15.8.2012

Kiusaaminen. Miksi tällaista edes pitää olla olemassa?


Mun mielestä nyt on hyvä aika kirjottaa tästä.
Kiusaamisesta.

Mä oon itse koulukiusattu, koska olin se erikoinen lapsi/nuori. Aina löytyi syitä, mistä voitiin kiusata. Mua on kiusattu monista syistä, mutta luettelen tähän vaikka kolme pahinta: hiljainen hissukka, erikoinen pukeutuminen (en mennyt muodin mukana, enkä muuten mene vieläkään) ja pahimpana kaikista oli se, että olin pyöreähkö. Kamalaan lihavuuteen aloin lipsumaan vasta kun kauppiksen aikainen kiusaaminen aiheutti mulle tunnesyömisen. Pakenin pahaa oloani johonkin vessaan ja vetelin monta suklaapatukkaa naamariin.

Mutta en mä tänne tullut tuosta kertomaan vaikka halusinkin kertoa taustastani, että olen kiusattu ja tiedän miltä se tuntuu. Vaan nykyään en enää jaksa välittää, en jaksa vaivata upeaa olotilaani sillä tiedolla mitä joku kasvoton on musta mahdollisesti netissä sanonut. Mahtuuhan maailmaan ääntä. Itse olen tässä asiassa ehkä vähän erikoinen, mutta jotain hyvää tuosta ylipainostakin on kun on paksun nahan saanu itelleen *nauraa* Mutta mutta... kaikki eivät ole samanlaisia kuin minä. Kaikki eivät ole yhtä paksunahkaisia, eikä tarvitse ollakkaan. Kenenkää ei tarvitse hyväksyä kiusaamista. Joten mä pyydänkin, että miettikää kun kirjoitatte jostakin arvostelua nettiin että miltä se teistä tuntuisi. Asettakaa itsenne sen ihmisen asemaan ketä olitte juuri haukkumassa. Astukaa pois siitä tilasta mikä teidät on saanut tuohon arvostelutilaan.

Mie haluan itekki avata suuni tästä KappAhlin kilpailusta ja siitä, kun pojjaat ne tuolla Ylilaudalla kovasti arvostelevat kanssakilpailijoita ja minua. Mutta ei ne arvostelijat pelkästään tuolla Laudalla ole, ehei, kyllä niitä on pitkin nettiä. Todella surullista tällainen, että pilataan hyvä kilpailu joka koettaa tuoda hyvää sanomaa ihmisille. Mä niin toivon, että tää kisa saatettaisiin mukavammalla fiiliksellä loppuun.

Mutta sanokoot kuka tahansa kasvoton ja nimetön mitä vaan, ni jokainen meistä on arvokkaita persoonia! Ja siihen ei tosiaan voi kukaan nimetön ja kasvoton tulla toisin sanomaan. Me oomme arvokkaita, olimmepa sitten minkä kokoisia, ikäisiä, värisiä yms tahansa!  Se että on ylipainoinen ei tarkoita että sä oot nolla. Ehei, sää oot montasataamiljoonaatriljoonaatuhatta kertaa arvokkaampi ku joku kiusaaja!! (mutta koetetaan silti rauhan nimissä antaa anteeksit niille kiusaajille, joilla varmaan on vaikeaa itselläänkin sillä kiusaamiseen on aina jokin syy)

PEACE

38 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus! Just näin! (Ja kuinka sitä toivoisikaan, että nämä kootut nälvijät laittaisivat sitten sen oman nassunsa/kroppansa myös kaikkien arvioitavaksi. Voitaisiin sitten katsoa, millaisia missejä ja adoniksia siellä ruudun takana luuraa.)

  VastaaPoista
 2. Kiusaajat ovat tehneet minusta ihmisvihaajan. Olen aina yhtä ihmeissäni jos joku kohtelee minua ystävällisesti.

