27.1.2012

In this videopost i'm mumbling this and that... And that!

43 kommenttia:

 1. Kumma periaate: et kävele lyhyehkön työpäiväsi jälkeen kotiin!

  Jos liikkuminen olisi sinusta niin hirmuisen mukavaa, niin kävelisit takuuvarmasti välillä kotiin töistä :) Nimittäin, mikä ihme siitä voi tehdä tylsän, hyötyliikunnasta?????????? Jos kerran kuitenkin käyt JOKA ilta kävelemässä VÄHINTÄÄN tunnin, niinkuin videolla annat ymmärtää!!

  Säilyköön liikkumisen ilosi jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän sinun tietenkään tarvitse minun periaatteitani ymmärtää, kuten ei mun tarvitse ymmärtää sinun. ^_^

   Apua! Sanoinks mää liikuntaa tylsäksi!? Siis se ei ole tylsää, mutta koska tunnen itseni parhaiten, tiedän mitä mun ei kannata tehdä. Mieluusti siis vetäisen illemmalla pidemmän lenkin kuin päivällä lyhyemmän. Enkä siis kuitenkaan ole NIIN himolenkkeilijä että vetäisin lenkit kahdesti päivässä JOKA päivä. Ja kuten sanoin, haluan että siinä liikkumisessa on mukava tunne eikä sellainen PAKKO. Ja tiedän, jos menisin tuohon himoliikkumiseen alkaisi se vaikuttaa pakonomaiselta ja liikkumisesta lähtisi se ilo pois enkä sitä halua!

   Poista
  2. Sama Anonyymi28.1.2012 10.42

   Hei, toivotinkin liikkumisen ilon säilymistä sinulle, joten olen samaa mieltä kuin sinä, että liikkuminen ei saa olla PAKKO, vaan sen pitää olla MUKAVAA!

   Jos ymmärsin oikein, liikuntahaaste toi sinulle tuon päivittäisen kävelylenkkeilyn ja sitä myötä olet saanut virkeyttä päiviisi!? Se kuulostaa hyvältä!

   Ja tuohon periaatteesi kummasteluun lisäisin sen, että tarkoitin juuri sitä, että kun kehut liikkumista eli kävelyä iltaisin niin mukavaksi, niin itsestäni se vain tuntuu kummalliselta, että kävelystä pitävänä ET voi koskaan kävellä työpäivän jälkeen kotiin. Nimittäin itsestäni tiedän, että se kotimatkan kävely voi olla juuri sitä "hengähtämistä", jota itse sanoit työpäiväsi jälkeen kaipaavan!

   Mutta me ihmiset olemme erilaisia, joten lupaan yrittää ymmärtää periaatteesi :D Vaikken ymmärräkään, että toistelet pitäväsi liikkumisesta (!), mutta et voi luopua periaatteestasi ;) Nimittäin itselläni tuontyyppiset periaatteet (ja tekosyyt) ovat poistuneet, kun olen alkanut pitämään liikkumisesta! Kun pitää liikkumisesta, hyötyliikunnastakin tulee kivaa!

   Mutta kuten sanoin, yritän ymmärtää sinua :)

   Poista
  3. Siis kyllähän mä muutenkin liikun päivittäin, ettei tuo liikuntahaaste varsinaisesti ole lisännyt mitään. Mutta sitä ei työkaveri tiedä ;) Ei vaan, tämä on siis tukemista työkaveria kohtaan kun hän itse ei liiku paljoa ja ajatteli varmaankin että tälleen sais sitä intoa liikkumiseen. Vaikka mä en kyllä oikein tiedä.. silleen en pidä tommosista haasteista koska nehän on niinku suorittamista ja sillo unohtuu se liikkumisen kivuus! Ja varsinkin kun tässä on, että pitäs saada enemmän kasaan ku toinen - yritin työkaverille sanoakki että se jos vaikka vetäsee 15min lenkin ni on jo plussaa. Siis se että saa itsensä sinne ulos, vaikka vaan 15min on jo hyvä asia.

   Enhän mie oo sanonu ettenkö KOSKAAN voisi kävellä työpäivän päätteeks. ;) Mut siinä on omat syynsä miksi en mene työpäivän päätteeksi. Ku oon sen jo vuosia aiemmin huomannut, että liika innokkuus liikkumiseen voi kostautua - ainakin omassa tapauksessani.

