8.7.2012

Kenkäpulmia...

Rieker Sina

Rieker Bonita

Olen itse siis rakastunut molempiian Mirjam -malleihin mutta en osaa päättää kumpi olisi parhain. Tuo harmaa versio on se, josta puhelinkin että löysin mutta tuo väri tuossa pohdituttaa että sopiiko se kaikkien vaatteiden kanssa. Siinähän mielessä musta väri on kaikista helpoi, mutta joku kapinoi vastaan ja haluaisin ostaa tuollaiset harmaat kengät.

Erään nettikirpunkin puolella olisi ihanat avokkaat, mutta en oikein uskalla ostaa kenkiä noin etten pääse kokeilemaan. Kun mullakin tuo kengänkoko vaihtelee valmistajan ja kengämallin takia, 36-38 välillä.

Mulla ei tosiaan ole mitään tommosia sandaaleita/avokkaita, joten sellaiset olisi kiva olla olemassa. Varsinkin kun taitaa ne helteet olla vielä edessäpäin.

Rieker Mirjam

Rieker Mirjam

Mutta onko kannattavaa ottaa nahkakengät vaikkakin tuollaiset avonaiset? Vai pitäisikö sittenkin ostaa halvat muutaman kympin kangassandaalit? Ovat ihan sellaiset perussandaalit jotka varmaan mun käytössä kestäisivät sen muutaman kesän, mikä on ihan OK omalta kannaltani. Mutta toisaaltas nahkakengät ovat siitä hyvät, että kestävät kauemmin mutta ovatko ne sitten hengittävät? Ettei mun nakkivarpaat tukehdu sinne kuumuuteen? ;)

Mulla oli nahkasandaalit mutta heitin ne menemään kun niiden tyyli on niin soooo last season (hei, ne oli ostettu joskus vuonna '93) mutta olivat siis edelleen hyvässä kunnossa ja noin, että siinä mielessä nahka olisi hyvä asia - kestää monta kymmentä vuotta. Ja sehän on hyvä asia, jos ei niin välitä kenkien muodikkuudesta (no nuo vanhat nahkasandaalit oli sellaiset, et pakko vaihtaa!)

Todella vaikeaa siis tehdä päätös! Ja mä oon siis todella nirso kenkien suhteen.

Ecco Vibration

37 kommenttia:

 1. Nuo Rieker Sinat on mun mielestä ehdottomasti parhaimman näköiset näistä kengistä! :) Sopisivat moniin asuihin ja näyttävät todella kivoilta. :)

  VastaaPoista
 2. M,
  Se on kyllä totta. :) Kaikkihan näistä ihania ovat. :)

  VastaaPoista
 3. Itse valitsisin noi mustat Mirjamit :) musta on ehkä "tylsä" mut aina toimiva ;)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi,
  Jep, se on totta! Siksi aina mustaa ostan, ku sit ei tartte murehtia et sopiiks tän ja tän kans. Vaikken mä kiellä, kyl nuo harmaatkin ois ihanat.

  VastaaPoista
 5. Kaikki kengät ovat ihan kamalia! :( Olet vasta nuori nainen, et mikään vanha mummu. Nuo Sinat ovat näistä kuitenkin vähiten mummukengät.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi,
  No millaiset sitten mielestäsi sopisivat tälle nuorelle naiselle? Linkkaappa joku esimerkki. :) Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää. :)

  VastaaPoista
 7. Sinat ottasin minä, tosi nätti tuo solkikin =)

  VastaaPoista
 8. Heidi,
  Jooo, sinat ja sit mustat mirjamit alkaa vaikuttaa munkin silmään jo kovin näteiltä. :)

  VastaaPoista
 9. http://www.putfeetfirst.com/fi/dinsko/Naiset/Sandaletit/Sandaletit/p/270977

  http://www.putfeetfirst.com/fi/dinsko/Naiset/Sandaalit/Sandaalit/p/270632

  http://www.putfeetfirst.com/fi/dinsko/Naiset/Sandaalit/Sandaalit/p/270631

  Avokkaista nämä:

  http://www.putfeetfirst.com/fi/dinsko/Naiset/Avokkaat/Avokkaat/p/268630

  VastaaPoista
 10. Anonyymi,
  Kiitoksia linkeistä. Nättejä kenkiä ja yhdet sopivat löysin.

  Eka: Liian pitkä korko, mulla saa olla max. 5cm et pystyn oikeesti liikkumaankin niillä kenkgillä. :)

  Toka: Tästä tykkäsin, harmi ettei meillä oo tuota dinskon liikettä Porissa.

  Kolmas: Tää on malliltansa semmonen ettei sovi jalkaan. Tuo nilkkaremmi kun ei pysyisi mun nilkassani :( Kokeiltu on tuonlaisia kenkiä kerran.