  VastaaPoista
 3. Ylipainosta/lihavuudesta näköjään saa kiusata ihmisiä, koska lihavuus on terveysriski. Kiusaajat ovat hyviä "olen-huolessani-terveydestänne" -ihmisiä ja ylpeitä rehellisyydestään. Jos on huolissaan tuntemattomien terveydestä, sen voi ilmaista myös olematta ilkeä.

  Jokainen ylipainoinen tietää olevansa ylipainoinen ja tietää riskit terveydelle. Jos epäilee ylipainoista niin tietämättömäksi, että tälle pitää kertoa riskeistä, sen voi tehdä asiallisesti.

  Toivottavasti ihmiset ovat myös huolissaan tupakoijien ja runsaasti alkoholia käyttävien terveydestä, ja muistavat muistuttaa terveysriskeistä yhtä usein kuin ylipainoisille. Myös miesten ylipaino on terveysriski, ei pelkästään naisten.

  VastaaPoista
 4. Ihmisillä on liikaa aikaa ja köyhä elämä. Ei voi muuta sanoa.

  Ps. Tsekkaahan sähköpostisi ;)

  VastaaPoista
 5. Mä olin myös koulukiusattu, se erilainen hiljainen, oman tiensä kulkija fanitti jotain ei niin sen ajan suosikki bändiä, hieman pyöreä ( no joo täl hetkel koko 42) eikä kulkenut koko ajan ihan niin muotivaatteissa...ja kaikenhuipuksi varmasti se että mun paras ystävä oli tummaihoinen, onneksi pysyimme kavereina ja vielä tänä päivänä voin sanioa häntä parhaaksi ystäväksi. Mutta kyllä hän myös kuuli koulussa ihonväristään. Muista sinäkin että Vika on kiusaajissa ei siinä kiusatussa... tsemppiä sulle kaikkeen! hyväksytään kaikki niin kokoon väriin kuin vaatteisiin katsomatta... kunhan hän itse on onnellinen se on pääasia! :)

  VastaaPoista
 6. Kiusaaminen valitettavasti ikuinen paskatahra maailmankaikkeudessa.Se ei koskaan lopu.

  Pahimpia pelkojani äitinä on että lapseni joutuvat kiusaamisen uhreiksi =(

  VastaaPoista
 7. Puhuin omalle miehelle eilen tästä kiusaamisjutusta ja se ei voinu ymmärtää ollenkaan.On sääli, että löytyy sellasia ihmisiä joilla ei parempaa tekemistä ole kun kiusata toisia.

  On pitäny kommentoida jo aiemmin, että mun mielestä sulla on ihana elämäniloinen blogi :) Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 8. Mutta eivätpä ne lihavatkaan viattomia ole. Itsekin siirsin omaa pahaa oloani eteenpäin kiusaamalla yläasteaikana muita. Kiusaamistakin on monenlaista. Itse kiusasin samaan kaveripiiriin kuulunutta henkilöä nälvimällä häntä hänen tavoistaan ja puhetyylistään. Tiesin sen satuttavan häntä, mutta en silti silloin tajunnut olevani kiusaaja. Tajusin vasta aikuisena, että saatoin hyvinkin olla syy siihen, miksi kyseinen tyttö muutti pois paikkakunnalta kun toiselle asteelle mennessä tuli mahdollisuus. Olin myös hänen muutostaan hyvin pahoillaan: pidin häntä sellaisena ihmisenä, jonka puoleen saatoin kääntyä kaikissa asioissa. Ja kuitenkin samalla tein hänelle näitä kamalia asioita. Kyseinen henkilö oli myös ensimmäinen, joka halusi ja uskalsi olla ystäväni yläasteen alussa, kun entisille läheisille ystävilleni kertomani tieto bi-seksuaalisuudestani vuosi koko koululle. Olen hänen kaverinsa facebookissa, kommentoimmekin toistemme juttuja, mutta en oikein tiedä pitäisikö pyytää anteeksi vai ei.

  VastaaPoista
 9. Tunnustan löytäneeni tämän blogin Ylilaudan kautta, vaikken mistään Kappahl -kilpailusta tiedäkään.