   Kiitos kun yrität ymmärtää. :) Mullahan asia ei ole noin, että kun periaatteet ja tekosyyt poistuu alkaa pitää liikkumisesta. Minähän kun siis jo pidän siitä, vaikkakin mulla on periaatteeni tuossa yhdessä asiassa. ;)

   Poista
  4. Sama Anonyymi28.1.2012 14.15

   Kuules Pipsa, sanot videopostauksessa, että liikuntahaaste on lisännyt viikossa kahdella tunnilla liikkumisia ja nyt sanot ylläolevassa kommentissasi, ettei se ole varsinaisesti lisännyt mitään. En ymmärrä näitä ristiriitaisia kertomuksiasi! Sanot jotain ja toisessa kiellät. Tämä aiheuttaa "ärsyyntymistä" ainakin minussa ja siksi tekee mieli tulla kommentoimaan, vaikka tässä "jänkkäämisessä" ei mitään järkeä olekaan :)

   Minun mielestäni periaate "en työpäivinä, töitten jälkeen kävele kotiin, piste!" tarkoittaa kyllä hyvin vahvasti sitä, ettet KOSKAAN kävele työpäivän päätteeksi kotiin (satunnaista kävelyä en ota huomioon nyt tässä, sillä hyvin päättäväisesti kerrot päätöksestäsi olla kävelemättä).

   45min matka torilta kotiin on puolet siitä videolla mainitsemastasi 1,5 tunnista (iltalenkkisi) eli kun kävelisit työmatkat se olisi siinä. Mikä ihme siinä olisi ei-mukavaa verrattuna illan kävelylenkkiin? Sama aika, sama mukavuus?? Eihän työmatkakävely voi olla liika innokkuutta!!!?? Se on hyötyliikuntaa ja luulisi siitä tulevan saman hyvän mielen kuin iltalenkkeilystä. Sinun ei tarvitse näin tehdä, mutta mieti, mikä on se oikea syy pitää kiinni periaatteesta olla kävelemättä ja kuitenkin toistuvasti sanoa, että pidät liikkumisesta!

   Mutta, summasummaarum, sinä olet periaatteen ihminen :) Pidä se halutessasi! Mutta seiso myös sanojesi takana sillä tavoin, että et näissä kommenteissa pyörittele kertomaasi ja totuutta erilaiseksi! Se on toiveeni, enkä sano tätä pahalla!

   Kävelyiloa!

   Poista
  5. Ah, oma vika. Siis tarkoitin ettei tuo haaste lisännyt mun päivittäistä liikkumista. Tuntimääräisesti siihen tuli kyllä muutama tunti lisää. Vaikka ei silläkään olisi mitään väliä. :)

   No sä voit sitten ajatella sitä niin, etten koskaan kävele. Vaikka joskus satunnaisesti kävelisinkin. ;)

   Mulla on siihen ihan kunnon syy, miksi pidän niin pääni tässä asiassa. Enkä sitä tule kertomaan, koska tiedän että sekin herättäisi vain syyttelyä. Näin kävi vanha blogin puolella ja olen siitä viisastunut. Eikä ilmeisesti asioihin ole tullut vieläkään muutosta, että voisin täällä rauhassa puhua liikkumisestani. Ja ei, en minä suutu asiasta mutta lähellä mielipahaa tämä alkaa olemaan. Kun minä halua liikkua niin, että se on mukavaa enkä halua selitellä jokaista minuuttiani taikka kilometriä jonka olen näillä tunkeillani ottanu. Mutta syy mulla tosiaan on kaikkeen tähän, luulen vain ettette ole valmiita kuulemaan sitä ja näinollen suojelen itseäni. :)

   Ja minä seison AINA sanojeni takana, mutta korjaan jos asiasta luullaan jotain muuta. Paitsi nyt tästä periaatteesta, kunnen halua isompaa haloota aikaseen.

   Poista
  6. Sama Anonyymi28.1.2012 15.43

   Pyydän anteeksi aiheuttamaani mielipahaa! Ei ollut tarkoitus sellainen. Enkä vastaisuudessa kommentoi, vannon, joten ole huoleti minun suhteen!

   Suojele itseäsi, sitä toivonkin! En halua, että sinua pilkataan täällä. Liika avoimuutesi voi kääntyä sinua vastaan, ymmärrän!

   Voi hyvin!

