5.7.2012

Se tunne, kun liikunnan jälkeen oot puhki mutta onnellinen


Tänne suunnille on luvattu sunnuntaiksi ukkosta ja mun on myönnettävä, että odotan sitä kyllä innoissani (tiedän, tiedän ettei siitä aina hyvää seuraa mutta kun se vaan on niin upeankuulosta)

Tajusin muuten äsken kun kattelin noita statsejani, että viidessä kuukaudessa blogissani on käynyt 100.000 vierailijaa. Siis SATATUHATTA! Mikä määrä! Hitsinvitsit, te ootte IHANIA!!!!!  <3 <3 <3 Saas nähä oisko sitten vuoden lopussa 200.000 lukijaa plompsahtanu umpeen. Pitäskö sillo pittää isommatkin pirsteet (tai arvonnat ja jotain tooosi arvokasta siihen palkinnoksi?)

Tulin tehneeksi tänään jotain uskomatonta, vetäisin tuossa nimittäin jokirannassa semmoset puolen tunnin mittaset hölkkälenkkitreenit. Jotenkin uskomatonta! Myös ihan lopuksi vetäisin juoksuksi ja voi, miten mulla tuli lapsuus mieleen kun sillo pidettiin aina lapsuudenaikasen bestiksen kanssa semmosia juoksupyrähdyksiä, et kumpi oli nopeempi (tiedoksenne, et oli aika tasaväkistä) Mut oon kyl itestäni ylpeä! Hengästymine ja hikoilu oli kyl jotain ihmen uberluokkaa mut oli se sen arvosta.

Ja sit ku kerta sain sen ihmen adrenaliinipiikin tuosta kuntoiluihmeestäni, ni vetäisin samantien kotiinpäästyäni semmoset siivoussembalot ettei oo tosikaan. Hyvähän tuo oli tehdä, kun huomenna tulee äitee kyläilemään ja soon semmonen pölyhaukka ettei tosikaan - valittaa siis aina vaikka oisin just tunti sitten siivonnu ni aina se löytää jotain. Oonkin pohdiskellu et alkaisko tekee samanlaista haukkailua sen kotona (oon jo tehnyt, mut oon kyl pitänyt suuni kiinni) Mut nyt loppupäivä onkin luvallista vaan rentoutua.

41 kommenttia:

 1. Minä saan yleensä aikaiseksi adrenaliinipiikin vesijuoksemalla. Tekee aina mieli juosta kotiin asti :)

  VastaaPoista
 2. ...ja hyvä että inspiraatiokin löytyi :)

  VastaaPoista
 3. Siehän oot ahkeroinu! :) Se on kyllä totta, että kunnon liikunnasta tulee niin hyvä olo. Pitäis itsekin vähän aktivoitua. En ees muista milloin olisin viimeksi käynyt lenkillä :(
  Jospa tästä postauksesta nyt innostuisin! ;)

  -Tellu

  VastaaPoista
 4. Linnnea,
  Tuo "piikki" on kyl hauska. Mun kaveri sano et ookko hullu ku näin kuumalla juokset. No ehkä sitten mut en kyl kadu! Kaiken tuon jälkeen oli ihanan piristävää mennä KYLMÄÄN suihkuun. ;) Mut hyvin jaksoin hölkkiä ja juostakki, joten taidampa jatkossakin - tosin silleen ettei kukaan näe.

  Tellu,
  JOoo, mie sain hulluuskohtauksen. ;) No ei vaiskaa, syytä tota "piikkiä" et jaksoin tehdä tuon jälkeen siivouksenkin. Mee ihmeessä itekki! Siitä tulee niin hyvä tunne ku vetäsee liikuntasuorituksen ja viel semmosen mihin on aatellu ettei oikeen pysty, ainakana kovin pitkäaikaisesti. Ei silti, myönnän et kyl mulla syke aika kovaa löi mut ku tein sillee et hölkkäsin, tasoitin, hölkkäsin, tasotin ni ei ollu paha + lopussa sit se juoksupyrähdys

  VastaaPoista
 5. Mahtavalta kuulosti tuo hölkkä=) Hyvä sinä!!!