  On mukavaa nähdä ihmisiä, jotka selviää kiusaamisesta. Onhan tuo aika riipivää ja paskamaista hommaa, kokemuksen kautta voin sanoa.

  Blogisi ei ole ihan niiden omien kiinnostuksien mukainen, enkä aio sitä jatkossa seuratakaan. Sanon kuitenkin, että jatka samaan malliin. Vaikutat kuitenkin olevan mukavan elämäniloinen ja tolkku mimmi.

  VastaaPoista
 10. Hei!

  Ihan asiaa puhut, ja hyvä että myönnät itse aiheuttaneesi ylipaino-ongelmasi. Sinä olet siitä mukava, että et ole kusipäinen muiden syyttelijä kuten moni lihava on.

  Ja itsekin käyn Ylilaudalla ja luin niitä lankoja joissa kehotettiin äänestämään sinua, mutta se ei ollut misään nimessä tarkoitettu kiusaamisena. Kyse oli enemmänkin hauskanpidosta ja siitä, että kannustetaan sinua koska olet mukava. Oletkin varmaan kuullut tapauksesta Elsa Mutsila. Kyseinen nainen ei liity tapaukseen mitenkään muuten kuin siten, että sattui lukemaan Ylilaudalta langan jossa keskusteltiin lihavista, ja piti tätä jonkinlaisena kiusaamisena vaikka se ei erityisesti kohdistunut keneenkään. Sitten hän nosti asiasta metelin. Eli voisit sinäkin tuoda asian todellisen laidan esiin, kun tapaus Mutsila yrittää vaimentaa kaikki muut paitsi omat "oikeat" mielipiteensä.

  VastaaPoista
 11. Joo, minua myös kiusattu jonkin verran kouluaikana, mutta kaveria vielä enenmmän. Lapsilla, jotka kiusaavat, on ongelma, yläpäässä. Meillä asuu naapurissa kiusaaja, hän on kiusannut ystäväni lasta koulussa. Tästä kiusaajasta näkee, että on ongelma, vaikak perhe sinänsä normaali. Samoin on nuoret ja aikuiset, jotka kiusaa, myös heillä PAHOJA ongelmia. Oikeastaan säälin niitä nykyään.
  Ollessan koulussa kiusattu, ajattelin, että vielä kostan, tiedän että tyhmää, mutta nautein, kn pääsin työpaikkaa, jonka kautta pääsin kostamaan kiusaajilleni, siitä on aikaa ja olin pikkasen päälle 20 v ja ekassa työpaikassani, mutta harmia pystyin aiheuttamaan heille ja suoraan sanottuna, olen siitä iloinen. Siitäpäs saivat... No joo, en ole siitä ylpeä. Ja toinen huomion arvoinen juttu on, että harvasta kiusaajasta tulee aikuisenakaan mikään kovin fiksu, monesti ovat vähän "poloisia" ja niitä nuo ylilaudan tyypitkin ovat. Säälittäviä. Eläkööt omaa elämäänsa ihan rauhassa, mutta kasvotusten ei kannata tulla urputtamaan, eivätkä ne uskaltaiskaan, raukat.

  VastaaPoista
 12. Mutta fakta on se, että kun laittaa itsensä, asiansa ja elämänsä näin nettiin niin kohtaa arvostelua.

  Jos ei halua kuulla muiden mielipiteitä niin ei kannattaisi julkisesti vuodattaa asioitaan.

  VastaaPoista
 13. Voimia sinulle ja muille KappAhlin kisaan osallistuneille upeille naisille. Pikkupojat ovat ilkeitä, varsinkin anonyyminä netissä. =(

  VastaaPoista
 14. Vilkaisinpa minäkin noita ylilaudan keskusteluja. Hohhoijaa - ei niitä kovin montaa jaksanut/viitsinyt lukea. Tuohan on tuollaisten poikien/nuorten miesten foorumi. Ovat vielä siinä iässä, että kirosanat ja härskiydet ovat jänniä juttuja. Ehkäpä purkavat myös jotain teini-iän angstia.

