2.11.2011

Halpa vs. Kallis

Aloitetaan nyt vaikka sillä ajatuksella, että halpa ei missään nimessä voi olla hyvää ja että kalliin on aina ihan pakko olla laadukasta. VÄÄRIN!

Minulla on omakohtaisia kokemuksia halvasta ja kalliista. Ja voinen sanoa, ettei se aina niin mene että se kallein on laadukasta mut valitettavan usein tätä mielikuvaa halutaan antaa, tietysti!

Ja pakko myöskin sanoa, että tekisipä joskus mieli kalauttaa paistinpannulla päähän sellaista joka tulee ylpeilemään että hän ostaa vain ja ainoastaan sitä kalleinta kun halpa on aina paskaa.. Mistäpä koskaan tietää, jos ei kerran kokeile? Minä en ratsasta merkillä eli en todellakaan suostu maksamaan tavarasta A, hintaa B vain sen takia kun se nyt on jonkun hiton merkkinen. Mieluusti tyydyn siihen halvempaan versioon. :) Eikä nyt tarvitse tulla sanomaan, että mitä minäkin tiedän sanoa kunnen ostele niitä kalliimpia tavaroita - olen itseasiassa ostanut ja todennut, että saman saa vaikka maksaa vähän vähemmänkin. Koska kuten sanoin, en tahdo tuotetta jossa se merkki jo itsessään maksaa puolet hinnasta eli maksat pelkästä ilmasta suuren hinnan.

Ostelen vaatteeni yleensä, tai ainakin näin miellän, sieltä keskihinnan luokasta. Mutta olen ostanut myös ns. kalliita pluskoon mallejakin. Ja pakko sanoa, että tasan saman verran kestivät käytössä - oli sitten halpa taikka kallis. No eipä silti, näiden megareisien välissä ei nyt varmaan kestäis mitkäänmerkkiset housut. Parempi siis verrata yläosia, niiden käyttöikä kun on ollu paljon pidempi kuin housujen. Tässä mulla onkin verrattavana 20eur maksanut mekko sekä 70eur maksanut mekko. Arvatkaapa hetken, kumpi meni puhki EKASSA pesukonepesussa?  Ja kummassa muutenkin tuota kulumista näkyi eniten? (mun ei tartte ees kertoo vastausta)

Sit mennäänpä kodinkoneisiin.
Ostin 9v. sitten itselleni kaikenmaailman härpäkkeitä mitä aattelin tarvitsisin kun kotoa pois muutin eli on imuria, silitysrautaa ja -lautaa, paistinpannua, tehosekoitinta jne jne... Ja näistäkin ainut ns. laadullinen tavara oli tuo paistinpannu (Hackmanin Kovanaama) joka muuten kesti tasan 3v. kunnes pinta oli mennyt keskeltä huonoon kuntoon, että piti ostaa uusi (joka nyt sitten 6v. myöhemmin on samassa kunnossa kuin tuo ensimmäinen Kovanamaa, niin että eipä ne niin kovanaamoja ollutkaan) mutta kaikki nuo muut yllämainitut on ostettu jostain halpakaupasta ja pelittävät erinomaisesti vielä tänäkin päivänä. Niijuu, tykkään kyllä enemmän mieheni Miele imurista kuin omasta halpaimuristani, mutta tässäkin asiassa se häviää vain sen varren kanssa - miehen imurissa se varsi ja letku ovat pidemmät kuin tuossa halvemmassa versiossa.

Sitten voisin kertoa vielä tämän jutun, että kun miehelläni oli vanha Sonyn vahvistin jonka oli käytettynä ostanut kaveriltaan. Ikää tällä laitteella taitaa olla tänä päivänä 15v. ja pelittää siis edelleen, sai vain väistyä uudemmantieltä, kun mies niin halusi uuden vahvistimen missä on joku liitäntä mitä vanhassa ei tietenkään ollut. Niin tuo uusi oli tasan 2kk vanha, kun siihen tuli pientä vikaa mutta kun takuuaika oli vielä, niin takuuseenhan se meni. Ja siellä on siis edelleen. Tässä nyt pohdin, että kun samanmerkkinen soitin kyseessä, niin noin nopeasti mennyt rikki. Niin, eihän ne tänä päivänä tee MISTÄÄN tavarasta mikä kuluttajalle tulee, niin laadukasta ja kestävää. Ootteko koskaan pohtineet itse tätä? No sehän on simppeliä, jos tavara kestäis monia vuosia (vuosikymmeniä?) ni eihän niiden uudet romut menis koskaan kaupaks.. Moni ku mieluusti heittää rikkinäisen roskikseen, kun alkaa korjaamaan. No kaikki ei tietenkään pysty itse korjaamaan mut oon nähnyt niitäkin, jotka ei korjaa koska eivät viitsi taikka jaksa. Et mieluummin haetaan sit oikee uus tuliterä laite tilalle.

