16.8.2012

Ajattelen suuria, mutta nautin pienistä


Myöhästyin sitten bussista (tietenkin, nyt kun koulut alkaneet niin bussit hidastuu n. 5min verran) mutta en antanut sen harmittaa mieltäni vaan lähdin tutkimaan torin ympäristöä. Samalla myöskin nappasin mukaani kolme rasiallista isoja paksuja vadelmia (olihan nyt myös halvempia kun viikko sitten, vain 4Eur/rasia) Mutta mutta... mielenkiintoni kohde oli torin toisella laidalla kun sinne oli ilmestynyt hauska maalaisputiikki Wanha joka myy siis luomutuotteita. Niin pitihän tuotakin ihmetystä mennä katsomaan. Olisin halunnut ostaa luomujugurttia mutta siinä ruuhkassa ja pienessä ajassa, ei onnistunut.

Sitten vihdoin ja viimein sain tehtyä sen tilauksen Yoursille. Sieltä lähti mukaan vaikka minkälaista ihanaa mekkoa, mutta erityisen paljon odottelen tätä mekkoa ja tätä toppia. Toppi tosin jää ensi kesäksi (luultavasti, ellei sitten Suomen ylle ilmesty jotain helteistäkin helteisempää ilmaa ykskaksnaks) mutta mikäs sen ihanampaa ku huomata kaapissa jotain uutta.Tuli eilen käytyä äitini luona ja sen puhelimella piti leikkiä, oli mennyt ostamaan itselleen Nokia 302. Siihen piti sitten kaikki taustat, soittoäänet sun muut laittaa kuntoon ja vielä kovalla kiireellä. Mie en tykkää, kun pitää jotain asioita tehdä kamalalla kiireellä, tuun vaan kiukkuseksi. Ai niin, mun on jo pitkän aikaa pitänyt teille kuvata tuo mun tekemä pallo.

Mitenkäs se nyt tehtiin, puhallettii ilmapallo jonka ympärille alettiin kiertää tommosta nauhaa (liimanauhaa tarkalleen ottaen) ja kun se tuli tarpeeks hyväks, ni sit eiku vaa kuivumaan (en kyl muista kuinka kauan se kuivu, viikon vai pari päivää) ja eiku sit varovaisesti ilmapallosta ilmat pihalle. Mun äitee on sen laittanu tollee roikkumaa, mut voihan sille tehdä vaikka mitä. Ite kyl koettasin jotenkin ujuttaa jotku valot sinne sisuksiin ku siel on pari kohtaa mistä ne sais sillee nätisti.

n. 50 kuvasta tämä hymykuva on isännän mielestä paras!

Sitten käväistiin
miehen kanssa taas lennättelemässä noita lennokeita. Tosin mulla meni mielenkiinto sitten jossain vaiheessa, ni aloin sitten napsimaan itsestäni kuvia. Tulikin monta oikein hyvää, saatte niitä sitten nähdä sillon tällöin täällä. Onnistuneet hymykuvat on kiven takana! Ei ehkä uskoisi, mutta tosi se on. No isännän kännykällä saakin hyviä kuvia. Samalla tuli myöskin pompittua netissä, kun siinä tuo nettiyhteyskin on. (jaa määkö muka nettiaddikti) Saas nähä mennäänkö tänäänkin lennättelemään, kun tuolla tuulee jonkin verran ja salamointiakin on luvattu (tulisi vaan!)

27 kommenttia:

 1. Pitääkin käydä tossa maatilapuodissa, samoin kuin Katokossa, jonka oot aikasemmin esitellyt :) Tuun nimittäin loppuviikosta kotikonnuille Poriin pitkästä aikaa, jos suunnitelmat vaan pitää paikkansa. Olisko sulla suositella vielä jotain muuta uutta kivaa? :) Edellisestä vierailustani on kertynyt jo siis 3 vuotta...

  VastaaPoista
 2. Darling,
  Tervetuloa Porriin! ;) Voi apua, mitäs uutta täällä on tapahtunu, et vois aatella. Pitää tota vähän miettiä. Rakennuksia on ainakin huimasti tullu lissää. :) Ai niin, no tuo joku kiva puoti kans on mutten nyt millää muista sitä nimeä. On kuitenkin Ratsulaa vastapäätä, Antinkadulla. Vanhan Mestarin vanhoissa tiloissa.

  Nii ja sää voitki sitte tulla pittää mulle seuraa ku oon taas lauantaina yksin. ;)

  VastaaPoista
 3. Heippa,

  Olen pitkään lueskellut blogiasi mutta en koskaan komemntoinut. Muistan, että tilaat melko usein (tai heh, kuitenkin tilaat siis) Yoursilta. Olen itse suunnitellut elämäni ekaa ulkomaantilausta Yoursilta siis, tekeväni niin ajattelin kysyä sulta miten se oikein tapahtuu? Tuleeko sieltä tilattu paketti sitten postiin ja postista lähettävät noutolapun vai tuleeko se kotiovelle?? Onko muuta hyviä asioita, mitkä pitäisi huomioida tilatessa?

