27.12.2011

Playing video games

Tuntuipa kivalta mennä taas töihin parin vapaapäivän jälkeen. Varsinkin kun siellä ei ollut kovinkaan likaista, niin pystyi keskittymään kaikessa rauhassa.

Aikamoinen myrskykin on sitten ollut ja on edelleenkin. Tuli seurattua yhtenä aamuna tuota myrskyä ja nähtyä, kun ilmeisesti johonkin sähkölinjaan tapahtui jotain kun tuli sellainen omituinen ympäränmallinen sininen välähdys aina vähän väliä. Tuota oli mielenkiintoista seurata vaikka tuhot eivät olekkaan kivat. Sähköt pätki ja puita oli kaatunut tielle. Ja täällä, kun on tuo tulvavaara niin vedenkorkeus on noussut. Jos se tuosta vielä kovasti satelee, niin nousee varmaan tulvaksi asti.

Joulu oli ja meni
Mukavasti se kuitenkin meni, kotosalla kahdestaan - sittenkin.
Torstaina siivottiin asunto läpikohtaisin, perjantaina touhusin jouluruokien kimpussa ja siistein vielä lisää keittiötä (nopeasti se mies saikin sen sekaisin) Aattona me käytiin äitini luona viemässä joulukukkanen ja syömässä puuroa. Saatiin samalla joululahjamme - Iittalan Taika astiaston. Mulle tuli punaiset, miehelle siniset. Tuolta sitten lähdettiin käymään hautuumaalla viemässä kynttilä miehen äidin haudalle. Ja sitten ajeltiinkin pitemmän kautta kotiin, katseltiin hieman maisemia. Kotosalla me ollaankin vaan oleiltu, sen kummemmin mitään tekemättä. Isäntä on pelaillu pelejänsä (LA Noirea) ja mie oon seurannu vierestä, taikka kirjotellu kirjettä samanaikaisesti.

Tykkäsin kyllä kovasti kun ei tarvinnut mitään murehtia. Ainut vaan, että saatiin tuo vuorokausirytmi hieman pepuilleen kun mentiin vasta 2.30 nukkumaan ja herättiin siinä 10-12 välissä. Viime yönäkin mentiin kyllä ajoissa sänkyyn mutta eihän se uni sieltä tullut vaan höpöteltiin sitten kaikenlaista - se oli kyllä virhe kun itselläni oli aikainen herätys. Laskinkin tuossa että nukuin varmaan vaan sellaiset neljän tunnin unet. No eipä se haitannut, sillä olin yllättävän pirteänä aamusti - vasta bussissa, matkalla kotiin alkoi tuntumaan et väsyttää ja torkahdinkin sinne bussiin. Taisin herätä vasta pari minuuttia ennen keskustoria. Muutoin ois menny vähän pitkäksi matka - kuski ois varmaan päätepysäkillä tullu herättelemään.

Uusi vuosi se sieltä lähestyykin seuraavaksi. Senkin me taidamme viettää ihan kahdestaan kotosalla, syöden nakkia ja perunasalaattia, juoden kuohuviiniä sekä katsellen raketeita.

16 kommenttia:

 1. Mikä tää nakit ja perunasalaatti-juttu uutena vuotena on? Moni sitä tuntuu harrastavan, mut mulle ihan outo juttu? Eiks niitä syödä yleensä vappuna?

  VastaaPoista
 2. Eve,
  Kyl sitä vissii sillonkin syödään, mut kyl täälläpäin ollaan syöty nakkia ja perunasalaattia uutena vuotenakin, enemmän ehkä silloin.