Niin, että ennenvanhaa ku on jotain kallista ostanu ni on voinu aatellakki et se kans kestää ja halpa taas ei. Mut tämänhetkisessä maailmassa mää ostelen mieluusti sieltä halvemmasta päästä, kun tiedän ettei ne kalliimmat ole sen kestävämpiä kuin ne halvemmatkaan ja ihan siis siitä syystä, että kuluttajat kuluttaisivat enemmän.  Ja toinen mitä en suostu tekemään, on se, että maksaisin ilmasta eli jonkun laadukkaan tuotemerkin merkistä.

Mutta molemmissa on hyvät ja huonot puolensa, kuten kaikissa asioissa on. Valitettava asia vaan on, että kuluttajaa pissitään silmään ja suurella voimalla, kun kyseessä on tavara. Halpa sentään sanoo suoraan, et on halpa ja näinollen voi olettaa ettei se ikä oo kovin pitkä mutta kalliissa sitä uskoo että se kestää kauan kun kerran maksaakin kerran ja oi, siinä on vielä joku laadukkuudesta kertova merkkikin. EI TÄNÄ PÄIVÄNÄ! Ellet osta jotain monenkymmenentuhannenarvosta merkkitavaraa.. sitten jo luulisi ainakin saavansa sitä kestävää laadukasta tavaraa, mutta tähän mää en voi sanoa mitään kunnen noin kalliisiin tuu koskaan pääsemään käsiksi (ja jos aatellaan, niin enpä edes hingu päästä)

34 kommenttia:

 1. noista paistinpannuista kommentoin sen verran että ne halvat ei kestä käytössä vuottakaan kunnossa, että sellaista en osta enää ikinä, mielummin sijoitan kunnolliseen pannuun joka kestää sen kolmesta kuuteen vuotta kunnossa.
  t.Emma

  VastaaPoista
 2. Yksi ekologinen kannanotto kaiken tavaran ostamisessa on tietysti se, että yrittää ostaa niin hyvän, että sillä pärjää sitten pitkän aikaa. Minulla on tuttuja, jotka ostelevat halpiskahvinkeittimiä ja niitä vaihtavat uuteen aina lyhyen ajan jälkeen, kun eivät toimikaan odotetusti.

  VastaaPoista
 3. >No ihanko tosi. Eiköhän kaikki maalaisjärjellä siunatut tajua ettei hinta ole aina laadiun tae, vaan maksetaan markkinoinnista ja brändistä. Keksi jotain omaperäisempää.

  VastaaPoista
 4. Emma,
  Sinun mielestäsi paistinpannun elinikä on se 3-6v. ? Sittenhän vaikuttaisi että tuo Kovanaamamme on kestänyt ihan sen ajan, kun sen on pitänytkin. Mutta toisaaltas, äidilläni kun on semmonen halpaversio ja se on kestänyt muistaakseni 8v. ajan ellei kauemminkin. Ni siksi oonkin miettiny, että josko ostaisi sellaisen halvemman seuraavalla kerralla ja katsoisi kauanko se sitten kestää. :)

  Anonyymi1,
  Tuokin on ihan totta. Mutta kuten mainitsin, niin itse ostelen yleensä sitä keskihintaluokassa olevia tavaroita. Mutta olen pohtinut, että ainakin paistinpannuissa kokeilisin sitä halvempaa (n. 20eur) versiota. Ja heeii! Mulla on kahvinkeitin jonka isäni on joskus ostanu ja isäni tuntien, se ei ole mikään moccamasterin hintainen, ni se on toiminu oikein hyvin jo 10v. ajan. :) Ettei ne kaikki halpisversiot kyllä ole kakkaa. Vaikka kieltämättä, olisihan se moccamaster ihan kiva. No varmaan ostetaan kun tuosta keittimestä loppuu voima. ;)


  Anonyymi2,
  No itseasiassa kaikki ihmiset eivät ole siunattuja tuolla maalaisjärjellä, valitettavasti. Sillä tiedän muutamiakin ihmisiä, jotka ostavat kalliita tavaroita koska ajattelevat niiden takaavan pi-iiiiitkän käyttöiän. Joskus se menee noin, mutta ei aina.

