7.5.2012

Street Art @ Pori


Nappasin tänään töistä tullessani muutaman kuvan tuosta Puolalaisen taiteilijan (M-city alias Mariusz Waras) tekemästä työstä, puolitiessähän se vielä on mutta kyllä siitä jo hahmottuu mikä tuohon talon seinään tulee. Hassua vaan, että me asuttiin tuossa talossa muutamia vuosia sitten. Jos nyt oikein muistan, niin tuolle toisellekin puolelle tulee taideteos. Pakko sanoa, että tällaiset kyllä piristävät katukuvaa - saisi olla enemmänkin sillä kuka nyt jaksaa katsella jotain harmaita betonitaloja? Väriä väriä väriä!Huomatkaapa muuten tuossa alhaalla tolleen hauskasti täytetty haalari. Mä katsoin ensin kauempaa, että killuuko siinä joku mutta ei nyt kuitenkaan - ainakaan siis elävä! :) Siellä se taiteilija on työnsä kimpussa. Oli hauska seurata etäältä sen työskentelyä. Otan teille paremman kuvan sitten, kun taideteos on valmis ja nuo telineet on poistettu.Harmittavan paljon on tällaisia harmaita betonitaloja Porin katukuvassa, joten ihanaa kun tuo talo uskaltaa antaa tehdä tällaisen taideteoksen tuohon sivuun. Ottaisivatpa muutkin harmaat talonyhtiöt vinkkiä tästä. Grafitit ovat kauniita, jos niiden tekijä vaan on osaava. Ja tietyissä paikoissa ne ovat piristäviä. Asioista voidaan aina sopia. :)

Meidän kerrostalo jossa asumme, on sininen mutta kaipaisi tämäkin tuohon sivuun jostain piristävää taidetta, tosin se ei ole tuolleen tasaista betonia kuten tuossa Liikekulman talossa. Mutta koska täällä asuu suurimmaltaosin vanhempaa väkeä, niin eivät varmaan ymmärtäisivät tuonlaista taidetta - mutta toisaaltas taas, voihan olla että ymmärtäisivätkin.

Muistakaahan käydä heittämässä kysymyksiänne tonne kysymyspostatukseen "Uskallakko nää kyssyy", niin saadaan tommosia pitkiä vastausvideoita teille. Ja mahdottomia kysymyksiä ei olekkaan joten antakaa tulla vaan! :) Kummasta tykkäisitte eniten, että tekisin lyhyempiä vastausvideoita ja niitä tulisi yksi aina joka ilta? Vaiko että lauantaisin ja sunnuntaisin tulisi kahdet megasuperhyperpitkät vastausvideot?  Kertokaahan toki mielipiteenne tähän, koska teitähän varten minä noita vastausvideoita sitten teen. :)

7 kommenttia:

 1. Asutteko omassa asunnossa vai vuokralla? :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi,
  Kun tuossa asuttiin, niin vuokralla. Mutta nykyään jo 3v. asuttu omassa. :)

  VastaaPoista
 3. Tulisipa tänne meillekin päin vähän taidetta piristämään ankeaa harmautta!

  VastaaPoista
 4. hahhah, meidän kylällä on about kolme kerrostaloa, jokainen niistä on kaksikerroksinen, rakennettu ennen ajanlaskun alkua ja niitä kansoittaa kylän puliukot. ainoat taideteokset niiden talojen seinissä on, kun juopot aamuyöllä talon nurkalla kusee ristiin, ja kolmas käy oksentamassa päälle :D kerran vuodessa joku 14kesäinen käy kokeilemassa spray-maalilla taiteenlahjojaan :D turha siis tänne suuntaan odotella mitään mullistavia taideteoksia ;)

  http://fffirstclassticket.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. emmiveera,
  No kieltämättä, ei ehkä noin pieneen kylään kannata alkaa hienoja taideteoksia tekemään mutta isompiin kaupunkiin - mikäjottei piristämään katukuvaa. :)

  VastaaPoista
 6. Graffitit on tosi hienoja, jos ne toteutetaan hyvin. Oletko Porissa sattunut näkemään neulegraffiteja? Tampereella niitä ainakin on.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi,
  Jep, nimenomaan hyvin toteutettuna (kaikki ei oo kyl nättei) ja tietäsin parikin kohtaa mitä täällä vois kaunistaa noilla grafiteilla.

  En oo muuten nähny noita neulegrafitteja. Oon kyl koettanu katsoa.

  VastaaPoista