  VastaaPoista
 6. Voi vitsit, tulispa tännekin ukkonen! En tiedä mikä siinä viehättää (lapsena itse asiassa jopa pelkäsin ukkosta), mutta se vaan on jotenkin huikeaa! En edes muista, koska olisin viimeki nähnyt ukkosen. :)

  VastaaPoista
 7. Vaikutat ihan tykkäävän liikunnasta. Yleensä sairaalloisesti ylipainoiset (= BMI yli 40) eivät pidä siitä, ja onkin erikoista, että on noin paljon painoa mutta tykkää juoksupyrähdyksistä. Mielestäni liikunnan ilon löytäminen kannattaa hyödyntää isommassakin mittakaavassa. Oletko muuten koskaan katsonut Suurinta pudottajaa, ja jos olet, niin mitä mieltä olet siitä?

  VastaaPoista
 8. Yhdellä foorumilla kohistaan, että joku oli seurannut sua ja sun miestä ja sä olit kirjottanut fb sivujesi seinälle että jättäkää mun mies rauhaan se on mun. onko totta vai taas mitätön juoru liikkeessä:/?

  VastaaPoista
 9. Anonyymi,
  Kiitti, voittajafiilishän siinä tuli. Kyllähän tuo jaloissa tuntui. :)

  Katariina,
  Samat sanat, en tiedä mikä viehättää mut joku kuiteski. Mie en oo koskaa pelänny ukkosta, mut kunnioitan kyllä etten lähde tyhmää leikkimää kun on ukonilma. :) Miksei vois olla akanilmaa? ;)

  Anonyymi2,
  No tuo yleistys on vähän huono, sillä tiedän moniakin ylipainoisia jotka tykkää liikkua. Se miten liikkuu on sitten eri asia. Esim. uiminen on kelle tahansa hyvä ja jopa tosi ylipainoinen voi nauttia. :) Useinhan en kuitenkaan juokse/hölkkää mut teen sillo tällä ku silmät välttää ;) Kaikessa hiljaisuudessa.

  En ole katsonut.

  Anonyymi3,
  No niinhän sitä tuntuu taas olevan liikenteessä. Olin kirjoittanut mutta en kyllä ihan tuolla tavalla. Tässä suora lainaus:

  "Jahas, nyt kyllä tää mimmi sanoo tiukan sanan. Meitä on kuulemma seurattu kun tuolla kaupoilla oltiin, mikä on aika imartelevaa (oisit tullu vaa jutskaamaan, en mää pure) mutta sen mie sanon että jättäkää mun mieheni jo rauhaan! Jos jotain kuvia haluatte ottaa, ni senkun napsitte musta niin paljon ku mieli halajaa mut mieheni jättäkää rauhaan! Hän on kuiteski ihan ulkopuolinen ihminen ja tietääkseni yksityishenkilöstä ei saa ottaa kuvaa ilman sen lupaa. Joko tää hullutus voisi siis loppua??"

  Olin siis mieheni kanssa kyllä liikenteessä.

  VastaaPoista
 10. Voi Pipsa, toivon että pystyt sivuuttamaan nämä ihmiset joilla on niin köyhä elämä että pitää vainoamalla vainota sua. Mä ainakin ihan aidosti tykkään sun blogista, toivottavasti et anna näiden älykääpiöiden masentaa sua! :)

  VastaaPoista
 11. mymmeli,
  Voi, eihän nuo ihmiset minua masentumaan saa mutta suruttaa tuollaisen liiallisuuksiin menemiset. Eikö ihmiset voi kunnioittaa, että jos en halua miestäni blogiin laittaa ni sitä sitten kunnioitettaisiin? Ku mie oon ITSENI tähän blogiin tuonut ja ymmärtänyt, että kaikenlaista voi tulla sit ajanmyötä jos blogi tulee ihmisten tietoisuuteen. Eli oon hyväksynyt et musta on tuolla olemassa ties mitä kaikkea kirjoitusta mutta saa olla, en välitä siitä. Mut se kun sekotetaan perhe joukkoon ni sit kyl kiukustun.