  Mikä ois omaperäisempää, Jupiterista essee kenties? ;) Sorry nyt jos mun pohdinta halpa vs. kallis ei ole mielestäsi omaperäistä mutta onpahan tää kaikki miete tullu mun omasta päästäni. Olkoonkin aihe vanha ja kulunut. ;)

  VastaaPoista
 5. no onhan kuuden vuoden ja yli kestokin jo huikeasti siihen verrattuna että halpis pannu joka meillä oli meni käyttökelvottomaksi alle vuodessa, vaikka sitä käytettiin ja hoidettiin ihan oikein.
  t.Emma

  VastaaPoista
 6. Emma,
  Niin, onhan se noin ajatellen. Mieluusti sitä maksaa sen 40EUR kunnon pannusta ja käyttää 6v. kun ostaa 2v. välein halpapannun joka maksaa 20EUR.

  VastaaPoista
 7. Moccamasterilla saa kyllä tosi hyvää kahvia!

  VastaaPoista
 8. Jos paistinpannu on aktiivikäytössä ja se kestää 6 vuotta, niin se on jo aika hyvä käyttöikä.

  Ja kannattaa ehkä testailla halpojen ja vähän laadukkaampien (ja myös sitä kautta kalliimpien) kahvinkeittimien kahvin eroja. Niissä on meinaan aika isoja eroja. Mutta jos on sama, että juoko haaleaa litkua vai kunnon kahvia, niin siinä tapauksessa pärjää varmasti Halpahallin kympin keittimellä.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi,
  No en voi sanoa tuohon mitään, kunnen kahvia juo. :)

  Wellamo,
  Okei eli ei tuo paistinpannu sitten ollutkaan huono kun 6v. käytön jälkeen lagas. ;)

  No minä en tiedä kahvinmauista mitään, kunnen kahvia juo mutta miehen mukaan meidän kahvinkeittimen ja työpaikan moccamasterin kahvien erot eivät ole hänen mielestään mitenkään sen ihmeelliset. Tosin mää en menis sanomaan mitään, kun tiedän kuka ne kahvit siellä tekee, et tekeekö se hyvää kahvia. ;) ;) Mut eiks tässäki oo varmaa sillä jauheellakin väliä? Et halpa puru maistuu kuralta ja kallis taas ku kullalta? :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä kahvijauheellakin on väliä! Paras juomani kahvi on Kopi Luwak -kahvia. Sitä vaan ei ole varaa kovin usein juoda...

  VastaaPoista
 11. Kyllä mun mielestä on eroa kahvinkeittimellä. Viime joulun aikaan moccamasteri meni niin pahasti tukkoon (luulimme että on rikki, mutta kalkin vuoksi oli tukkeutunut, puhdistamisella toimi taas) ja jouduimme turvautumaan varakeittimeen eli halpisversioon. Kahvin maun huomasi heti eli sillä halpiskeittimellä tuli pahaa kahvia eikä se kahvi kauaa ollut kuumana -> jäähtyi nopeasti.

  Moccamasterimme on ostettu v. 2005, hyvin on pelittänyt taas puhdistamisen jälkeen. Osia saa ostettua lisää eli uutta, kallista moccamasteria ei tarvitse lähteä hankkimaan. Sitä ennen meillä oli peräti 3 halpiskeitintä, joista yksi kärähti :/.

  Kehutaan että moccamasterilla saa aina hyvät kahvit. Kyllä sillä saa keitettyä pahatkin kahvit, riippuu ihan siitä miten paljon laittaa höystöjä...

  nimim. kahvin suurkuluttajat.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi,
  Jos pitäydytään noissa taviskahveissa. :) Että onko niissä eroa, siis jossain .... hmm.. Saludossa ja ... mikä nyt onkaan kallein peruskahvi?


