13.5.2012

Vastauksia kysymyksiinne, Osa5

                     

Videolla vastattu näihin esitettyihin kysymyksiin:

-  Voisitko esitellä kenkiä ja laukkujasi? Ja olisi myös kiva nähdä millaisia housuja ja takkeja käytät.

- Mitä tuo teidän asunto on maksanut, ja missä osassa Poria se sijaitsee?

- Kuinka paljon rahaa tienaat kuukaudessa?

- Missä miehesi on töissä ja paljonko hän tienaa?

- Mikset tahdo näyttää hyvältä? (värjäisit hiuksesi useammin, pitäisit sivujakausta/laittaisit hiukset paremmin, ostaisit uudet silmälasit, nyppisit useammin kulmakarvasi ja laittaisit vähän meikkiä, tadaa, olisit erittäin kaunis!)

40 kommenttia:

 1. Mä sanoisin, että värjää vaaleaksi tai ruskeaksi hiukset ja leikkaa joku kiva malli, ne sopisi sun muuten värikkääseen olemukseen ja vaatteisiin ja muihin.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi,
  No mulle tuli vastaan eräs hauska malli ja värityyli siihen. Siihen siis liittyy vaaleat sekä punaset värit. :) Katsotaan nyt miten se onnistuu.

  VastaaPoista
 3. Meikiksi varmasti riittäisi pelkkä puuteri, ehkä hieman ripsiväriä :) Se tekisi jo paljon! Ja olen edellisen kanssa samaa mieltä noista hiuksista.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi,
  No meikkiä on turha odottaa, sitä en tuu käyttämään. Oon ollut 29v. ilman meikkiä ja tuun toisen mokomankin olemaan. :)

  Mutta hiuksiin aion kyllä tehdä repäisevää. ;)

  VastaaPoista
 5. Olitko aiemmin miehesi firmassa töissä?

  VastaaPoista
 6. Tänäpäivänä silmälaseja saa jo paljon halvemmallakin! Itsellänikin pitää hioa linssejä paljon joten linssit on kalleinta laseissa.
  Mutta muutamalla satasella saa jo hyvät lasit.

  VastaaPoista
 7. Ihania höpinöitä taas Pipsa! Tosi kiperiä kysymyksiä sulle tänne heitetty, mutta aika hyvän linjan oot vetänyt noihin vastauksiin. Perheen talousasiat kun ei kuulu perheen ulkopuolisille, saatika tällai nettiin kaikkien nähtäväks. Itekään en yleensä hirveesti kertoile mun palkkioista ees kavereille.
  Hei olipa söpö toi sivujakaus minkä tosta vaan heitit! Sulle sopis varmaan myös sivuponnari! Kokeileppa joskus. Sellai tyttömäinen.

  VastaaPoista
 8. Piristit päivääni taas noilla höpinöilläsi! :) Ja hyvän linjan vedit noihin raha-asioihin vastaamiseen, ne ei tosiaan tarkemmin kuulu kenellekään ulkopuoliselle. Kaikkea ihmisille tuleekin mieleen kysyä.. ;) Reipasta ensi viikkoa Pipsalle!

  VastaaPoista
 9. Sulla on tosi ihanat hiukset, paksut ja taipuisat! Nuorruit 10 vuotta, kun huiskasit jakauksen sivulle:)

  Oikea suhtautuminen sulla noihin palkka- ym rahakysymyksiin. Ei kuulu hyviin tapoihin kysellä tuollaisia edes omilta tutuilta, saati tuntemattomilta.

  Aurinkoista kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi1,
  Olin ja oon edelleen. :)

  Anonyymi2,
  No en tiedä tämän päivän hintatasosta mutta ainakin 2006 maksoi yksi linssi hionnalla 200EUR joten siitä voi laskea. Mut hyvähän se on jos on hinnat laskeneet! Ja koska mulla on sen verran miinusta, niin en koskaan saa standardikoossa olevia linssejä, sekin tekee siis hintaa.

  Anselmi,
  Kiitus! :) Jatketaan taas parin päivän kuluttua, noita on vaikka kuinka paljon ja vielä pitäs uusia tehdä. Ehkä sitten rauhottuu. :)

  Joo, siis raha-asiat on sellaisia et ne kuuluu vaan henkilölle itselleen.

  Sivuponnari? Apua mahdankohan ees osata tehdä! Mut kyl toi sivujakaus on kiva. Se vaan ei tahdo pysyä.

