12.4.2012

Arvosana: Loistava

Tunika / Yours (26-28)
Housut / Roamans / Ellos (56)

Mulle onkin vuorokauteen mahtunut vaikka mitä kaikenlaista tapahtumaa... tässä muuta niistä. 

Ensimmäiseksi tapahtui semmoinen, että mulle nous ykskaks eilen illalla todella korkea kuume. Isännän mukaan olin jopa houraillut jonkin verran meidän uunissa olleesta paistista (siis silloin se oli ollut uunista pois muutamankin tunnin jo) ja tulipa sitä sitten löydettyä ittensä sohvalta tärisemästä - tuossa vaiheessa ilmeisesti kuume alkoi laskemaan kun mun muistikuvat alkaa palautumaan. No ei muutaku sohvalta takas sänkyyn ja loppuyö menikin sikeesti nukkuen. Aamulla olin taas aivan hyvässä kunnossa.

Toisekseen töiden suhteen meni niinkin hauskasti, että töitä tuli paiskittua sitten peräti 4h edestä joten huomenna mulla on (ihan luvalla) lyhyempi päivä. Tosin ajattelin silloin tehdä muutamat hommat joista tuli esimiehen kanssa puhuttua - niihin kun tuli pikkuisen muutosta taas. Mutta niin, töissä kävi oikein tarkastaja tarkastamassa siivousjäljen ja mie sain arvosanaksi loistava. Jeee! Ja nyt töiden jälkeen oonkin ollut todella väsynyt mutta lohduttaudun ajatuksella että huomenna on pikapäivä töissä ja sitten viikonlopun viettoon.

Tänään
laitoin päälle tuon uuden Yoursin tunikan ja voi että miten ihana se onkaan. Oikein keväisen värinen. Hyvä se noin vaatteilla on mieltä piristää, kun ulkona vaan on kovin harmaata. Mukavaa se on kun plussa-asteita on noin, mutta kaipaisin kyllä sitä aurinkoakin esiintymään.


                              

24 kommenttia:

 1. Nätti kyllä, mutta sais olla parempi koon pari isompi. Näyttää ihan niukasti liian pieneltä.

  VastaaPoista
 2. Mitähän oikein kirjotin edelliseen kommenttiin, hahah? Laitetaas uusiks:

  Nätti kyllä, mutta sais olla koon tai pari isompi. Näyttää ihan hitusen liian pieneltä.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia, tunika ei ole oikeasti pieni. Jos ottaisin kokoa kahtakin isomman - olisi se oikeasti kuin teltta. Ku se on nyt jo turhan iso tuolta yläosasta, mut onneks on kiristysnauhat joilla saa sitä tiukemmaksi.

  VastaaPoista
 4. Miusta tuo tunika on ihan sopivan kokoinen. Ihan tyhmää, että isokokoisten pitäisi käyttää muka vaan löysiä vaatteita. Nehän vain isontavat entisestään. Hyvä PiPsa!

  VastaaPoista
 5. Olen samaa mieltä, että säkkihän se vasta isontaakin jo isoa ihmistä. Ja kun mie jästipäisesti pyristelen vastaan siinä, etten todellakaan suostu pukeutumaan säkkiin.

  Sitä en kiellä, etteikö noilla kiristusnauhoilla saisi tuota yläosaa löysemmäksikin.. itse tykkään kiristää hieman, mutten liikaa kuitenkaan.

  No, näette sitten kun tästä joskus tulee tuo video miten se istuu jne. :) Siksipä nämä kuvat onkin vähän hankalia kunnei näe ihan kaikkea.

  VastaaPoista
 6. Minusta ihan sopivaa kokoa, yläkuvassa vaan mennyt vähän hassusti makkaroiden väliin, mutta niinpä nuo tuppaavat tekemään, ihan vaatteen koosta riippumatta. Mutta ehkä niitä kiristyksiä tosiaan voisi kokeilla eri lailla. Tunikassa on juuri niitä puolia mistä itse pidän tunikoissa: vähän vyötärön esiin tuovaa kaarevuutta, yksityiskohtia rintojen kohdalla, täydelliset hihat. Olet itsekin katsellut samaa, mutta totesin että kuvio on ehkä vähän turhan levoton tämänhetkiseen mielialaani... yritän luoda itselleni sellaista "vakavasti otettava aikuinen ammattilainen" -tyyliä töihin, ja vapaa-ajan vaatetta en tällä hetkellä tarvitse :)

