18.4.2012

LohikeittoInnostuimme tekemään ekaa kertaa lohikeittoa. Ja voin sanoa, että hyvää tuli vaikka itse sanonkin. :) Mua aina jänskättää kun kokeillaan jotain uutta (vaikka ohjeen mukaan mentiikin)

Käytimme tässä Pirkan lohikeitto ohjetta. [KLIK]

Tosin innostuimme pikkuisen ehkä liikaa, kun tehtiin viiden litran kattila täyteen. No saapahan siitä sitten nopeat lounaatkin, joten loppuviikko on ruuan suhteen pelastettu. Ja saa isäntä viedä töihinkin, varmasti on ottajia. :)

Mie tykkään keitoista koska ne on ensinnäkin maukkaita ja täyttäviä mutta myöskin, koska ovat vähäkalorisia. Tuonkin annoksen kalorimäärä on jotain 360kcal paikkeilla ja on vielä todella reipas annos, jota tuskin tulen kokonaan edes syömään kun on tuota ruisleipääkin kyytipoikana.

17 kommenttia:

 1. Ihana lautanen!
  Paljonko laitoitte viiden litran keittoon lohta?

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia, se onkin mun lempilautaseni vaikkei oo ees mun suvun puolelta. :)

  Laitettiin 980g lohta. :) Toki tuosta nyt ei kaikkea kun nahka leikattiin pois. Lohen määrä n. 600g varmaankin.

  VastaaPoista
 3. Teittekö tuon ohjeen kolminkertaisena vai nelinkertaisena?

  VastaaPoista
 4. Kolmin- tai Nelinkertaisena? Huh mikä määrä!

  Hmm... ehkä puolitoistakertaisena muttei kyllä enempää. Esimerkiksi liemikuutioita tuli vaan yksi, sipulia kaksi, perunoita tais tulla yhteensä 12... Lohta tuli sen 980g. Ruokakermaa tais tulla 2-3dl mut voita tuli tosiaan tuo 2rkl eli nokare.

  VastaaPoista
 5. Ei kait tuosta määrästä sitten tullut viiden litran kattila täyteen...

  VastaaPoista
 6. Kyllä se vain tuli. :) Ei nyt piripintaan mutta ei paljoa jäänyt.

  VastaaPoista
 7. Nyt näyttää kyllä kasvissyöjänkin silmään vähän liian herkulliselta :D nam nam! Eli ihanan näköstä keittoa Pipsa. Toi on hurjan kätevää tehä kerralla enemmän, ni ei tarvi murehtia sit duunieväistä ja muista joka päivä :).

  Oiskohan Pipsan pitäny lähettää Anonyymille kuva kattilasta ja tarkat laskelmat veden ja muun suhteesta, määritellä kattilan lämpäölaajenemiskerroin jne kun noin kovin askarruttelee mieltä, kähähä (sarvet kasvoi päähäni)

  VastaaPoista
 8. Tokitoki, veden määrähän tässä kaikkein eniten kiinnostikin, kun muuten ei tunnu täsmäävän!

  VastaaPoista
 9. Herkullisen näköstä, ihan vinkkinä seuraavaa kertaa varten, lisää vaikka philadelphiaa tai olympiaa(tuorejuustoa)vähän sekaan niin tulee tosi herkullinen maku! Hitto pitänee varmaan perjantaina ittekkin vääntää kalaa, alko niin kovasti tekemään mieli :P http://kikapuu.blogspot.com/

  VastaaPoista
 10. Anselmi,
  Siis todella kätevää ottaa duuniin kun mieski joutuu maksamaan 8eur lounaastaan kun menee ravintolaan syömään.


  Anonyymi,
  Hmm... kukaan ei kyllä kysynyt veden määrästä mutta minä siis laitoin vettä niin paljon, että perunat sun muut jäivät sen alle. En siis itsekään tiedä tarkkaa litramäärää jota kattilaan tuli. Ja näin olettasin että moni muukin tekee keiton kanssa. Et vähän summanmutikassa.

  Mut huvittaa kyllä tää, et täytyisi kertoa tarkat laskemat kaikesta. Mihin te niitä edes tarvitsette? Siinä on ohjeistus jolla saa tehtyä sen yksinkertaisen annoksen. Jokainen voi siitä itse sitten soveltaa.

