7.9.2012

Kehyksiä sulle ja mulle (miks tää valinta on niin vaikeaa)

Aaaaaivan liian suuret kehykset. Siis suuret ja leveät!
Tässä ois ollu muuten kivat, mutta olivat liian kapeat.
Sangat pääs painamaan tohon ohimoon. Ja aika monissa kävikin niin
että jos olisi muuten ollu ihanat, ni sitten liian kapeat. PÖH!
Edelleenkin turhan ISOT.
Liian punaiset (jos ois ollu muuta väriä niin joo, miksei)
Ei hitto ku mä repesin tälle kuvalle. Kattokaa ny tota silmää!
Katsoin tässä koneen ruudulta isolla kuvalla, ni kyl se noin oikeestikin on.
Siis mulla on toinen silmä vihreämpi ja toinen sinisempi,
ei varmaa oo epäselvyyttä kumpi on se sinisempi. ;)

Äh... punasta
Ja punasta..... miten noi punaset aina tarttuikin käsiin kun koetin
nimenomaan etsiä toisenvärisiä. Mut nääkää ei ollu hassummat
malliltaan, mut se väri.... se väri!
TOOO BIG!
TOO BROWN!
Hitusen kapeammat ois paremmat.
Nää on toiset suosikit, vaaleanvioletit
Turkoosit suosikkini

78 kommenttia:

 1. Itse tykkäsin noista sinisistä ja viimeisistä vaaleanvioleteistä myöskin. Sopivat sulle hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Mä tykkäsin kaikista, jotka oli sun mielestä liian isoja :) Mieluummin isot kuin pienet pokat.

  Annika

  VastaaPoista
 3. Mun suosikit ekat ja tokavikat. Mun mielestä kans saa olla isommat pokat mielummin kun pienemmät :) Itsekin otin viimeks isommat ku ajattelin, et isos pääs ei pienet näytä kivalta :D Nisseniltä kans hain. Vaaleen liilat metalliset.

  Noi tollaset lasit mis jää hengettömäks (vai kehyksettömäks) osa linssii taitaa olla kalliimmat ku sellaset mis linssit kokonaan kii lasis.

  Tuli mieleen tästä postauksesta takavuosien mainos, missä nainen valkkaa laseja ja mitkää ei käy "liian isot, liian pienet, liian punaset, liian hyvät, liian liian liian..." :D

  Sinikka

  VastaaPoista
 4. Hei, minusta sulle sopii paremmin leveämmät lasit. Ne tasapainottavat kivasti kasvojasi, jotka levenevät alaspäin. Liian pienet kehykset leventävät kaulaasi entisestään.

  VastaaPoista
 5. Mäkin tykkäsin noista leveämmistä. Tasapainottavat paremmin kasvoja.

  VastaaPoista
 6. Onko noista turkoosimustista kuvaa edestäpäin? Ne ja vaaleanvioletit suosikki, turkoosit ehkä jopa enemmän. Sopivat varmasti punaiseenkin hiukseen, musta etuosa tasapainottaa.
  "Ylileveät" ovat vähän kaksipiippuinen juttu. Laajentavat näkökenttää, mutta jos aikomuksesi on jatkaa kaventumista, saattavat ne pian olla liian leveät.

  VastaaPoista
 7. Ja hei, kaulaan voi aina laittaa huivin. :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi klo 15.06,
  Kiitti. :)

  Annika,
  Mä en osaa käyttää liian isoja. Niissä tulee nin sellainen olo ettei oo kotona. Eikä tuo myyjäkään suositellu noita isoja. Ja muoviasia en ikinä enää ota kun niistä kertaalleen oon pois päässy :) :)

  Sinikka,
  Ei nuo oo kalliimpia, siis nuo missä jää alapuolelta kehykset pois. Samanhintaisia. :)

  Mä muuten oon tommonen, liian isot, liian pienet, liian punaset, liikaa sitä tätä ja tota. ;) Osaan olla hyvin rasittava tuolla tavalla mut koska näitä tulee joka päivä käytettyä ni niiden on oltava TÄYDELLISET!

  Anonyymi klo 15.20,
  Se voi olla tottakin, et saattavat tasapainottaa mut tuuppa sanomaan toi mun aivoille. Ne kun ei suostu koskaan ajattelemaan mitään tuollaisia. Rasittavaa! :)

  Anonyymi klo 15.30,
  Kiitoksia. :)

  Anonyymi klo 15.30 (alempi),
  On niistä kuva ylempänä. Ovat edestäpäin mustat. Jos pitää noista kahdesta omasta suosikista valita, ni kyl mäki nuo turkoosit melkee ottasin. No tarkotus on kaventua mut katsotaan nyt missä ajassa se tapahtuu (jos ees ollenkaan, kaik mahdollista)

  Anonyymi klo 15.31,
  Niin, niinhän sellaisen voi laittaa. Tarttis kyl men ostamaan noita huiveja.

  VastaaPoista
 9. Neljännet alhaalta lukien ehdottomassti parhaat. Liian pienet ei hyvän näköiset! Eikä liian "laatikkomalliset". Ehdottomamissani laseissa yläpuoli kaartuu kauniisti ja naisellisesti. Ota erilaiset kuin entiset! Vaihtelu virkistää!

  VastaaPoista
 10. Mä tykkäsin sulla noista sun ekoista suosikeista, vikatkin on kivat mutta väri ei ehkä paras mahdollinen kasvoilla. Punainenkin kyllä sopii sulle :)

  Leveämmät kehykset mun mielestä taas leventää koko kasvoja sen tasapainottamisen sijaan, makuasioita nää taitaa olla.

  VastaaPoista
 11. Siis piti tarkoittaa että niihin tulee kalliimmaksi laittaa linssit kun sellasiin missä linssi kiinni kehykses. Ainakin ite oon joutunu maksaan ekstraa sellasista Nissenillä. Toki myyjä kertoi sen hinnan lisäyksen vasta kun kaupat oli tehty...