  Kiia,
  No kiva että jotkut piristyivät höpinöistäni. :) No raha-asioista kysymyksen kyllä ymmärtää, kun ihmiset on loppupeleissä aika uteliaita olentoja. :) Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle!

  Anonyymi3,
  No paksut nää kyllä on, on ollut nuorempana vieläki paksummat mut nykyään toi kerroksittain leikkaaminen ohentaa niitä jonkin verran. IHANAA! :) Vielä ku sais sen pysymään tolleen, ilman kiloa lakkaa. ;)

  VastaaPoista
 11. Eikös nykyään ole esim. Specsavers josta saa ihan laadukkaita laseja halvemmalla, ja jos tosi halvalla haluaa ihan ok laseja, niin Favoptic-nettikaupasta, ajattelin tilata itselle sieltä aurinkolasit kesäksi :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi,
  No nettikaupasta en ala tilaamaan itselleni laseja. Specsaversista ei oo kokemusta mutta kuten sanoin, hienoahan se on jos hinnat on alentuneet noista. Tosin olisi mielenkiintoista tietää, onko hinnat vaan alentuneet noissa tavallisissa laseissa? Kun mulla menee miinukset sen verran ylitse, ettei standardikoot onnaa. Siksi luulenkin ettei ne välttämättä ois yhtään sen halvemmat. Mut asialle saisi selvennyksen kun kävisi kysymässä.

  VastaaPoista
 13. On ihan ymmärrettävää, että ihmiset kysyy raha-asioista, sillä Pipsa ihan itse rohkaisia ihmisiä kysymään ihan mitä vain. Hän lupasi myös vastata kaikkein kiperimpiinkin kysymyksiin, mutta kuinkas kävi? Noh, osa oli sittenkin liian kiperiä vastattavaksi.

  Itsehän en kysynyt mitään rahaan liittyväää, mutta pidän Pipsan vastaamispolitiikkaa outona, koska itsehän vannotit, että vastaat kaikkeen. Ensi kerralla voisit kertoa, että et vastaa esim. rahakyselyihin ja painoon liittyviin kyssiin. Ei pahalla silti.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi,
  No en todellakaan tarkoittanut kiperillä kysymyksillä, että siinä kysytään jotain henkilökohtaisia, kuten mm. minun ja puolisoni raha-asioista. Kyllä tuonne tuli törkeitäkin kysymyksiä ja ne poistin suoraan koska en todellakaan näe asiakseni vastailla sellaisiin. Toivonkin, että ihmiset käyttävät hieman sitä maalaisjärkeä kun kysymyksiä kysyvät. Kaikkea kiperää saa siis kysyä, mutta henkilökohtaisuuksiin vedän rajan. Kaikkiin muihin kiperiin kysymyksiin kyllä vastasin, myöskin painoon liittyvissä kysymyksissä oon vastannut :)

  VastaaPoista
 15. Minusta noita kalliimpia linssejäkin saa jo n.200e/pari ja alle 100e kehykset päälle. MInulla siis -7.5 ja -6.5 näkö joten kalliimat linssit jouudun itsekkin ottamaan.
  Muutama vuosi sitten olivat vielä huomattavasti kalliimpia.

  Ja tuo sivujakaus oli tosi paljon parempi kuin keskellä päätä! Kun käyt kampaajalla seuraavan kerran niin pyydä leikkaamaan siitä sivulta vähän kerroksittain, pysyy siinä sitten paremmin. Ja muutenkin asettuu sivulle kyllä ajan kanssa. Aluksi voi pitää vaikka pinniä pitämässä hiuksia aloillaan.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi,
  Hmmm... vai tuohon hintaan sais jo. No täytyy joskus katsella mutta nyt en ole innostunut vaihtamaan lasejani. :) Linssit... mikä ettei jos näkö ois huonontunut.

  Kiitti, pitää kokeilla tuollaisen pinnin kanssa josko pysyis sitten paremmin. :)

  VastaaPoista
 17. Etkö ole käynyt tarkastuttamassa näköäsi kuuteen vuoteen?

  VastaaPoista
 18. Anonyymi,
  Oon mää pari vuotta sitten käyny tarkistuttamassa eikä silloin ollut mitään.

