19.9.2012

Paul Mitchell vs. Sebastian Professional

Lähde

Paul Mitchell Smoothing (shampoo, hoitoaine ja silkkitippaseerumi)

Olen nyt viikon verran testaillut tätä Mitchellin hiustenhoitoperhettä. Pakko sanoa että kun käytin molempia, shampoota ja hoitoainetta yhdessä - ei se siloisuus kestänyt kun pesupäivän ajan, seuraavana päivänä rasvaisen tuntuinen. Tää kyllä latisti tunnelmia, kun niin odotin että Jee! Löysin itselleni uudet pesuaineet tukalle. Ja plussana viel se, et näitä ei oo testattu eläimillä.

No en antanut tuon vielä lannistaa itseäni vaan pistin testiin vielä toisenkin kerran mutta tällä kertaa käytin Garnierin shampoota (jolla sainkin aikaiseen sellaisen vaahtomyräkän ettei tosikaan) ja Mitchellin hoitoainetta. Tulos... oli aivan ällistyttävä! Ihanan pehmeä, sileä ja vielä tuuheakin! Myös kuivumisaika oli nopeaa, mahtoikohan edes puoli tuntia riittää kun hiukset oli jo melkosen kuivat. Ja oonks mä kertonu, et toi tuoksuu.... jep.... tuoksuu aivan uskomattoman ihanalta. Omaan mieleeni tuo on omenaisen tuoksuinen ja tykkään ihan valtavasti.

Silkkiseerumitipoista mulla ei ole kokemusta kuin yhdeltä kerralta ja oon pettynyt. Ei tehnyt hiuksista mitenkään erityisen sileitä. Parhain silottelutulos tulikin Garnierin shampoolla ja Mitchellin hoitoaineella. Tosin en  uskaltanu noita silkkitippoja laittaa mitään isoa määrää kun ohjeistuskin oli että pari pumppausta. No ehkä se oli liian vähän mun leijonnharjalleni. Mä kun en oo luovuttajaluonne, niin aion vielä testata tätä uudelleen.

Oma arvioni Paul Mitchellille on 9 (olisi kymppi jos mun reuhkan kanssa toimisi molemmilla)


Lähde

Sebastian Professional
Olen nyt tätä käyttänyt kerran mutta sekin kerta jo riitti. Riitti vakuuttamaan, että tämä on loistotavaraa taltuttamaan mun hiuksien karkeisuuden. Tämä, kuten Paul Mitchellinkin hoitoaine, on poispestävä hoitoaine. Ja ainakin omasta kokemuksesta, se sopii hyvin sillä hiuksiin jätettävät hoitoaineet ovat yleensä aiheuttaneet sellaisen rasvaisuuden tunteen josta en ainakaan itse pidä.

Ostin Sebastianin parturi-kampaamosta, suosituksen kera. Ja samalla kertaa isomman pönikän.

Mitä tulee käytöstä, niin Sebastianin hoitoaine on vaahtoa. Ja siitä sanotaan että tarvitsee tehdä tennispallon kokoisen vaahtorakennelman kädellen mutta mielestäni se oli hitusen liikaa. Pienempi määrä riittää, jopa minun leijonharjaani ja vielä pienempi vähän ohuemmille hiuksille.

Sebastianin hoitoainekin tuoksuu, mutta ei yhtä miellyttävälle. Aine myöskin sopii värikäsitetyille hiuksille. Ja omasta mielestäni saakin värin oikein loistamaan.

Oma arvioni on 9+ (saisi kympin, jos ei olisi testattu eläimillä)

42 kommenttia:

 1. Kannattaisin kyllä antamaan tuotteille useamman mahdollisuuden ennen arvostelua, yhden tai kahden kerran jälkeen ei mielestäni voi sanoa tuotteen ominaisuuksista tai vaikutuksista oikein mitään.
  Poikkeuksena toki tuotteet jotka esimerkiksi tuhoavat hiukset jo eka kerralla, sellaista ei varmaan kannata laitaa uudestaan.
  Sinuna käyttäisin tuotteita säännöllisesti pari kuukautta ja tekisin tämän arvostelun uudelleen.