  VastaaPoista
 12. Pipsa oot paras! Tykkään sun blogista aivan älyttömästi ja se piristää joka kerta.:) osaispa itsekin olla noin positiivinen kun sinä! Kaikkea hyvää:)

  - V

  VastaaPoista
 13. Puhunkin siis sairaalloisesta ylipainosta (eli siitä BMI yli 40). Sen kyllä tiedän, että moni on jonkin verran ylipainoinen mutta tykkää liikkua.

  Tätä on varmasti kysytty ennenkin, mutta oletko koskaan laihduttanut tai oletko tosissasi harkinnut elämänraparemontin tekemistä? Suurimmasta pudottajasta kysyin siksi, että minusta se on todella hyvähenkinen ja innoittava ohjelma.

  VastaaPoista
 14. Täytyy sanoa, että mä kyllä jossain vaiheessa tekisin poliisiasian, jos nuo nettipalstarevittelyt ei lopu. Siis lähinnä tämä tapaus joka levittää näitä suoranaisia valheita. Poliisi saa pyynnöstä häirikköjen ip-osoitteet palstojen ylläpitäjiltä.

  VastaaPoista
 15. V,
  No kiitoksia. :) Aina silti ei jaksa olla positiivinen.

  Anonyymi,
  Juu, sie sanoit että BMI yli 40. Mutta kyllä noinkin lihavat tykkää liikkua, sitä vaan katsotaan mikä sopii. Jos nivelet ei kestä liikkumista, ni sit uimaan vaan. :) Se on mitä ihaninta liikuntaa. Tosin mie kyl pakkaan sukeltelemaan kun uimaan kunnolla, mut joka tapauksessa. :)

  Olen kyllä laihduttanut ja kyllähän mä olen tehnyt elämäntaparemontin n. viitisen vuotta sitten. Ku vertaa ruokapuolta meinaan. No, mun on vaikea sanoa Suuresta Pudottajasta mitään kunnen ole seurannut.

  Linnea,
  Niin, kyllä se sellaiseksi varmaan vielä menee vaikka mun puolestani saavat huudella musta ihan mitä sylki suuhun tuo noilla palstoilla. Mut toivonkin että mun ystävät ja perhe jätetään rauhaan, ku ne eivät kuulu blogiini.

  VastaaPoista
 16. Yksityishenkilön kuvaaminen on sallittua:

  "Valokuvassa selkeästi tunnistettavan
  henkilön kuvaa ei saa käyttää ilman
  hänen suostumustaan mainos- tai
  markkinointitarkoituksessa. Alaikäisen
  ollessa kyseessä vaaditaan lisäksi
  vanhempien lupa. Paitsi että julkaisuun
  vaaditaan kuvattavan lupa, hänellä
  on tietysti oikeus korvaukseen
  kuvansa käytöstä mainoksessa.
  Henkilöllä ei ole kuitenkaan oikeutta
  kieltää oman kuvansa käyttöä silloin,
  kun on kyse sananvapauden ja
  tiedonvälityksen piirissä olevasta tavanomaisesta
  käytöstä, esimerkiksi
  uutiskuvasta tai opetuksellisesta materiaalista.
  Henkilöllä ei ole myöskään
  oikeutta saada rahallista korvausta
  siitä, että hänen kuvansa julkaistaan
  tiedonvälityksen piirin kuuluvassa
  yhteydessä. Tällaisessakaan yhteydessä
  kuvan julkaiseminen ei saa
  olla kuvassa esiintyvää henkilöä loukkaavaa,
  eikä kuvattavaa saa esittää
  väärässä asiayhteydessä, kuten jonkun
  asian tai aatteen kannattajana
  hänen sitä olematta."

  Lähde: nikkemedia.fi

  Eli siis homman nimi on se, että et voi kieltää ihmisiä kuvaamasta miestäsi. Huomaat nyt vähän ikävällä tavalla sen, että et voikaan kontrolloida julkisuuskuvaasi ja niitä asioita, joita haluaisit jakaa. Jos satut ihmisiä kiinnostamaan, niin he kyllä kaivavat kaikki tiedot sinusta ylös. Olet Pipsa vähän samassa asemassa kuin joku julkkis ja hänen mysteeripoikaystävänsä.

  Olen nyt vähän jälkiviisas, mutta tätä kaikkea olisi kannattanut miettiä ennen blogin perustamista.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi,
  Niin, kyllähän sitä saa kuvata mutta siinä liikutaanki sitten jo aika harmaalla alueella onko se suotavaa pistää salassa otettua kuvaa mun miehestäni nettiin. Kun blogin olen perustanu siinä mielessä ITSELLENI ja olen ymmärtänyt, että jos joskus tulen julkkikseksi ni musta voi löytyä miljoona kuvaa netissä. Mutta en aatellu että mun mieheni niin kauheasti alkaa kiinnostamaan. Olenhan tässä jo pitkän aikaa blogannu ja mieheni kanssa ollut mutta nyt vasta kun joku alotti kauhean haloon, ni kaikki lähti käsistä.

  Että kaikki olen kyllä miettinyt, kun blogin olen perustanut. Tosin en kyllä näin suosituksi koskaan aatellu edes tulevani.

  Ihmettelen vain, että MIKSI ihmisten pitää olla niin uteliaita? Et vaikka oiski sallittua, ni vois kyl vähän miettiä tommosta salakuvailua.

  VastaaPoista
 18. Itse ymmärrän, että tuollainen kuvaaminen on inhottavaa, mutta kannattaa pohtia, mitä tapahtuisi, jos tuollainen toiminta ei olisi sallittua. Sananvapaus on siinä määrin suojelemisen arvoinen hyve, ettei sitä tule kovin heppoisin perustein rajoittaa. Tästä syystä sananvapautta - ja laajemmin ilmaisunvapautta - turvataankin usein yksityisyyden suojan kustannuksella.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi,
  Joo, kaikki asiat on niin sekavaa mulle nyt etten oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Ihmettelen kyllä tuota ihmettelyä, kun onhan mun miehestäni täällä kuvaa, videolla! Et täytyykö tänne lättästä kunnon naamakuva sitten, et ollaan tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 20. Julkisuus on aika rankkaa, jos sille tielle lähtee, että on blogista tunnistettavissa. Ehkä persoonasi jollakin tasolla ärsyttää ja siksi tuollaisia ylilyöntejä tapahtuu.
  Itsehän jokainen ratkaisee, mitä ja miten itsestään kertoo...

  VastaaPoista
 21. Anonyymi,
  Ei se julkisuus OMALTA kohdaltani ole millään tavoin rankkaa, mutta kiukuttaa kunnei joillain ole sen vertaa selkärankaa, että kunnioittaisivat mieheni tahtoa pysyä poissa blogistani. Ei voi oikeasti olla NIIIN utelias.

  Ja varmasti ärsytän monia olemalla vain oma itseni. Ja sille mä en voi mitään ja neuvonkin olemaan tulematta katsomaan mua tänne blogiin, ni siinäkös se ärsytys lakkaa. ;)

  VastaaPoista
 22. Siis toistan vielä, että yksityishenkilön kuvaaminen on sallittua ja kuvan levittäminen on sallittua myös neutraalissa yhteydessä. Neutraali yhteys on joku fakta, esim. tässä Pipsan poikaystävä. Ei-sallittu tapa käyttää kuvaa olisi yhdistää se vaikka uutiseen, jossa kerrotaan porilaisista kommunisteista (olettaen, että miehesi ei ole sellainen) tai käyttää sitä mainoksessa.

  Mutta siis kuvan laittaminen nettiin on oikein laillisesti, mutta eettisesti arveluttavaa. Ihmisten etiikan varaan ei varmaan kannata kovin paljon pistää tässä tapauksessa.