  VastaaPoista
 19. Tuosta vastaamispolitiikasta silti, että ihmisillä on maalaisjärkeä, mutta tällaisessa yhteydessä sitä harvemmin halutaan käyttää. On helppo olla törkeä anonyymisti. Raha-asiasi eivät kuulu kenellekään, mutta ehkä sinun ei kannattaisi laittaa itseäsi tilanteeseen, jossa ihmiset pääsevät kysymään KAIKENLAISTA. Esim. itseäni loukkaisi ihan pelkkä kysymys: paljon painat? Siltikin, vaikka en siihen joutuisi vastaamaan.

  Mutta omapa on valintasi ja blogisi. Kiitos kivasta blogista muilta osin.

  VastaaPoista
 20. Anonyymi,
  Niin anonyymisti voi jättää ne aivot narikkaan, totta. Mutta toivoinkin (ja olin oikeassa!) että täältä löytyy myös niitä lukijoita jotka oikeasti käyttävät maalaisjärkeä ja osaavat kysyä oikein mukavan kiperiäkin kysymyksiä. Olematta kuitenkaan asiaton. Mutta mä HALUAN että ihmiset kysyvät KAIKENLAISTA, tiettyyn rajaan saakka kuitenkin ja jokainen jolla on käytöstapoja, tietävät kyllä rajan. Vähän niinku että kysyy sellaista mihin voisi itsekin vastata. Ei ole vaikeaa. :) Ja mä haluan vastata ja kertoa ihmisille vastauksia heitä ihmetyttäviin kysymyksiin.

  Itseäni ei loukkaisi tuo painokysymys, koska tiedän että se varmasti ihmisiä kiinnostaa tietää. Joko hyvässä tai pahassa. Ainut vaan, että se on kans niin henk.kohtainen etten sitä tule kunnolla paljastamaan. :) Reippaasti kuitenkin liikaa. ;)

  Ja aivan, oma on valintani ja blogini. Kaikkia kun ei voi miellyttää. :) Mutten silti haluaisi evätä mukavilta lukijoilta mahdollisuutta kysyä kysymyksiä.

  VastaaPoista
 21. Silmälasien hinnoista: minun mielestäni eivät ole halventuneet, siis ainakaan nämä erikoislinssilliset. Minulla on puolitoista vuotta vanhat lasit vahvuudella -8 ja jotain sylinteriä siihen päälle. Noilla vahvuuksia ei varastovahvuuksia saa ollenkaan, eli nämä optikkoliikkeiden tarjoukset eivät koske minulle sopivia linssejä. Linssit pitää tietenkin ohentaa mahdollisimman monta kertaa, kun eivät muuten sovi kehyksiin, ja sekin tuo lisää hintaa... puhumattakaan siitä, että esim. hengettömät ja nykyään muodissa olevat isot lasit ovat mahdottomuus. Viimeksi pulitin pelkistä linsseistä 300+350 euroa, siihen sitten pokat vielä päälle. *huokaus*

  Nyt odottelen että johonkin optikkoliikkeeseen tulisi taas tarjous "toinen linssi kaupan päälle, koskee myös ei-varastolinssejä"... niitä vaan harmittavasti tulee harvemmin kuin kerran vuodessa.

  Minulla on muuten aika lailla samantyyppiset lasit kuin Pipsalla. Aluksi katsoin että ovatko jopa samat, mutta eivät taida olla. Minulla on tummanpunaiset Guessin lasit.

  Muuten, mies täältä olkapään takaa kuikuili tuota videon 1aloituskuvaa" ja totesi että luuli ensin minun tehneen videon :D

  VastaaPoista
 22. Linnea,
  Joo, nimenomaan nämä ei varastovahvuudet on kalliita. Ja itsekin joudun sellaisia ottamaan vaikkei mulla oo ku -6.5 eli ei paljostas ois kiinni. Ku -6 saakka niillä on se normimitotus. Ja tarjouksia ei voi koskaan aatellakkaan. Mie en oo muuten koskaan kuullu et myös ei varastovahvuudetkin kuuluis mukaan. Ois sillo voinu kyl vaihtaa. :)

  Pokat ei vissiin tänä päivänä oo kovin kalliita? Näistä nykyistä itse maksoin n. 80EUR. Et ne linssit tässä maksaa ja paljon. Kun taas äitini sai tohon 80EUR normit lasit ja aurinkolasit. Joo, mulle kans! :)

  Ei oo sama, jos sulla Guess. Mulla noissa lukee joku Haruka. Äidilläni on muuten Guessin pokat ja samanväriset ku mulla, mut paksummat.

