21.4.2012

Lettulauantai


.... Maistuis varmaan sullekki?

Päätimpä aikani kuluksi väsätä miehelle (toki nyt itsellekin muutaman palasen nappasin) lettuja kun hän niin kovasti vinkui, että tekee mieli jotain makeaa. Mutta kauppaan ei herra viitsinyt sitten lähteä. No eikun kotirouva vaan keittiön kaappeja koluamaan, mihin ainekset riittäisivät. No lettuihinpa tietenkin! Ja pakkasestakin löytyi vielä vaniljajäätelöä, jota pitää ehdottomasti tarjoilla lettujen kera.

Ohjeistusta en teille valitettavasti voi kertoa (enkä taida enää uskaltaakkaan, ettei tuu taas kahinaa mittapartion kanssa, hihihih) koska teen yleensä lettutaikinan niin summanmutikassa. Mutta suosittelen käyttämään guuglea, sieltä löytyy monenmoisia taikinaohjetta. Tosin paistamisessa käytän rypsiöljyä ja oon todennu sen hyväksi!

Meillä kun ei ole ENÄÄ kunnon lettupannua, niin oon käyttänyt sitten wokkipannua siihen tarkotukseen. Ja mikä jottei, letuista tulee ainakin sopivankokoisia - ei siis liian pieniä eikä liian isoja. Tarkoitus olisi hommata se lettupannu vielä erikseen, mutta koska ei meillä noita lettuja nyt joka viikko - kuukausikaan tehdä, niin ei ole ollut ostolistan ylimpänä. :)

18 kommenttia:

 1. Voi että kun näyttää herkullisilta!!! Pitäisköhän lähteä kauppaan hakee lettu tarvikkeita :D

  VastaaPoista
 2. Käytätkö ruuanlaitossa alumiinikattilaa? Huomasin sen vaan tuossa liedellä. Olen luullut, että niitä ei ole enää kenelläkään...

  VastaaPoista
 3. Johanna,
  Oli kyllä herkullista. Vaikka itse yleensä noista satseista saan aina vaan ensimmäiset kun mies menee ja vetelee ne ehtoossa. ;)

  Anonyymi,
  Kyllähän noita varmaan vanhemmalta väeltä vielä löytyy. Tuokin on peruja miehen äidin keittiöstä. :) Ja on meillä noita pari lisääkin. Eli käytetään kyllä.

  VastaaPoista
 4. Alumiinikattilan kanssa saa olla tarkkana, ettei siinä tee mitään happamia ruokia (esimerkiksi marjakiisseleitä). Eikä hangata kannata pestessä.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi,
  Kiitoksia muistutuksesta, asia on kyllä tiedossa. :) Ja eipä tuolla kattilalla juurikaan muuta tehdä, kuin paistetaan perunat.

  VastaaPoista
 6. Nam, maistuis kyllä mullekin! Letut on ihania, paistaminen inhottavaa.

  VastaaPoista
 7. Linnea,
  Tulkaa lettukesteille joskus. :)
  Mie tykkään tuosta paistamisesta.

  VastaaPoista
 8. meillä olis saanu ukko paistaa itse omat lettunsa jos kerran olisi mieli tehnyt, ei saa passata ja opettaa liian hyvälle :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi,
  Voi kyllä sitä nyt joskus voi passata. :) Ja jos tuntisit mut IRL:ssä, ni tietäsit etten mie opeta miestäni kyl liian hyvälle ;)

  VastaaPoista
 10. Tarkoitit varmaan, että keitetään perunat, ei paisteta! :))

  VastaaPoista
 11. Anonyymi,
  Juuu!! Ei olla ihan vielä paistamaan alettu ;) Mut tosiaan, tota alumiinista käytetään just keittämisessä yms. Muissa sitten on käytössä nuo teräspannut.

  VastaaPoista
 12. Montas söit? = )

  VastaaPoista
 13. Anonyymi,
  Tekstissä lukee. :)

  VastaaPoista
 14. Meillä tehdään lettuja niin harvoin, että paistetaan sitten ihan voilla ne. Itsetehdyn mansikkahillon kanssa maistuvat meille kaikille. Valurautaisella lettupannulla paistetaan, mitään teflonia kun en huusholliin halua.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi,
  Niin, mikä jottei ihan voillakin. Itse vaan oon huomannu et rypsiöljyllä se on vaan helpompaa. :)

  mie oisin halunnu tommosen valurautasen lettupannun, vaan kun ei sellaisia taideta enää tehdä! Mut no, eipä tuo teflonpannu oo hassumpi vehje - helpottaa paistoa kyllä.

  VastaaPoista
 16. Hyi ei tekis mieli, näyttää sika rasvasilta ja tota sokeriakin oikein lautaselle valunut... Kannattaa vähän miettiä mimmosia herkkuja kokkailee, terveelisempää olis ollu vaikka joku marja rahka tms..... Toki välillä saa herkutella mutta etköhän sä oo herkutellu tarpeeksi :S Oot ihan nätti ja semi kiva blogi mutta terveydellesi ei toi paino hyvää tee. Jonka varmaan tiedät kyllä ihan itsekkin

  VastaaPoista
 17. Anonyymi,
  Hmmm... rasvaa on käytetty melko vähäsen kiitos tuon rypsiöljyn joka muuten on kuitenkin aikas terveellinen versio voihin verrattuna. :) Ja sokeriakin on todella vähän noissa, mut eipä sit varmaan kuvasta näe kun ne hiput sulaa niin nopsaan. :)

  Marjarahkaa pystyn harvemmin syömään paljoa, saatikka muita makeita. Pieniä määriä toki toisinaan. Ja persikkarahkaahan meillä pääsiäisenä juuri olikin. :)

  Kyllä sitä joskus saa herkutellakin, muutoin voi olla aika äkänen täti täällä suunnassa. ;)

  VastaaPoista
 18. oletpas hyvä varmaan leipomaan! sinulla on onellinen mies kun saa noin oivan vaimon jokaa osaa tehdä noin oivia aterioita ! :)

  VastaaPoista