  Minusta et ole ärsyttävä vaan helposti lähestyttävän oloinen ja tavallinen, melkein liian tavallinen. Olisiko siinä suosiosi salaisuus. ;)

  VastaaPoista
 23. Anonyymi,
  Jep, tiedän että se on sallittua ja näin mutta kyl silti jokainen vois kuunnella itteensä, et onks se nyt ihan oikein laittaa toisesta kuvaa nettiin kun se ei sitä halua. Ja kun kyseessä ei ole kuitenkaan kukaan julkisen blogin pitäjä.

  Nii, kai mä oon helpostilähestyttävä kun niin moni tulee multa aina kysymään neuvoja et missä on mikäkin ja miten pääsee minnekki. Ja mie ku oon koko ikäni kuullu, et oon vaikeastilähestyttävä persoona mut nykyään en kyl usko tohon. Mut tavallinenhan mä oon, LIIANKIN tavallinen. :) Voisko se muka olla suosion syy? Vai oisko se, että muhun on helppo samaistua (jos jättää ylipainon pois kuvasta) :)

  VastaaPoista
 24. jos ei kestä sitä että miestä kuvataan/miehestä kirjoitellaan
  /kuvia julkaistaan..

  Niin olisiko kannattanut miettiä ennenkuin alkaa blogia kirjoittamaan että mitä ja mistä kirjoittaa??

  VastaaPoista
 25. Anonyymi,
  Hmmm... miksi minun pitäisi kestää että miestäni salakuvataan ja kuvat julkaistaan? Puhua saatte mun puolesta, kun ei niissä jutuissa ole häntää eikä päätä. :)

  Miksi mun pitäisi miettiä blogin kirjoittelua kun tätä kirjoitan MINÄ ja MINÄ todellakin olen tiedostanut, että ITSENI pistän ns. "parrasvaloihin". Minä en ole miestäni työntänyt mihinkään parrasvaloihin vaikka hänestä olen jotain kirjoittanutkin, en vain ole ajatellut että ihmisten uteliaisuus muuttuu niin sairaalloisiin mittoihin pienistä maininnoista.

  VastaaPoista
 26. Kuulostaa uskomattomalta, että sinun painoisesi hölkkäisi puoli tuntia putkeen. Etenkin, jos et sitä usein tee. Normaalipainoisilta, liikkuvilta ihmisiltäkään tuo ei yleensä onnistu kovin kevyesti, koska juoksu/hölkkä vaatii ihan omanlaisensa totuttelun. Siis että vaikka olisi hyvä kävelykunto ja harrastaisi kaikenmoista muuta liikuntaa, niin hölkkäkunto voi olla todella huono. Hölkkäsitkö todella ilman kävelytaukoja?

  VastaaPoista
 27. Anonyymi 17:40 Oot pöhkö. Mieti ihan itsekses, mutta älä tänne tule pilaamaan toisten lukijoiden hyviä fiiliksiä!

  VastaaPoista
 28. Suosittelisin arvon anonyymille lukemaan muutaman kommenttiboxin kommenttini, niin selviää ihmettelyysi vastaus. :)

  VastaaPoista
 29. Tarkoittaako "tasoittaminen" kävelyä? Ihan vain sillä, että "puolen tunnin hölkkälenkki" on aika harhaanjohtava, jos vuorotellen kävellään ja hölkätään. :) Moni vain ihmettelee, että kuinka rautainen kunto sinulla on, jos ihan kylmiltään ja tuolla painolla onnistuu puolen tunnin hölkkääminen (mikä tarkoittaa siis jatkuvaa hölkkäämistä).

  VastaaPoista
 30. Minäkin ihmettelin sitä tasoittamista...

  VastaaPoista
 31. Pipsa, minkähän takia nämä kommenttilaatikot on erilaisia, vaikka on samanlainen blogi? Tässä sun blogissa ei voi vastata suoraan kullekin kommentoijalle - aika monessa voi...

