10.6.2012

Mielipiteeni on selvä - älä sekoita minua tosiasioilla


Eilen oli tosiaan syntymäpäiväni ja sitä vietettiin ihan perheen kesken. Kahdenkesken sitten ehtoommalla kumottiin shampanjapullo jonka mies oli käynyt ostamassa - oli se ihanaa maistella shamppista ja mansikkaa samanaikaisesti. <3 Lahjaksi sain sukulaisilta ja ei-sukulaisilta, niin mitäs muutakaan kuin rahaa. Oon kyllä miettinyt, et josko alkais keräämään jotain lautas -sarjaa. Ehkä, jos joku kiva löytyy.

Kävimme eilen myös leikkimässä miehen uudella lelulla enkä sitten muistanut että itikat on iltaisin liikenteessä. Oon ihan totaalisen täynnä patteja kun itikat oikein imuuttelivat meikäläistä (mää kattokaas maistun niin herkulliselta)  ja sitten kun ne oli jotain superitikoita - isoja ja paksuja ku mitkäkin. Tuli todettua, et mä en todellakaan oo mikään luonnonlapsi kun itikat käy niin mun hermooni. Miksei ne vaan voi imeä sitä verta niistä eläimistä, miksi ihmisistä? Ja ajeltiin meidän ikiomalla pikkukirrallamme - on se vaan niin ihana auto. Mulla on muuten hupsu tapa kiintyä autoihin, todella hupsua!

Tänään ajattelin raapustella kirjeitä ja pestä pyykkiä, kun on taas muun touhuamisen oheessa jäänyt tekemättä. Jos samalla katsoisi nuo Mirror mirror ja Snow Whit&Huntsman elokuvat kun ovat odotelleen katsomista jo jonkin aikaa. Mie oon ollu tällä saralla nyt hyvin hyvin saamaton kun oon oleillut niin mielelläni nyt mieheni kanssa. Ollaan siis pelailtu yhdessä, käyty ulkosalla yhdessä, katseltu televisioo yhdessä, tehneet ruokaa yhdessä. Ja kas kummaa, sit onkin kello jo sen verran et nukkumaan pitäs mennä ni ei siinä paljoo ehdi touhuilemaan omia hommiaan.

40 kommenttia:

 1. Pelottaako sinua ikinä että sinun sydän pysähtyy ylipainon takia? Tai että jonakin aamuna et vain herää?

  Olen myös ylipainoinen tosin sinua 10 vuotta nuorempi nainen. Pelkään päivittäin ylipainon takia että sydämmeni vain pysähtyy. Onko sinulla samoja tuntemuksia?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi,
  Voi teitä mussukoita kun te ootte niin huolestuneita mun ylipainostani. :) Ihan turhaan vaivaatte kauniita päitänne minun takiani. :) :)

  Jos olet huolestunut sydämestäsi, suosittelen lääkärillä käyntiä.

  VastaaPoista
 3. HYVÄ ANO, kaikilla lihavilla ei ole tuollaisia mielenterveysongelmia kuin sinulla. Tuo pelkosi on ihan mielisairas ja sitä pitäisi hoitaa. En toki voi vastata Pipsan puolesta.

  Lihavuus ei myöskään tarkoita sitä, että lihavaa ihmistä ei tarvitse kunnioittaa ollenkaan tai että häneltä voi koon vuoksi kysyä mitä tahansa tökeröä. Varmaan 70-vuotta sitten olisit piinannut juutalaisia? :D Kivaa, että aina on joku, jota voi lyödä. Ne on niitä hetkiä sinun elämässäsi kun kerrankin olet se, jota ei lyödä? Surullista!

  VastaaPoista
 4. Suhtaudun ymmärryksellä tähän anonyymin 13:07 huoleen, uskon että hän vain kaipaa vertaistukea. On tuskallista pelätä henkensä edestä. Mutta onneksi sinulla on toivoa! Laihduttaminen ei ole mahdotonta, se on VAIN SINUSTA itsestäsi kiinni. Päästä itsesi piinasta, laihduta ja saat nauttia monista terveistä vuosista ilman epänormaalia pelkoa sydämen pysähtymisestä. Tätä en sano niille, joille ylipaino on ok, mutta sinä joka pelkäät. Omasta kokemuksesta suosittelen vielä psykologilla käyntiä. Mene ensin terv.keskuslääkärin luo, kerro peloistasi ja pyydä apua laihduttamiseen. Hän varmaan ohjaakin sinut ravintoterapeutille, mutta jos ei niin hakeudu sinne itse. Aloita vaivalloinen, mutta palkitseva matka terveeseen aikuisuuteen! Mervi

  VastaaPoista
 5. Olen ensimmäinen anonyymi ja en tosiaan tarkottanut tuota mitenkään pahasti. Niinkuin mervi sanoi, halusin vertaistukea ja että onko muilla kokoisillani samoja tuntemuksia. Olen pahoillani...

  VastaaPoista
 6. Voi voi kun näistä kommenteista ei koskaan voi tietää, millä tarkoituksella se on loppupeleissä kirjoitettu. Enkä enää ota kantaa näihin aiheisiin.

  Mutta ekalle anonyymille suosittelen menemään sinne lääkärille, jos sydämen takia on huolissaan. Olen itse tämän asian jo todennut täällä blogin puolella miljoonaa kertaa, että mulla ei ole mitään vaivoja ylipainosta - ei siis myöskään sydänvaivoja. Vertaistukea jos joku kaipaa, niin suosittelen menemään sitten sellaisille foorumeille jossa sellaista saa, sillä tämä blogi ei nyt valitettavasti ole sitä varten.

  VastaaPoista
 7. Kaunis kuva ja ihanat värit! Mistä oot ottanu sen? Tuosta sais vaikka nätin taulun :)

  -Tellu

  VastaaPoista
 8. -Tellu,
  Ihan meidän keittiön ikkunasta napattu kuva. :) Mulla on paljon näitä maisemakuvia ja iha totta, näistä saisi hyvät taulut - oon sitä miettinytkin et teetättäisi muutamasta semmoset pienemmät tonne keittiöön.

  VastaaPoista
 9. Skoolasitteko aidolla samppanjalla vai kuoharilla?
  Millaisilla lautasista pidät? Onko joku mieluisa malli olemassa?

  VastaaPoista
 10. Tuo Snow white & the huntsman leffahan vasta tuli elokuvateattereihin, eli sitä ei tietääkseni saa vielä kovin hyvällä laadulla edes waretettua? :O vai katsotko screenereinä elokuvia? :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi,
  Ihan aidolla samppanjalla. :)
  No en oo tota lautasasiaa vielä ottanut selvää, kuten sanoin että täytyy katsella niitä paremmin jos joku kiinnostava löytyisi. :)

  Anonyymi2,
  Jooo, mutta mie en wareta elokuvia vaan seuraan netistä erään sivuston kautta. Siellä oli ihan hyvälaatuinen, ei DVD mutta riitti mulle. :)

  VastaaPoista
 12. lataatko sinä kaikki nuo leffat ja sarjat netistä ? eikö ole ollenkaan huono omatunto, siitä että et maksa esim noiden leffojen katselusta mitään ? ymmärtääkseni tuo uusin lumikkikin on vasta julkaistu elokuvateatterilevitykseen, eikä vielä dvd:lle...

  VastaaPoista
 13. Anonyymi,
  Lukaiseppa edellinen vastaukseni, niin selviää sinullekin moni asia. :)

  VastaaPoista
 14. Minkämerkkistä shamppista joitte?

  VastaaPoista
 15. Anonyymi,
  Jotain moet nimistä se oli..

  VastaaPoista
 16. ihanat kuvat, oot ihan saman näkönen ku pienenä :)

  VastaaPoista
 17. Kuitenkin joitte Elyseetä :-D

  VastaaPoista
 18. Victoria,
  Kiitos, no kai sitä vielä samaa näköä hieman on mutten kyllä oo noin söpönen enää ;)

  Anonyymi,
  Jooo, sovitaan sitten niin. ;)

  VastaaPoista
 19. voisitkohan mitenkään mahdollisesti kertoa miltä sivustolta katselet noita leffoja ja sarjoja, kun oon ite koittanut ettiä jotain hyvää sivustoa, mut kaikista tulee bugeja yms :(

  olisin tosi kiitollinen :)

  t. hanna

  VastaaPoista
 20. hanna,
  Sori, mutten sano mitään osotteita täällä blogissa julkisesti. Pistä sähköpostia ni laitan osoitetta ellet sitten tykkää guuglella koettaa onneasi. Ei siihen paljoa tarvita. :)

  VastaaPoista
 21. Eli on joku sivusto missä maksaa tekijöille ja ne näkee jo ennen dvd levitystä ? mahtavaa, tuollaiselle on oikeasti ollut jo tarvetta pidemmän aikaa, pitääkin googletella että löytäisin sen!
  ano 19.39 sama tyyppi siis :)

  VastaaPoista
 22. Anonyymi,
  No mä en tiedä tuosta mitään, mutta eiköhän siinä jotain ole kun tuollaista sivustoa oikein pyörittää. Sillä eiköhän ne muuten sulkisi jos ei maksais?