  Aamunkajo,
  Meillä töissä on moccamasterit ni niistä ajetaan kalkinpoistoaine läpi 3kk välein. Samaa olen tehnyt aina tuon meidän kahvinkeittimen kans. En ees tiedä sen merkkiä, ku ei sillä oo. Mut mieheni mielestä se tekee ihan OK kahvit. Itse tosiaan en osaa sanoa, kunnen kahvia juo. :)

  VastaaPoista
 13. Itse käyn myös 3 kk:n välein kalkinpoistoaineella moccamasterin lävitse, mutta meillä on niin kalkkinen vesi että vuosien saatossa laite kalkkeutuu nopeasti. Näin meinas valtuutettu huoltomies, jolle asiasta viime vuonna kilauttelin. Ja oikees oli: kun mötikän sai pois, laite pelasi jälleen kuin unelma.

  VastaaPoista
 14. Pannumyyjä4.11.2011 13.58

  Kai tiedät, ettei teflonpannua saa koskaan kuumentaa ns.kutosella. Täysillä kuumentaminen pilaa teflonpintaa ja se alkaa kulua herkemmin. Pannu täytyy aina lämmittää maksimissaan 4-5 asteella (asteikon ollessa 1-6). Juuri kukaan ei tätä tajua, ja sitten valitetaan kun pannut menevät lyhyessä ajassa huonoksi.

  VastaaPoista
 15. Aamunkajo,
  Ai teillä on tolleen, se on ikävää. :(

  Pannumyyjä,
  Tiedän, sanoin sen tuohon toiseenkin kommenttiboxiin. Meillä yleensä käytetään teflonpannua siinä nelosella. Muttei tuo 6v. ilmeisesti ole ollutkaan lyhyt aika, vaikka olen olettanut että ne teflonit on sitten periaatteessa ikuisia jos oikein käyttää mut ilmeisesti sit ei kuiteskaan.

  VastaaPoista
 16. Kertokaas, et mikä hintaluokka on teille HALPA, mikä KESKITASOA ja mikä KALLISTA. :)
  Halpa: max 25EUR
  Keskitaso: max 50EUR
  Kallis: 50EUR ylöspäin
  Järkyttävän kallis on sitten 150EUR ylöspäin. :)

  VastaaPoista
 17. HALPA on max 25 euroa, KESKITASO on 50-100 euroa ja KALLIS on 100-.

  VastaaPoista
 18. Riippuu toki tuotteesta, mutta jos yritän jotenkin ympätä kaiken yhteen, niin yleistavaroissa (vaatteet, lakanat, verhot, pannut ja kattilat jne) halpa on alle 30 e, keskitaso alle 100e ja kallis 100e->
  Tämä listaus ei tietenkään päde elektroniikkaan ja muuhun jo minimissäänkin tuon kalliin määritelmän ylittävään.

  Kannattaa opetella tunnustelemaan materiaaleja. Pikkuhiljaa opit tunnistamaan esim kankaissa mikä puuvilla on laadukasta ja mikä helposti hajoavaa, ja voit jättää huonolaatuiset lakanat ja paidat kauppaan. Laadukkaan tuntuisesta tunikastakin maksaa mieluummin muutaman kympin enemmän kuin ensimmäisessä pesussa venyvästä rätistä :) Tutki, koskettele, hypistele ja kiertele eri tasoisia ja eri hintaluokkien kauppoja, niin opit pikkuhiljaa. Nettishoppailu ei edistä tätä laatutietouden kartoitusta, kun et pääse koskettelemaan mahdollisia ostovaihtoehtoja ja vertailemaan kaikkien materiaaleja toisiinsa (esim sellaistenkin paitojen jotka sinulle ei mahtuisi, mutta jonka materiaaliin voisit verrata haluamasi paidan materiaalia) Ymmärtänet mitä ajan takaa.