  Hiuksiin jätettävien hoitikoiden rasvaisuus johtuu useasti siitä, että niitä on käytetty liian lähellä hiuksen tyveä.

  Hieman ohjetta pienempi määrä sebastianin vaahtoa on sinulle varmasti ok. Hiuksesi ovat kuitenkin lyhyet ja erittäin voimakkaasti ohennetut, joten käsiteltävää massaa ei ole kovin paljoa.

  Onnea kasvatusurakkaan. Projektin edetessä kannattaa vaikka itse tasoittaa hieman noita latvoja, niin tuo ohennus ei näytä niin pahalta. Lyhyeen malliin se toki sopi hyvin.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi klo 14.44,
  Siis tokihan mää jatkan käyttöä ja varmaan mainitsen vielä joskus myöhemminkin asiasta. Mut tää on nyt viikon käytön perusteella todettua ja vaikuttaa hyvältä. Hyvin siis tekivät sen mitä pitikin eli silottivat. :)

  VastaaPoista
 3. Voisitko tehdä postauksen "päiväni kuvina"? ois kiva jos se alkais heti ku heräät ja iltaan asti sais pitkin päivää pitkän kuvapostauksen! :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi klo 16.30,
  Heitätkö tuon toiveesi vielä tuonne On sinun aikasi toivoa -kohtaan niin ei mene hukkaan. :) Ku sieltä siis katselen kaikkia toiveita joita sitten toteuttelen. :) Onko ideasi että kerran tunnissa ottaisi kuvan? Et mitä tekee, missä on kellon lyödessä tasan jotain? :)

  VastaaPoista
 5. Nää päivä kuvina tarkottaa mun mielestä yleensä sitä, et ku heräää ni tyylii kuva kellosta ja sit aamupalasta, työmatkasta ja melkee iha jokasest asiast mitä teet.. :D

  VastaaPoista
 6. Anonyymi klo 16.43,
  Joo, näin mäkin oon sen aatellu mut aattelisin et toi kellojuttu vois helpottaa. Muuten ei tulis niin paljoo kyl kuvia. ;)

  VastaaPoista
 7. Mitä se Garnierin shampoo on tarkalleen ottaen? Pitäis löytää shampoo, nyt on semmonen vaihe, että hiukset lässähtää helposti...Väriä on päässä ja vaalea tukka, myös aivan vaaleita raitoja (osioita) joukossa. Pitäis olla kosteuttava/hoitavakin, mutta ei liian raskas.Ostan kyllä kampaamosta pääasiassa aineet, mutta ei nekään aika satu passeleita.
  SH

  VastaaPoista
 8. SH,
  Siis mä käytän tota Garnierin Pure&Shine -sarjan shampoota. http://www.garnier.com.au/_en/_au/our_products/product-struct.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCARE^FRUCTIS^FRUCTIS_DISCOVER^FRUCTIS_PURE_SHINE

  Toivotan onnea etsinnälle. Se on sit ihanaa ku löytää sen juuuust etsimänsä aineen. :)

  VastaaPoista
 9. Joitain vinkkejä;

  -hoitoaine levitetään vain ja ainoastaan latvoihin Jos levität sitä myös tyveen, seuraavana päivänä hiukset tuntuvat rasvaisilta.

  -Garnierin shampoita ja hoitoaineita ei kannata käyttää, koska niissä on todella paljon silikonia. Silikoni saa hiukset näyttämään hyviltä, vaikka oikeasti ne ovat ihan kauheassa kunnossa silikonikerroksen alla.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi klo 19.01,
  Siis en mä hoitoainetta kyl ihan tyveen koskaan laita mutten kyl täysin latvoihinkaan.... sillee puolesta välistä latvoihin saakka.

