3.10.2011

Pikkutaukoilua

Olen kipeänä enkä todellakaan jaksa istua koneella.
Soon mars sohvalle taikka sängylle makoilemaan.

Taitaa vissii buranan vaikutus lakata ku olo on taas iha hönttimäinen.

Olin siis tänään töissä ja voin todeta, ettei todellakaan ollu makeaa puuhata tuossa kunnossa.
Jos vaikka listaan mitä kaikkea vaivoja multa löytyypi: viluväreet, kurkku niin kipeä ettei tee kyl paljoo mieli puhua tai muutenkaan aukoa suuta, kuumetta, pienet kolotukset (jep, saletisti tulos vanhaks) huippaa, heikottaa, turvonnu nielu, vaikeudet niellä tota limaa mikä sinne jostain kertyy - nimittäin kun nenä on suhteellisen auki ja kaikkea muuta paskaa. :(

27 kommenttia:

 1. Ja kuitenkin olit tuossa kunnossa töissä?!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi,
  Kyllä olin, mut samalla myös katsoin miten jaksan työni tehdä kun olin epävarma olotilastani. Nyt en enää ole.

  VastaaPoista
 3. Ikävää. Parane pian!

  VastaaPoista
 4. PS,
  Kiitoksia.


  Lääkärissä käyty, eikä oikein olla viisaampia et mikä varsinaisesti onkaan. Diagnoosi on ainakin että "määrittämätön akuutti ylähengitystieinfektio". Nieluviljely oli negatiivinen mutta tulehtusarvot kohollaan (CRP oli muistaakseni päälle 50) joten reipas antibioottikuuri päälle ja 3pvä sairaslomaa. Jos ei olo helpota taikka on edelleen kuumetta, niin perjantaina jälleen lääkärille, ni otetaan uusiksi testit.

  VastaaPoista
 5. Kurjaa olla kipeänä... Itselläni on edellisestä sairastelusta jo kaksi vuotta, mutta yritänkin pitää huolen yleiskunnosta syömällä hedelmiä.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi,
  No on kyllä! Mää kumarran ihmisiä, jotka oikeesti pysyy terveenä vuosikausia. Otetaan esimerkkinä isäni joka kertoi ettei ollut flunssaa sairastanut kuuteen vuoteen, ennenkuin tuossa pari viikkoa sitten. Ja sekin oli parin päivän sairastelu.

  Itsekin muuten syön hedelmiä ja otan vitamiineja + liikunkin vielä sekä huolehdin käsihygieniasta, mutta siitäkin huolimatta sairastelen sen muutaman kerran vuodessa. Tosin olen saanut kyllä määrää vähennettyä siihen mitä se on vuosia sitten ollut. Ja oon tyytynyt osaani, että mä vaan kuulun niihin ihmisiin jotka sairastelee sen normimäärän verran.

  VastaaPoista
 7. Paranemisia Piiuska.
  Mulla on ihan rautainen vastustuskyky, eli kärsin kyllä perus syys nuhat mutta ikinä ei mee rehellisesti kuumene puolelle. Pientä 37 ja rapiat lämpöö vaan jos sitäkään. Luulen että mun vastustuskyky on peräisin ihan siitä, että olin 2006 töissä lastentarhassa jolloin sairastin muksujen ansiosta vatsataudit ja muut. Kummasti kehitty resistanssi kun halaili niitä pikku räkänokkia päivät pääksytysten. Tietysti se, että syön hyvin ja liikun paljon vaikuttaa terveydentilaani. Syksyllä koitan droppaa C-vitamiinia marjoista. Mutta toi unirytmi ja aivan ylikiireinen elämä vaikuttaa kyllä terveyteen niin, että nuhat pääsee toisinaan iskemään.

  Ota mustikkakeittoa tekee hyvää mahalle ja saat c-vitskuu. Hali.

  VastaaPoista
 8. Onko olo yhtä kehno kuin maanantaina? Mitä vitamiineja syöt? Kuureittain vai jatkuvasti?

  VastaaPoista
 9. Anna,
  Mä syön/juon aina mustikkakeittoa. :)
  Mie kyl kadehdin ihmisiä joilla tosiaan on rautanen vastustuskyky. Tosin mun isäki pitää sitä vissii yllä siten, et syö joka päivä kaks valkosipulinkynttä. Noin ainakin kertonut.

  Anonyymi,
  Edelleen kehno, kuume taas nousussa. Dataan miehen kannettavalla sohvalla, jee! :) Ei jaksa mihinkään juurikaan keskittyä. Antibioottikaan ei mielestäni ole helpottanut oloa. Viime yökin meni yskiessä ja pätkittäin torkkuen. Kunnes aina siis yskään piti herätä. Rasittavaa. Ja vitamiineja otan joka päivä (sana-sol) ja sitten talvisin vielä lisäksi d-vitamiinia.

  VastaaPoista
 10. Huolehditko C-vitamiinin saamisesta?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi,
  Sana-Solista saan + myös hedelmistä joita syön. Joten kaikkia vitamiineja pitäisi tulla suositusmäärä.

  VastaaPoista
 12. Tällaisena flunssa-aikana C-vitamiinia saa kyllä ottaa sen 1 g päivässä ja noista Sanasoleista ei saa kuin murto-osan...

  VastaaPoista
 13. Anonyymi,
  Kuten sanoin, syön hedelmiä vielä sana-solin lisäksi. :) Uskoisin saavani ihan riittävän määrän vähän jokaista vitamiinia.

  VastaaPoista
 14. Ihmetyttää vähän, että millä perusteella on määrätty antibiootit, jos nieluviljely oli negatiivinen. Joka tapauksessa pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 15. fantti,
  En itsekään täysin tiedä tai muista, mitä se lääkäri selitti syyksi, mutta eipä ole ollut niin minkäänlaista apua. Olo on samanlainen. Mutta siis luultavasti tuo, että kun tulehdusarvot olivat päälle 50 eli joku bakteerijuttu, niin siksi ilmeisesti katsoi viisaammaksi antaa kuurin. No huomenna UUDELLEEN lääkärille ja testeihin.

  VastaaPoista
 16. No sillä nielunäytteellä ei ole jeesuksenkaan väliä jos CRP on koholla.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi,
  No älä mulle asiasta paasaa, mää en oo lääkäri enkä mikään muukaan terveydenhuollon ammattilainen. En siis voi tietää miksi tekevät mitäkin testejä.

  Mut nyt joka tapauksessa toinen lääkäri perui antibiootit ja määräs tutinaa aiheuttavaa yskänlääkettä.

  VastaaPoista
 18. Toivottavasti lähtee tuo tauti pikapikaa huitsin nevadaan :)

  VastaaPoista
 19. Anteeks, ei ollut tarkoitus paasata tai kuulostaa edes inhottavalta :) En siis ole se ilkeä anonyymi vaan ei nyt tullu keksittyy mitään hyvää nimimerkkiä :/ Tosiaan tais mun kommentti kuulostaa vähän tylyltä, mutta tarkoitin siis vaan vastata tohon fantti30:n kommenttiin, että sen CRP:n perusteella varmaan on antibiootti määrätty, eikä nielunäytteellä oo semmosta merkitystä...

  VastaaPoista
 20. Elin@,
  No ei hyvältä näytä. Tosin yskänlääke hieman helpottanu olotilaa, et öisin saanu nukuttua hieman pidempiä väliakoina kuin aiempina öinä. Mut kuumetta edelleen pitää ja olon melko matalana. Jännityksellä seuraan et laskeeko nyt päivän aikana pois, ku huomenna pitäs esimiehelle ilmoittaa mikä olo.

  Ikävähän uutena oireena mulle on ilmaantunut tuo oksentaminen.


  Anonyymi,
  Joo siis, ilmeisesti tuon crp:n perusteella se antibiootti määrättiin mutta nyt sitten toinen lääkäri lopettikin sen, kun uusi tulehdusarvo viittaakin virustautiin. (CRP 29) Ja jostain sekainfektiosta puhuttiin. Että mene ja tiedä, mikä mulla loppupeleissä nyt on. Miltään perusflunssalta tää ei kyl vaikuta.

  VastaaPoista
 21. Mikä sulla on :( Voi itku. Nyt syöt kevyesti ja koitat maata niin paljon kuin jaksat (tiedän et pelkkä makailu on ärsyttävää mut silti:)) , meet vaikka sohvalle vesipullon kanssa ja filmi pyörimään. Lääkettä naamaan sen verran kun tarvii, kyllä sä tokenet <3

  VastaaPoista
 22. Elin@,
  Noku emmää tiedä mikä mulla on. Saikkulapussakin lukee vaan "määrittämätön akuutti ylähengitystieinfektio". Et ota selvää. ;)

  Määhä syön kevyesti, ku ei mulle ruoka maita. Mut kuumia juomia on tullu juotua. Mut hei, jotain plussaakin tästä on sillä mulla on viikossa paino laskenu 3,2kg. Jippii! :)

  Ja levännyhän mää oon, tosin en sohvalla mut tääl makkarissa. :) Miehen kannettava kato tohon noin ja siittä katsellu noita sarjoja. :) Kyl mie tokenen mut jotenkin alkaa tuntuu etten taida olla viel maanantaina työkuntone ellei yön aikana sit tapahdu yllätysparantumista.

  VastaaPoista
 23. Mikä on vointisi? Onko ruoka maistunut? Muista juoda paljon!

  VastaaPoista
 24. Anonyymi,
  Kiitoksia kysymästä, mutta olo on edelleen karsea. Joudun raahautumaan huomenna uudelleen lääkärille, vaikka eipä ne tunnu siellä muuta tekevän, kuin kirjoittavan sairaslomaa ja toteavan että LEPÄÄ.

  Nyt on tuo oksentaminen ikävä uusi oire. Tosin saattaa johtua tuosta hyvin voimakkaasta yskästäkin.

  Ruoka ei maita, mutta lämmintä juomaa olen kyllä juonut pitkin päivää.

  VastaaPoista
 25. No on sillä nielunäytteellä väliä, kun sillä todennetaan streptokokki-infektio, joka on käytännössä ainut bakteeri joka kurkkukipua aiheuttaa. Tulehdusarvot voi olla koholla monesta eri syystä ja bakteeritulehdus on ainut, mikä voidaan nujertaa antibiooteilla. Ihan vaan vastakommenttina anonyymille.

  Toivottavasti tauti alkaa talttua.

  VastaaPoista
 26. fantti,
  Siis tottakai näytteellä on väliä, mutta se antibiootti oli outo kun kerran nieluviljely oli negatiivinen. Siis pelkän sen takia.

  VastaaPoista