  VastaaPoista
 4. Piipi,
  NO heippa!
  Joo, sieltähän mää melko usein tilaan. :) No mun paketti tulee ihan kotiovelle, ei tartte hakea postista. Ja en nyt tiedä mitä asioita pitäs huomioida tilatessa mut ite ainakin katson todella tarkkaan arvostelut sekä mitä materiaalia vaate on. Jos se on 100% polyesteria ni se ei juurikaan veny vaan on aika nafti. Näitä kannattaa huomioida.

  VastaaPoista
 5. Kiitos informaatiosta! Jospa sitä uskaltautuisi tilaamaan.. Saakohan sitä muutettua jotenkin, että se tulisi postiin? Kun ei meillä ole koskaan päivisin ketään kotona paketteja vastaanottamassa.
  Mä oon ihan uuno näissä hommissa :)

  VastaaPoista
 6. Piipi,
  Jaa, en osaa sanoa tuohon mitään kun meilläkin se paketti tulee miehen työpaikalle. Mut siel oli muistaakseni kohtia et jos ei oo paikalla, ni paketin sai jättää naapuriin tai jotain. En oo ihan varma, et voiko laittaa puh.nro johonki et soittais ensin.

  VastaaPoista
 7. Anselmi,
  Se on! Vielä mä sieltä käyn sen jugun ostaaas! Ja kattelen paremmin.

  VastaaPoista
 8. Tosi hienon näköinen tuo tilaamasi musta mekko. Odotan innolla, että tulet sitä esittelemään.

  Millä ihmeellä pystyt ostamaan noin paljon vaatteita...oma tilini tuntuu menevän ruokakauppaan tai autoon liittyviin maksuihin.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi,
  Kiitoksia. :) No ihan säästämällä. :)

  VastaaPoista
 10. Siis mitä ihmettä - 100 % polyesteri, eikä veny? Voihan polyesteri olla sellaista toooodella venyvää neuletta....

  VastaaPoista
 11. Anonyymi,
  Niimpä. No parissa mekossa jotka Yoursilta tulleet ja missä lukee 100% polyesteri, ni eivät oo kyl sit joustaneet yhtään, mut jos siinä lukee että vaikka 95% polyesteri ja 5% elastaani ni sit venyy. Sama juttu viskoosin kanssa.

  VastaaPoista
 12. Ihana tuo pallo, pitääpä itekki joskus koittaa tehä :) ja toi mekko on kyllä NAM, heti esittelyvideoo siiittä ku se tulee, ja piiiiitkä video vielä ;)

  VastaaPoista
 13. Ehkei kannata uskoa näitä - neljä älytöntä laihdutusvinkkiä

  Julkaistu 15.08.2012

  Laihdutusohjeita ja dieettivillityksiä syntyy lisää jatkuvalla syötöllä. On täysin mahdoton pitää lukua siitä, mikä pitää totta ja mikä ei. Today Healthin Joy Bauer selvittää tätä sotkua tuhoamalla muutaman älyttömyyden:

  !.) Vadelmien ketonit eivät Bauerin mukaan auta pudottamaan painoa. Hiirillä tehdyissä kokeissa on huomattu, että ketonit saattavat estää painonnousua, mutta ihmisillä teoriaa ei ole testattu ollenkaan. Pitää myös muistaa, että vadelmissa itsessään ketoneja on hyvin vähän ja ketoneita tulisi nauttia suuria määriä tulosten saamiseksi. Ei siis nähtävästi kannata alkaa mussuttaa vadelmia ainakaan painonpudotuksen takia.

  2.) Vihreä tee -uutteen toiminnasta ei Todayn jutun mukaan ole pitäviä todisteita. Tiedemiesten sanomaa tosin on, että tämä uute saattaa vähentää sokerin imeytymistä. Tutkimukset ovat kuitenkin hyvin epämääräisiä, eikä selkeitä tuloksia ole saatu. Kannattaa siis odottaa, ennen kuin rupeaa lisäämään uutetta ruokavalioonsa, ennen kuin todisteita sen toiminnasta on.

  3.) Jotkut uskovat, että aineenvaihduntaansa voi lisätä nostamalla ruokavalionsa kalorimäärää yhtäkkiä matalasta korkeaan. Tämä on kuitenkin soopaa, toteaa Bauer. Aineenvaihdunta kiihtyy luonnollisesti, jos kalorimäärää lisätään, koska ruoan sulattamiseen tarvitaan enemmän energiaa. Mutta elimistö ei kuitenkaan polta kaikkia niitä kaloreita, joita ruokavalioon on lisätty. Aineenvaihdunnan kiihdyttämiseen kannattaa käyttää vanhaa kikkaa – aerobista liikuntaa.