  Ja tuo Garnier mitä käytän, ni niissä ei oo tota silikoonia. En mä niistä versioista tykkääkkää missä sitä on, muuttaa nimittäin hiukset ihanan siimaiseksi (paksuu ku perkeleet eikä mee katki millää) Et noita kyl välttelen ihan kokemuksen pohjalta jo. Mähän en pitkään aikaan käyttänyt Garnieria mut sit ku tuli toi Pure&Shine ni sit uskaltauduin kokeilemaan. :)

  VastaaPoista
 11. Silikonihan on loistoaine hiuksen pintaan jätettäväksi :) Se kuollut solukko jota hiukseksi kutsutaan, ei muuta ku tykkää jos voi kiiltää ees silikonin ansiosta :)

  VastaaPoista
 12. Heissan Pipsa :)

  Noi silkkitipat sopii oikeestaan paremmin pidennyshiuksille, omille kannattaa käyttää jotain hoitavampaa. Mun kampaaja suositteli mulle sellasta öljyä, toimi talvellakin hyvin näihin mun luonnonkihariin hiuksiin. Siloitti ja vei kuivuuden pois. :) Jos halvalla haluut löytää niin suosittelen Gliss Daily Oil Elixiriä, löytyy ihan marketin hyllyltä. :)

  VastaaPoista
 13. Anonyymi klo 19.36,
  No ehkä jollakin mutta ei kyllä mulla. :)

  Marikamaria,
  No moooikka! :)
  Kiitti vinkistä, pitääpä kattoo tota seuraavalla kerralla. :)

  Peeeääääs... haluuks joku ton mun silkkitippaseerumin? On siis matkaputelikokoa ja ite kerran siis koklannu. :) Uskaltaaks kukkaa?

  VastaaPoista
 14. Millaien olisi sun haaveiden Pipsa? Jos kaikki realismi ja todellisuus unohdettaisiin?

  Millaiset hiukset olisivat, mikä olisi vaatekokosi/rintojesi koko, millaisia vaatteita pitäisit, mikä olisi ammattisi ja työsi, mitä muuta elämääsi kuuluisi? Missä asuisitte, olisiko lapsia tai eläimiä?

  Anna mielikuvituksen lentää ja unohda todelliset rajoitteet, unelmasi olisi ihana kuulla. :)

  VastaaPoista
 15. Anonyymi klo 20.37,
  Hei voisitko kopsata tämän tuonne On sinun aikasi toivoa -postaukseen. Tää on niin mahtis ettei kyl tykkäis et menis hukkaan. Eli sinne vaan kaikki toiveeet, ni ei mee hukkaan!

  VastaaPoista
 16. Hei nyt kun värjäsit hiukset punaisiksi, suosittelen lämpimästi tätä hoitonaamiota silloin tällöin käytettäväksi. Sävynä pepper, aivan loistava tuote punaisille hiuksille pitämään yllä punapigmenttiä! :) http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Tuote2/kc-professional-color-masktehohoito/331012/11931/11901/

  ps. Siun blogi on huippu! :)

  VastaaPoista
 17. Anonyymi klo 20.47,
  Joo, määä jo myyjän kans juttelinkin tuossa. Et se on varmaan ennemmin tai myöhemmin ostettava. :) Et koetetaan innostuu sit piristämään punaväriä kun se alkaa haalenee. :) Kiitoksia, kiva kun joku tykkää. :)

  VastaaPoista
 18. Hei, tuo "haaveiden Pipsa" ajatusleikki sopii meille kaikille, vaikka tehtäväksi omassa mielessä! Tosi hyvä idea!
  Laitetaan ajatukset ja unelmat lentämään!

  VastaaPoista
 19. Vähän niinkun turhauttavaa laittaa noita toiveita tonne asiaankuuluvaan laatikkoon, kun näköjään eivät edes näy siellä, puhumattakaan, että ottaisit niitä huomioon...ainakin kolme olen sinne laittanut, mutta...

  VastaaPoista
 20. Piti myös sanoa, että jos mulla on toosi huono päivä, tuun kuuntelee sen siun version "tyytyväinen"-biisistä, ja päivästä tulee heti parempi. T. Se ano, joka suositteli color maskia. :)

  VastaaPoista
 21. ihana Pipsa! <3
  .Maria S

  VastaaPoista
 22. Hoi!

  Tarkentaisin sulle sen verran, että hyvän shampoon merkki ei ole se, että se vaahtoaa hyvin :) Koska tuosta tekstistä sellaisen käsityksen sai :) Monilla ihmisillä on se harhaluulo, että mitä enemmän vaahtoa, sitä paremmin aine pesee hiukset, mutta totta se ei ole :)

  -Mia

  VastaaPoista
 23. ps. paljonko pyydät silkkiseerumista

  -Mia

  VastaaPoista
 24. Anonyymi klo 21.21,
  Se kyllä sopii ihan jokaiselle. Tulee hyvä mieliki kun voi kerrankin haaveilla. :)

  Anonyymi klo 21.41,
  Piti oikeen tarkistaa, ni joo - tuolla on itseasiassa yksi odottamassa mietintää (ilmeisesti sun laittama sitten?) et haluanko niihin kysymyksiin edes vastata. Olisiko se sitten kivempi, et julkaisen ne mutten välttämättä koskaan vastaa? Ku ite julkaisen vaan ne, joista voin joskus tehdäkin postauksen. Ku en tiedä haluanko siis kysymyksiisi vastata. Ainakaan julkisesti. Mitään kommentteja ja toiveita en oo siis poistanu, ne on vaan tuolla jemmassa. :) Et tästäkään ei tarvitse nyt suuttua, mutta mun on pakko miettiä mihin voin näin julkisesti vastata kun kaikki asiat eivät siedä auringonvaloa. Valitettavasti.

  Anonyymi klo 21.51,
  No kiva kun se piristää. :)

  Maria S,
  No kiitti. :)

  VastaaPoista
 25. Mia,
  Joo, siis eijei... ei se vaahtoisuus sitä tarkoita mut ite siis tykkään kun se vaahtoaa ja ei mulla normaalisti tuolla Garnierilla noin paljoo kyl vaahtoo mut nyt siis vaahtos ja mie sitten vaa aattelin, et olipas likaiset hiukset. No postikulut voisin pyytää, putelista ei tartte maksaa ku se on tommonen minikokoinen.

  VastaaPoista
 26. älä nyt heti hylkää silkkiseerumia!! Kokeile sitä pyyhekuiviin hiuksiin ja sit voit kokeilla sen kuiviin hiuksiin. Loistava tuote, jos sitä vaan osaa käyttää. Just hyvä tuote kuivalle luonnonkiharalle hiukselle.

  VastaaPoista
 27. Ihan off topic, mutta tulen lukemaan blogiasi jos minulla on paha mieli. Juttusi jotenkin lohduttavat, kiitos positiivisuudestasi!
  -Jossu

  VastaaPoista
 28. Anonyymi klo 23.26,
  Juu, varmasti hyvä tuote jollekkin ja sellaiselle joka osaa käyttää. Tosin kyllä miekin ohjeiden mukaisesti tein mut ei kyl mittää tapahtunu. :) Mut mie kyl saan jo sen avun mitä halusinkin ni noilla hoitoaineilla. :)

  VastaaPoista
 29. Jossu,
  Kiva kuulla, et jutuista on hauskaa kun mieli on mustana. :)

  VastaaPoista
 30. Ihan mielenkiinnosta kysyn mitä mieltä olet tatuoinneista ja voisitko itsellesi ottaa?

  VastaaPoista
 31. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  http://raparperisydan.blogspot.fi

  VastaaPoista
 32. Anonyymi klo 8.48,
  Itte en voi tatskaa ottaa tuon kauhean piikkikammoni takia. Mut ei mulla niistä sillee oo mielipidettä,en tuomitse ketään sen takii et hällä on tatskoja. Hyvintehdyt tatskat on upeita! Ja tarinat tatskan takana mielenkiintoisia.

