesäLOMALLAS tehny mitään tälläistä hyödyllistä?
  Loistava oloma jos makaa vaan kotona, kerrostalossa..

  VastaaPoista
 11. En tiedä oonko nyt ihan pönttö kun kysyn tätä, mutta oletko käynyt esim. Lindexissä tai ihan vaikka vapaa valinnassa? Noistakin paikoista löytyy yllättävän hyviä liivejä isommallekkin povelle. Merkki ja hinta eivät välttämättä aina kulje käsikädessä laadun kanssa.. makuasioita..

  VastaaPoista
 12. Samaa mieltä edellisen anonyymin kanssa. Itse oon ostanu tällä hetkellä kahdet parhaimmat rintsikat Seppälästä, 20e/kpl. lindexillä myös hyviä ja samoin ihan halpa kaupoissa tekee joskus löytöjä.
  Omat Seppälästä ostetut on paljon paremmat päällä kuin kalliit liivikaupasta ostetut, niitäkin löytyy kyllä mutta en tykkää niistä niin paljon.
  Ja kokoja tosiaan löytyy kun jaksaa etsiä, tai siis paremmin noista Seppälä/Lindex yms. löytyykin kaarituellisia isoja kokoja kuin liivi liikkeistä, oman kokemuksen mukaan.

  VastaaPoista
 13. nokia,
  Tein kyllä mielestäni paljon hyödyllisiä asioita, mutta sehän se minkä kukin näkee hyödyllisenä. Ja kuka on sanonut, että olen vain kotona maannut koko lomani? No sinä, en suinkaan minä. :) Porissa sen vietin kyllä ja Tampereella oli suunnitelmissa käydä, mutta se asia peruuntuikin muutamasta syystä - mitä mun ei kuitenkaan tarvitse täällä aina joka kerta mainita miksi mikäkin asia peruuntui yms.

  Anonyymi,
  Olen käynyt noissa liikkeissä ja on mulla heiltä ollutkin rintaliivejä, mut ainakin viimeksi heidän kokonsa on loppuneet DD:hen.

  emmy,
  Joskus tosiaan voi löytää löytöjä, olen itsekin näin löytänyt. :) Itsehän tilailen rintaliivini netin kautta ja löytänyt sieltä hyvin tukevat liivit aina (sen jälkeen kun oppinu lukemaa jokaisen kaupan omat koko-oppaat)

  VastaaPoista
 14. Kuulostaa siltä, että sekä kuppi että ympärysmitta ovat epäsopivat. Suomalaisilla yleensäkin on ongelmana valita liian suuri ympärysmitta ja liian pieni kuppi. (Tästä syystä myös perusvalikoima koissa on onneton.)

  Liivin pitäisi istua napakasti myös kaarituettomassa mallissa, joten ehkä pelkkä kaarituellisuus ei ole ongelma, vaan nimenomaan kokonaisuudessaan väärä koko.

  Liivin ympäryksen tulee olla suorassa linjassa eikä esimerkiksi selkäosa saa nousta ylemmäksi. Liian suuresta ympärysmitasta kielii myös tuo, ettei keskikohta pääse ihoa vasten. Olethan asettanut rinnat kokonaan kuppeihin niin, että kaarituki on ihoa vasten rinnan allakin? Jos tuntuu, ettei rinta mahdu kuppiin tällä tavalla, on kaarituki liian kapea ja/tai kuppi liian pieni. Ja muistathan, että kun ympärysmitta pienenee, kuppikoko kasvaa?! :)

  Lähtökohta joka tapauksessa on, että liivit asetellaan ensin rinnan alle ja vasta sitten laitetaan kiinni. Sitten katsotaan, onko liivi muuten sopiva.

  Sopivankokoiset liivit kohottavat rintaa ja tukevat sitä erityisesti alhaalta. Tällöin on olennaista, että nimenomaan ympärysmitta on sopiva. Liian iso ympärysmitta ei tue tarpeeksi. Isommalla ihmisellä oikeankokoiset liivit saattavat painaa ihoa niin, että liivit vaikuttavat olevan liian pienet, mutta valitettavasti "läskien tursuminen" on kestettävä, mikäli haluaa oikeankokoisen liivin. Ja tätä "läskiä" tursuaa kyllä jonkin verran kaikenkokoisilla. :) Liivin ei kuulu pyöriä päällä.

  Tässä vielä muutama linkki, joista voisi olla apua. Etenkin viimeiset videopätkät ovat hyviä havainnollistamaan rintaliiveihin liittyviä ongelmia:

  http://www.change.com/fi/rintaliiviopas/vinkkejae/

  http://shop.change.com/fi/profiilisi/rintaliiviopas/

  http://www.figleaves.com/uk/fitting_room.asp?cat=234

  VastaaPoista
 15. Kiitoksia Anonyymi pitkästä selvennyksestä. :)

  Itse sain liiviliikkeen myyjältä vastauksen kysymykseeni, eli kun se etumus nousee niin ei ole tuo kuppikoko tarpeeksi iso. Joten lähden kokeilemaan isomman kuppikoon kanssa - ympärysmittaa ei voi ainakaan isontaa, sillä sitten lähtis napakkuus pois.

  Mut sen verran tuohon Anonyymin tekstiin vielä, että tuo "läskin tursuaminen" tarkoittaa sitä, että liivi on liian pieni kuppikooltaan, joka aiheuttaa sen että läski tursuaa sieltä kainaloiden kohdilta taikka kuppien päältä. Eli sitä ei todellakaan tarvitse kestää vaan löytää itselleen se sopiva koko. Sopivassa koossa mikään ei tursua ylitse.

