14.12.2011

Mirror mirror on the wall...


Tänään on pistetty taas töissä menemään yhdistelmäkoneen kanssa. Lattiat oikein kiiltää ja hyvillä mielin sieltä lähdinkin kunnei kukaan ollut ehtinyt töhrimään sitä ihanaa kiiltoa. Enää viisi päivää töitä ja sitten onkin taas pitempi viikonloppu. Ens viikolla onkin kauheesti touhuamista, sillä me ilmeisesti sitten ruokimme pari ihmistä (ainakin) jouluaattona. Tää ei kylläkään ole vielä kovinkaan varmaa tietoa, mutta tarkoittaa sitä että mun (ensi viikon) torstaipäivä menee tekemällä täällä täydellisen joulusiivouksen, laittamalla hieman jotain joulutunnelmaa. Isäntä saa viedä sitten kun tulee töistä, niin matot tuulettumaan pihalle. Ja sitten pitää alkaa touhuamaan rosollia - mä teen aina ison kasan rosollia jota sitten lahjoittelen pitkin kylää. No ehkä tänä vuonna teen pienemmän määrän. Ja rosollissa pitää ehdottomasti olla omenaa! Oon maistanu omenattomankin version eikä se ollut mun mielestä yhtä maukas kuin omenan kanssa. Tosin emme voi omenaa paljoa laittaa, kun tuo isäntä on sille allerginen mutta ollaan huomattu ettei pieni määrä miestä kaada. ;)

Oon taas alottanu sen joka jouluisen kirjeiden panttaamisen eli säästelen sinne joulun pyhiksi isoa kasaa kirjoitettavaa, vaikka aika usein siinä käykin niin ettei mitään kirjoittamista ehdi tekemään. Mut on se hyvä olla kuitenkin kirjeitä säästössä jos vaikka kuitenkin ehtisin niitä raapustelemaan. Meillä kun ei ole mitään niin perinteistä joulua kuin joulusta ajatellaan. Se on ihan eri, kun siinä on lapsia tuomassa sitä joulutunnelmaa. Musta kaikista ihaninta on katsella, kun ne odottelee sitä pukkia ja sit ujostellaan sitä pukkia ja sit saadaankin avata lahjat.

Jaa, onkos vähän suunnittelun makua? No mä oon sitä mieltä, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Osaan toki mennä ihan extempore meiningilläkin mutta jos vaan on mahdollista suunnitella, niin ehdottomasti suunnittelen. Työpäivätkin aina suunnittelen, mutta sen ehdin tekemään 15min bussimatkan aikana.

Huomenna sitten äitini luokse jouluiloa viemään. (??)
Pitää käydä pankissa hakemassa lisää noita tunnuksia, kunnei äitini ollut niitä saanut sellaista nivaskaa kuin itse sain viimeksi. Ku mä en halua pomppia pankissa kun siellä ei tuu juurikaan koskaan asioitua. Ni haluan saada nivaskan koska joudun myös osan antamaan miehelleni. Ja nyt kun toi pankkiasioiminenkin netissä on muuttunut - turvallisemmaksi ehkäpä, mutta kyllä mua silti kyrsii toi miljoonan avaimen laitto et pääsee tekemään asioita. Nii, että jos kerran pitää kahta enemmän laittaa avaimia siellä netissä ni saavat luvan antaa sen ison nivaskan niitä lukulistojakin.

Äidilleni pohdin joululahjaksi uusia kenkiä, mut sille on tänä päivänä todella hankala löytää kenkäkaupoista kenkiä kun ne kiristää ja puristaa joka puolelta. Jos joku ei nyt vielä tiennyt, niin äitini on läpikäynyt syövän vuonna 2005, jonka seurauksena toisessa jalassa on proteesi (luun tilalla siis, ei suinkaan jalka itsessään) ja kauheet hermosäryt. Ni tuo jotenkin aiheuttaa sen, että jalat on täynnä nestettä joka tuo ongelman, ettei mikä tahansa kenkä menekkään jalkaan. Pitää siis suunnata suoraan erikoiskenkiä tekevään liikkeeseen. Ja ne kengät ei todellakaan ole halvimmasta päästä - äidin nykyiset (joilla se hiihtää läpi vuoden) maksoi n. 150EUR. Ja ne on vielä pelkät kävelykengät. Pohdin vaan, että paljonkohan mahtaa maksaa kunnon talvikengät. No jos ovat jotain yli 200EUR ni saavat kyllä muut sisarukseni tulla mukaan lahjakimppaan! Ja muutenkin, mä oon sisaruksistani ainut joka pitää äitiin päivittäin yhteyttä ja käyn viikottain vierailemassa. No, niinku mun yks ystävä sanoi että se kaatuu aina nuorimmaisen harteille, pitää huolta vanhuksistaan. Onkohan noin?

Aijuu! Vihdoinkin tilattiin ne mun Yoursin vaatteet. Ei varmaankaan jouluksi ehdi tulemaan, mutta tulisi edes uudeksi vuodeksi. :)

4 kommenttia:

 1. Onpa siellä paljon lunta, kaunis kuva! Millaisia jouluruokia teillä on muuta kuin rosolli?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi,
  Vanha kuva. ;) (viime vuodelta)

  No eiköhän meillä ole ne perinteiset että kinkku (joku piknikrulla, mahdollisesti x2) laatikot, rosolli, joku maustekakku.. Ei mielestäni oikein muuta olla laitettu. Isäni tekemä joulu olisi tehty karjalanpaistista. ;)

  VastaaPoista
 3. 200 euroa ei ole edes paljon jos kyse on oikeasti kunnollisista kengistä, ja tuollaisessa tilanteessa vielä kun tarvitsee oikeasti erikoiskengät ei todellakaan kannattaisi pihistellä...

  VastaaPoista
 4. Anonyymi,
  No enhän mää meinannutkaan että mitään pihisteltäisiin. Vaan nimenomaan ostetaan sitten ne kunnon kengät vaikka maksaiski hunajata - varsinkin kun äidin liikkumisella ne ois ikuiset kengät. :)

  VastaaPoista