13.7.2012

Synkimmänkin pilven takaa voi löytää kauniin sateenkaaren (Ice Age 4)


Luin tuossa äsken uusimman Nea -sarjan kirjan, Ponityttö ja salaratsastaja, jonka Merja Jalo on kirjoittanut. Mä kyllä luulin, että tuo sarja olisi kuollut ja kuopattu mutta oli se kiva yllätys kun kirjaston sivuja katselin, että mikäs se tällainen kirja onkaan. Olen aina tykännyt tuosta Nea -sarjasta, sillä tarinaan pystyi samaistumaan silloin nuorena (toki edelleenkin, mutta vain rillipää ja läskitynnyri osalta)

oon aina myöskin ollut sellainen, että eläydyn joskus turhan voimakkaasti kertomuksiin - niin myös tähänkin. Ja koska en nyt halua spoilata tässä ketään, niin sanon vain sen että kirjan lopputekstit saivat mut näkemään punasta. Olin niin kiukkuinen ja vihainen tälle tarinan "pahikselle" että itsekseni oikein jupisin, että voiko oikeasti olla joku toinen tyhmä. No tarinaahan se vain on, mutta kuitenkin niin todenperäseltä vaikuttava että miksei voisikin olla mahdollista, että joku oikeasti tekee noin typerästi. (Varoitan, että saatan kommenttiboxissa keskustella mitä tuossa mahdollisesti tapahtui jos joku kysyy eli jos et halua spoilata itseäsi niin ei kannata lukea kommenttiboxia)

Oon myöskin saanu tapella typerien troijalaisten kanssa. Päivän verran kesti mun tajuta että koneellani täytyy olla jotain ja siitähän alkoi sitten senpäivänen ajojahti ettei tosi olekkaan. Ihmettelen kyllä, miten moiset on voineet koneelleni tulla kun käytän vain luotettuja sivustoja enkä tee sitä alottelijan mokaa että kaikille tupahteleville ikkunoille painaisin kyllä "yes". Onneks tota tietotekniikkataitoa löytyy ni nopeestikos ne virulaiset koneelta sain veks kun vihdoinkin löysin ne tuolta koneeni uumenista. Ei oo paikkaa, mihin virulaiset pystys piiloutumaan multa. Ihmettelen kyllä edelleen, et miten ovat päässeet koneelleni mutta.... ei voi mitään, sitä on melkein mahdoton selvittää.

Odottelen tässä soittoa, milloin saisin mennä hakemaan työavaimet sillä maanantaina taas palataan sorvin ääreen. Ja sen jälkeen pitäisi lähteä katselemaan erilaisista videokameroista, että mikä ois sitten passeli meidän käyttöön. - sit saadaankin vaatekuvia oikee HD-laatusena. Näätte kaikki mun pienimmätkin virheet. Muhahahahha! ;) Mut päälimmäinen syy on se, että isäntä haluaa saada parempaa kuvanlaatua noille lentsikan lennättelyille. Ja arvatkaa vaa kuka kuvaa, no minäpä tietenkin! Saisikin nuo kamalat pilvet jo mennä menojaan, ni pääsisi lennättelemään. Kovin ne muuten aina lupaa, et nyt siellä Porissakin sitten sataa kaatamalla ja ukkostaa rajusti - no toinen puoli tuostakin meni kyllä oikein, mutta ei siltä osalta miten itse olisin halunnut. Porissa ei ukkosta, ei koskaan!

Vihdoinkin sain mun mieheni kotiin koko päiväksi. Ei mennyt tänään töihin! Jeeee! Oon nyt kahtena vaiko peräti kolmena iltana ollut yksikseni kotosalla kun tää on liitonu pelailemassa WoT:ia, mutta olen silti ymmärtäväinen vaimoke kun oon sitten saanu kaikessa rauhassa kirjotella kirjeitä. Niitä onkin valmistunut peräti 7kpl verran. Jos sitten maanantaina saisin sellaiset 10kpl tiputettua postilaatikkoon. :)

Jazz-katukin aukesi tänään klo 12.00 ja siellä olisi pitänyt käydä, mutta taidan jättää käyntini ensi viikolle. Töistä on niin mukava mennä käymään tuolla kadulla ja sieltä sitten käppäillä kotiinpäin. Kunhan muistaisin vain pitää kameran mukana tuolla laukussa.
15 kommenttia:

 1. Mie luulin,että nuo kirjat on suunnattu himpun verran nuoremmille,eli ylä- ja ala-asteelaisille :)

  VastaaPoista
 2. Niin olen myös luullut. 10-13 -vuotiaille.

  VastaaPoista
 3. No hui kauhee! Mäkin olen lukenut kaikki harry potterit ja kattonut kaikki Twilight elokuvat ja ne on suunnattu aivan jollekin muulle ku yli kolmekymppisille :D Löysätkää nutturaa <3

  VastaaPoista
 4. aina noita anonyymejä valittelijoita riittää. itekin oon kohta kolmekymppinen ja luen vaikka mitä kirjoja ja ei haittaa vaikka ois suunntattu 10- vuotiaille. t.Laura

  VastaaPoista
 5. http://www.youtube.com/watch?v=dTHWBSluUjU&feature=share
  Isännälle kunnon youtube pätkä lennokista :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi3441313.7.2012 19.59

  Eihän nuo ekat anonyymit mitään valittaneet? Jotkut sais olla vähemmän herkillä :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi,
  No nuorillehan ne tosiaan on suunnattu mutta mä nyt oonkin aivoituksiltani jääny sille tasolle ni eipä haittane. ;)

  Anonyymi2,
  No onpas se, kun kirjoillakin on ikäraja. ;) En tykkää! Mä tuun varmaan kahdeksankymppisenäkin mummuna lukemaan teinikirjoja jos joku tarpeeks kiva on. :) Ku oon tuon Merja Jalon kirjoja alkanu lukemaan jotain 12-vuotiaasta lähtien, ni en oo tykänny lopettaa näin lähemmäs 30-vuotiaana.