  Neljäs: Ja tässä ongelmaksi muodostuu se, ettei ole mitään remmiä. Muutoin OK. Sillä ainoa tapa miten nuo avokkaat pysyy mun jalassani on, että ne on niin kireät etteivät lähde liikenteeseen tai niissä on semmonen remmi tuossa jossain.

  VastaaPoista
 11. Noista Ecco vibrationeista ei puhuta mitään, onko ne ostoslistalla? Itse ottaisin ne, takaremmi nilkan taa löytyy ja näinollen huolettomat kävellä, pysyvät jalassa ja matalat on mukavat. Toisaalta kalliit, prismasta sain itse 25 eurolla jotkut merkittömät, oikein hyvät silti.

  VastaaPoista
 12. Luulin, että Porin itäkeskuksessa on Dinsko.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi,
  On nekin, tommosena kangasversiona. Ku mietein et kumpi on viileempi nahka vai kangas. :)

  Joo, ei mullakaan oo mitään merkittömiä vastaan - aiemmatkin oli merkittömät ja hyvin kesti. Meni vaa muodista pois. ;)

  Anonyymi2,
  Ei kyllä tietääkseni Porin Itäkeskuksessa, mut eikös tuolla Helsingin Itäkeskuksessa sellaine oo.

  VastaaPoista
 14. Nuo Riekenin kengät on kyllä uskomattoman hyviä jalassa :) Oon jo pitkään miettiny toisten Riekeneiden ostoa, yhet on työkenkinä.

  VastaaPoista
 15. Rieker sinat on kyllä ehdottomasti parhaat, tosi nätit. Bonitatkin on ihan ok, mutta vaikeampi yhdistellä vaatteisiin.
  Muut ei ollut niin kivoja.

  -miima

  VastaaPoista
 16. Happiest Lamb8.7.2012 17.59

  Yksinkertaista. Ostat mustat Sinat ja harmaat Mirjamit! Kenkiä ei koskaan voi olla liikaa.. O:)

  VastaaPoista
 17. asetonihuuruja,
  Uskon, että ovat. Käyttökokemusta ei vielä oo mut mitä oon Eccoja käyttänyt ni ku siinä kans laadukas kenkämerkki ni uskon et Rieker on yhtä hyvä ellei parempikin. :)

  Miima,
  Sina on kyllä kovin kiva, sitten löysin yhden toisenkin Riekerin kengän mutten löytänyt sille nimeä. Se oli enemmänkin sandaali kuin tämmänen avokas.

  Happiest Lamb,
  Niin, kun vaan voisikin ostaa molemmat, tai voisin mutta koetan pitää asiat niin etten osta montaa kenkäparia. Vain sellaiset tarvittavat. Ja nyt kun mulla ei oo yksiäkään kesäkenkiä, ni kyl ny yhdet täytyy ostaa. Ostaa sit vaikka ens vuonna lisää ;)

  VastaaPoista
 18. Nuo kaksi ylempää Riekeriä ovat ihanat! Ja alemmista Riekereistä ne harmaat. Harmaa käy kyllä yllättävän monen värin kanssa, paremmin kuin ruskea.

  VastaaPoista
 19. Mustat ja harmaat on sikäli erityyppiset, että jalkapöydän päällä kulkeva remmi on eri paikassa. Mustassa lähempänä nilkkaa. Tuntuvat varmaankin jalassa erilaisilta?

  VastaaPoista
 20. Olen ylipainoinen myös, mutten pidä koskaan kangaskenkiä. Minun jalkaani ne eivät tue ja jalat kipeytyvät nopeasti. Eli kannattaa panostaa kunnollisiin kenkiin ja vaikka hieman tinkiä ulkonäöstä ;) Ei liene maailman kauheinta, jos vaikka ei olekaan tyylikäs kiireestä kantapäähän. Juhlakengät ovat tietty asia erikseen.

  VastaaPoista
 21. Linnea,
  Itse tykkään tällä hetkellä Sinasta ja molemmista Mirjameista. :) Mut avoinaisuuden takia ehkä paremmin harmaista Mirjameista enemmän. :) Täytyy olla siis mahdollisimman avonaiset. :)

  Anonyymi,
  Niin, huomenna mä sen saan tietää miltä jaloissa tuntuu. :)

  Anonyymi2,
  No mulla ei kyl paljoa oo kangaskenkiä mutta kun aattelin että tuossa kangasmallisessa sandaalissa on aika paljon kuiteski noita erilaisia remmejä sun muita, että tukisivat sitten riittävästi. Itse kun tarvitsen tukea erityisesti sivuille, kun tuo toinen jalka alkaa muutoin astumaan linttaan. :(

  VastaaPoista
 22. Sinat kauneimmat! Mäkin harkitsen vakavasti noita riekerin kenkiä, juurikin tälläiselle tukevalle jolla levee ja rintava jalka niin ne on unelmat. Vaikka vielä hiukan mietin onko ne mummut vai ei!?? :D
  *KataMaria*

  VastaaPoista
 23. KataMaria,
  Ne on kyl nätit. :)


  Onko kellään muuten tietoa, miten saa selville onko jalka normaalilestinen vaiko leveelestinen? Mulla on myyjä sanonut että normaali mutta jotenkin kun tota kattoo, ni en uskoisi.