  VastaaPoista
 12. Noi turkoosit on aivan ♥! Eikä yhtään liian "värisotkua" Itsellä on lasit jossa mustalla pohjalla on keltapunasia perhosia. O.o That's something I call "everything in one piece"! :D

  VastaaPoista
 13. Mun suosikit on nuo alimmat vaaleanvioletit! Sopii sulle mun mielestä hyvin. Oliko sulla niin, että et pysty ollenkaan käyttämään piilareita? Mietin vain, että jos ne on sulla joka päivä ja joka tilanteessa nenällä, niin se kyllä vaatii aika paljon laseilta... Siis että sopivat kaikkeen.

  VastaaPoista
 14. Ano 15.30 muuttaa nyt kyllä mieltään. Sittenkin ne vaalean violetit. Värikun sopisi mahtavasti kylmänpunaiseen hiukseen.

  VastaaPoista
 15. Vaaleanvioletit sopii siun ihon ja huulten sävyyn.

  VastaaPoista
 16. Ei missään nimessä semmoisia,missä kehykset eivät kulje koko matkalta.Näyttää ryhdittömältä ja saa naamaan suurenemaan.Ehdottomasti 4 viimeiset parhaat.Mieluummin himpun isot.Äläkä ota liian vaaleita.Ne "hukkuu" naamaan.

  VastaaPoista
 17. kolmanneksi viimeset lasit on mun mielestä hienot:) Ja sulle passaa hyvin. Lisäksi nuo viimesetki oli kivan näköiset:)Turkoositkin näyttää kivoilta, mutta en tiedä miten passaa kun ei ole edestäpäin kuvaa:D Mutta nuita ainakin suosittelen:)Niin ja tää sun blogi on tosi kiva:) Seuraan ahkerasti:)!

  VastaaPoista
 18. Armazioaglabniz7.9.2012 16.56

  Alimmaiset muuten hyvät malliltaan, mutta onko väri liian valju? Ehkä joku tummempi olisi parempi, esim. punertava olisi lämpimämpi väri. Ruskeista (kolmanneksi alimmainen) tykkäsin myös.

  Ne, joista sanot, että ovat liian suuria, niin ovat myös minun mielestäni liian suuria.

  VastaaPoista
 19. Mä kaipaisin jotain vähän räväkämpää ja ilmeikkäämpää kehystä, semmosta vähän paksumpaa. Nää on kaikki tosi saman tyylisiä ja kivoja, mutta aika neutraaleja. Jotku ihanat kunnon pokat päähän vaan ;)! Välillä oon kade ihmisille, joilla on lasit :D! Ois kiva iteki joskus käyttää laseja, ehehe.

  VastaaPoista
 20. Iltojen iltaa Pipsa :)
  Turkoosit <3 ja sitten nuo "äh punaista"
  Rillien osto on vaikeaa..jopa mahdotonta! Laitoin monitehot ja lisäksi lukulasit kohta 2v sitten. Monitehoja pitänyt ehkä n kuukauden yhteensä :D Voi mahoton kun painavat nenävartta ja vaikka mitä..olen käynyt niitä optikolla "fiksaamassakin" mutta ei auta ei. Suurin syy lienee, etten ole yhtään rilli ihminen =( vaan näkö meinaa aivan muuta :D
  Tsemppiä etsintään!
  _AaP

  VastaaPoista
 21. Oijoi, kiitoksia kauheasti viesteistänne.

  Nii siis nuo turkoosit lasit on edestäkin kuvattu - ovat viidennet ylhäältä alaspäin katsottuna. :) Eli tuollaiset puolkehykset. :)

  Anonyymi klo 15.55,
  No eihän nuo yksikään ole ihan samanlaiset kuin vanhat. Mut oot kyllä oikeassa, vaihtelu virkistää mut näissä kehysasioissa pitää olla hyvin varma valinnastaan. :)

  Anonyymi klo 15.58,
  Punainen kyllä sopii mut mietin vaan erään lukijan sanomaa et jos on liikaa punasta. Siis että pää punainen, lasit punaiset... Ni siinä mielessä joku muu väri ois parempi. Niin monia asioita täytyy ottaa huomioon. :)

  Niin makuasioitahan nuo on, itse en tykkää leveämmistä kehyksistä. :)

  Anonyymi klo 16.03,
  Hmmm... mulle ei ainakaan sanonut hinnan nousevan vaikka nimenomaan kysyin että vaikuttaako se hintaan jotenkin. Ja tietääkseni noista asioista pitää sanoa jos vaikuttaa, koska sellainen vaikuttaa ostopäätökseen ja on pimittämistä jos ei kertoisi. Sen perusteella ainakin voi sitten perua kaupat jos jätti kertomatta.

  Hunna,
  Kiitti. Värisotku kyl jotenkin kiinnostaisi. :) Kuulostaapa kivoilta sun lasisi. Suorastaan ihanilta! :)

  Heidi,
  Juu, en pysty käyttämään piilareita kun silmäni ei kestä. Tosin en tiedä olisiko tänä päivänä asiaan tullut muutosta (siis piilareihin jotain sellaisia jotka sopii herkemmille) Tosin muistelisin ettei optikko ole suosinut piilareita herkkäsilmäiselle. Nooo, joka päiväisessähän käytössä nää on mut hyvinhän nämä vanhatkin on toimineet.

  Anonyymi klo 16.08,
  Se voisi sopia tosiaan punaisen kanssa, mutta pitää huomioida ettei mulla aina välttämättä ole punaiset.

  Anonyymi klo 16.11,
  Kiitti. :)

  Anonyymi klo 16.37,
  Eijei isoja, ne ei vaan sovi. Ehkä himpun verran iso mut noista ei tainnu ku yhdet olla sellaiset ja niissä taas väri tais olla väärä. Äh, ja määkö muka helppo asiakas. ;)

  Alisa,
  Niistä on edestäpäinkin otettu kuva, se on viides ylhäältä alaspäin. :)

  Armazioaglabniz,
  Alimmat jees eikä väri siis huono kun pää on punainen mutta jos pää vaalea ni silloin on valju. Eli tämäkin kantsii ottaa huomioon, et mulla ei aina oo punainen tukka. :) Siinä mielessä punainen/ruskea/musta-turkoosi sopis parhaiten. Juu, ne on liian suuria. :) Kauhean huono valikoima loppujenlopuksi tuollaisia laseja joita voin käyttää. Ku muovilasit (siis ne paksut) on ihan ehdoton nou nou, ollu jo teini-iästä lähtien.