  4.) Vaikka jotkut asiantuntijat kehottavat syömään aterialla ensin proteiinit ja sitten vasta hiilihydraatit, saattaa tämäkin neuvo olla hyödytön. Jos syöt ensin korkeakalorisemman kananpalan ja jätät vähäkaloriset vihannekset syömättä, olet ehkä taiteillut liikaa, sanotaan Todayn jutussa. Ja joka tapauksessa on aivan sama, missä järjestyksessä syöt, jos lautasesi on aina tyhjä aterian päätteeksi. Pidä huolta sitä, ettet ota lautasellesi liikaa tärkkelyshiilihydraatteja alun perinkään, vaan täytä lautanen vihanneksilla ja proteiinilla – näin saat terveellisen aterian ilman turhia kaloreita.

  VastaaPoista
 14. Haluaisitko lapsia ?

  VastaaPoista
 15. Anonyymi,
  Se on. Harmi vaa et äiti omi sen heti. ;) Ja kyllä sitä esittelyä tulee sitten aikanaan, jos nyt päälle menee. ;)

  Anonyymi2,
  No kaikkia ei yleensäkään kannata uskoa, mutta kokeilemalla löytää itselleen sopivat jutut.

  Anonyymi3,
  En.

  VastaaPoista
 16. Aivan ihanat mekko & toppi! Tässähän joutuu kohta itsekin shoppailemaan. Syytän sitten sinua Pipsa kun tili tuli tili meni.. =D

  VastaaPoista
 17. Piipi hei, itse tilaan tosi paljon lapsille vaatteita Englannista. Paketit aina kyllä tuodaan kotiovelle, mutta jos et ole kotona kun se saapuu, vievät he sen paikalliseen postiin. Itse olin tähän syksyyn asti kotiäitinä ja monesti olin kotona kun paketti tuli, mutta eihän sitä aina voi olla.... :)

  Pipsa, kiitos tosta Yours vinkistä, kiva löytää nettikauppa missä vaatteita isommillekin tytöille. Kokeilen hetimiten!

  T: Mirjam

  VastaaPoista
 18. Anonyymi,
  Kiitoksia. Joo, syytä vaan mua kun tili tuli ja meni. ;) Mut ei noita vaa pystynyt vastustamaan. Mut katsotaan nyt istuuko hyvin vai miten, voi hyvinkin olla et yks tai kakskin voi joutua myyntiin kirppikselle.

  Mirjam,
  Suosittelen kokeilemaan, hyvä paikka. :) Ja tulee kivan nopeastikin. :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos Pipsa kutsusta :) Ehkä seuraavalla kerralla Porissa tavataankin jos sulle silloin sopii, oon vähä liian arkajalka viel tapaamaan, tarttee kypsytellä ajatusta :)

  VastaaPoista
 20. Aivan mahtava toi liimanauhasta tehty pallo! Täytyykin askarrella jouluksi samanlainen ja jouluvalot sisään :) Saan mahtavia ideoita tästä blogista <3 Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 21. Hei, Missä tuollainen maatilapuoti Wanha on? Porissako??

  VastaaPoista
 22. Darling,
  No kypsyttele toki rauhassa, mutta muista et mie en pure. :) Aikoinaan mieki tarvitsin hetken aikaa ennenku uskalsin tehdä mitään. Nykyään annan mennä vaan, useimmiten. :)

  Anonyymi,
  Se on kyllä hieno. Ja koko menee sen mukaan, minkä itse haluat. Eli jos pieni ni sit pieni ilmapallo vaan. :) Vois ite tehdä vähän pienempiä. Olisivat kyl loistavia loistevalojen kanssa.

  Anonyymi2,
  Löytyy Antinkatu 13 osoitteesta. :) Torin laidalta.

  VastaaPoista
 23. Mulla on tollanen samanlainen pallo, mutta siinä on lisäksi pieniä olkisia possuja :D

  VastaaPoista
 24. Jutta,
  Kuulostaapa kivalta. :) Ja niin, sitähän voi laittaa niin oman makunsa mukaan. Mie haluaisin tehdä niistä sellaisia roikkuvia valopalloja.

  VastaaPoista
 25. tukkas alkaa olla kamala.

  VastaaPoista
 26. Anonyymi,
  Jos niin haittaa se kamaluus, ni suosittelen katsomaan toiseen suuntaan sillä saat kaks vuotta kattoo tota. :)

  VastaaPoista