  VastaaPoista
 24. Eikös nuo Eccon sandaalit ole nahkaa eikä kangasta?

  VastaaPoista
 25. Anonyymi,
  JOo, eccot on nahkaa mut eccon kaltaisia kangassandaaleja meinasin enemmänkin. Kun tuolla alennusmyynneissä huomasin 35EUR tommoset ihan samanlaiset sandaalit, mut ne oli kankaalla ja merkki tuntematon.

  VastaaPoista
 26. Käyppä KenkäPorissa katsomassa, siellä on Riekerin sandaaleja myynnissä.

  VastaaPoista
 27. Anonyymi,
  Sinne oonkin huomenna menossa. :)

  VastaaPoista
 28. Mitäs kivaa aiot puuhata viimeisellä lomaviikolla?

  VastaaPoista
 29. Anonyymi,
  Kirjotella kirjeitä, kun ne on taas jääneet vähäiselle huomiolle. :( Ja olla vain, rentoutua ku tietää et sit viikon päästä jo mennäänki töihin hikoilemaan. :)

  VastaaPoista
 30. Onko sun miehelläkin vielä lomaa?

  VastaaPoista
 31. Ihan liian matalia korkoja! 8-10 cm kannan alla tuo jo huomattavasti ryhtiä ja pituutta!

  Matalakantaset ja lättysandaalit on tätikenkiä. Ja Pipsa - sä ET OO täti!

  VastaaPoista
 32. Omistatko ballerinoja? :) Ne on ainakin minun mielestä ihan parhaat kesäkengät ja niitä saa myös laadukkaina, jotka on oikeasti hyvät jalassa!

  VastaaPoista
 33. Anonyymi,
  Sillä on lomaa sillon kun se ottaa, mut periaatteessa samaan aikaa kun mullakin. :)

  Anonyymi2,
  No siis ei todellakaan noin korkeita korkoja, mähän taitan nilkkani noitten kans ja se ei oo mikään kiva juttu. Se on kiva et joku pystyy moisten kanssa kävelemään, mut mä en pysty. Kyllä se 5cm korko saa luvan riittää ja kyllä sekin jo riittävästi ryhtiä tuo. ;) Ja hei, kyllä mä oon täti - ihan paperillakin ja nelinkertaisesti. ;) ;) Enkä ookkaa tienny, et matalat kengät on sama asia ku tätikengät - no vaikka oiski ni mä koetan käyttää realistisia kenkiä mulle itelleni. :)

  Anonyymi3,
  En enää, ku ne ei vaan sovi mulle. Ku niiden pitäs olla koko 36, mitä todella harvoin saa oikein kaupasta (ellei mee lasten puolelle) ja sit ku niis pitäs olla toi tommonen solki kyl mukana.

  VastaaPoista
 34. Miksi pitäisi käyttää korkokenkiä pituuden takia? Eikö sen ryhdinkin pitäs lähteä jostain muusta ku kengistä? Vaikka siitä omasta vartalosta. Korkeat korot on haitaksi jaloille, paljon parempi idea on käyttää matalampia. Sinat oli kengistä parhaimman näköset, Eccot näytti mukavimmilta. Käytön mukaan kannattaa valita, jos haluaa kävellä paljon, valitse Eccot (tai sen kaltaiset muut sandaalit), jos tulee vähemmän kävelyä niin käytä ulkonäköä ensisijaisena valintaperusteena. Värin perusteella valitessa kannattaa ottaa myös koron väri huomioon ja miettiä sopiiko se omien vaatteiden kanssa yhteen.

  VastaaPoista
 35. Anonyymi,
  No mun valintaperusteita on aika usein ulkonäkö mutta myöskin se mukavuus. Eli tykkään käyttää matalaa korkoa mutten todellakaan ala keikkuloimaan jollain 10cm koroilla, ne eivät ole minua varten. Nostan kyllä hattua heille jotka sellaisilla pystyvät kävelemään. :)

  Mut nyt on kengät ostettu, ei tullu Sinaa, ei Bonitaa. Ei mitään tästä kirjoituksessa olevista kengistä. :)

  VastaaPoista
 36. Millaiset kengät sitten ostit? Sandaalit?

  VastaaPoista
 37. Anonyymi,
  Uusimmassa postatuksessa kuvat. :) Avokkaat ostin. :)

  VastaaPoista