  Anselmi,
  No kyllähän mäki kaipaisin mut pittää realistisesti aatella mitkä sopii ja mitkä ei. Ku ainoastaan kapeisiin laseihin saa räväkkyyttä, ni sankoihin. Miksei ne vois keksi jotain helppoa sankojenvaihtoa eli ihan jollain nipsnaps systeemillä sais sangat vaihdettua ni tarttis aina ostaa uusia kehyksiä kokonaan. Oi siinäpä pisnesidea. Ellei jo oo. ;) Kunnon pokat jos haluaisin ni niiden tarttis olla just tommoset paksumuoviset ja ne ei vaan sovi ja mun mieli kirkuu niitä vastaan, ku just tosiaan teininä pääsi omista kamalista eroon ni en uusia halua. ;) Mut Anselmi, eiks niitä oo sellaisiakin laseja et voi käyttää vaikkei ois sillee tarve laseille, niinku imagolasit?

  AaP,
  Iltaa iltaa AAP! :)
  Turkoosit ois niin monella tapaa parhaimmat. Mut katsotaan nyt. Kehystenosto on vaikeaa. Eipä silti, kaipa jossain kalliissa 300e kehysluokassa varmaan löytyis jotku AH ihanat mut pittää vähän järkeillä et tartteeko noin kalliita sitten taas. :) Ai sulla on omien kans käyny noin, no höh! Onks ne painavat lasit satulalliset vai sellaiset toisenlaiset?

  VastaaPoista
 22. Kaipaisin ilmeikkäämpiä vaihtoehtoja! Noista parhaat mielestäni nuo punaiset joissa ei ole alareunaa. Ja hinta-asiasta: teet 200e vaatetilauksia, niin ei kai edes 300e ole mahdoton hinta sellaisesta mitä ihan totta käyttää joka päivä ;)

  VastaaPoista
 23. Anonyymi klo 17.54,
  Millaisia tarkoitat ilmeikkäämmillä vaihtoehdoilla? Siis tarkoitin tuolla 300EUR kehyksien hintaa, siihen päälle vielä linssit. Ja koska noin hintavia ei saa kovinkaan monesta paikasta, niin siellä linssitkin varmaan ois kalliimmat. Ehkä mahtaiskohan 600EUR riittää koko paketista. Ni se on kyllä kallista. Mun ehdoton raja silmälaseille kaikkineen päivineen on 400EUR, joten kun sain halvemmalla ni totta hemputissa mä hyppipompin innosta! :) Mut kieltämättä kalleimmissa olisi enemmän vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 24. Jos laseja pitää vaikka kuusi vuotta, niin kuudensadan euron lasit maksavat satasen vuodessa eli kannattaa suhteuttaa se hinta. Ei mikään iso raha vuodessa hyvännäköisistä välttämättömyyksistä.

  VastaaPoista
 25. Anonyymi klo 18.07,
  Niin, eihän se ole, mutta mulla ei ole silti mikään hinku hommata ihan väkipakolla kalliita merkkilaseja. :) Ellei sitten niin voi tehdä, et ostan kehykset mut hommaan linssit muualta. ;)

  VastaaPoista
 26. Minäki olisin kaivannu ainaskin kuvaa jostain vielä vähän räväkämmästä, sulle saattas vallan hyvinki passata jotkut oikein sähäkät muovikehykset yms! :) Noista mun mielestä sopii parhaiten nuo turkoosi-mustat ja noi ihan ekat, plus ihan viimeset :)

  VastaaPoista
 27. Anonyymi klo 18.16,
  No ei niissä muovikehyksissä ollut mitään räväkkää. Ihan vaan punasta, sinistä, mustaa, valkosta. Ja sitte kun on vielä sekin ongelma, et mää en noita muovikehyksiä laita nokkaani. :) Oon sellaisista päässyt eroon enkä toiste, ainakaan hevillä, laita takaisin. :) Mut en silti sano ettei ikinä, mut en hevillä. ;)

  VastaaPoista
 28. Voi että taas huhumylly pyörii keskustelupalstojen ihmeellisessä maailmassa. Surullista, että oot saanu ittelles täyspipin stalkkerin.

  VastaaPoista
 29. Anonyymi klo 18.31,
  Mitäs mitäs? Suosittelen ettei noihin keskustelupalstojen juttuihin kannata uskoa. :)

  VastaaPoista
 30. Silmälasit on yksi ulkonäköösi/olemukseesi tärkeimmin vaikuttava tekijä...varsinkin, jos pidät päivittäin. Kun hankkii lasit, joita käyttää todennäköisesti aika pitkään, ei kannata "säästää". Itse laitan muut hankinnat vähäksi aikaa jäihin ja hankin lasit, jotka ovat ulkonäöltään ja laadultaan parhaat. Sankojen on myös tunnuttava hyviltä (joskus olisi hyvän näköiset, mutta eivät vain "istu" kasvoille ja tuntuvat hankalilta) Hintalappua kurkkaan sitten varovasti...
  Käypä vielä muissakin liikkeissä (jos on vielä muita)

  VastaaPoista
 31. Anonyymi klo 18.39,
  Niinhän se on ja olenkin näissä hyvin tarkkana. Eikä mun tarvitsekkaan säästää, mutta koetan olla realistinen - ei ole siis pakko pistää rahaa palamaan vain koska isommalla rahatukolla saa laadukkaammat lasit. Nää nykysetkin maksoi 370e ja kehykset on 40e arvoset. Olen ollut hemputin tyytyväinen laseihini, että ei sitä rahalla voi mitata. :) Oli tuossa vielä yksi optikkoliike ollut mutta sinne en mene, koska se on täynnä merkkikehyksiä enkä sellaisia kaipaa. :)

  VastaaPoista
 32. juu,munkin mielestä nuo,mitä itsekkin sanoit suosikiksesi ovat parhaat.
  kyllä lasien osto on toisinaan vaikeaa! vielä vaikeampaa on saada ne sellasiksi,että ne tuntuu hyviltä. mä ainakin joudun ravaamaan optikolla useampaan kertaan että ne ei purista mistään jne.
  t. hippi-ronda eli hippis :)

  VastaaPoista
 33. Eikös se myyjä ihmetellyt ku kuvasit ittees siel liikkees : DD

  VastaaPoista
 34. Hippi-Ronda,
  Sovittaessa kannattaa katsoa, ettei ne sangat osu tuohon sivulle. Mullakin osui mut se tarkoittaa vaan sitä, et kehysmalli on liian kapea kasvoilleni.

  Anonyymi klo 19.32,
  Ei ihmetellyt, kun selitin asian ja kysyin lupaa kuvata. :) Tarjoutui kuvaamaankin mutta näin paremmaksi että itse nappasin kuvan. :)

  VastaaPoista
 35. Minusta sulle sopii tosi hyvin nuo mistä olet sanonut että on liian iso. Eli kolmas ja toisiks viimeinen!

  Pienet pokat korostaa naaman kokoa, jolloin suuremmilla kehyksillä sais tasapainotettua ilmettä paremmin :)

  Haluaisin nähdä sun kasvoilla semmoiset paksureunaiset pokat mitkä toisi särmää kasvoihin! Itsekin luulin ennen ettei mulle sopisi paksut muovilasit, mutta lopulta huomasin että niillä sain juuri kaipaamaani piristystä kasvoihin.

  Kokeilisitko vaikka edes mun mieliksi ensi kerralla edes jotain ei ihan minikokoisia muovikehyksiä ja ottaisit kuvan :)

  VastaaPoista
 36. Anonyymi klo 19.39,
  Ne paksureunaset pokat on niin muovilaseja joihin oon vannonu etten koskisi ikinä enää. Se oli tosin sillon teininä kun ne oli niin kamalat. Mut voin mä sun mieliksi kokeilla ja ottaa ens keskiviikkona kuvan tällaisista pokista naamallani kun meen sinne tarkastukseen, mutten silti lupaa niitä valita kehyksiksi. ;) Oisko väritoiveita? :)

  VastaaPoista
 37. Moi! Puutunpa keskusteluun. Olen optikko ja työkseni etsin asiakkaille sopivia kehyksiä. Täällä on jo muutama sanonutkin, että tuollainen vähän leveämpi malli sopii sinulle parhaiten. Esim. tuo ruskea "toooo big". Sinulla on nimittäin voimakkaasti alaspäin levenevät kasvot ja kapeat kehykset oikein korostavat tätä. Eli, jos kehykset ovat hiukan leveämmät ja tummemmat, saavat kasvosi ryhtiä ja huomio kiinnittyy pois leukaperistä. Näkyvämpiä ja näyttävämpiä kehyksiä saa muuten myös metallisena! Asiantunteva myyjä osaa kyllä tämän kertoa. Voisit muuten käydä vielä siellä merkkikehysliikkeessäkin ja toivoa, että siellä joku antaisia sinulle hyviä neuvoja. Sovittelu ja hyvät vinkit taitavat olla kaikissa liikkeissä ilmaista:-)

  VastaaPoista
 38. Anonyymi klo 19.58,
  No ei nuo ruskeat ole vielä mitenkään liian pahat. Mut jotenkin haluaisin muun väriset kun ruskeat. Enkä nyt tällä hetkellä taida mennä mihinkään sekottamaan päätäni entisestään. Yhdessä merkkiliikkeessä siis kävin jo aiemmin tiedustelemassa. Hassua miten optikot puhuu niin eri tavoin, siis kukaan ei oo sanonu samaa mielipidettä samanlaisista laseista joten ei ilmeisesti oo täysin kiveen kirjoitettu tuo asia. Kyl mä luulen et täytyy vaa luottaa omaan näkökulmaan nyt täsä asiassa.

  VastaaPoista
 39. Samaa mieltä kuin edellinen. Minusta olet onnistunut löytämään tosi vanhanaikaisia laseja.

  Miten olisi hiukan paksummat kehykset, esim muovista? Tiedän, että et tykkää, mutta kun ne sopisivat sinulle! :)

  Tosiaan, noista parhaat ovat too brownit, mutta niissäkin näkisin paksummat kehykset mielelläni. Sä et Pipsukka edes meikkaa, joten paksummat mustat lasit toisivat kasvoillesi ryhtiä..Ja joo, nuo kapeat lasit korostavat leveämpää kasvojen alaosaa. Itselläni on sama ongelma aurinkolaseja hankkiessa. :)

  Eli ei noita 90-luvun metallisia värikehyksiä, please. Vaan mustat tai tummat (violetit, punaiset) muoviset paksut kehykset sopisivat sinulle ja toisivat tyylikkyyttä.

  VastaaPoista
 40. En tajua, miksi vaihdat laseja, jos otat tilalle samanlaiset metallikehykset kuin edellisetkin.

  VastaaPoista
 41. Anonyymi klo 20.11,
  Tiedän, et ne ovat vanhanaikaisia ku myyjäkin sanoi että paksummat on nyt muotia mutta ku mie en tykkäää!!!! wääääh! ;) ;)

  Mä voin kyllä ottaa kuvia noista paksummista muovilaseistakin mut en mene ostamaan. En voi ostaa sellaisia laseja itselleni mistä en tykkää, sori. Mut mä en voi. Mä joudun kattomaan niitä taas vähintään sen 6v. joten ei tuu kuuloonkaan. En halua kuulostaa hangottajalta vaikka sellainen nyt olenkin, mutta kun mun pitää valita sellaiset mistä mie tykkään.

  Kyllä, paksuimmissa oli enemmän valikoimaa ja muistaakseni jonkin verran värejäkin. Mutta kun mä en tykkää...