  Haihattelija,
  Mie oon kans lukenu Potterit ja Twilightit. :) Enkä näe väärää mitenkään, jos joku tykkää lukea vaikka aapista. :) Makunsa kullakin ja musta jotkut aikusten kirjat on turhan vakavia. Mä en oo valmis vakavaan. :)

  Laura,
  Nooo, en nyt usko että tuossa kovasti valittivat mutta aina on kiva päästä näpäyttämään. No mie oon kyl ihan ylpee et luen mitä tykkään lukea, enkä pistä tänne mitään tosi vakavaa latinankielistä eeposta. ;)

  Anonyymi3,
  Kiitän antamastasi linkistä, en ollut aiemmin nähnyt (isäntä)

  Anonyymi34413,
  No eivät ehkä valittaneet, mutta eipä kommentoinnin sävy kovin ystävällinen ollut. Muuutta... jokainen taitaa kokea asiat nini eri tavalla.

  VastaaPoista
 8. Hei,
  Lehdessä oli juttu vähänaikaa sitten että postimerkkien hinta nousee.
  Aiotko jatkaa kirjeenvaihtoa vai siirrytkö vain mailiin?

  VastaaPoista
 9. Mäkin lukasin tuon uuden Nea kirjan ja musta se oli jotenkin kökkö. Siis se että luulin nean olevan jo Jeren kaveri tai jopa muuta, mutta tuossa kirjassa taas vihaa Jereä, hä? Ja muutenkin valitteli taas lihavuuttaan, kun taas edellisessä tuntu enemmän olevan sinut itsensä kanssa? Jäi vaivaamaan. Miks otan näin tosissaan tämmöset lasten-kirjat :D

  ps. kiva et joku muukin lukee näitä. :)

  VastaaPoista
 10. Joo, nämä ikärajat musiikki- ja vaatemaun ja kirjallisuuden suhteen ovat erikoisia. Minä luen 60-120 kirjaa vuodessa ja siihen mahtuu mukaan hömppää, tiedekirjallisuutta ja raskaan sarjan klassikoita. Tekeekö jälkimmäisten mukana olo minusta tietoviisaan ja henkevän? No ei. Ja jos taas joku aikuinen lukee Akua ja hevoskirjoja, niin voiko siitä vetää johtopäätöksiä henkisestä iästä? Ei. Onneksi ei voi!

  Mustavalkoista tuppaa tämä nettielämä olemaan aina välillä :/

  Minua ei hevostelu innosta, mutta Polvan Tiina-kirjat luen kyllä vielä joskus uudelleen. Ne oli jänniä silloin kun niitä vielä sai ihan luvan kanssa lukea ;)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi,
  Niinhän siellä oli juttua, postimerkkien hinnat nousee elokuun alussa mutta ei se nousu vielä niin iso ole ettäkö maileihin siirtyisin. Sais aika paljon kalliintua ennenku siirryn maileihin.

  Anonyymi,
  Mie en muista yhtään siitä edellisestä Nea kirjasta joten en voi sanoa tuohon mitään että taas vihaa Jereä. Mut se lihavuuden valittaminen on aina mielestäni kuulunut tohon Nea -sarjaan. Valittihan se silloinkin, vaikka oli laihtunut. :)

  Heli,
  Joo, siis mietis mimmosta se oikeesti ois jos ois ikärajat kaikkiin asioihin. No mä ainakin kapinoisin. JOkainen tehkööt miten itte tykkää. Musta nuortenkirjat on just hyviä, voi antaa aivojen levätä ku niitä lukee ;) Ku eivät oo niin vakavia. Ja ainakin musta nuo Nummelan ponitallin kirjat on sopivan jännittäviä, ainakin välillä. :) Vielä en oo oikee aikusten kirjaa löytäny, josta oisin tykännyt. Eiku joo, JUOPPOHULLU! ;)

  VastaaPoista
 12. Lue Nenäpäivä. Uskomaton tarina. Sinänsä vakava aihe, mutta koominen teos kaikessa omituisuudessaan.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi,
  Kiitoksia vinkistä, pitää laittaa lukulistalle. :)

  VastaaPoista
 14. Anonyymi3441316.7.2012 11.09

  Heli,

  jos joku kirja/elokuva/mikä tahansa on suunnattu tietylle ikäryhmälle, se ei ole sama asia kuin ikärajat. Onhan se elämä varmaan mustavalkoista jos pitää suosituksia rajoituksina.

  VastaaPoista
 15. Suosittelen Kalle Päätalon Iijokisarjaa! Paljon lukemista mutta sen arvoinen!

  VastaaPoista