22.10.2012

Hrrrr.... aamupakkaset ei oo kivoi


Aamu alkoi skrapaamisella.

Nyt oli Porissakin ensimmäiset pakkasasteet aamulla, jos tuon olisin tiennyt - olisin käätänyt kylkeäni ja mennyt töihin vähän myöhemmin, kun olisi ollut lämpimämpi.

Onneksi se tästä taas lämpenee vaikka se kovasti ennustaa et seuraavat pakkaset on perjantaiaamulla.

Autossa on kuitenkin takaikkunan ja apuikkunoiden lämmittimet, niin helpottaa jo kovasti. Meillä on selkeä työnjako - mies skrapaa (koska sillä on piiiiiitkät kädet, ni ylettyy pidemmälle) ja minä harjaan lumet pois.

14 kommenttia:

 1. Meillä ei ole työnjakoa, vaan mies skrapaa ja harjaa. Minä istun autossa ja odotan.

  VastaaPoista
 2. Meillä on puoliin perustuva jako ja kummallakin oma harjaskrapa. Minä hoidan itäisen puolen ja mies läntisen.

  VastaaPoista
 3. On sanottava, että kuuntelen näitä höpöttelyjäsi töissä aina tehdessäni paperihommia ja on myönnettävä, että viihdyn kovasti niiden parissa. Oikein hauskoja kuultavia :)

  VastaaPoista
 4. "....olisin kääntänyt kylkeä..." Saatko siis itse päättää, milloin menet töihin? Siis, eikös se ollutkin niin, että olet 3 tuntia töissä...?

  VastaaPoista
 5. Mekin totesimme tänä aamuna täällä Espoon perukoilla että nyt on otettava auton sisätilalämmitin käyttöön, sitten ei tarvitse huolehtia raaputuksista tai lumitöistä :)
  -hss

  VastaaPoista
 6. Anonyymi klo 14.59,
  Käy se noinkin. :)

  Linnea,
  Hei, täytyyki kysyy jos mekin voitas kokeilla tuollaista vaikka mulla taas toi käsien pituus on niin lyhyt et ainakin tuulilasi on ongelmallinen. Mut ainakin pikkulasit saisin otettua. :)

  Dahlia,
  Kiva kuulla. :)

  Anonyymi klo 16.50,
  Saan itse päättää ja kyllä - kolme tuntia on siivoustyöaikani.

  HSS,
  Mekin oltas otettu tolppapaikka, mut täsä on niin vähän ja kauheet jonot. :( Voikohan autoa lämmittää muulla konstilla? Muistan ku meillä joskus oli se pressu auton päällä, ni miehellä meni hermot siihen ku aina tuulisella säällä se lähti kävelee vaikka kuinka koetti kiinnittää seuraavalla kerralla paremmin.

  VastaaPoista
 7. Onhan niitä auton lämmittimiä, mikä sellaisen nimi nyt on, joka toimii ilman piuhaa.

  VastaaPoista
 8. Webastolla voi autoa lämmittää ilman tolppaa... meillä oli joskus.

  VastaaPoista
 9. No tehän sen sanoitte. Webasto! Täytyykin sanoa tuosta miehelle vaikka mä kyl luulen, et se tiesi kyllä tuosta. Mut kyl tommosta täytyy harkita. KIIIIITOS!

  VastaaPoista
 10. Webaston voi asennuttaa, jos ei autossa vakiona ole. Lämmittää koneen ja sisätilat, oikein kätevä :). Ajastaa webaston päälle tunti ennen lähtöä kovemmilla pakkasilla ja pääsee lähtemään lämpimällä autolla, ilman raaputuksia ;). Isoa lumimäärää se ei toki sulata, mutta mieluummin harjaan, kun raaputan.

  VastaaPoista
 11. Heh heh, saimpas isännän pohtimaan tota webaston hankkimista. Jeee! Tartte pakkasilla murehtii mistään. :)

  VastaaPoista
 12. Teillä ei ole tolppapaikkaa? Käynnistättekö auton siis kylmänä läpi talven? Tiesithän, että se on kamalan raskasta auton moottorille. Ei todellakaan kannata enää vain pohdiskella ja mietiskellä Webaston hankkimista, vaan asennuttaa se ja äkkiä. Teilläkin on kuitenkin suht uusi auto, niin miksi pilata n. puolet sen elinajasta sillä että käynnistää sitä kylmänä monta talvea?

  VastaaPoista
 13. Anonyymi klo 13.03,
  Joo ei ole kun tästä talonyhtiöstä semmosta paikkaa ei helpolla saa. Webasto on nyt vakavassa harkinnassa. Ja tiedetään kyllä, että tuollainen kylmäkäynnistys pakkasella ei oo hyväks mutt kun ei ole juurikaan muita vaihtoehtoja.

  VastaaPoista