  VastaaPoista
 42. Anonyymi klo 20.14,
  Niin voisinhan mä ne uudet linssit näihin vanhoihinkin laittaa mutta koska hinta on nyt hyvä, niin laitan uudet. Ni nää nykyset jää kakkoslaseiksi. Hyvä olla olemassa kuiteski.

  Syy on silti simppeli, mä oon vanhanaikainen ja oon tykästynyt metallikehyksiin. Mutta, oon mie kokeillut toki muitakin mut todennu etten tykkää. No ehkä mä tilaan sieltä nettikaupasta jotkut tommoset paksut lasit. :) Ni voi totuttaa ittees sellasiin. :)

  VastaaPoista
 43. Mikä niissä paksuissa on niin kamalaa, että et tykkää?

  VastaaPoista
 44. Itse olen viime kertoina alkanut luottaa optikon esittelemiin laseihin. Jos en olisi, minulla olisi aina ja iankaikkisesti saman tyyppiset tylsät lasit. Viime kerralla ostaessani aurinkolaseja vahvuuksilla optikon 1. esittelemät lasit olivat parhaat - hän näkee heti kasvojen piirteet, omat värisi ja tietää, mikä on nyt muotia. Tietenkin on tärkeää, että itse viihtyy laseissa myös! Kun olen noudattanut asiantuntijoiden neuvoja, poikkeuksetta olen saanut runsaasti kehuja myös muilta kanssaihmisiltä: wau, hyvät lasit, sopii hyvin!

  VastaaPoista
 45. Anonyymi klo 20.29,
  Liittyy lapsuuteen josta en nyt ala sen ihmeemmin valottamaan.

  VastaaPoista
 46. Anonyymi klo 20.30,
  Optikon esittelemiä laseja mie oon sovittanutkin. Kyllä siellä oltiin enemmän noiden metallisankasten puolella ja mieluummin kapeammat kuin isommat. Ja näin sanottiin siis kolmessa eri paikassa


  Ja tämmöset paksut muovilasit mulla on joskus ollu ja voin sanoa, et ei ikinä enää. ;)

  http://1.bp.blogspot.com/-wEVscztfv78/TylJPqi6RqI/AAAAAAAAA2U/2f3TbP1TSyA/s1600/002.JPG

  VastaaPoista
 47. Kuvalinkki ei avaudu ainakaan mulla, olis kiva nähdä kuva :)

  VastaaPoista
 48. Anonyymi klo 21.05,
  Kokeiles tätä: http://varikaspipsa.blogspot.fi/2012/02/kerro-se-lapsuuskuvin.html

  VastaaPoista
 49. Musta nuo turkoosi-mustat on parhaat :) Nätti väri ja malli ja sopii minusta punaistenkin hiusten kanssa.

  En itsekään siedä muovikehyksiä. Johtunee varmaan iästäni (syntynyt 70-luvun lopussa) kun olen nähnyt ne 80-luvun kammottavan isot ja rumat muovisangat, joista moni ikätoverini näkee vieläkin painajaisia! ;)

  -Tellu

  VastaaPoista
 50. Ei todellakaan nuo mainitsemasi isot ole liian isoja. Kehyksien tulee ollakin vähintään kasvojen levyiset tai vaikka himpun verran leveämmät. Kun nuo ei kuitenkaan muuten olleet mitenkään raskaan oloisia kehyksiä. Liian pienet kehykset saavat näyttämään kasvot todella turvonneilta ja entistä pyöreämmiltä.

  Nimim. Pyöreäposkinen silmälasien omistaja

  VastaaPoista
 51. Olen just eri mieltä kuin sinä itse. Leveämmät on EHDOTTOMASTI paremmat. Ne tasapainottavat leveähköä (ystävällisesti sanon) kasvojesi alaosaa.

  Olen samaa mieltä kuin moni täällä. Nämä valitsemasi ovat aivan mitäänsanomattomia. Olet räväkkä tyttö, joten olen pettynyt, jos valitset jotain noin plassua! Kunnon aisat, väriä, muotoa, koristetta - jotain joka erottuu! Ethän sinä muuten ole värikäs Pipsa....

  Koitapa siis päästä irti vanhoista kaavoistasi ja räväyttää kunnolla! Voithan sitten käyttää välillä noita vanhoja, jos haluat näyttää "hiireltä"....
  nimim. räväkän kannalla

  VastaaPoista
 52. Aivan! Värikäs Pipsa ja näyttävä nainen tarvitsee räväkät lasit, joissa on särmää ja jokin juju!

  VastaaPoista
 53. Ihana tuo vanha kuva ;) Minäkin olen kokenut tuon! Tästä ajasta on uudessa muodissa viitteitä, mutta päivitettynä nykyisyyteen.
  Katsoppa valikoimista "kissamaisia" laseja, niissä huomio kiinnittyy kasvojen yläosaan.

  VastaaPoista
 54. Sinuna ottaisin ehdottomasti tummat pokat, eli mustat, tummanruskeat tai -punaiset, koska ne tuovat särmää kasvoihin eivätkä huku taustaan niin kuin haaleanvaaleat kehykset. Miksei sinulle kävisi myös sellaiset lievästi kissamaiset lasit, jotka veisivät painopistettä pois kasvojen alaosasta? Kokeile jotain uutta, se piristää ilmettä :) T. Dinna

  VastaaPoista
 55. Ehdottomasti parhaat nuo "TOOO BIG!"-kuvan kehykset, täältä siis ääni niille :)

  VastaaPoista
 56. Kannattaa kokeilla muovikehyksiä joissa sitä kehystä ei ole linssin alaosassa. Eli yläosa paksumpi, mutta alaosa hyvin kevyt eikä näytä vanhanaikaiselta!
  Kokeile sellaisia ja ota kuva! :)

  VastaaPoista
 57. Mulla on lähelle samanlaiset kuin nuo viidennet, mustat. aivan kivan näköiset ja niistä mitä kokeilin, niin parhaiten sopi minun nassuun. Silti ennemmin siristelen ja jätän asioita näkemättä kuin pidän laseja :D tonttu mikä tonttu..pitääkö se kuitenkin ostaa vielä jotkut muutkin pokat
  -AaP

  VastaaPoista
 58. Tellu,
  Se voi olla, et just ton takia en millään halua noita muovikehyksiä. Näen painajaisia noista omista vanhoista. Onhan ne tänäpäivänä värikkäämpi mut se ei ookkaa se pointti. :) Ja onhan siinä tietty sekin, et mä joutusin laitattaa siihen ne satulat jotka maksaa kuulemma 40eur lisää. Nuorempana pidin kyl ihan noin kun ne noissa muovisissa on, mut jotenkin se sit muuttu?