  VastaaPoista
 16. Puhuinkin ympärysmitan PIENENTÄMISESTÄ, jos edelleen kuppikoon kasvaessa liivi on epäsopiva. :)

  Ja samalla tarkoitin "läskin tursuamista" tuosta selkäpuolelta/kyljistä liivinympäryksen kohdalta. Kuppi on ehdottomasti epäsopiva, jos rinta tursuilee kupin sivuilta tai päältä. Ajattelin, etten näitä itsestäänselvyyksiä viitsi kirjoittaa. :D Päähuomio tuossa mun viestissä oli siis ympäryksessä eikä niinkään kupin koossa.

  Mutta toivottavasti löydät sopivat liivit! Silloin vaatteetkin näyttävät kauniimmilta päällä ja olokin on kauniimpi. :)

  VastaaPoista
 17. Anonyymi,
  Niinhän sinä puhuit. Ja tätä myöskin suositeltiin että pienempi ympärysmitta mutta isompi kuppi. Mutta en tiedä onko tuosta pienempi mitta kovinkaan hyvä, kun musta tuo nykyinen mitta on hyvä kun se on napakka. No kokeilemalla sen näkee. :)

  Hoikalla ihmisellä jos selkäpuolelta "läski tursuaa", ni sillonhan on kyseessä liian kireä ympärysmitta. Lihavalla ihmisellä sitä nyt valitettavasti on joka tapauksessa. ;) Mutta itse ymmärsin, että puhuit siittä että tissit tursuaa ylitse kainaloiden kohdilta ja kuppien päältä. Kannattaa kirjoittaa jos tarkoittaa selkäläskien tursuamista, me ihmiset kun ei olla vielä otettu niin paljon aivokapasiteettia käyttöön että tietäisimme mitä toinen tarkoittaa sanomatta mitään. :) Mutta joo.. läskin tursuaminen kun on joko mikä vaan noista kolmesta asiasta (selkäpuoli, kainalon kohdilta taikka kupin päältä)

  Onhan mulla nytkin jo ihan sopivia ja hyvin tukevia liiviä, ei vain sopivia kaarituellisia sellaisia. Oloni on kaunis jo nyt. <3

  VastaaPoista
 18. Oletko aikaisemmin pitänyt kaarituellisia? Jos silloin löysit jonkun hyvän merkin, voisit varmaankin turvautua tuttuun merkkiin.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi,
  Olen aikoinaan pitänyt, mutta kun valitettavasti en tiedä minkä merkkiset ne rintaliivit olivat eikä se kauppa josta ne on ostettu, ole enää pystyssä. Siksipä siis pitää hommata uusi merkki, jota sitten alkaa käyttämään.

  VastaaPoista
 20. Jos puhutaan liivien päällä pyörimisestä, todennäkösesti sillon puhutaan ympärysmitasta, ei kuppikoosta. Ja liian pienistä kupeista tursuavaa osuutta kutsutaan yleensä tisseiksi.

  Sun liivis ei kuvissa näytä kovin tukevilta. Oikeasti tukevissa liiveissä tissin alareuna on tuettu, jollon se ei roiku alaspäin.

  VastaaPoista
 21. Anonyymi,
  Näinhän se on.
  Ja vaikka kuvissa liivini eivät näyttäisi kovin tukevilta, ne ovat kuitenkin sitä - Jos saisit verrata tukevaa ja ei tuettua, ni huomaisit kyllä eron. Itse ainakin tunnen eron, kun käytän sellaisia vanhempia liivejä, jotka eivät enää tue mitenkään - niitä olen käyttänyt tietyissä tapauksissa. Mutta olen kyllä kuullut, että kaarituella rinnat saisi entistäkin paremmin tuetuksi - Se nähdään, kun saan kerrankin oikeankokoiset kaarituetut liivit kokeiluun.

  VastaaPoista
 22. Heitä ihmeessä kaikki vanhat rintsikat pois ja uusi koko rintsikkavarastosi! Neljät, viidet kunnolliset kaaritukiliivit riittää ja ei maksa kuin muutaman satasen.

  VastaaPoista
 23. Miksi mä heittäisin pois hyviä liivejä? Se, että te sanotte jonkun kuvan perusteella, et ne ei oo hyvä, ni ei oo vielä mikään syy heittää täysin uusia ja kunnollisia liiviä pois. Jos kaarituelliset hommaan, ni ne saa luvan tulla lisäksi - ei ainoiksi.

  VastaaPoista
 24. Tarkoitin, että kun itse kirjoitit "kun käytän sellaisia vanhempia liivejä, jotka eivät enää tue mitenkään - niitä olen käyttänyt tietyissä tapauksissa"... Sellaiset pois!

  VastaaPoista
 25. Siis eihän mulla ole mitään vanhempia liivejä enää. Ai nii siis joo, on mulla toi yks tommonen jota oon pitänyt siivouspäivinä - enkai mää sillo ny mitään parhaimpia liivejä päälleni laita ku kotona voi lötköjenkin kans olla. :) Siis oon mie heittänyt rankalla kädellä just pari viikkoa sitten pois sellaiset jotka eivät tue ja ovat niin vanhojakin jo. Nykyäänhän mulla on noita uusia, jotka oon ostanut jotain max puolisen vuotta sitten.

  VastaaPoista