   Poista
  7. No enhän mä sanonut että tästä olisi mitään mielipahaa tullut VIELÄ, mutta lähellä sitä ollaan. Voit sinä kommentoida, mutta liikainen asioiden pyörittely alkaa huolestuttamaan. Lähinnä, että pitääkö mun liikkumisen aiheuttaa noin isoa ihmetystä/mietintää... Juurikin tästä syystä, on varmaan parempi olla puhumatta tästä liikunta-aiheesta vaikka olisi toisaaltas kiva puhua asiasta. Musta vaan tuntuu, ettei ihmiset ole valmiita. Vieläkään.

   Niinhän se avoimuus voi kääntyä vastaan, kun jokaista sanaani ja sen tarkoitusta tutkitaan niin pääpiirteittäin.

   Poista
  8. Sama Anonyymi28.1.2012 15.54

   Ole huoleti minun kohdaltani, en kommentoi. Se on periaatteni tästä eteenpäin, ja pidän siitä kiinni ;)

   Enkä todellakaan tarttunut sanoihisi siksi, että joka sanasi haluaisin kääntää nurin ja penkoa, mutta tuo kiinnitti heti huomiota, tuo ristiriitaisuus videolla ja kommenteissa.

   Pahoittelen edelleen ja nyt vaikenen kohteliaimmin!

   Poista
  9. Toivottavasti minä en pahoittanut mielestäsi, kun sanoin ettei asioita kannata kaivella niin piiruntarkkaan.

   Kyllähän noita ristiriitaisuuksia voi esiintyä, milloin vain. Mulla ainakin, kun mielipiteet muuttuu. Ja puhuessa sitä on hankala huomioida asioita monesta eri kulmasta. Kirjoittaessa ehtii miettimäänkin. Kaipa mun pitää tuohon kirjoittaa oikaisu asiasta ettei kaikki nyt kuvittele jotain ihan muuta.

   Poista
  10. Sama Anonyymi28.1.2012 16.03

   En pahoittanut mieltäsi! Lopetetaan tämän asian käsittely, niin kaikki on ihan ok :)

   Kerta kiellon päälle, oli pakko vielä siis vastata, jotta voit olla huoleti :) Äläkä kirjoittele mitään oikaisua, ettei tule isompaa soppaa :)

   Nyt unohda tämä minun kommentointini ja nauti lauantai-illasta! Heippa!

   Poista
  11. Sama Anonyymi28.1.2012 16.03

   Siis en pahoittanut mieltäNI! :)

   Poista
  12. Lopetetaan vaan kunnei kaikkia tykkää sellaista lukea. :) Voit sä kysyä joskus, jos taas on ristiriitaa. Mut yritetään pysyä sitten siinä, et kerran vaan kysytään. Niin ei mee ihan taas hulluihin lukemiin. ;)

   Nautin kyllä. Jahka tulee vähän pimeämpää, lähden lenkilleni. :) Ja raahaan mieheni mukana. ;)

   Poista
 2. tuo yhtälö on hyvin yksinkertainen, joko syöt todella epäteveellisesti tai et liiku tarpeeksi, koska jos syö terveellisesti oikeita annoskokoja ja liikkuu pakostikkin laihtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. :) Tosin liikunta itsessään ei laihduta, sen oon jo niin monesti huomannut omassa tapauksessani - se vaan ylläpitää ja kadotuttaa senttejä. :) Ja tuo kaikkea muuta kivaa. :) :)

   Poista
  2. kyllä se ruokavalio on tuossavaiheessa tärkempi saada kuntoon. toki liikunnallakin on osatekijänsä, mutta jos syö oikein, niin se auttaa jo paljon.

   Poista
  3. toinen anonyymi28.1.2012 10.47

   ei tunnin rauhalliset kävelylenkit vielä kadotuta senttejä, se on totuus. kyllä siihen tarvitaan terveellinen ruokavalio ja hiostuttavaakin liikkumista, näin luulen. tosin pipsa sinähän edellisessä blogissasi aina sanoit senttejä lähteneen, mutta kiloja ei mennyt alaspäin. ei se voi olla ihan niin, vai voiko!?

   Poista
  4. Öhöm... kuka sanoo että vedän rauhallisia kävelylenkkjä? ;) Kyllä mä vetelen menemään ku mikäkin höyryveturi. Otan siis aina itsestäni maksimit ja kyllä siinä hikoilee, kun tämmönen tankkilaivan kapteeni menee höyrynlailla ;) ;) Ja myöskin siivoustyössäni tulee hikoiltua ja mentyä nopeasti. Eli saan hyvin hiostavaa "liikuntaa" aamupäivällä sekä sitten illemmalla.