  VastaaPoista
 3. Onko pakko syödä perunasalaattia jos ei taho? :) Se on muuten pahaakin enkä minä ole ikinä eläissäni uudenvuodenaattona mitään perunasalaattia syöny! Tosiaan outo juttu myös minun mielestäni.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi,
  No ei tietenkään ole pakko jos ei tahdo. :) Ja kieltämättä, se ei oo kovinkaan hyvänmakusta - en itse koskaan syö sitä paljoa. En mä tiedä miksi nakkia ja perunasalaattia, sitä vaan on aina ollu tarjolla uudenvuodenattona. Tosin aion tehdä itselleni varmaan hedelmäsalaattia, ni saan syödä sitä sitten.

  VastaaPoista
 5. Ei meilläkään ole nakit+perunasalaatti-komboa. Oikeata shamppanjaa ja kunnon illallinen ruokaryyppyjen kera.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi,
  Mitä teidän kunnon illalliseen sisältyy? Mielenkiintoista nähdä, syödäänkö muuallapäin jotain tiettyä näin uudenvuoden kunniaksi.

  Kuohuviiniä meilläkin kolistellaan. Mitä shamppanjaa teillä on, onko hyvää? Tarttis nimittäin löytää yhtä spesiaalia päivää varten hyvä shamppanjapullo.

  VastaaPoista
 7. Dom Perignon on se merkki, mitä meillä ostetaan ja millä skoolataan.
  Illallisella on alkupalat (kaloja, mätiä, salaattia, katkarapucocktail), pääruoka (paistia lisukkeineen) ja jälkiruokana Crepes suzette.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi,
  Kuulostaapa fiiniltä. Meillä ei kyllä uutta vuotta oteta vastaan ihan noin fiinistä, mut mikäpäs siinä. Fiilishän siinä se pääjuttu on! :) :)

  Jälkiruoka kuulostaa hauskalta, mitä se on? Jotenkin nimi tuntuu tutulta, mutten osaa yhdistää mielessäni sitä mihinkään. :)

  VastaaPoista
 9. Liekitetyt appelsiiniräiskäleet.Googlaamalla sekin löytyy.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi,
  Tiedän, että löytyy mutta kysyin sinulta. :)
  Mielenkiintoinen kyllä, tosin en usko että mun makunystyröille sopis. Ku oon vähän nirsoo laatuu kuitenkin joiden ruokien suhteen. Ei varmaa uskois. ;)

  Oon kyl monesti ihmetelly noita tommosia ihmepöperöitä. Noo... en kuitenkaan tuomitse kunnen ole maistanut. :)

  VastaaPoista
 11. Minkälaiset ruoat on mielestäsi ihmepöperöitä?

  VastaaPoista
 12. Anonyymi,
  Parempi etten sano, ettei tule uutta riitaa. :) Mä en vaan käsitä niitä joitain hienoja ruokia. Mut ehkä pitäisi olla sikarikas kulinaristi, että niitä ymmärtää. ;)

  VastaaPoista
 13. Ei tarvitse olla sikarikas.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi,
  No ei kyllä, muttei millään työttömällä taikka opiskelijalla ole varaa kulinaarisiin kokemuksiin. :) En sillä, ettäkö itse olisin sellainen - kyllähän mekin voitaisiin pistää rahaa tuollaiseen kalliiseen ruokaan ja juomaan, mut säästetään niitä vähän spesiaalimpaan tapaukseen. :)

  VastaaPoista
 15. On varaa, jos viikot syö tosi halpaa ruokaa eli tekee itse keittoja, pataruokia, leipoo leivät ja pullat itse, ei käy ulkona syömässä. Silloin on varaa juhlia kunnolla aina välillä!

  VastaaPoista
 16. Se on kyllä ihan totta. Enkä mä sitä sano, että olisi paha juhlia välillä kunnolla. Itse vaan en silleen ymmärrä noita ihmenimisiä gourmee ruokia. ;) Tosin mä oon kyl aika nirso ruuan suhteen, joo joo, ei uskoisi.. ;) ;)

  Kyllä mekin varmaan kunnolla juhlimme mutta emme ihan tuolleen uutta vuotta kuitenkaan. Pitää olla spesiaalimpi tapaus kuitenkin. :)

  VastaaPoista