  Anonyymiys ei kuitenkaan mielestäni oikeuta ketään suoltamaan mitä tahansa loukkauksia ei vaikka olisi kuinka fakta, että kohtaa arvostelua, kun laittaa itsensä nettiin. Nettisivistys puuttuu aika monelta kokonaan. Onkohan tämä erityisesti suomi-ilmiö vai yleismaailmallista?

  Harmi kuitenkin on, että Kappahl kisa on poikinut tälläistä. Mutta nyt vaan onnea kisaan Pipsa!

  VastaaPoista
 15. Harakka,
  Niin, olisihan se kivempaa että kiusaajat kans laittais kuvansa ja nimensä nettiin ni ois tasapuolisempaa arvostelu. Mutta vaikka laittaisivat, niin en menisi laskeutumaan heidän tasolleen.

  Laiska Laardisika,
  Se on ikävää, että ovat tehneet mutta muista että kaikki eivät ole kiusaajien kaltaisia. :)

  Anonyymi,
  No siis aina ne kiusaajat syitä keksii mutta jostain syystä ylipainosta saa kiusata siksi että tajuaisi kuulemma laihduttaa. Joo menee kyl ny vähän riskii tuo ajatus tuossa. Parempia tuloksia saisi kannustamalla. Tottakai ylipainoinen tietää olevansa ylipainoien ja tietää riskit. Ja niin, voihan asiasta asiallisestikin sanoa, mutta mieluusti en sanoisi mitään kun uskon että kaikki ylipainoiset tietävät ongelmansa. Kyllähän juuri on ollut mediassa puhetta tuosta tupakoinnista ja NUORTEN ALKOHOLIONGELMAISTEN ongelmista.

  Ence,
  Niin varmaankin. Ei ollu muuten tullu sähköpostia :(

  Anonyymi2,
  Siis todellakin vika on kiusaajissa, mutta koetetaan me silti ymmärtää että jotain murhetta on myös kiusaajalla itsellään. Todellakin, hyväksytään kaikki!

  TylyMuija,
  Voih, olet kyllä niin oikeassa. :( Mistähän moinen johtuu? Onko ihmisillä niiin järkyttävän huono itsetunto et pitää sit jotain erilaisempaa alkaa kiusaamaan? Siun pitää lapsillesi opettaa että jättävät omaan arvoonsa vaikka kauhistuttaa lukea kyllä, miten kiusaaminen on tänä päivänä mennyt väkivaltaisemmaksi. Mun aikanani se oli vaan sanat jotka satutti, ei nyrkit. Tohon pitäs kyllä tarttua nopeasti.

  Tiina R,
  Voi, kyllä niitä vain löytyy. Eikä se edes katso ikää. :( Kiitoksia sanoistasi, jatketaan jatketaan. :)

  Anonyymi3,
  Olen anteeksipyynnön puolella. Ei se voi satuttaakkaan. Mutta niin, eivät lihavatkaan viattomia ole - voihan se kiusaaja olla lihavakin. Mutta siis pääpaino onkin, että mistä sitten kiusataankin, kuka sitten kiusaakin, ketä kiusataankin niin sitä ei tarvitse nieleskellen hyväksyä. Totta sekin että nuorempana ei välttämättä edes ymmärrä kiusaavansa.

  Anonyymi4,
  Kyllä jotkut selviävät kiusaamisesta mutta monikaan ei ole yhtä vahva. Kyllähän mullakin kesti aikansa parantua. Mutta kiitoksia sanoistasi. :) "Tolkku mimmi" ;)

  Anonyymi5,
  No kukas muukaan sitä ylipainoa on aiheuttanu ku itse kantaja. Tosin kiusaaminen herkisti tunnesyömiselle, joka aiheutti paisumisen. Oonkin miettiny, että jos kiusaamista ei ois ollu - olisinko näin lihava sitten.

  Hmm... mistähän todellisesta laidasta mahdat puhua? En seuraa Ylilautaa joten en silleen tiedä mitä kaikkea siellä on kirjoitettu. Eikä se minua niinkään edes kiinnosta, mitä kirjotetaan. Saavat puolestani siis kirjoittaa, tuollaiset jutut eivät tee säröä sisimmeeni. :)

  Sanna,
  No no, ei kannata kostontielle lähteä. Mutta olet oikeassa, että jotain ongelmia täytyy kiusajilla olla ja ehkä kiusaamalla saavat hetken helpotuksen - kuten alkoholisti saa helpotuksen lasillisesta. No toivon että nää kiusaajat saavat jotenkin muuten purettua pahaa oloaan.

  Anonyymi6,
  Totta myös tämäkin ja mie oon sen kyllä hyväksynyt. Mutta kuten joskus jossain joku julkisuudenhenkilö vinkkasi uudelle naamalle, ettei kannata googlettaa itseään jos ei halua mieltänsä pahoittaa. Oon itse noudattanut tätä neuvoa. Tosin mulle nyt ei mielipahaa saa aikaseen jollain nettikirjoitteluilla.

  Anonyymi7,
  Kiitoksia. :)

  Anonyymi8,
  Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, onko Suomi-ilmiö vaiko yleismaailmallista. Mie en kuuntele moisia arvosteluita, et tulkoo sanomaa sit päin naamaa jos haluaa oikeen yrittää loukata. Tuskin sekään silti onnistuisi enää tänä päivänä. :)

  Niin, ei se anonyymiys oikeuta ketään arvostelemaan mutta kas kun sen turvin on helppoa sanoa. Odottakaahan vaan kun pian menee nuo keskustelupalstat siihen et pitää omalla nimellä julkasta kommentit. :)

  Kiitoksia, vaikka tuskimpa tässä nyt mitään kisoja voitetaan. Mutta voitinpahan itteni taas kerran ja se on tärkeintä! :) Mielenkiinnolla seuraan kuka voittaa.

  VastaaPoista
 16. No voi kökkö. Laitoin tohon pipsan83@luukku.com? Koitan ihan just laittaa uusiksi, jos löytäis perille :)

  VastaaPoista
 17. Ymmärrän vielä kaikenlaisen muun loanheiton ulkonäöstä ja muusta, mutta kun mennään sellaiselle alueelle että kommentit on tyyliä "Pitäisi vetää turpaan" niin siinä menee mun raja. Ihmisten pitäis ymmärtää, että laittomia uhkauksia ei kannattais ihan hepposesti heitellä. Oli kyse mistä tahansa nykypäivänä, niin tappouhkaukset sun muut on ihan arkipäivää, mikä on musta todella järjetöntä touhua.

  VastaaPoista
 18. Tulinpa tännekkin blogiin hötölän kautta, ja ihmettelen niitä ihmisiä siellä, en voi vaan ymmärtää sitä toisten arvostelua julkisesti jossain foorumilla.. Kuinka naurettavaa, etenkin kuin vielä vaikutat mukavalta! Ehkä jokin päivä joku tajuaa sen ulkonäkökeskeisyyden menneen liian pitkälle.. :)

  Tsemppiä kisaan!

  VastaaPoista
 19. Joo, kiusaaminen on väärin, mutta kiusaamista on myös kiusaajien kiusaaminen sekä heidän yläpuolelleen asettuminen.

  VastaaPoista
 20. äänestin sua. oot ihanan olonen ihminen :)

  VastaaPoista
 21. Ence,
  No nyt tuli perille. :) Oikea osoite kyllä on. Pakko sanoo, mut sie sait mut sanattomaks. :)

  Haihattelija,
  Joo, siis tuollaiset väkivaltaiset uhkaukset vois jättää pois. Jotenkin järkkyä ajatella, et joku voi vetää turpaan kun naamavärkki ei miellytä. Ihan hullua!

  Anonyymi,
  Ulkonäkökeskeisyys on iso juttu kun kaikkialla hehkutetaan et nollakokoset on ainoita kauniita. No toivotaan, et ihmiset ymmärtäisi ettei se koko mitä kannat kerro susta mitään. Kiitoksia tsempistä! :)

  Anonyymi2,
  Missäs vaiheessa kiusaajia kiusataan?

  Anonyymi3,
  Kiitoksia. :)

  VastaaPoista
 22. Kokeillaan josko minäkin osaisin vihdoin viimein heittää kommentin!
  :)

  VastaaPoista
 23. Life, Dreams and Loves,
  Hyvin tuli perille. :)

  VastaaPoista
 24. Aivan mahtava kirjotus! oon lukenu sun blogia aika kauan, ja huomaan joka kerralla kuinka rohkeet oot! Ihailen ja kunnioitan niin syvästi sinun laisia naisia jotka olevat sitä mitä ovat.Se on taito jota monet eivät osaa. Ole ylpeä itsestäsi sellaisena kuin olet!:)

  VastaaPoista
 25. Anonyymi,
  Kiitoksia. :) Oon tota aihetta jo pyöritelly pitkään mut nyt aattelin et on sopiva aika kirjottaa se. No en mää nyt mitenkään rohkea ole, mut oma itteni. :) Olen kyllä ylpeä itsestäni ja niin voi moni muukin olla ittestään!

  VastaaPoista
 26. Muistathan kun ja jos seurailet netin keskusteluja itsestäsi niin pokkana viedä jutun eteenpäin mikäli törmäät räikeisiin kunnianloukkauksiin huoritteluun jne. Nettipoliisi Marko Fors tietää erityisesti näistä nettikunnianloukkauksista ja tekee rikosilmoituksia niistä lähes päivittäin. Vaikka olisi kuinka paksu nahka, niin rikosta ei pidä sietää. Myös anonyymisti kirjoittelevat saadaan helposti selvitettyä.

  VastaaPoista
 27. Anonyymi,
  Muistan toki, mutta näin räikeitä juttuja ei ole vielä tullut tietoisuuteeni. Se on vain läski sitä ja tätä. :) Että on mullakin se raja mutta se raja ei ole vielä tullut vastaan ja toivonkin, että ihmiset pitäytyvät tässä lievemmässä muodossa.

  VastaaPoista
 28. sä puhut niin asiaa!!!
  uskomatonta miten vauva-palstallakin irvitään ja ilkeillään tuhon kisaan osallistujia,vaikka suurinosa(?) ovat äiti-ihmisiä! ja muutenkin olen huomannut,että nykyaikana sitä saa olla kaikkea muuta kuin lihava!itse en ole koskaan ollut muitten mieleen kokoni kanssa,joko olen ollut anorektisen liian laiha,tai niin kuin nykyään aivan liian ylipainoinen.
  sinulla on upea asenne elämään!
  t.hippi-ronda

  VastaaPoista
 29. hippi-ronda,
  No kasvottomana on helppo tehdä kaikenlaista.

  VastaaPoista
 30. Moi. Tykkään lukea tätä sun blogia tosi paljon mutta sellaisen oon huomannut että kun sä laitat kuvia mekoista yms ja ootat mielipiteitä miltä näyttää ja kumpi esim. sulle parempi ja kun sulle sit kertoo oman mielipiteensä niin sä melko usein ns. vänkäät vastaan et molemmat on kyllä hyvät jne. Miksi sitten kysyt kun kuitenkin melkein aina olet sitä mieltä että molemmat on tosi hyviä :))) Lukijathan vain kommentoivat miltä mikäkin näyttää kuvissa ja useimmiten ovat oikeassakin. Sun blogia on tosi kiva lukea ja on kiva kattella noita vaatepostauksia mutta jos kysyt lukijoilta mielipiteitä niin ehkä kannattais myös hyödyntää ne :) terkuin Anne

  VastaaPoista
 31. Anne,
  Moi!
  Siis kyllähän mää kuuntelen lukijoidenkin mielipiteitä. Otetaan hyvänä esimerkkinä nuo Jegginssit. :) Mut mä vaan tarvitsen aina aikaa prosessoida uusia asioita. No mie en oo tainnu enää kyllä kysyä, et mikä mekko on parempi jne. mutta jos kysyn niin siksi että lukijat huomaavat yleensä jotain. Tosin otetaan nyt huomioon että joku sanoo että mekko ei sovi mulle koska siinä ei oo hihoja ja mie taas en niin välitä moisesta että onko vai ei. NIin tuleehan siinä se ristiriita. Ja siinäkin siis kuuntelen itseäni koska itse sitä sitten käytänkin. Mutta oon ymmärtänyt tässä tosiaan ristiriidan muutenkin ja siksi koetankin olla oikeastaan kysymättä. Mut en silti sano ettenkö joskus kysyisi. ;)

  VastaaPoista
 32. Todella hyvä kirjoitus!

  Olen itsekkin kiusattu, sitä kesti koko ala-asteen ja suurimman osan ylä-astetta ja se kyllä jätti suuren aukon sisimpään, kun en ole koskaan ollut kovin "paksunahkainen" vaikka lihava olenkin. Lisäksi olen myös tunnesyöjä, niinkuin sinäkin mainitsit olleesi. Aikuistuttuaan sitä kyllä tajuaa jättää kiusaajat ja paskanpuhujat omaan arvoonsa ja keskittyä niihin ihmisiin joita rakastaa ja jotka rakastavat sinua juuri sellaisena kuin olet, mutta lapsena se ei ole niin helppoa. Toivoisin kovasti että joskus kasvaisi sellainen sukupolvi jotka oppisivat pienestä pitäen kuinka väärin kiusaaminen on, uskoisin että lapsi joka ei kiusaa toista ei todennäköisesti kiusaa myöskään isompana :)

  VastaaPoista
 33. Se on hyvä että joku puhuu suoraa tosi asoista. ISoillakin ihmisillä on oikeus olla onnellinen. Eihän se ulkonäkö kerro ihmisestä vaan sisältä päin!
  Mahtava PIIA!

  VastaaPoista
 34. Anonyymi,
  Kiitoksia. Harmi että olet joutunut kokemaan kiusaamista. :( Mä en toivoisi sitä edes pahimmalle vihamiehellenikään. Toivon muuten täysin samaa, mutta luulempa sen olevan nini mahdotonta. :( Lapsena/nuorena se kiusaaminen tuntuu todella inhottavalta, kun muutenkin on herkässä tilassa. Kasvuiässä ja kaikkea.

  Anonyymi2,
  Siis todellakin isoilla ja siis kellä tahansa on oikeus olla onnellinen ja sitä ei voi mun mielestä kukaan muu viedä ees pois, jonkun tyhmän syyn varjolla. Se että on lihava tai tummaihoinen (tai mitä vaan) ni ei tee susta nollaa.

  VastaaPoista
 35. Hyvin kirjotettu, sulla on asenne kohillaan :) oot selvästi päässyt yli kiusaamisesta. Itseänikin on kiusattu koulussa ja edelleenkin tunnin ajoittain itseni hunommaksi kuin muut..

  VastaaPoista
 36. Anonyymi,
  Jos yhtään lohduttaa ni kyllähän mulla huonoina päivinä tulee koko maailma niskaan. ;)

  VastaaPoista
 37. Hyvä kirjoitus. Kiusaaminen on P:stä. Minäkin olen saanut joskus ikäviä kommentteja blogiini. Kun bloggaa oitkään ei niiltä voi kukaan välttyä.Viime perjantaina julkaisemassani postauksessa käsittelenkin aihetta. Eka kertaa blogissasi..eksyin kun etsin hameuimaopukumalleja pullukoille.:)Vaati rohkeutta ja hyvää itsetuntoa esiintyä XL-uimapukumallina blogissa!!. Blogisi vaikuttaa kivalta ja tulen kyllä toistenkin. :)

  VastaaPoista
 38. Seijasisko,
  Kiva kun uskaltauduit kommentoimaan. Ja tervetuloa vaan! Kiusaaminen on kyl pahinta mitä tiiän. Ja viel aikuset ihmiset sortuu siihen. Multakin se usko meni aikoinaan ku luulin ettei aikuinen kiusaa.

  VastaaPoista