   Ja edellisen blogin jutut eivät nyt oikeastaan kuulu tänne mutta sanotaan vielä, että kyllähän se voi mennä noin että sentit menee mutta kiloja ei. En tiedä, miksi noin. En ole asiaan perehtynyt niin paljon mutta sen tiedän, että ammatti-ihmiset ovat sanoneet että katsokaa sitä mittanauhaa enemmän kuin vaakaa.

   Poista
  5. Sama Anonyymi28.1.2012 14.33

   Pipsa, et ole sellainen, joka haluaisi mennä höyryveturin lailla (näin sanot videolla ja toistelet kuinka liikkumisen pitää olla mukavaa, "kaikessa rauhassa"-menemistä, kun ajatuksetkin vielä hidastavat liikkumista) ja nyt tuossa yllä näytät kommentoivan anonyymille, että otat liikkumisesta aina maksimit ja hikoilet, kun menet höyrynlailla.

   Vitsi sun jutut on ristiriitaisia, en ymmärrä, vaikka haluaisin :D

   Ja tuohon senttiasiaan oma kommenttini on se, että mitä isompi ihminen, niin kyllä laihtumisen pitäisi näkyä ensin kiloissa ja sitten senteissä. Pienempi painoiset usein huomaavat muutoksen ensin vaatteissaan ja sitten vasta vaa'alla. Kait sitten sinä olet poikkeus, jos kerran sinulla lähtee sentit, mutta ei kiloja. Ja tämähän sitten voisi (spekuloidaan nyt) tarkoittaa sitä, että rasvakudos muuttuu lihaskudokseksi. Lihas painaa enemmän kuin rasva. Sinällään kyllä epäilen, että pelkillä rauhallisilla kävelylenkeillä (ilman ruokavaliomuutosta ja voimakuntoilua) saisi rasvan lihakseksi. Mutta maailma on ihmeitä täynnä :)

   Enkä aio enää jankata tuosta liikkumisasiasta! :) Olkoot se sitten rauhallista tai höyrypäistä liikkumista, omapahan on asiasi :) Viestisi on vain ristiriitaista ja se herättää minussa kommentointipakon :)

   Poista
  6. No hups! Näyttääkin olevan ristiriitaista, mutta kyllä se usein niin on että menen höyryveturin lailla ja hikoilen. Et harvoin se kyllä on mitään rauhallista menemistä. Ainakaan noilla iltalenkeilläni. Tykkäisin kyllä mennä rauhallisesti ja miettiä, mutta se taas haittaa aina tuota vauhtia.

   No mie oon kyl vähän vaikea ihminen, kun omat mieletkin muuttuu usein. ;) Ja kuten sanoin, ei sun tarvitsekkaan ymmärtää minua. Hyvä kun itse ymmärrän itseäni - edes joinakin hetkinä. ;)

   Mie en kyllä puhu nyt näistä sentti ja kiloasioista täällä. En halua samaa sekoilua kommenttiboxiin kuin siellä. Totean vain, ettei asiat ole kovinkaan yksiselitteisiä mutta kyllä ne molemmat silti tuloksia antaa - toinen vaan enemmän kuin toinen.

   Kommenttipakko, kuulostaapa hauskalta. No on se hyvä kun huomaat noita ristiriitoja niin pääsen miekin vähän selventämään asioita. Varsinkin kun mun kanssani kaikki on vähän joskus ristiriitaista kun tykkäisin tehdä noin mutta sitten teenkin näin. ;)

   Poista
  7. Sama Anonyymi28.1.2012 15.56

   Kannatan: älä puhu kiloasioista ja senteistä täällä! Se olisi liian vapaata riistaa!!!!

   Mukavaa lauantai-iltaa! Minä ajattelin nyt lähteä lenkille :)

   Poista
  8. Niin ilmeisestikin.

   Poista
 3. Jos kävelet illalla tunnin, paljonko siitä kertyy kilometrejä? 3? 4?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En silleen lenkkejäni mittaile mutta päälle 5km menee. Ehkä kuusikin... en tiedä varmaksi.