  Ensimmäiselle anonyymille tiedoksi, jos itse sattuu olemaan mallia pikkuruinen tai vain vähäsen pullea, että isojen kokojen vaatteissa kokojen erot ovat todella isoja. Ja tämän lisäksi vielä useimmat firmat käyttävät tuplakokoja, tyyliin 54/56, joten se vielä kasvattaa kokoeroja. Eli jos bloggaajamme vaihtaisi tuon paidan kokoa isompaan, hän todennäköisesti hukkuisi paitaan ihan kokonaan.

  Vähän esimerkkiä noita isojen kokojen mitoituksista: Minä käytin viime kesänä Yoursin kokoa 32 tai 30/32. Syksyn aikana laihduin 25 kiloa. Tässäpä luulisi vaatekoon pienentyneen reippaasti, eikös? Mutta ei. Laihtumisen jälkeen käytin Yoursin kokoa 30 tai 30/32. Pienempiin kokoihin ei edelleenkään ollut asiaa, vaan nauhoilla sitten kiristeltiin vähän enemmän kuin ennen... ja kirottiin sitä, että välikokoja ei löytynyt. Kuinkahan monta kokoa 25 kiloa vastaa "normikoossa"? :)

  VastaaPoista
 7. Joo, siinä se on vähän jääny tyhmästi kun otin kuvan kun siis töistä saavuin. Enks näytäkki hehkeeltä? (väsynyt ja nälkäinen..)

  Siis nimenomaan, seuraavaan kokoon olisin varmasti uponnut niin että yläosaa ei olisi saanut kiristysnauhoillakaan kivaksi. Mulla oli yksi paita joka piti myydä, kun se jäi tuosta kainaloitten alta niin lepattavaksi tuo kangas - vaikka kuinka kiristynauhoilla kiristin. Olisi ollut tökerön näköinen. Harmitti, sillä muutoin mekko oli kiva.

  Vaikea sanoa montako kokoa 25kg vastaa. Jossain olen kyllä lukenut, paljonko sen noin määräisesti pitäisi olla...

  VastaaPoista
 8. Kiva kukkaisa kevät tunika! Ja hurjalta kuulostaa tuo sun kuumeilu, hurr rurrr, hyvä että meni ohi. Mistähän tollai nyt saatto johtua. Hui.

  Muksaa viikonloppua bella!

  VastaaPoista
 9. Tuo ensimmäinen anonyymi tuskin tarkoitti että isokokoisten pitäisi pukeutua telttoihin, vaan lähinnä sitä että sopivasti istuva vaate näyttää parhaimmalta, ihan kokoon katsomatta.
  Tätä mieltä ainakin itse olen.
  Hyvin istuva ei ole sama kuin teltta, vaan se näyttää sopivalta ja hyvältä päällä :)

  Mielestäni tuo tunika olisi hyvin istuva kokoa tai jopa kahta isompana, jolloin se laskeutuisi hyvin eikä olisi ollenkaan teltta. Tuossa tunikassa malli on sellanen että se näyttäis olevan suunniteltukin olemaan sopivasti laskeutuva
  Mutta ilmeisesti tykkäät tiukemmista vaatteista, joten kukin tyylillään :)

  Tietty voisit joskus ottaa samaa tunikaa kaksi kappaletta, sen koon, mitä yleensä otat ja kokoa paria isomman ja laittaa kummastakin kuvat, sitten blogin lukijat vois paremmin osata sanoa vinkkejä kumpi olis parempi :)

  VastaaPoista
 10. Anselmi,
  Eiks ookki kiva. :) :) No hurja se olo kuumeessa olikin (ainakin mitä muistan)

  Anonyymi,
  Voi kuule, aika monikin meinaa sitä että isokokoisten pitäisi pukeutua telttoihin mieluummin.