  VastaaPoista
 19. Edellinen jatkaa:

  Tottakai voit todeta edelliseen, että pystyt kyllä koskettelemaan tuotteita netistä tilatessasikin, kun tilaat monia tuotteita kotiin. Mutta jos vertaat sitä määrää minkä kotiin tilaat kokonaiseen vaatekauppaan (saati moniin vaatekauppoihin), niin huomaat selkeän eron mahdollisuuksissa tutustua eri materiaaleihin ja vertailla itselleen epäsopivienkin tuotteiden (joita ei nettikaupasta tilaa) materiaaleja itselleen mieluisten materiaaleihin.

  VastaaPoista
 20. Anonyymi,
  Tuo koskettelu on kyllä kiva juttu, mitä yleensä teenkin. Harvemmin vaan nää Lindexit, Seppälät sun muut myy sellaista, mistä tykkään malliltansa. Säkkejä! Joten hyödynnän usein nettishoppailua ja silloinkin toki koettelen et miltä materiaali tuntuu. Kyllä sellaisen halvan ja hepposen huomaa nopeasti.

  Ymmärtänen kyllä pointtisi.

  VastaaPoista
 21. Moi!

  mä tilaan niin vähän kuin mahdollisat netissä. Pointti on juuri se että tavaraa pitää saada kokeilla kädessä, miltä tuntuu yms. No jonkun esim. adidaksen tutun verkkaripuvun voi tilata, jos tietää minkälainen se on muutenkin.

  On kumminkin (ainakin täällä Keski-Euroopassa)niin, että vaateketjut kuten C&A saattaa saada erän vaikka Bossin vanhasta mallistosta, ne merkkilaput vaan revitään pois ja korvataan C&A:n omilla. Koskaan ei voi tietää minkänäköisiä ja tuntuisia vaatekappaleita sieltä löytää, siksi onkin kiva käydä säännöllisesti paikan päällä ja katsoa järjestelmällisesti vaaterekit läpi :D

  Tuo että kuumaalle hellalle ei saisi panna teflonpintaista pannua on mulle ihan uusi juttu. Meillä on kaasuhella ja Tefalin pannu on kestänyt +4 vuotta aivan kuin uutena, siinä pinnassa ei ole mitään vikaa.

  VastaaPoista
 22. Elin@,
  Mun on taas mahdoton hakea sitä vaatetta ihan myymälästä, kun täällä Suomessa on ihan perseestä nuo pluskokoset vaatteet. Siis ne on säkkejä. Et aina pitäs olla sitten joku vyö jolla viedä sitä säkkimäisyyttä pois. Et siksi itse tilaan netistä, mutta käytän kuitenkin kosketusaistiani. Siellä Saksassa se on varmaan vähän eri tavalla, sieltä varmaan löytyy mukaviakin pluskokoisia vaatteita?

  Ootko varma et se Adidaksen verkkapuku on samanlainen? Kun musta taas tuntuu, et ne vanhat tutut on muuttuneet just semmosiksi paskoiksi. Materiaaleissa katsos luistetaan, otetaankin sitä halvempaa...

  Juu, teflonpintaista ei sais pitää kovin kuumissa lämpötiloissa. Mulle tää ei tullu uutena, ku sillo kun meille tuli eka teflonpannu ni senhän mää pilasin tommosella ku en tienny - tosin kesti se sen 3v. kuitenkin. Et tää uudempi on sit kestänyt puolet pidempään oikeemmanlaisella käytöllä. Tosin mies on nyt uhkaillu, et meil tulee seuraavaks valurautapannu. :)

  VastaaPoista
 23. Jep täällä on valtavat valikoimat, jokaiselle jotakin :) Osa toki myös postimyynnissä saatavana.

  Noi addun kledjut on aika tasaisen laatuisia, ja tosiaan koska kyseessä ei ole mikään istuva housupuku tms niin voi hyvin tilata netistäkin, noissa verkoissa oon vaan kotona muutenkin. :)

  Mä en vieläkään tajua tuota paistinpannujuttua, siis pannua ei saa pitää kuumassa kauaa? En lukenut sitä tarraa mikä- siinä oli silloin, mutta eikö se ole juuri pannun homma, kestää kuumaa? :) Kattelin tossa netin tarjontaakin ja missään ei sanottu että ei saisi kuumalla paistaa, joitain Tefalin tuotteita ei saa käyttää induktioliedellä mutta muuten kaikki liesityypit on ihan OK, toi kaasuhan esim on erittäin kuuma erittäin nopsaan. Voi käyttää nykyään myös metallisia lastoja, eikä pinta mene rikki. Asiakkaat kirjoitelleet myös arvioitaan että vielä kolmen vuoden jälkeen hyvässä kunnossa yms.