  Pyöreäposkinen silmälasien omistaja,
  Muutamat on kyllä liian isoja, jotkut taas menettelisi ehkä muuten mutta väri ei miellytä. Hmmm... mutta eihän nuo mun suosikkini ole mitkään liian kapeat, ainakaan mun näkökulmasta katsottuna. Kapeammat nää mun nykyset taitaapi olla. :)

  Räväkän kannalla,
  No ehkä mun täytyy tilata tuollaiset leveämmät nettioptikon puolelta, halvemmalla ja niinku mikäs se sana onkaan... siedättämään niinku. :) Juu, en mie sanojasi mitenkään epäysätävällisessä mielessä edes ottanut. :) Kyllä sen huomaa mikä on epäystävllisessä mielessä sanottu. :)

  Siis mähän en oo itse tota värikästä pipsaa keksinyt, sen on joku netissä heittänyt ja mie sitten otin sen käyttöön. Mut ei nuo suosikkini ole sieltä mitäänsanomattomien päästä kuiteskaan.

  Mut mie tykkään tällaisesta tyylistä. En halua toisaaltas liian erikoisia silmälaseja.

  Anonyymi klo 21.42,
  Ja ne ois edelleen ne paksut muovisankaiset, mieluisten vaikka valkoiset ni ois se juju? ;) Edelleen sanon, et paksuja muovisankaisia en ota. Mut voin kyllä sovittaa. :)

  Anonyymi klo 21.46,
  Mulla oli joskus tommoset kissamaiset lasit, mut en kyl sellaisia nähny yhtään tuolla valikoimissa. Firmoon sivuilla näytti kyllä olevan.

  Dinna,
  Kuten ylempänä sanoin, mulla on tuollaiset kissamaiset ollu nuorempana. Mut nyt niitä ei kyl näkyny missään paikassa jossa kävin kattoos kehyksiä.

  No mustat nuo mun suosikit puoliksi onkin. :) Punaisia en viitsisi ottaa kun vanhat on vähän sitä sävyä - kunnon punaisia taas ei oo, et niitä ja ruskeita voi sitten katsoa sieltä nettioptikolta. :)

  Anonyymi klo 21.55,
  Juu, eihän ne nyt kovin pahoilta näytäkkään. Mutteivät silti oo suosikeiksi nousseet mut jyräsivät kyllä kakkosen paikan. :)

  Anonyymi klo 22.09,
  Hmmm.... en kyl tainnu tuonlaisia muovikehyksiä nähdä? Kokeilen jos vaan sellaisen löydän. Kuulostaa ehkä himpun verran kivemmalta kun kokopaksut. :)

  AaP,
  Ei saa siristella, se huonontaa silmää! :) Mähän pidin kans pentuna kauan piilossa sen tosiasian et en nähnyt kunnolla. No tein videon jolla oon ilman laseja, ni näätte sit miltä mä näytän lasittonna. :)

  VastaaPoista
 59. Ihana vanha kuva, siihen aikaan taisi yleensäkin silmälasit olla kaikilla aika huvittavan näköisiä! Minkä ikäinen olet tuossa kuvassa?

  VastaaPoista
 60. Anonyymi klo 23.16,
  Ei harmainta aavistustakaan mut veikkaisin et 10-11v.

  VastaaPoista
 61. Noista mikään ei ole hyvä ja kaikki näyttää tosi vanhanaikaisilta. Nyt takaisin kauppaan ja kokeilemaan muodikkaampia ja isompia kehyksiä. Koska oikeeksti noi korostaa vain kaulaa, ei mitään muuta. Ystävällisesti, ja tsemppiä hienoon blogiisi!

  VastaaPoista
 62. Sun suosikit on tosi hyvät, valitse niistä jommat kummat, ellet löydä vielä parempia :).

  Täällä on varmaan yks ainoa tyyppi, joka vuohkaa noista muovikehyksistä, todella rasittavaa!

  Täytyy ottaa huomioon, että lasien pitää sopia kaikkeen, kaikkiin tilanteisiin ja kaikkiin vaatteisiin. En käsitä miks silmälasien pitäis olla julmetut ja huomiota herättävät? Jos haluaa laseista asusteen, siihen voi ostaa jotkut edullisemmat, mutta on tärkeää, että noinkin huononäköisellä on normaalit arkilasit, jotka käy kaikkeen :).

  VastaaPoista
 63. En usko että täällä on vain yksi muovikehysten kannattaja. Minä pyysin aiemmin pipsaa kuvaamaan edes minun mielikseni jotkut paksummat ja isommat lasit ja olisin todella tyytyväinen jos näin tapahtuisi :) Värinä voisi olla joku tummahko, olkoon sitten tummanpunainen, tummanruskea tai mikä itsestä parhaimmalta tuntuu.

  Paksummat pokat ovat nykyaikaa ja varmaan siksi moni niitä on täällä pipsalle ehdotellutkin. Nämä kaikki kuvatut pokat ovat aika valjuja ja värittömiä, kun reunat on niin sirot. Pipsan kasvojen muotoon sopisi jokin vähän isompi ja paksumpi tasoittamaan pään alaosan leveyttä ihan jokapäiväiseen käyttöönkin. En tarkoita, että täytyy jotkut pellelasit ostaa, mutta pikkuisenkin enemmän reunaa on jo parempi kuin ihan ohuet :) Esimerkiksi noista "too brown"-laseista tulee jo paljon ryhdikkäämpi ilme kasvoille kuin ihan ohuista reunoista.