  Mimmu,
  Kiitoksia vinkistä, pitää katsoa ens kerralla. :)

  VastaaPoista
 11. vähän ärsyttää kun tuntuu ettei täällä saa enää ees kysyä mitään jos mietityttää, tuntuu et jokainen kysymys mielletään vittuiluks. Ja en todellakaan usko et kaikki anonyymitkään sellaseks kommnettejaan takottaa :( ite en oikeestaan koskaan tee keittoja niin siks kanssa mietitytti toi nesteen määrä.
  mutta en kerenny kysymään kumminkaan..
  -milli-

  VastaaPoista
 12. On muuten onnistunut ruokakuva. Varsinkin keitoista otetut valokuvat esittävät usein mielestäni harmaita "sattumakertymiä", mutta tätä katsellessa tulee itselläkin hinku saada kalakeittoa lautaselle. Nam, nam! :)

  VastaaPoista
 13. milli,
  Pahoitteluni, siis kyllähän kysyä saa, mutta kukaan ei kysynyt mitään tuosta veden määrästä enkä itsekään sitä kertonut koska oletin että jokainen laittaa vettä just silleen et perunat, kasvikset sun muut peittyvät. Enkä toisekseen edes voi kertoa tarkkaa määrää vettä, koska en sitä mitenkään laskenut. En edes noista muistakaan tiedä tarkkaa määrää, kun yleensä teen keitot summanmutikassa.

  Että jos multa kysytään suoraan, paljonko vettä laitoit. Vastaisin siihen kyllä ihan asiallisesti. :) Nythän kukaan ei varsinaisesti kysynyt. Että elähän nyt jokaista vittuiluksi ota. Mut tää on valitettavasti mennyt tämmöiseksi, aina ei voi tietää jokaisen kommentoijan ajatusperiä. Et siullekki suosittelen kysymään, koska ehkä just sinä haluat tietää sen mutta joku toinen vain kettuilee asialla. Ku tätä on niin paljon tässä blogissa, et porukka kettuilee. Ni valitettavasti aina en voi huomata niitä, jotka ovat asian kanssa asiallisesti liikenteessä. Te ootte sijaiskärsijiä. :(


  Heli,
  Kiitoksia. :) Mie voin täältä omasta kattilastani antaa annoksen, jos tuut kipon kans? ;)

  VastaaPoista
 14. Oon samaa mieltä, että etsit vähän turhan hanakasti "vittuilua" ihmisten kommenteista. Ja tuo Anselmin peesaus joka asiassa on myös aika outoa, puolustaminen jees, mutta etköhän sä itekin pärjää :). Porkkana kalasopassa on yäk, muuten näytti hyvääle.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi,
  No, siten se metsä vastaa kun sinne huudetaan... Näen ihan liiaksi täällä tuota vittuilua ja se kyllä surettaa. :( Jos asia uskalletaan nostaa pöydälle, alkaa taas marttyrointi. En ole tietääkseni asiallisiin viesteihin ollut millään tavalla vittumainen. Ja kenties vastailuni otetaan vittuiluna, kun sitä omalla kommentillaan on tarkoitettukin - ei vain haluta myöntää.

  Kyllähän minä itse täällä pärjään, ettei Anselmi mitään peesaile/puolustele, kunhan nyt sanoo oman mielipiteensä asioista. :)

  VastaaPoista
 16. Nyt on ihan pakko "hämmentää tätä soppaa" vähän lisää :D! Kukaan kuka vähänkään lukee tätä Pipsan blogia ei hetkekään epäilisi että Pipsa tarvis jotain peesailua, ehei, sen verran täpäkkä likka on kyseessä, että tuota nyt ei hätkäyttäis edes pieni armeijallinen kettuilevia kasvottomuuksia.

  Eli ihan puhun täällä omana itsenäni ja ilmaisen omia mielipiteitäni, mikä käsittääkseni on ihan yhtä sallittua, kun teidän muidenkin kommentit, right :)?
  Luen Pipsan blogia päivittäin ja tykkään kommentoida tekstejä. Mun on välillä niin vaikea käsittää tuota anonyymien loputonta negatiivisuutta ja piikittelyä, mikä täällä blogissa vallitsee. (Olen niin onnellinen, että mun blogissa on maailman ihanimmat kommentoijat <3). Eiks vois koittaa peilata tätä elämää sillai niiku ilon kautta. Pipsa kuitenkin kirjottelee näitä juttuja tänne meidän ILOKSI.

  Mitä tuohon kettuilun "hanakkaan" etsimiseen tulee, niin eipä sitä tarvi hirveesti etsiä, jos yhtään on perus terävä. Esim tässä tapauksessa mitä tässä nyt on alettu ihanasti puimaan, niin Pipsa antoi reseptin linkin, josta jokainen voi ihan oman piskuisen mielensä mukaan soveltaa vaikka 10 kertaisen annoksen. Ei sitä tarvi käydä särpimään, että täsmääkö 5l kattila ja kerrotut ainekset desilleen. Mitä sillä on oikeasti väliä? Ja kyllähän sen nyt tyhmäkin tajuaa, että tässä taas kytätään isokokoisen ihmisen syömiasioita (Why oh why?!). Pipsalle haluan sanoa, että pitäisköhän ottaa sellai linja että vastaa vain rakentavassa hengessä annettuihin anonyymeihin kommentteihin? Vois olla hyvä idea. Tulipahan pitkästi. Mun puolesta case closed.
  Koitetaan nauraa yhressä tälle koko sopalle :D (hehe)

  VastaaPoista
 17. hyvännäköstä soppaa!

  VastaaPoista