  VastaaPoista
 24. Elin@,
  Niin, et siel on helpompi mennä myymälään ja tutkimaan niitä vaatteita ja mallitkin on varmaan semmosia, ettei nyt ihan säkkejä myydä läskeille. Ainakin mitä oon ite ostanu ny noita yläosia Shopninkalta ja Yoursilta, Evansilta yms. ni siel on ollut just semmosia sopivia. Ku mie oon silleen vähän sekakokoinen, et ku yläosana sopii pienempi koko ku alaosana.

  Eiku siis teflonpannulla ei saa paistaa kuutosella ollenkaan, mieluiten nelosella tai viitosella. Ja sit kuumaa pannua ei saa pistää suoraan kylmään veteen vaan antaa jäähtyä ensin, siis ei saa altistaa suurille lämpötilaeroille. Ja oli siinä kaikkea muutakin. Ei nuo vissii lue missään siinä pakkauksessa vaan ihan netistä oon aikoinaan tutkillu teflonpannun hoito-ohjeet. :)

  VastaaPoista
 25. Sus sentään, mä käytän mun teflonpannua esim. uppopaistoon kun teen falafelejä yms. -Täällä on kyllä semmonen laki että käyttöohje pitää olla siinä tuotteessa, eihän sitä muuten voi tietää. Mielenkiintoista. :D

  VastaaPoista
 26. Elin@,
  Aika mielenkiintoista. :) Ja kyllähän täälläkin pitää olla käyttöohjeet, mut en muista et ainakaan 6-9v. sitten oli paistinpannuissa käyttöohjeet. En tiedä sitten onko jo tänä päivänä.

  VastaaPoista
 27. Olen aina täydellä lämmöllä kuumentanut teflonpannuani (koska en ole tiennyt tuollaisesta säännöstä), eikä Tefalini ole hätkähtänytkään siitä... Sama pätee kuuman pannun kylmään veteen laittamiseen. Onneksi pannuni eivät ole kuulleet näitä hoito-ohjeita :D
  terv. Maarit

  VastaaPoista
 28. http://kotiliesi.fi/tee-itse/koti-sisustus/valurautapannun-ja-teflonpannujn-hoito
  tuossa noita ohjeita pähkinänkuoressa.
  t.Emma

  VastaaPoista
 29. Maarit,
  Oon itekki alkanu miettimään, et mahtaakohan tuo olla silti totta kun oon kuullut nyt monilta et on ihan täydellä lämmöllä käyttäneet ja heti veteen laittaneet käytön jälkeen eikä ole tullut miksikään. Mene ja tiedä siis...

  VastaaPoista
 30. Emma,
  Kiitos linkistä, olenkin tuolla jo aikaisemmin käynytkin. :)

  VastaaPoista
 31. En ymmärrä tuota sinun säkki-valitusta. Milloin olet esimerkiksi käynyt H&M:llä? Siellä on hyvin paljon tyköistuvia vaatteita, aikalailla samantyylisiä mitä sinunkin kuvissasi näkyy. Saattaisit yllättyä positiivisesti jos heittäisit ennakkoluulosi romukoppaan ja menisit rohkeasti tutkimaan vaatevalikoimaa. KappAhlissa on myös paljon ei-säkkimäisiä vaatteita. Oikeastaan nykytrendi taitaa olla kapenemaan päin, joten tuskin niitä säkkejä löydät enää muualta kuin tarjoustalon alelaarista.

  VastaaPoista
 32. Anonyymi,
  Olen minä käynyt KappAhlissa ja Lindexillä + muissakin kaupoissa jotka myyvät pluskokoja. Mutta ovat ne edelleen mielestäni säkkimäisiä. Eikä noista kauppakouluamisista ole aikaa kuin muutama viikko, kun viimeksi haeskelin erästä vaatekappaletta. Itse kun oon niin tyhmänkokoinen, yläosana 52 on täydellinen ja alaosana 56 sopiva. Niin onkai ne tommoset standardimitoitetut vaatteet säkkimäisiä kun pitää ottaa sen alaosan koon mukaan vaatteet.