  Jään odottamaan näyttävämmistä laseista sovituskuvia :) Ymmärrän kyllä jos sellaisia ei uskalla ykköslaseiksi ostaa, muta aina on hyvä kokeilla ja testailla - ties vaikka rakastuisi uuteen tyyliin! Ja onneksi tosiaan netistä saa halpoja ja hyviä kakkoslaseja, joissa voi sitten vähän hullutellakin ja ottaa laseja myös asusteeksi (tai toiset lasit ryhdittämään ilmettä silloin kun ei halua hukkua seinätapettiin :))

  Onnea lasien metsästykseen!

  VastaaPoista
 64. Yritin plarata nuo kuvat mahdollisimman nopeasti läpi, että saisin "ensivaikutelman" ja kehykset tasapuolisesti huomiota.. Sanoisin, että ota turkoosit tai "too brownit".

  -AI

  VastaaPoista
 65. Yhyyy ,missä perjantain höpötysvideo :(?

  VastaaPoista
 66. Mun mielestä kannattaa ostaa sellaiset lasit, joista tykkää. Itse inhoan rillejä, joten käytän pääasiassa piilareita, ja ainoat rillini on ns. hengettömät, koska en vaan tykkää. Mulla on kyllä aika pienet kasvotkin, mutta joskus olen kokeillut huvikseni noita ns. muotilaseja, ja näytän ihan kamalalta, kun huomio kiinnittyy paksuihin pokiin. Muodistakin voi ottaa käyttöön niitä aineksia, joista itse tykkää ja jättää muut muille. Varsinkin arkilaseiksi kannattaa valita joku varma vaihtoehto, joka tuntuu itsestä hyvälle. Voihan sitä sitten revitellä joillakin halvemmilla laseilla.

  Mun mielestä noi violetit lasit on kivat. Turkoosikin on nätti väri, mutta kuvasta on vaikea sanoa, miltä ne näyttävät edestä.

  VastaaPoista
 67. Hei Pipsa!

  Löydin vasta blogisi ja tuli halu kommentoida.

  Käytä vain ihmeessä sitä aikaa kehyksien valintaan. Se ON ihan todella vaikeaa, tiedän! Minustakin viimeisen kuvan vaaleanvioletit sopivat sinulle hyvin. Ainakin kuvan perusteella väri istuu kasvoihisi, mutta en ole varma sopiiko se garderoobiisi? Mutta koko on mainio siinä mielessä, että pupillisi sijoittuvat linssin keskelle. Joissain kuvien malleissa pupillien kohta jäi tosiaan linssien sisäreunaan, ja silloin vaikutelma on se, että lasit ovat liian leveät.

  Asiasta toiseen, kahlasin blogiasi läpi, en tosin hirveän tarkkaan lukenut kaikkia tekstejä. Blogistasi tulee jotenkin hyvä mieli, postaukset ovat kuin mukavia kirjeitä. Ja maisema/vuodenaikakuvat ihan huippuja, niitä voisit laittaa silloin tällöin mukaan blogikirjoituksiisi.

  Terveisin Liisa

  VastaaPoista
 68. Näyttävälle naiselle näyttävät lasit eli persoonallisuutta peliin <3

  VastaaPoista
 69. Kissamaisista laseista vain, että ne eivät sovi sinun kasvoihisi Pipsa. Älä osta sellaisia! :)

  Ne vetävät tosiaankin huomion kasvojen alaosaa, mikä ei valitettavasti ole pyöreällä eduksi, jolla on pyöreyttä poskissa ja leuan alla.

  Joku täällä toivoi muovilaseja, ja niin minäkin toivoin tuossa aiemmin. Eli meitä on (taas) useampi! ;)

  Tarkoitin muovilaseilla leveää mallia, jossa kehykset ovat neliskanttiset, eivät kissamaiset. Sinulle sopisi sellaiset todella hyvin!

  Nuo metalliset näyttävät kovin vanhoilta ja asettuvat kasvoillesi jo valmiiksi vääntyneen näköisinä. Jos haluat nuo, niin minusta ei kannata ostaa laseja ollenkaan, senkun vaihdat linssit noihin vanhoihin. Eroa kun niihin ei ole.

  VastaaPoista
 70. Liian isoille ääni täältäkin, tai sitten niille turkoosisankaisille.

  Mitäs, jos kävisit Firmosssa tai Zennissä syöttämässä kuvasi ja mallaisit siihen niitä kehyksiä. On aika hauskaa puuhaa. Ja antaa aika realistisen kuvan. Meillä koko perhe yleensä on kommentoimassa kun äiti on silmälasikaupoilla netissä :).

  VastaaPoista
 71. Kuvan sangoista ei mitkään ole kyllä liian isot, kyllä raamia saa olla, ei missään tapauksessa liian pieniä. Ei toistamiseen samaa virhettä. Katselehan ihan rauhassa.

  VastaaPoista
 72. Hei!

  Olen samaa mieltä monien muiden isompia pokia kannattavien kanssa! Nuo kuvaamasi lasit ovat jotenkin mitättömiä ja mummomaisia, anteeksi vaan.
  Näyttävyyttä kehiin!:)

  VastaaPoista
 73. Minäkin kannattaisin jotain suurempaa ja vahvempaa sankaa. Nuo näyttävät sinulla tosi valjuilta kun muuten olet sen verran räväkkä persoona. En tietenkään itsekään ostaisi laseja joissa en viihtyisi, mutta kannattaa silti kokeilla malleja oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Mäkin joskus sanoin että ei mitään tummia vahvoja isoja pokia mutta kas kummaa päässä on nykyään sellaiset. Nyt kun kokeilee aiempia vaaleita laseja niin naama näyttää tosi kalpeelta, tummat tuo ryhdikkyyttä naamaan. Kokeile, se ei maksa mitään :) Varmasti löytyy samaan hintaluokkaan.

  Mutta näistä vaihtoehdoista joko noi too big punaiset tai ekat ehkä jollain muulla värillä.

  VastaaPoista
 74. hei, mä muokkasin nuo turkoosit lasit silleen et edestäpäin ja sivulta otettu kuva on yhdessä.