  Ai luuliks se mies semmosta. Onks meis samaa näköö vai? :)

  VastaaPoista
 23. Siis ainakin Instrulla oli muutama vuosi sitten sellainen erikoistarjous jossa ne oikein mainosti että "tämä on sinulle joka tarvitset erikoislinssit". Samanlaista tarjousta odottelen.

  Pokien hintaa en kyllä muista, se on aina noihin linsseihin verrattuna sellainen pikkujuttu, että ottaa sellaiset mitkä haluaa :)

  Joo, siis sanoisin että meissä on jonkinverran samaa näköä kai. Vähän samantyylinen väritys, samantyyppinen vartalonmalli, samantyyliset lasit... ja sitten vielä toi sivulle kammattu tukka, niin varmaan tuli siitä. Mä olen vaan joka suuntaan isompi, enkä ollenkaan pirteä :P

  VastaaPoista
 24. Linnea,
  Ai, no multa on kyl menny ohi toi. No seuraavaks ku tommonen tarjous tulee ni pakko tarttua! Vaikken sinällään tarvitse uusia mut eihän sitä tiedä kauanko tuossa taas menee. :)

  NO tuskin oot joka suuntaan isompi mut hei, kyl mää ainakin saan tekstien välityksellä PIRTEÄN kuvan. :)

  VastaaPoista
 25. Mä mietin tota sun ehdotona eitä meikkaamiselle, oletko meittinyt että kävisit vaikka säännöllisesti kosmetologilla värjäyttämässä kulmat ja ripset, ja siinä samassa tietenkin kulmat muotoiltaisi. Ei ole kallista, mutta muuttaisi samantien olemusta. Ihan vaan vinkkina. Itekkään en juuri meikkaile mutta vierailen säännöllisesti kosmetologilla ja ei sitä naama muuta oikeastaan tartte kun huolitellut kulmat :)

  VastaaPoista
 26. Mun mielestä tämä suomalaisten puhumattomuus rahasta ja etenkin palkoista on erittäin huonoksi työntekijöille itselleen. Jos palkoista keskusteltaisiin avoimesti, työnantajat eivät pystyisi hillaamaan palkkoja jatkuvasti lähemmäs minimiä, ja työntekijät tietäisivät minkä arvoisia ovat vastaavissa duunipaikoissa. En ymmärrä miksi raha on suomessa niin tabu.

  VastaaPoista
 27. Pallero,
  Siis se ei oo ehdoton ei, mutta en vaan koe meikkausta mun jutukseni. Ei sen ihmeempiä. Huolitellut kulmat mäki halusin kun ekaa kertaa kävin ne siistimässä, joten oli se iso pettymys kun ihan samanlaiset ne oli kuin ennenkin. Ei ollu ohentunu.

  Anonyymi,
  No mä taas en ymmärrä, miksi puolisoni tuloa niin kysytään koska sen tietäminen nyt ei auttaisi ketään. Mutta kyllähän noista palkkauksista puhutaan yleisellä tasolla mut se on eri asia kuin kertoa suoraan paljonko kuukaudessa tulee palkkaa. Vaikka jokainen varmaan voi laskea päässään paljonko se mulla on. :)

  VastaaPoista
 28. suosittelen laittamaan sivujakauksen heti hiustenpesun jälkeen, pysyy paremmin!

  VastaaPoista
 29. Anonyymi,
  Kiitti, pitää kokeilla. :)

  VastaaPoista
 30. Voi sen jakauksen tehdä toisellekkin puolelle jos toisella puolella on luomi...

  VastaaPoista
 31. Anonyymi,
  Mä en jotenin osaa tehdä sitä toiselle puolelle... no eiku kai sit opettelemaan. :)

  VastaaPoista
 32. HAHHAHA pierasitko tossa 8.46 kohassa :DDDDDDDDDDDDDD

  VastaaPoista
 33. Anonyymi,
  Ookkohan nyt kuule kuullu harhoja. :)