  Ja sitten vielä tuo mallisto, mitä nuo kaupat myyvät. Kovin on paljon semmoisia tummia värejä, kun itse kaipaisin VÄRIÄ! Enkä nyt puhu mistään kirkkaankeltaiaista vaan vaikka punaista, sinistä, oranssia, yms yms... Näitä ei ole noissa tietyissä kaupoissa näkynyt.

  Ottakaa muuten huomioon, että jonkun Helsingin H&M:llä voi olla paremmin valikoimaa, kuin tämmösen pikkukaupungin. Huomattu ainakin Sokoksen Gossip malliston valikoimasta tämä asia.

  Että ei mulla ole mitään ennakkoluuloja, mut luulen et tämmösellä pikkukaupungilla on. Ja sehän tuntuu olevan, että kun tarjotaan vaan tummia värejä, kun ei kaikki pluskokoiset varmaankaan uskalla pukeutua värikkäästi. Ainakin monia on tullu vastaan, jotka menee siihen perustummaan sävyyn. Itse kun oon tässä nyt menny tonttutyttönä (Lue: Punaisessa (kuvaa tulee joskus vielä)) niin oon saanu vaan positiivista palautetta, niin työkavereilta kuin parilta tuntemattomaltakin. Mut itse oon tosiaan löytäny ne parhaimmat vaatteet ja niiden istuvuudet netin kautta.

  Mä en suostu menemään siihen massaan että lihavan pitäs pukeutua vaan tummaan ja säkkiin. Mä rakastan värejä ja uskoisin niidenkin rakastavan mua. ;)

  VastaaPoista
 33. Siis mitä tarkoitat tällä: "Niin onkai ne tommoset standardimitoitetut vaatteet säkkimäisiä kun pitää ottaa sen alaosan koon mukaan vaatteet."

  Senkus otat paidan kokoa 52, ei kukaan sua pakota ottamaan kokoa 56 jos se näyttää sun päällä säkiltä! Kaksiosaisissa ulkopuvuissa tai jakkupuvuissa voisi olla tuo yläosan ja alaosan erikokoisuus ongelmana, mutta niitä tuskin olet ostamassa.

  Ja mitä väreihin tulee, niin kyllä niitä löytyy kun vain avaa silmänsä: http://www.hm.com/fi/product/93602?article=93602-A Ei säkkimäisyyttä, ei pelkkiä tummia värejä. Missä vika?

  VastaaPoista
 34. Anonyymi,
  No siis ongelmahan just onkin, että kun toi peräsin on noin levee ni en voi siksi ottaa sitä kokoa 52. Ja kovin huonosti ne tekee näitä A-mallisia vaatteita, joka ois ainakin itelleni passelimpi sillon eli sillon voisinkin ottaa sen 52 koon. Ja koska mä tykkään käyttää tunikoita taikka pidempiä paitoja (joo, ei kaikkia lasketa vissii tunikoiksi vaikka on pitkiä, outoa) niin sillon mun on otettava huomioon myös peräsimen kokokin kun tämmöstä ostan.

  Linkin tunika on sori nyt vaan, mut karsea! Ja toisekseen materiaali on semmosta, mitä mun iho ei kestä. Mut kävin kyllä katsomassa, niin kyllähän tuolta jotain kiinnostavaa löytyykin. Ongelmahan on, että meidän kivijalkamyymälästä tuskin noita värikkäitä löytyy. Ja joo, muutamalla noista on nettikaupat kyllä kyllä. H&M:n valikoimassa ei ollut MITÄÄN mikä sopisi mun silmääni, Lindexillä oli yksi ja KappAhlilla enemmänkin. KappAhlilta voisin jopa pari tunikaa ostaakin mut ongelma onkin siinä, et noita en kyl ollut nähnyt kaupoissa ainakaan täällä. Pelkäämpä siis, ettei tänne tuppukylään tuu just noita. Sitä en kyl oo kysyny, et tulostas kuvan ja pyytäs niitä et jostain Helsingin KappAhlilta lähetettäs se tännepäin.

  VastaaPoista