16.10.2012

"Kurria" ja pohdintaa kommentoinnista


Mulla on Colormaskin Curry nyt päässä ja jännityksellä odottelen, et mitähän tästäkin mahtaa tulla. Jos tulee hyvä, ni käyn ostamassa noita lisääkin. Nyt en uskaltanut ostaa kuin yhden vain. Mandariiniakin mulle suositeltiin mutta pidin itse väriä kovin pliisuna - mahdoinkohan tehdä pienen arviointivirheen, sen näkee 20min kuluttua.

Käykäähän muuten klikkaamassa tossa sivupalkissa et mimmosen kommentoinnin te haluatte. Vaikka onhan se hyväksyntä kiva, kun sillä saadaan pois ne ihan älyttömimmät. Pysyy kommenttiboxi siistinä niinikään. Eli klikakkaa tuohon taikka vaikka kertokaa tähän ales jos uskallatte.

Mutta kun te ootte nyt toivoneet enemmän mielipiteitä asioihin, niin minähän kerron nyt mielipiteeni tähän. Kommentointihyväksyntä on mielestäni hyvä olla olemassa kun eräät anonyymit kuvittelivat -ilmeisestikin- että tää on vapaa huutelupaikka, VÄÄRIN! Mä kyllä tykkään että keskustelua on laidasta laitaan mutta ihmiset, mihin ihmeeseen te kadotatte käytöstapanne? Monikin on aloittanut kommentoinnin mukavasti mutta viimeiset pari lausetta on niin ilkeämielistä että on ollut pakko roskapostittaa - tällaiset siis kyllä harmittaa ihan vietävästi kun sen alun takia olisin halunnutkin julkaista. Ja kuten jo aikaisemmin sanoin, mä oon tiukka täti nyt. Eihän tämä hyväksyntä välttämättä ikuinen ole, ehkä mä joskus kaikessa hiljaisuudessa vaihdan avoimelle - ainakin kokeeksi. Mä itte sanoisin että kannattaa katsoa peiliin jos ihmettelette miksi ei joku kommentti tullut julkaissuksi. Mä en halua olla tiukka, mutta kun ei anneta vaihtoehtoa niin pakko se on. Ja koska mähän voin tehdä näin. En nyt yleistä tällä seuraavalla mutta te itse aiheutitte tämän - blogini oli avoin pitkän aikaa, kunnes eräät nillittäjät keksi että tänne voi ilkeilläkin. Pysykää nillittäjät vaan omana ryhmänänne siellä palstoillanne, siellä saatte nillittää kaikessa rauhassa.

vaan halua että täällä voidaan keskustella asiallisesti aiheesta ku aiheesta, ilman et joku nillitäjä tulee sinne väliin haukkumaan jostain ihan olemattomasta asiasta, jonka oikeen kaivamalla on saanu esiin. Onks se siis niin vaikea asia, saada keskustella blogissa asiallisesti? Jos ette oo saanu opetusta käytöstavoista, ni nyt ois hyvä aika kaivaa se kirjanen sieltä kirjahyllystä pölyttymästä ja kerrata niitä.

59 kommenttia:

 1. Joo, ihmetyttää, miten ihmiset ottavat oikeudekseen kritisoida toisen ihmisen OMAA blogia ja viitsivätkin huudella törkeyksiä netistä anonymiteettinsä suojista. Erittäin lapselista ja huonokäytöksistä toimintaa.

  Keskustelupalstoilla on paljon sinua koskevia ketjuja, mutta tiedätkö mitä, nillittäjät saavat niissä AINA vastaansa valtavan arvosteluryöpyn sinun lukijoiltasi. Sinulla on siis huima puolustusjoukko blogin ulkopuolella! Se on ollut mahtavaa huomata!

  Maria S

  VastaaPoista
 2. Maria S,
  Jep, eniten tuossa kyl mua ihmetyttää (ei siis suututa varsinaisesti) et AIKUSET ihmiset käyttäytyy tuolla tavalla. Et huudelkoot siellä palstoilla vaan, ni on kaikilla mukavampaa - he saavat kiukuttelunsa purkaa sinne ja me saadaan keskustella rauhassa täällä. :)

  Ai mulla on huima puolustusjoukko blogin ulkopuolella. Voiku ihanaa! <3 Mähän en siis tiedä puoliakaan noista keskustelupalstoijen jutuista, ainoastaan ne jotka näkyy seurannassa. Mut ihan totta, ei kaikki todellakaan jaksa jotain ilkeilyä ikuisia aikoja. Et varmasti nuo palstat kääntyy niitä ilkeilijöitä vastaan vielä jonakin päivänä.

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä postaus beibi! Asiaa!

  Ja kerrohan sit meillekin millai tuli colormaskista. Se mandariini (mikä mullakin on) niin sun tukassa ois varmaan näyttänyt kaikkea muuta kun pliisukta. Sulla on kuitenkin toi väri niin vaalea, niin se ois vetässy sen kyllä ihan noin porkkanaks kun tossa kuvassa. se on aika ärhäkkää tavaraa :D.

  VastaaPoista
 4. Mitä tohon colormaskiin tulee niin ei oo musta ainakaan liian pliisua! tulee kyllä todella intensiivinen väri. Mulla se ei vaan ota ollenkaan takahiuksista, en tiedä sit oonko värjännyt ja pahoinpidellyt mun hiuksia niin paljon ettei värinaamiotkaan siihen enää tartu, mut muuten on kyllä tosi mahtava tuote.

  VastaaPoista
 5. Tiedän kyllä milloin minun tekee mieli olla olla ilkeä, ja silloin en kommentoi. Jotain asiaviestejä on jäänyt sulla julkaisematta, ja silloin on kyllä tullut olo ettei mun mielipiteelle vain ole tilaa koska se ei ole sun mieleen. Eikä ole kiinnostanut niistä viestieni asioista mennä keskustelemaan mihinkään palstoille, kun yritin vaihtaa mielipiteitä sun kanssa enkä muiden.

  VastaaPoista
 6. Anselmi,
  Asiaaa!!!! ;)

  On se kyl ärhäkkää tavaraa mut ihan kiva tästä tuli. Ei kyl porkkananpunainen et mandariinilla varmaa ois saanu sitä sit enemmän, et tää on kyl enemmän punaseenpäin mistä tykkään ehkä enemmän. Mut ehkä se taas porkkanoituu ku haalistuu. ;) Ja voihan sitä mandariinia varmaan viel kokeilla?

  Anonyymi klo 19.17,
  Mulla kans ei ottanu kunnolla takahiuksiin kiinni, mut kyl sen silti erottaa et siinä jotain väriä on. Tosin en tiedä onko ihan siitä, et oon niin huono laittamaan vielä tätä ainetta, mut ehkä siihenkin harjaantuu. :) Toivon mukaan! Etsä sattuis tietää kuinka usealle kerralle tuo putelin pitäs riittää?

  Niin,
  Hyvä tapa, jos ei voi nätisti sanoa ni ei kannata sanoa sit ollenkaan. Jossain kultaisen käytöstavan kirjassa tuokin on luettu. :) Ja ite kans käytän tätä.

  Hmmm.... aika vähän tässä kyllä on mitään kommentteja jäänyt julkaisematta ja mitä nytkin kurkistan tuota listaa niin kaikki ovat kyllä melko ikävään sävyyn kirjoitettuja. Pahoitteluni, mutta mä oon ottanut nyt todella tiukan asenteen tässä. Pari on sellaista, jossa alku on hyvä mutta loppu todella huono (missä menee ristiin?) Ja harmittaa todella vietävästi kunnei voi julkaista ja kun mulla ei oo sitä kommenttien muokkausmahdollisuutta. Että suosittelen vähän pohtimaan sitä sävyä, vaikka itekin koetan muistaa et kaikki ei oo aina sitä miltä se omissa silmissä kuulostaa. Ja toinen on tietty, että joskus oon jättänyt myös julkaisematta jos asiat on tullu jo selvennettyä tarpeeksi riittävästi omalta puoleltani jonkun toisen kanssa. Koetan siis välttää jankkausmahdollisuutta.

  VastaaPoista
 7. Sinuna en kamalasti luottais tohon äänestystulokseen, kun todennäköisesti just ne ilkeilijät haluavat vapaan kommentoinnin ja äänestävät sen puolesta. En kyllä ymmärrä, mitä huvia kukaan saa ilkeistä kommenteista, eikä sun mun mielestä siis myöskään kannata välittää niiden lukijoiden mielipiteistä, jotka haluavat tästä taistelutantereen. Perustakoot oman bloginsa ja nauttikoon siitä, kun joku arvostelee heitä, jos se kerran on niin kivaa.. