8.8.2012

Vattuja sulle, mulle, meille - Suussasulavaaa


Kävin tänään töiden jälkeen luontaistuotekaupassa, kun halusin käydä katsomassa oisko heillä hienoa merisuolaa. Suuntasin siis nenä Teljäntorilla olevaan luontaistuotekauppaan ja aika nopeasti spottasin nuo suolat siellä. Oli siellä tuota ruususuolaakin vaihtoehtona, mutta hetken aikaa keskusteltuamme tulimme siihen tulokseen että merisuola todellakin on se vaihtoehto mitä etsein. Mut suosittelen tuota kunnon merisuolaa, missä on nuo mineraalit mukana - löytyy varmaan kaikista luontaistuotekaupoista ja muuten, kilo ei maksanu ku 3,40EUR joten ei oo ees hinnalla pilattua.

Täytyykin tässä illalla maistaa, että kuinka paljon erilaisemmaksi tuo maku nyt sitten meni. Tuskimpa sen ihmeemmäksi mut mä oon tämmönen utelias kokeilemaan. Aina kun tulee jotain uusia siiderimakujakin, ni pakko ostaa yks ja maistaa. Ja kyllähän toi on aika useassa tapauksessa, et uteliaisuus on sen verran kovaa et pakko kokeilla. :) Ja nykyään en enää arkuuta lähteä kokeilemaan.

Voi ku toi isäntä oli ihana kun ilmoitti et mennään illalla lennättelemään. Mussukka aatteli et kerkeen tässä sit pari tuntia kirjottelemaan ennenku mennään, ni ei jää se sitten liian vähäiselle huomiolle. Mussukka on siittä ihana, et se on aina tukenu tätä mun kirjeenvaihto harrastusta. <3

Vattujakin ostin eilen ison kasan ja ollaan niitä napsittu yksitellen sillon tällöin. kestääpähän kauemmin, tai sitten ei kun luultavasti napsitaan naamariin sitten jälkkäriksi. Perjantaina jos ostaisi sitten lissää. Niin suussasulavan ihania.

Mun on muuten pakko kertoo teille tää. Mies nauroi aamusti että olin taas yöllä alkanu tökkimään häntä hereillä ja sit ku saanu toisen reagoimaan, ni alkanu höpöttämään jotain niin siansaksaa ettei saanu kuulemma selvää, et mitä koetin ees sanoa. Olin tota aikani koettanu kakistaa suusta ulos ja kun se oli mahdotonta, ni kääntänyt kylkee ja alkanu kuorsaa. Nii, mää siis puhun unissani ja kuorsaan (mää en kuorsaa, mää tuhisen!)

17 kommenttia:

 1. Mikä on muuten sun horoskooppimerkki? :)

  VastaaPoista
 2. Jestas Pipsa, miten sä hoikistut ihan silmissä!!!

  Kerropas laihdutusvinkkisi meille muillekin :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi,
  No en oo nyt kyllä lisää laihtunut, että tossa 15kg ollaan pysytty. Enkä oo tehnyt juurikaan mitään ihmeellistä. Ja musta nuo vinkitkin on vähän huonot, ku jokaisen täytyy ite löytää itelle se sopiva tapa. Mut ruokavalion muutos, se on kaiken a ja o. :)

  VastaaPoista
 4. Mullakin on ruususuolaa ja se on kyllä ollut oikein passelia :)!

  VastaaPoista
 5. Hienoa merisuolaa saa ihan tavallisista ruokakaupoistakin, jopa meidän lähiSiwasta. Ja hinta on pari euroa/kilo. Vai oliko tuo sinun etsimäsi suola jotain vielä erikoista hienoa merisuolaa??

  Hienoa että olet tyytyväinen itseesi sellaisena kuin olet!

  -Katre

  VastaaPoista
 6. Anselmi,
  Juu, kyllähän se passelia on. Mut jotenkin olin enemmän, et merisuolaa ja nimenomaan tätä jotain atlanttin...

  Katre,
  Juu, saa sitä merisuolaa lähikaupastakin mutta niissä ei yleensä oo noita muita mineraaleja sitten mukana. Mulla on sellaistakin mut halusin just tommosta, mis on nuo mineraalit - eli kaikki ainekset löytyy. Eli mun merisuola eroaa siten että siinä on kaikki mineraalit, kun taas noissa kaupan merisuolissa on vissii vaa sitä natriumia.

  VastaaPoista
 7. Suosittelen Pan-suolaa ja Himalajan ruususuolaa. Niitä meillä ainakin käytetään ruoanlaitossa.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi,
  Pan-suolaa mä en käytä. Merisuolaa se saa olla. :) Ja jossain luin että merisuolat on ruususuolaa paremmat, mutta mää en itse allekirjoita tota sinällään. Mut ehkä joskus kokeilen tota ruususuolaakin. Mut ehkä...

  VastaaPoista
 9. Kiitos vastauksestasi! Etsin aamulla ihan mielenkiinnosta tietoa merisuolojen eroista, en löytänyt luontaistuotekauppojen merisuolojen pitoisuuksia, mutta Meiran hienossa merisuolassa sanottiin suolapitoisuuden olevan 99% ja loput on hivenaineita. MUTTA tuohon Meiran suolaan on lisätty paakkuuntumisenestoainetta, jota kaikissa luontaistuotekauppojen suoloissa ei ole. Joten sen puoleen ainakin parempi vaihtoehto nuo luontaistuotekauppojen paakkuuntumisenestoaineettomat suolat jos haluaa lisäaineita välttää.

  -Katre

  VastaaPoista
 10. Harrastatko muuten swappailua? Kun joskus kun tätä blogias selailin niin oli kuva kirjekuorikasasta ja näytti vaan niin swappi-kuorilta :) (voi olla et oot tästä mahd jo kertonukin, mut en oo kauaa viel blogias seurannu..) Mä harrastin kans nuorempana swappailua ja kirjeenvaihtoo oon harrastanu siitä asti ku opin kirjottaan, mut jo vuosia sitten on molemmat jääny :/ Täytyis taas aktivoitua siinä hommassa, ihan parasta puuhaa <3
  T. M

  VastaaPoista
 11. Katre,
  No mie ymmärsin että Meiran merisuolassa on vaan ne natriumit ja tuo paakkuuntumisenestoaine. Eli siitä puuttuu kaikki muut mineraalit. No mie sanon, että molemmat ruusu taikka merisuola on yhtähyviä. Ruususuolassa on kyllä vähemmän noita joitain mineraaleja mutten silti sano sitä mitenkään huonoksi. Ruususuolan olisin ehkä ottanut siinä tapauksessa jos kauheasti tykkäisin käyttää jalkahoitoja. Tuota kun ilmeisesti käytetään niissä aika paljon.

  Mutta siis kyllä kannattaa ostaa nuo suolat luontaistuotekaupasta koska niissä on ainakin nuo mineraalit mukana eikä lisäaineita ollenkaan! Ja hinta ei päätä huimaa!

  M,
  Oon mie aikoinaan harrastanut, en siis enää. :) Ihan kiva harratus kyllä. :)

  VastaaPoista
 12. Sinä olet laihtunut! :) sun blogia on kiva seurata!

  VastaaPoista
 13. Mä en ymmärrä mistä sä olet löytänyt sellaista tietoa, että vuorisuolassa olisi vähemmän mineraaleja kuin merisuolassa. Tietty molempia on erilaatuisia, joten se voi vaikuttaa sun käsitykseen. Merisuola ja kristalli/ruusu/vuorisuola ovat molemmat hyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja. Se on enemmän makuasia kummasta tykkää. Mun mielestä esim merisuola sopii paremmin kalan kanssa ja ruususuola esim jälkiruokiin. Meillä on molempia useampaa laatua, koska eri ruokiin ja käyttötarkoituksiin on omansa.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi,
  Kiitoksia. :)

  Anonyymi2,
  kyllä se tuolla netissä jossain oli missä oli joku taulukko. En tiedä silti paikkansapitävyyttä ja kuten mielestäni sanoin, niin molemmat käy kuiteski ja oman makun mukaan valitsee kumpaa suolaa käyttää. :)

  VastaaPoista
 15. Porissa jos asut ei kannatta niitä vattuja ostaa, näistä lähiö alueilta saa itse poimittua nopeasti kipallisen ihan ilmaiseksikin :)

  VastaaPoista
 16. Anonyymi,
  Uijui, nyt heti kerrot mulle ne ilmaset noukkimispaikat ni meen heti! :) Tosin ei sieltä saa noita isoja ja meheviä vattuja. ;)

  VastaaPoista