  Raparperi,
  Voi kiitos! Blogisi sanat <3

  VastaaPoista
 33. Näyttäisi siltä, että pidät tänään vapaapäivää! Ainakin täällä on oikein kaunis päivä, joten nauti auringosta! Mervi

  VastaaPoista
 34. Mervi,
  Mistäs sie niin päättelet että vapaapäivää viettäisin? :) Eipä silti, kyllä toi aurinko on vaan ihana asia joka piristää! :)

  VastaaPoista
 35. Minkä verran laitoit Mitchellin shampoota? Useimmat käyttävät shampoota aivan liikaa ja siksi on saattanut tapahtua tuo rasvainen tuntu seuraavana päivänä. Nyt seuraavalla kerralla puolitat shampoo- sekä hoitoainemäärän ja kokeilet miltä sitten tuntuu. Kampaamotuotteita tarvitsee murto-osan samaan pesutulokseen mitä markettituotteita.

  VastaaPoista
 36. Tai no, ainakin lyhyt työpäivä...kun klo 11.24 kommentoit. En yleensä katso kellonaikoja, mut tähän kiinnitin huomiota, kun mietin, ettei kannata tulla keskellä päivää katsomaan blogiasi, kun ei siellä kuitenkaan ole päivitystä tai hyväksytty uusia kommentteja...;Mervi taas.

  VastaaPoista
 37. Anonyymi klo 16.48,
  Vanhaan määrään nähden laitoin vähemmän. Jos vähentäisin tuosta puolet, niin ainetta jäisi todella vähän. Mielestäni tuo oli siis ihan riittävä määrä, samalla määrällä pesen hiukset muutenkin. Jos pitää arvioida ni ehkä ruokalusikallinen?

  Mervi,
  Aaaa, mä aavistelinkin että siitä sie varmaan aattelit et vapaapäivä. Mut siis ei, mulla on kännykässä toi mobiilinetti ni pääsen katsomaan mennentullen blogia. :) Kommentteja hyväksyn sitä mukaan kun ne tulee mut päivitykset on vähän hankala viel tehdä tuon kännykän kans ku en oo harjaantunu sen kanssa. :) Mut jos päivityksiä tahtoo pitkin päivää, ni kantsii seurata sitten FB-sivua. :)

  VastaaPoista
 38. Ruokalusikallinen kampaamolaatuista shampoota on aivan liikaa! Voit hyvin vähentää määrän puoleen :) Teelusikallinen riittää, vaikkei uskoisi!

  Terveisin aiempi anonyymi

  VastaaPoista
 39. Oioi Pipsa, hyi hyi sinua! Olen itse työnantaja ja olen kieltänyt kännykän käytön työaikana (asiakaspalvelua) siis pakolliset tietysti saa soittaa ja vastata, mutta jos minun työntekijäni tekisi minun maksamallani palkalla blogipäivityksiä, niin voisi tulla tupenrapinat!Sinulla taitaa olla kiltti työnantaja...sanoo Mervi vähän hymyä suupielessä.

  VastaaPoista
 40. Anonyymi klo 18.22,
  Ohoh, en aatellu et ois liikaa. No täytyy kokeilla teelusikallisella sitten vaikka vähän epäilen ettei se kyllä riitä.

  Mervi,
  Joo, hyihyi.... Tää on vähän hassu juttu kun siis siivotessa mä en todellakaan leiki kännykällä mut vesitauolla saatan tsekata kommentit. Ja yleensä vastaan niihin, kun en ole enää työajalla. Mut mieheni firmassa mulla on lupa käyttää tietyn verran aikaa blogiin.

  VastaaPoista
 41. Lueppas tämä, jos et oo jo tutustunut! :) http://www.lily.fi/juttu/kaytatko-liikaa-shampoota-ja-hoitoainetta

  VastaaPoista
 42. Anonyymi klo 22.55,
  Kiitti, pitää tutustua. :)

  VastaaPoista