  Jos ottaisin tuota tunikaa kokoa kahtakin isompana, saattaisi se toki helmasta olla sopivamman laskeutuva mutta yläosasta se sitten olisi liian iso. Mulla on yhden samantyylisen kanssa käynyt nyt silleen, että helmasta kiva mutta ylhäältä jäi ikävästi lepattamaan joten ei se olisi ollut nätin näköistä.

  Yoursilta nyt valitettavasti ei voi tilata tuolleen että ottaa kahta kappaletta - oman koon ja isomman koon. Asia olisi eri, jos voisi palauttaa pois.

  Mutta mie tykkään tunikasta ja ei se ole istuvuudeltaan mistään pahimmasta päästä. Ei kiristä eikä purista. Mua vaa huvituttaa etku aiemmin käytin myötäilevämpiä vaatteita ja nyt, kun nää ei oo niin myötäilevää ees nähneetkään, ni sama juttu jatkuu, et pitäs ottaa isompi koko jne. Et senpä takia meinaankin, et jotkut ei vaan oo tyytyväisiä ennenku mie pukeudun siihen telttaan ja peitän itseni kokonaan mutta voin sanoa, että näin ei tuu kyllä ikuna käymään. :)

  VastaaPoista
 11. Hyvältä näyttää tuo tunika, ihanan keväinen tosiaan! :--)

  Tuosta laihtumisesta ja kokojen muuttumisesta voin sanoa sen, että riippuu täysin ihmisestä, kuinka paljon koko pienenee. Olen laihduttanut 1,5 vuoden aikana -54kg, ensin tuntui että paidat jäivät isoiksi, mutta housujen koko ei muuttunut ollenkaan, jossain -30kg kohdalla sitten housuissakin alkoi selvempää muutosta tapahtumaan. Nyt kun vauhti on jo hidastunut laihduttamisessa, ja jäljellä on enää "hajakiloja" laihdutettavana, niin huomaa kuitenkin että vartalo muuttaa muotoaan ja kiinteytyy, vaikka paino ei putoaisikaan.

  Hankalinta on se, että kun ennen tuli etsittyä kaupasta aina ne isoimmat vaatteet ja tilattua 54-56 kokoja esim. Ellokselta, niin nyt ei meinaa ollenkaan tajuta, mitä kokoa on! Vaikka L-koko tai 44-46 menisi hyvinkin päälle, ja olisi se sopivin koko, niin alitajuisesti suunnistaa silti aina sinne teltta-osastolle ja meinaa tilata nettikaupastakin vähintäänkin sen 50-25, joka on sitten liian iso. Oma peilikuva näyttää ihan oudolta, peilistä katselee vastaan joku ihan outo, nätti nainen, entisen peilikuvan sijaan! Mutta ehkäpä tähän tottuu, ja ainakin aina iloisesti yllättyy, kun näkee muutoksen :)

  VastaaPoista
 12. Onnittelen edellistä kommentoijaa hienosta laihdutuksesta :)

  Ja sitte mun mielestä toi toppi ei oo liian pieni. Etenkin jos se ei susta tunnu pieneltä, niin ei se ole :)

  VastaaPoista
 13. Miulta myöskin onnittelut mahtavasti pudotuksesta! Itse oon huomannu paidoissa laihtumisen mutten housuissa, tosin nykyään kun yläosissa on tota elastaania ni laihtumista ei pakkaa huomaamaan. Ootko sie sisäistäny tuota pudottamaasi määrää jollain? Yhdessä ohjelmassahan oli ne voipaketit...


  Darling,
  NO siis miten tää tunika nyt vois ees olla pieni. No kohta tulee videota jossa mulla on tää päällä, ni näette mitä tarkoitan kun sanon ettei tosiaankaan oo pieni. Naurattaa vaa, et ku aina sanotaan tota et pieni pieni pieni... ku tää oo ees pientä nähnykkää. :)

  VastaaPoista
 14. Kiitokset :) (olen siis tuo -54kg) Kyllä mä oon tuota pudotettua määrää miettinyt juurikin tuolla tavalla, että mikä hillitön määrä esim. Voipaketteja, ei sitä meinaa tajuta siltikään :D Ja kun oon lyhykäinen, niin oon edelleenkin aika pyöreä, vaikka painoa ei sinänsä kovin paljoa olekaan, mutta miksikään kukkakepiksi en edes haluaiskaan! :) Parasta on terveyden huikea parantuminen joka tapauksessa :)