  VastaaPoista
 23. No eihän sitä warettamistakaan ole saatu lopetettua, eli en sitten tiedä saako tekijät sinunkaan käyttämästäsi sivustosta korvausta itselleen :( harmi jos niin ei ole :(
  19.36

  VastaaPoista
 24. Anonyymi,
  No itse järkeilen asian siten, että kun sivusto on pysynyt kauan pystyssä eikä sitä ole suljettu + on suosittu, niin pakkohan sen on jotenkin maksaa. Muutenhan ne olisi sulkeneet sen sivuston. Mutta kyseessä ulkomaalainen sivu, niin en tiedä tuon enempää paitsi että ainakin tv-sarjojen katselu on laillista. Elokuvista en sitten tiedä, mutta harvemmin tuolta niitä kyllä katselenkaan.

  VastaaPoista
 25. Onhan piratebaykin ollut jo vuosia pystyssä ja se on ihan vaan warettamista varten, eli en menisi vannomaan että sinunkaan käyttämäsi sivusto maksaa edes sarjojen tekijöille mitään, se on aina harmi kun joku joutuu tekemään työtään ilmaiseksi, tuskin itsekkään olisit innoissasi että tekisit työtä palkatta, ja vielä suurempi harmi se on minkään alan taiteilijoille, joihin myös elokuvien ja sarjojen tekijät lasken, kun jos ihmiset aina ottaa omansa ilmaiseksi, niin piaan ainakin pienimmät tekijät joutuvat lopettamaan, kun jos ei katsojat maksas, niin ei tekeminenkään kannata. :( Anteeksi paasaus.
  19.36

  VastaaPoista
 26. Anonyymi,
  No sitä on vaikea tietää kuka maksaa ja mitäkin, mutta waretusta tuo nyt ei joka tapauksessa ole. Ja kun noissakin on niitä pienen pieniä porsaanreikiä...

  Itse seuraan noiden kautta ihan siksi, kun tänne Suomeen noita kaikkia sarjoja ei välttämättä koskaan tuu + en tykkää kolmen vuoden hitaudesta, kun Suomi on niin nihilisti ostamaan kalliimmalla niitä uusimpia kausia.

  Miksei nuo alkais myymään kausien jaksoja johonkin euron hintaan per jakso taikka jotenkin? Ja ainakin USA:ssa saa ilmaiseksi katsoa jaksot kun ne on esitetty televisiossa joten se ei ole periaatteessa laitonta, varsinkin kun ne jaksot tulee silleen just parin päivän viiveellä tonne nettiin.

  Että mukautuisivat tähän nykymenoon. :)

  VastaaPoista
 27. Tuntuu tosi oudolle, että ihmiset lähestyvä xl-kokoisia ihmisiä ja alkavat suoraan keskustella laihduttamisesta ja omasta painostaan, siis what?!

  Olen xl-kokoinen enkä todellakaan ole kiinnostunut puhumaan laihduttamisesta saatikka mahdollisista kuolemanpeloista täysin ventovieraiden kanssalihavan kanssa. Taitaa olla parempi kun ei komentoi noihin mitään, mutta nyt oli pakko. :-)

  VastaaPoista
 28. Mitä oikein tuolla nihilismillä tarkoitat? Mulle ei jotenkin nyt ollenkaan aukea, mitä "Suomi on niin nihilisti ostamaan--" tarkoittaa. Edes urban dictionary ei auttanut mua ymmärtämään tuota sun kommenttiasi.

  VastaaPoista
 29. Anonyymi,
  Jooo, näinhän se on. :)

  Anonyymi2,
  Piti oikein itsekin katsoa ja hitsit, mie oon ollu ihan väärässä tiedossa. Mie oon luullu et nihilisti tarkotta semmosta, joka ei halua kuluttaa rahaa. Ainaki tota nihilistiä sanotaan täällä sellaiseksi kuin saita/pihi on. Mut siis joo tarkoitin sitä että suomi on niin saita/pihi ostamaan noita uusimpia kausia koska ne on kalliimpia. Eli ostetaan kun ne on halpoja eli parin vuoden päästä.

  VastaaPoista
 30. Toi otsikko on hieno oivallus! Sen sijaan ihan viimeistä lausetta en ymmärrä. Monesti kotiäidit kirjoittaa/sanoo, ettei heillä ole OMAA AIKAA. Mitä on oma aika? Eikö kaikilla ole koko ajan omaa aikaa. On vaan kysymys valinnoista. Joku käyttää oman aikansa töissä, joku lastenhoitoon, joku harrastuksiin, joku siivoamiseen, joku nukkumiseen...kaikki on sitä samaa aikaa, jota meille jokaiselle on annettu tasan yhtä paljon: 24 h vuorokausi. Mitä siis on omat hommat? Mervi ihmettelee

  VastaaPoista
 31. Eipä taida maailmassa olla juurikaan sellaisia sivustoja, jotka noista sarjoista ja leffoista maksaisi mitään tekijänoikeuskorvauksia. Sama kuin Piratebayn kanssa: tekijät osaavat pitää palvelimiaan pystyssä eri maiden kautta ja vaihdella niitä jotta sivuston sulkeminen on periaatteessa mahdotonta. Ja materiaalin sivustoille lataavat käyttäjät, ei ylläpitäjät. Jolloin taas voidaan vyöryttää syyt muiden kuin ylläpitäjien niskaan. Nythän on kai suunnitteilla vastaava palvelu kuin Spotify, mutta videoille. Tiedä sitten saako koskaan tulta alleen.

  VastaaPoista
 32. Mervi, vaikka en olekaan Pipsa, vastaan silti. Minulle oma aika tarkoittaa mahdollisuutta omistautua vain itselle, jolloin ei tarvitse huolehtia muiden tarpeista. Mulla on kolme pientä lasta, joten heidän kanssaan ollessa en koe viettäväni "omaa aikaa", vaan perheen yhteistä aikaa ja nimenomaan lasten ehdoilla. Vaikka ei lapsia olisikaan, käsittääkseni suurin osa ihmisista haluaa viettää aikaansa välillä myös itsekseen/omilla ehdoillaan.

  -Tellu

  VastaaPoista
 33. No mulle oma aika tarkoittaa sitä, että saan kaikessa rauhassa touhuta omia juttujani eli tässä tapauksessa kirjoitella ja katsella sarjoja.

  VastaaPoista
 34. Mervillä taitaa olla vähän pilke silmäkulmassa kun näitä kysymyksiään esittää.

  Menitkö muuten Mervi jo lekuriin kuolemanpelkosi vuoksi?

  VastaaPoista
 35. On laitonta katsoa tv-sarjoja/leffoja tuonkaltaisilta nettisivuilta (eli periaatteessa ihan yhtä huono juttu ku waretus), nihilisti ei ole Porin (tai minkään muunkaan kaupungin) murretta ja oikeinkirjoitus ei ole mielipidekysymys.

  VastaaPoista
 36. Porissa sanotaan pihiä ihmistä nihilistiksi, niin hassua kuin se joistakin onkin. En nyt murresanaksi sanoisi, mutta Pipsan selitys on minullekin porilaisena tuttu. Itse kyllä tiedän oikeankin merkityksen, mutta toisaalta, mitä sitten. Eli eiköhän se jonkinlainen murresana ole, jos kaksi toisiaan tuntematonta ihmistä tuntee sanalle yhteisen merkityksen?

  Porilainen

  VastaaPoista
 37. Mie olen Etelä-Karjalasta, ja nihilistiksi olen minäkin sanonut pihiä ihmistä :) Oi miten väärässä olenkaan ollut! :D \o/ Murteiden rikkaus on suomessa niin ihanaa!
  -jossu

  VastaaPoista
 38. Porilainen,
  Niin taidetaan vissii sanoa nihilistiksi kitupiikkiä ihmistä. Ainakin kymmenen ihmistä keneltä tänään extempore kysäisin niin sanoi kitupiikki kun kysyin et mikä heidän mielestään on nihilisti. :) Vaikka nihilisti ei oikeasti tarkoita tuota (ainakaan jos wikipediaan on uskominen)

  -jossu,
  Murteet on kyllä ihania. Ku ossais puhhuu tota porin murret paremmi. Mut ei, ku sana siellä täällä vaan. :)

  VastaaPoista
 39. Asialla ei ole täällä mitään väliä, mutta oikaisenpa kuitenkin - minulla itselläni ei ole lihavuuteen liittyvää kuolemanpelkoa, kunhan yritin "neuvoa" anonyymiä. Keittiöpsykologi Mervi

  VastaaPoista
 40. Mervi,
  Keittiöpsykologi ;) Määki tahdon!!!
  Ja onhan se asia noinkin, että jos tuollaiset asiat pelottaa, ni kannattaa kääntyä lääkärin puoleen ja keskustella asiasta. Vaikka itse valitettavasti suhtaudun hieman varauksella näihin kommentteihin, kunnei sitä tiedä kaipaako joku oikeasti tukea vaiko onko se vain pilaa. :(

  VastaaPoista