  VastaaPoista
 34. Hei Pipsa,

  vaikket hankkisikaan uusia laseja, suosittelen sinua ainakin käymään tarkistuttamassa näkösi (ellet ole tehnyt sitä sitten viime lasien hankinnan) ja tarkistuttamaan myös silmälasisi. Valitettavasti monet suomalaiset kun pilaavat silmänsä katselemalla lasien läpi, joissa on lämpövaurio. Sellainen voi tulla esimerkiksi jos avaa uuninluukun silmälasit päässä. Nettitilaamisen vastaisuuttasi en ymmärrä myöskään: toki voi olla kyseessä periaatekysymys, mutta esimerkiksi favopticilta saa suomenkielistä palvelua, kehyksiä ilman kuluja sovitettavaksi kotiin vailla ostovelvoitetta, lasit ovat laadukkaita, pinnoitteista löytyy perusvalikoima ja lasien toimitus- ja mahdollinen korjaus on yhtä nopeaa kuin kivijalkaliikkeissäkin.
  t. optometristiopiskelija :)

  VastaaPoista
 35. optometristiopiskelija,
  Kyllähän mie oonkin käyny tarkistuttamassa eikä oo sitten vuoden 2006 jälkeen huonontunut näkö. Ja hei, mä tiedän tuon lämpövaurion! Mulla kävi vanhojen lasien kans tolleen. Sen kyl huomas et laseissa oli jotain omituista. Mie avaan kyl uunin sillee, etten koskaan katso suoraan vaan käännän pääni aina pois siksi aikaa ku se kuuma ilma tulee sieltä.

  Ja mitä nettitilaamiseen, niin mulla on tietyt asusteet sellaisia mitkä haluan kokeilla paikanpäällä. Silmälasit lukeutuu näihin. :)

  VastaaPoista
 36. En ymmärrä, mikä ihmeen hinku ihmisillä on tuohon "käytä meikkiä, käytä meikkiä" - "Näyttäsit paljon paremmalta meikin kanssa". Itse pistän meikkiä joskus naamaan lähinnä silloin jos tulee *bling* tunne, että tahtoo säväyttää ihmisiä - ja sitten vedetään kunnolla roolin kanssa hevarina, scenenä, pissiksenä tai transuna ihan parran tai peruukin kanssa. Tukan jakauskin tuntuu kummalliselta. Onx pakko jos ei taho? No, ei ole. Au naturel on nykyään aliarvostettua ja jos en kelpaa jollekin niin en sitten kelpaa. Kyseessä on oma valinta. Mikä se on, että ihmisillä on taipumus tuputtaa omia mielipiteitään? Jooh, tästä pitkin tehdä piakkoin blogimerkintä ja rupesin paasaamaan PipSan blogin kommenttiosuuteen.

  Ja joo, lasit ei ole kovinkaan halpoja. SpecSaversilta tosin saattaa saada halvemmalta, että kannattaa kysellä myös sieltä ensi kerralla kun on lasien osto kyseessä - mikäli kyseinen pulju on vielä pystyssä. Omat lasit oli muistaakseni 170 € kun muuten olisi tullut hintaa yli 300 €. Toivon, että kestävät monta vuotta!

  Muuten, kiva blogi.

  VastaaPoista
 37. Tregalia,
  Paasaa täällä vaan ihan rauhassa. :) Kaipa ihmiset sit aattelee tätä niin outona kun moni nainen kuitenkin meikkaa.

  Specsaversiin aion mennä kyl jos uudet lasit tarvitsen. Sillo tota ei ollu ku hain laseja viimeks. Muttei kauaa kestänyt ku se tuli, muistaakseni.

  VastaaPoista
 38. Moikka!
  Olen uusi lukija blogissasi. Löysin eilen tämän ihan sattumalta tuolta blogilistalta ja tänään piti tulla uudestaan lukemaan. :D
  Vau olet pirteä paketti, joka on sinut itsensä kanssa, jos olen oikein ymmärtänyt.

  Pisteet sulle! Jään lukemaan jatkossakin :)

  -Jenni

  VastaaPoista
 39. Jenni,
  Tervetuloa vaan lueskelemaan ja kommentoimaan. :) :)

  Joo, näin ne sanoo et pirtee paketti (??) mut kyllä olen sinut itseni kanssa, kiloista huolimatta. :)

  VastaaPoista
 40. Ekoja kertoja kattelen tätä sun blogia ja pakko sanoa että tosi hyvällä fiiliksellä kattelen näitä sun videoita! Oot aivan ihana ja tosi hauskasti ja ihanasti kerrot asioita :)

  VastaaPoista