  Mutta takas vaate-asiaan, oon ollut huomaavinani, että vaikka tänä keväänä on tosi ihania värejä tarjolla vaatteissa, niin huonona puolena sitten taas on monien vaatteiden todella typerä malli/leikkaus! Miksei ne pitemmälle immeiselle menisikin, mutta mulla 148cm pituisena on ollut hankaluuksia, kun haluaisin sellaisen rinnuksista napakammin istuvan mutta helmasta väljän tunikan, ei ole oikein mieleistä löytynyt, kun ne tahtoo sitten olla mulle hameen mittaisia, ja se saa taas vartalon mittasuhteet näyttämään omituiselta :S Ellokselta kuitenki löytyi tosi kivasti oransseja, kirsikanpunaisia, korallinpunaisia ym. Tavallisia paitoja :)

  VastaaPoista
 15. Todellakin terveyden kannalta huikea parantuminen. Tosin tsemppaisin muita laihduttajia, että jo kilokin miinusta helpottaa oloa (uskokaa tai älkää)

  Tuo on niin totta, tuntuu et monet liikkeet tekee tunikatkin silleen et ovat ku maximekkoja meille lyhyemmille. Sanon itseäni lyhyeksi vaikka taidan kuitenkin pysyä ns. keskipituudessa mitä naisilla on. Mut kyllä tuosta pituudesta on mullekki haittaa ollu, etku löytää jonkun ihanan ja sit toteaaki et aha... 117cm pitkä. Kiitos ja hei.

  VastaaPoista
 16. Suomalaisten naisten keskipituus on 167,5 cm.

  VastaaPoista
 17. No kiitosia tästäkin tietoiskusta! :)

  Mut kuitenkin... lähellä ollaan! Pitääki tästä lähtee venyttelemään, ni nopeestikos tuo 7,5cm kurotaan umpeen. ;) ;)

  VastaaPoista
 18. Jep, tosiaan 167,5 cm ja nuorten naisten enemmänkin :) Ja silti minun ihan vaan muutamaa senttiä tuota pidempänä on välillä vaikea löytää tarpeeksi pitkää vaatetta *huokaus* Esim. Evansilla on aina ihananihania mekkoja, ja pituutta niillä jotain 105 cm. Ja minä kun tarvitsen vähintään sen 10 cm lisää mittaa tuohon, mielellään 15 cm. Välillä ajattelen että olisi mukavaa olla vähän lyhyempi, kun mekkoja olisi niin paljon enemmän tarjolla. Ja hihkun innosta silloin harvoin kun kauppoihin tulee midipituisia mekkoja, jotka ovat minulle juuri passeleita :)

  Se Evansin sydänmekko jota aikaisemmin mainostelin tuli tänään! Se on kyllä ihana, mutta ihan muutaman sentin lyhyempi kuin haluaisin. Mutta siinän oli aika leveä alavara... taidan päästä purku- ja ompeluhommiin. Ja sitten pitää keksiä joku kiva tapahtuma tai pippalot mihin mekko sopisi. Jos vaikka vappuna?

  Äääh, kamala kun taas höpöttelen ja häiritsen toisten ihmisten bloggaamista :D

  VastaaPoista
 19. Hei Linnea, saat ihan luvan kanssa häiritä. :)

  Oi että, sie oot saanu sopivasti viikonlopuksi ihanan vaatteen. Se on ihanaa ku ne tulee just tälleen perjantaisin ja saa koko viikonlopun niitä sit kokeilla ja ihastella. <3

  Naisten pituus on muuttunu, se oli mielestäni ennen alhaisempi. Mut onkos tuo ihmekkää, ku miehetkin on nykyään pidempiä ku ennen? Tai siltä se ainakin tuntuu...

  Ja joo, vapuksi kehität juhlat ni saat hyvän syyn käyttää mekkoa. ;)

  VastaaPoista
 20. Millaiset housut nuo Roamans/Ellos on? Farkut vai suorat housut?

  VastaaPoista
 21. No mä miellän nämä suoriksi housuiksi vaikka eivät varsinaisesti sellaiset ole. Joustavaa spandex/puuvillasekotusta, joten virallisesti ehkä neuloshousut?