  VastaaPoista
 32. Voi Pipsa parka, kun pitäis jokaikinen sanansa punnita ja miettiä, kun yhet tolvanat tarttuu joka sanaan! Voi sitä sanoa, että hölkkää, jos kerran hölkkää...eihän sitä muutkaan kerro, että "ensin hölkkäsin niinjaniinkauan, sitten tasoitin pulssia niinjaniinkauan, sitten jatkoin hölkkäämistä, välillä kävelin, taisin hiukkasen pysähtyäkin..." pöh! Kävin hölkällä ja that's it. Taijotainmuutavastaavaa. Eihän nämä postaukset mitään arvosteltavia esseitä ole? Ne ajat lienee meiltä jo kaukana takanapäin. Nyt vaan nautitaan hyvistä fiiliksistä ja me lukijat päästään mukaan Pipsan elämään. Mervi

  VastaaPoista
 33. Anonyymi,
  Reipasta kävelyä mutta kuitenkin sen verta rauhallista että syke tasottuu jonka jälkeen sitten taas hölkkäsin sen verran kun syke antoi periksi.

  Onhan se harhaanjohtavaa mutta täällä boxin puolella kuitenkin selvensin sen asian. Koska en siis tiennyt miten olisin sen sanonut tuossa tekstissä, koetetaan vastaisuudessa olla tarkempia.

  Anonyymi2,
  No se oli juurikin sitä mitä ylempänä sanoin. :)

  Anonyymi3,
  Siksi kun äänestyksessä suurinosa lukijoista halusi nimenomaan tämä kommenttimuodon.

  Anonyymi4,
  Niin, se on vähän hassua kun jokainen sana punnitaan ja tarkastetaan. :) Varsinkin kun kirjoitan niin siinä hetkessä, etten aina tajua alkaa selventämään joitain asioita paremmin. Siksi se selvennys tulee yleensä kommenttiboxiin. Kun tekstin muokkaus saattaisi hämmennyttää lukijoita liiaksi. :)

  Vai olisiko jollakin hyvä ehdotus miksi sitä sanoa, kun hölkkää - tasottaa - hölkkää? Intervallihölkkäsin?

  VastaaPoista
 34. Voisihan sitä vain sanoa, että kävin puolen tunnin lenkillä, jossa vuorotellen hölkkäsin ja kävelin. "Tasottaa" on vähän hassu ilmaus. :)

  VastaaPoista
 35. Anonyymi,
  Onhan se ehkä hassu ilmaus mutta tasottamistahan siinä oli, kun tasotin sykkeen rauhallisemmaksi ennenkuin taas hölkkäsin. Mut ehkäpä mie en vastaisuudessa kerro mun liikkumisistani. :)

  VastaaPoista
 36. Oliko sulla sykemittari mukana?

  VastaaPoista
 37. Ihan ilman sarvia ja hampaita: kun liikunnastakin tunnut tykkäävän, niin oletko koskaan halunnut laihduttaa normaalipainoon?

  VastaaPoista
 38. Anonyymi,
  Joskus vielä haaveilin siitä mutta en enää. Terveyden kannalta yritän saada painoa pois, en siinä mielessä että olisin joskus normaalipainoinen.

  VastaaPoista
 39. "Joskus vielä haaveilin siitä mutta en enää. Terveyden kannalta yritän saada painoa pois, en siinä mielessä että olisin joskus normaalipainoinen."

  Haaveilit, muttet enää? Tarkoitatko, ettet enää haluaisikaan olla normaalipainoinen vai että se tuntuu liian isolta urakalta? Olet kovin menevän ja elämäniloisen tuntuinen nainen, ja varmasti tiedätkin, että tuollainen paino todennäköisesti aiheuttaa sinulle terveysongelmia jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 40. Anonyymi,
  Niin, haaveilin. En halua olla normaalipainoinen mutta kuitenkin terveyden kannalta kevyempi. Iso urakkahan se olisi normaalipainoon laihduttaa, sitä en kiellä mutta ei kuiteskaan mahdoton toteuttaa. Mutta itse olisin tyytyväinen lievempäänkin ylipainoon. :)

  VastaaPoista