   Poista
  2. Hankala uskoa, sen verta hankalaa näyttää kävely videoilla olevan. Viiteen kilsaankin saa kävellä ihan reippaasti tunnissa.

   Poista
  3. No, kai sulta sitten tippuis silmät päästä kun näkisit kuinka nopeeta tääki elefantti voi päästä ;)

   Poista
 4. Paljonko sinulla olikaan se matka Keskustorilta kotiin? 2 km? Jos siihen menee 45 min, on helppo laskea tunnin aikana kävelemäsi matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei ole niinkään helppo laskea, kun noilla iltalenkeilläni mä menen kunnon vauhdilla. Tuo kerta kun tulin keskustorilta kotiin, meni hitaammin kun pysähtelin kuvaamaan ja muutenkin mietiskelin asioita. Ei anna siis varmaa tietoa, eikä minua sellaiset edes kiinnosta. Liikun koska se on kivaa, en siis suinkaan sillä varjolla että pitäisi saada 10km/30min.

   Poista
 5. Itse olen tässä miettinyt, että jokohan kohta pitäisi laittaa farkkujen alle sukkahousut, kun tähän asti olen selvinnyt nilkkasukilla. Pakkasta oli meillä tänään 20 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, siellä olikin kylmää. Täällä taisi olla ... päälle 10 astetta. Mutta tuuli teki siitä purevamman tuntuisen kyllä. Itselläni oli housujen alla Gossip stailauksesta saadut legginssit (sellaiset sukkahousumaiset) ja silti tuli kylmä, vaikken kovin kauaa edes joutunut ulkosalla olemaan. Pitää tutkailla saisko muusta yhdistelmästä lämpimämmän.

   Poista
 6. Blogin kiinnostus nykyään nolla, videopostaukset ihan syvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko tekstipohjainen sitten parempi? Lupaan hillitä tätä videomaniata. :)

   Poista
 7. Nää turhat lässyn lässä videopostaukset on hauskoja. :DDD Mut teeppä sellainen pukeutumis postaus, eli millä vaatteilla lähdet ulos ku meet töihin, kauppaan, viihteelle, lenkille? eli mitä alle ja päälle ja mitä kesäisin ja talvisin... toki tuota kesää ny vain pitäis vaan miettiä ja kuvitella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitko kertoa tuon toiveesi tuonne toivepostatukseen, kun sieltä yleensä katselen niitä aiheita ja tää voi hukkua tähän postatukseen.
   Ja selvennätkö hieman, että haluatko mun puhuvan vain että millaisia vaatteita laittaisin vaiko ihan näyttäväkin?

   Poista
 8. Ja noi edelliset videona ja ei haittaa pituus, selostat samalla ja esittelet ku se luonnostaa onnistuu sinulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, esittely onnistuu luonnostaan. ;)

   Poista
 9. Tultiin tosa tunti sitten kotiin ja tulin kurkkaamaan sun blogiin, niin täällähän oli taas kiva höpöttelyvideo :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaha, sitä ollaan oltu viihteellä vai? :) Taitaa olla viisainta pistää hieman stoppia näille videoille ettei tulisi liikaa. Oisko kerran kaks viikossa hyvä määrä videoille?

   Poista
 10. lopettakaa toi nyt jo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jaksa lukea tuollaista tappelua jostain liikunnasta. minä olen iloinen siitä että ylipainoinen ihminen viitsii liikkua. monesti näkee vaan kun tommoset ostelee kauheat vuoret jotain lihottavaa ja hyvä kun just jaksaa liikkua auton ja kaupan väliä. älä pipsa siis välitä mua ei haittaa ristiriitaisuudet eikä ajat tai mikään pääasia on että sä liikut!!!!!!! älä siis ainakaan lopeta tommosten tyhmien anonyymien takia liikkumista taitavat vaan haluta laskea sun intoa liikkumiseen että jäisit kotiin mässyttämään lohturuokaa. tsemiiii!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen tätä väittelyämme. Ei kukaan ole kuitenkaan laskemassa mun intoani liikkumiseen, mutta tulin uusiin ajatuksiin mitä tänne blogiin ei kannata edelleenkään kirjoitella.

   Poista
 11. kiusaan/huvitan umpiskottia putkimiestäni kuuntelemalla kaikki videopostatukses putkeen, kiitos niistä x)

  VastaaPoista
 12. Victoria,
  Mitäs sun miehesi näistä sitten ajattelee? :)

  VastaaPoista