  Viralliset suorat housut (joita omistan kaksi) ovat liukaspintaiset. Tai omani ainakin ovat...

  Oikaiskaa toki, jos joku tietää tarkemmin. :)

  VastaaPoista
 22. Tässä sama anonyymi kun kirjotti tuon pitkän tekstin

  Juu, tiedän että monilla ihmisillä on mitä kummallisimpia mielipiteitä, mutta itse puhuin vain istuvuudesta enkä mistään muusta. Eikä juuri tämän kyseisen tunikan istuvuus ole mikään aivan kamala kuten yritin ilmaista :D

  Ja voisithan joskus esim Ellokselta tilata kahta kolmea kokoa niin voit palauttaakin.

  Ja mielipeteitähän kysyt lukijoilta, joten asialliset mielipiteet kannattaa ottaa asiallisesti vastaan rakentavana kritiikkinä ja neuvoina. Koska nyt tuntuu että monet hyvät neuvot heität hukkaan koska mielestäsi ne ovat näitä lihaville-vain-telttoja-neuvoja. Vaikka yleensä ihmiset neuvovat miten voit näyttää paremmalta, ja sitä kait kysytkin.
  Oletko mahdollisesti kuullut niin paljon ilkeää palautetta että jopa ystävällisesti sanotun palautteen kuuleminen on ikävää jos palaute ei ole täysin positiivista?
  Vaikka et neuvojen mukaan tekisikään niin kannattaa ne silti huomioida, eikä olettaa että täälä olis kovin paljon ilkeitä ihmisiä :D

  VastaaPoista
 23. toi kukkatunika on hieno :)

  VastaaPoista
 24. No heippa taas samainen anonyymi. :)

  Siis Ellokselta mie yleensäkin tilaan silleen, että on kahta kokoa. Vaihtoehtoja. :) Kun vaatteissa on silleen eroavaisuuksia, ettei kaikissa koko 56 ole sopiva. Mutta muualta, missä se palautus on hankalampaa, ni ei tuu tilattua kahta-kolmeakin eri kokoa.

  Hmmm... mielipiteitä saatan toki kysyä, mutten mielestäni ole tätä nyt tehnyt? Ja kyllä mie niitä kuuntelen jos asioita on perusteltu. Joskus vaan tuntuu, ettei itse saisi olla eri mieltä jonkun mielipiteen kanssa. Ja olenhan sanonut myös senkin, että olen hitaasti lämpenevä - eli kyllä mä ne kuulen mutta saatan kokeilla joskus toiste. Eli elä nyt sano tuolla, että heitän hyvät neuvot hukkaan - olenhan täällä moniakin asioita kokeillut myöhemmin, kun oon tosiaan lämmennyt ajatukselle. :) :)

  Ja kyllä! Olen kuullut paljon ilkeää palautetta ja usein otan varauksella nimenomaan Anonyymina kommentoidut tekstit.

  Mutta jos nyt ollaan edelleen... niin en vieläkään ymmärrä, että miten tuo tunika voisi sitten istua mulle paremmin? KOska väitän edelleen, että kokoa kahta isompi ei ole tässä tapauksessa nyt mikään ratkaisu. Ja näytinhän videollakin, miten tuo tunika menee isoksi... joten isommissa kokovaihtoehdoissa se olisi liian iso jo. Tämmöisissä asioissa minä siis toki ihmettelen... en ole mitenkään suuttunut taikka en suostu kuuntelemaan rakentavaa kritiikkiä... mutta kun en itse siis näe istuvuudessa mitään ongelmaa tämänkokoisena. Kyllähän sitä nyt luulisi että näkisin/tuntisin jos tuo ei istuisi hyvin. No, ehkä mä olen sitten sokea mutta kyllä tää on väljempi niihin tiukempiin vaatteisiin mitä olen aikoinaan käyttänyt.. silloin sen narinan ymmärsinkin ihmisiltä vaikka mua ei edelleenkään tiukemmat (ei kuitenkaan pienet) vaatteet haittaa.


  Suklainen,
  Kiitoksia. :) Vaikka ilmeisesti se pitäs haudata syvimpään koloon ja jättää sinne maatumaan. ;)

  VastaaPoista