  Anonyymi klo 23.39,
  No mie oon kyllä vanhanaikainen enkä lähes koskaan liiku muodin mukaan. :) Oon mie noita muodinmukaisia ja isompia kehyksiä kokeillut mut ne eivät vaan tunnu hyviltä. Ei tule sellaista oloa, et hei nämä! :)

  Anonyymi klo 23.53,
  No kyl mie ymmärrän miks muovikehyksistä vouhkataan koska nehän on muotia. Mut kyl mie voin ottaa kuvan näistäkin kehyksistä naamallani. Itse tiedän jo, etteivät ne miellytä mun silmääni. :)

  Tuo on totta, niiden pitää soveltua kaikkeen koska mulla ei oo laseja eri tilaisuuksille. Oiskin! :) Sitten vois ostaa vaikka mimmoset jokaisesta kehysmallista. :)

  Anonyymi klo 00.49,
  Juu, miehän oon kuvaamassa kunhan nyt menen ens viikolla optikolle. Ellei sitten tuollaisen nettioptikon kautta otettu koekuva sovi? Leikittelin eilen illalla Zenniopticalin sivuilla (enemmän vaihtoehtoja kun Firmoolla) ja oli siellä muutamat paksusankaset mitkä olisin voinut kotiuttaa. :)

  Mut niin, kyllä mä sovitella voin mut se on ikävä tosiasia et mä en tuu varmaan ikinä tykkäämään niistä. Muutamaa spesiaalia lukuunottamatta. ;)


  AI,
  Turkoosit on oma suosikkini ja eniten niitä tuli näplättyä kaupassakin. Palasin aina vaan takaisin sovittamaan niitä. Eikä oo ees tullu epävarma olo kuten noiden ekojen kehyksien kans tuli.

  Anonyymi klo 2.40,
  Ei perjantaisin yleensä oo ollu höpötysvideota, näin lauantaisin ne taitaa kaikki aina tulla? Älä muirehdi, kyllä mä sellaisen eilen siis kuvasin ja alan tässä pian editoimaan sitä näytettävään kuntoon. :)

  Anna Vee,
  Ku voiski käyttää piilareita. :( Mutta kun ei sovi ni ei sovi. Tai voisin käyttää mut ei ois hyväksi silmille, en tiedä mitähän ikävää siitä koituis jos käyttäs.

  No mä tässä just eilen illalla... yöllä kattelin Zenniopticalin vaihtoehtoja ja omaan naamaani sovittelin, ni kyl siel kaks tommosta paksumpaa oli, jotka ois kivat mut sellaisia ei valitettavasti oo suomessa. :( Suomen paksut kun on joko mustaa, punasta tai valkosta. Ja noissa väreissä liian paksu ei oo hyvä, mulla ainakaan.

  Turkooseista on nyt uus kuva tuossa alimpana. Laitoin sen nyt silleen, et nuo kaks kuvaa on yhdessä. Eli siinä on edestä ja sivusta kuvattut turkoosit lasit.

  Liisa,
  No heippa ja tervetuloa!
  No vaaleanvioletit ei varmaan sovi mun garderoobiini. Mä muuten huomasin tuon pupilliasian kun piti Zenniopticalilla ne valita, ni tajusin et se on muutamassa omassa valinnassa vähän hukassa. Mut eiköhän ne optikolla ne kehykset muokkaa niin, että ovat kunnolla.

  Täytyy pistää korvantaakse nuo maisemakuvat. :)

  Anonyymi klo 8.54,
  Kenties, mutta ei ne saa silti olla liian näyttävät.

  Anonyymi klo 10.32,
  Ei ne sellaiset oikeen extremekissamaiset sovikkaan. En voi laittaa uusia linssejä vanhoihin kun olin ajatellut jättää ne kakkoslaseiksi.

  Anonyymi klo 10.38,
  Mie kävin just viime yönä Zennissa leikkimässä omalla nassukuvalla ja muutamilla kehyksillä. Parit paksummat oli hyvät, mutta ei todellakaan ne mitkä oon ihan optikolla nähnyt - sovitin sen tyylisiä ja ne on liian paksut.

  Anonyymi klo 10.49,
  No jos totta puhutaan ni esim. turkoosit lasit on mun vanhoja laseja leveämmät, ei paljoa mut vähän.

  Anonyymi klo 10.58,
  No käyppä kattoos mullr Zenniopticalin sivuilta jotku kehykset ni mä kokeilen niitä mun omaan nassuun ja näytän sit täällä.


  Muutkin saa linkata tuolta kehysmalleja jotka sopis sun mielestä mulle!  aaK,
  Huihai, en mä oo millään tavoin räväkkä persoona. :) Mut hei, oon mie sovitellu kaikkia laseja ja värejä. Ja sit netinkin kautta sovitellut muutamia. Myönnän, et pari paksumpaa sopii mut ei sellaiset jotka on suomen optikolla myytävänä.

  VastaaPoista
 75. Hei, olen se 10.58 anonyymi:)

  Mites esim. nämä joissa alla oleva tuotenumero:
  237418.

  Ois tosi kivat ja ihanan punaiset:)

  VastaaPoista
 76. Oho, tänne on tullu niin hirmu liuta kommentteja, etten jaksa kaikkia ees lukea. Mutta edelleen pysyn sanassani, että ne paksummilla tummemmilla sangoilla sopis sulle mainiosti :D hehe.
  ja onhan niitä imagolaseja, mutta ne on sen verran teinari juttu, etten tohdi niitä käyttää :D. Omistan kyllä huumorimielessä yhdet, joskus johonkin naamiaisiin hommasin, kunnon mummolasit :D

  VastaaPoista
 77. Anonyymi klo 12.49,
  Anteeksi mutta ei, nuo ei yksinkertaisesti sovi. Tuollaisia en laittaisi päähäni vaikka maksettaisiin. ;)

  VastaaPoista
 78. Anselmi,
  Käyppä tuolla Zenniopticalin sivuilla ja valkkaa mulle sieltä semmoset lasit mitkä aattelit et sopis. :)

  VastaaPoista