11.4.2012

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty


Oli se aamusti kiva herätä kun Anttila lähetti tekstiviestin, että sun pakettis ois nyt haettavissa meidän tavaratalosta. Kiitoksia vaan tiedosta, mut olisin halunnu kyl viel olla untenmailla sen vartin ajan. Joten aamu alkoi tänään 6.45 mutta pääsimpä sitten työt alottamaan aikaisemmin ja sainkin tehtyä taas paljon duunia. Huomiseksi näpertelin itselleni tuollaisen TO DO listan, että varmasti muistan tehdä nuo kaikki normaaliduunin lisäksi. No ei toi mieleni vielä oo niin hapero, ettenkö noita muistais tehdä ilman listaakin mut oli jotenkin kiva tehdä tommonen listaus. :)

Töiden jälkeen sitten kävin hakemassa pakettini ja kaikki sopi niin hyvin, ettei tarvinnu yhtäkään palauttaa. (sieltä tuli siis legginssit sekä pussilakanasetti) Ne piti vaan jättää äidin luokse, kun pitää paremmalla ajalla lyhentää legginssit sekä kaventaa pussilakana.

Vihdoinkin on selvinnyt milloin pitäisin kesä- ja talvilomani. Kesäloman tosin pilkon siten että pidän viikon jo kesäkuussa ja loput elokuussa. Heinäkuu kun on töissä niin iisiä, et sillo tykkää kyl olla paikalla siivoskelemassa. Ja kuka ties vaikka tänäkin vuonna tulis pikkulisäduunia. ;)

Eilen törmäsin uutiseen, joka ei enää ollut mikään uusi uutinen mutta uusi kuitenkin minulle. Sellainen nimittäin, että työmarkkinatuen tarveharkinta poistuu ensi vuoden alussa - puolison tulot ei enää vaikuta työmarkkinatuen saantiin/suuruuteen. Voi, miekin muistan sen ajan kun puolison tulot vaikutti niin etten saanu kiekkoakaan Kelalta. Ja mitään duuniakaan ei saanu vaikka hyvin aktiivisesti etsein ja kävin haastatteluissa. En siis tosiaankaan katsonu mitä duunia, muutoin kuin että olisin edes joinkuin sopiva kandidaatti. (joo, ei ne kaikki työttömät ole kattoon räkiviä laiskimuksia) Nykyään mulla on asiat hyvin, ettei tuolla juurikaan tarvitse asioida mutta kieltämättä kivi vierähti sydämeltäni kun tuon uutisen luin. Ei tarvitse sitten stressata jos joskus sattuisi työt loppumaan - tosin toivon ettei ne koskaan ikinä lopu.

14 kommenttia:

 1. Minkä takia pussilakana pitää kaventaa? Oliko se setti eli pari tyynyliinaa ja pussilakana? Kattelin vaan Anttilan sivuja, mutta en viidenkympin hintaista Luhtaa nähnyt.

  VastaaPoista
 2. Koska se on liian iso tuolle täkille ja pienempiäkään ei tunnu missään liikkeessä olevan. :(

  Juu, kaks tyynyliinaa ja pussilakana. Enkä mää sanonukkaa varmaks että se Luhtaa olisi ollut - epäilin vain hinnan takia, kunnen eilen merkkiä muistanut.

  VastaaPoista
 3. Voi kun meilläkin olis noin tunnollinen siivooja - siivoojien työnjäljessä on HIRVEESTI eroja,kun meilläkin (SOL:n) vaki-siivooja lopetti, niin sen jälkeen olleet sijaiset ei oo kyllä yltäny samalle tasolle, ikävä kyllä :( Ite oli ihanaa aikanaan saada tyytyväistä palautetta asiakaskohteista joita siivos, kun kerkes annetun työajan puitteissa tehdä vähän enemmänkin kun mitä vaadittiin :P

  VastaaPoista
 4. Mie muuten teen kans ylimääräistä hommaa, jos vaan työaika antaa silloin periksi - jos ei anna, niin lupaan tehdä sen kun antaa. :) Tosin noita nyt ei paljoa ole, mitä teen ylimääräisenä.

  Mut kyl se niin on, et ku jokainen meistä on oma persoonansa ni jokaisella on myöskin oma siivoustyylinsä. Jotkut vaan hutasee just ja just, kun toiset voi ottaa tarkemmin. Tosin sekin kannattaa huomioida, et joskus kohteet on myös liian tiukkaan mitoitettu - omani onneksi on niin lepposasti mitoitettu ettei tuo ylimääräinen touhu koskaan ole ongelma.

  VastaaPoista
 5. Miks et enää tee videopostauksia läheskää nii paljon ku ennen? pakko sanoa että mielenkiinto on laskenut blogin suhteen kun juuri niitten videoitten takia jäinkin tähän blogiin koukkuun :) toivottavasti tulis uusi video pian :) ja varsinkin niitä pitkiä videoita kaipaan!

  VastaaPoista
 6. Vaate-esittelyä tulee taas perjantaina. Ja katsotaan jos ehdin, niin varmaan jotain höpinävideotakin vois tekasta. ;)

  Ja videoiden vähentyminen on ihan siitä, kun äänestyksessä enemmistö "kertoi" että pari videota viikossa on hyvä - loput sitten tekstiä ja kuvia.

  VastaaPoista
 7. Meitä lukijoita on moneen junaan ;) . Itse skippaan käytännössä kaikki videopostaukset, mutta tekstit kyllä luen...

  VastaaPoista
 8. Sepäs se, kun on tosiaan moneen junaan teitä lukijoita mutta oon mie koettanu huomioida kaikkia. Mut Maarit, kai sie nyt tuon pikaisen jammailuvideon ehdeit katsomaan? Mie ainakin repeilen sille täällä ihan täysin kun katselen... ja varokaa vaa, lisää on tulossa!!! :)

  VastaaPoista
 9. Sulla on niin paljon noita videoita ja ne on niin pitkiä... saatan joskus jonkun satunnaisen katsoa.

  VastaaPoista
 10. Maarit,
  Oon mie jotain tehnyt silleen et just aatellu et kyl tommosen minuutin jutun varmaan kerkee kiireisinkin katsomaan. :)

  VastaaPoista
 11. Pakko sanoa että sulla on aivan IHANA käsiala! :)
  Tuo työmarkkinatukijuttu tuli kyllä nyt mullekin ihan uutisena, en tienny. Kiitos infosta, tuli erittäin positiivisena yllärinä :)

  VastaaPoista
 12. windi,
  Voi kiitoksia, vaikka omasta mielestäni tuo ei oo yhtään ihana käsiala mut menettelee. ;)

  Työmarkkinatuen tarveharkinnan poistuminen ensi vuoden alussa oli todella hieno uutinen. Ei tarvitse kenenkään enää olla puolison elätettävänä vaan on edes pieni summa kuukaudessa jonka voi sitten antaa yhteiseen talouteen. Täähän on ollut tosi vanha asia, jota ollaan monia vuosia meinattu muuttaa.

  VastaaPoista
 13. Just tuon takia oliki pakko olla aina jossain työelämävalmennuksessa jos ei töihin päässy, avopuolison tulot kun teki sen että oma työmarkkinatuki oli jotain kympin päivä... Ei kiva. Nyt vajaat kaks vuotta kun oon opiskellu aikuispuolella niin on ollu huomattavasti paremmat tulot :)

  VastaaPoista
 14. windi,
  Musta toi poisto on aivan loistava, vaikken itse siitä juurikaan hyödy. Ainakaan tällä hetkellä, mut kukaties joskus tulevaisuudessa sitten.

  Nuo työelämävalmennuksetkin on aika pepusta, ellei oo silleen hyödyksi.

  VastaaPoista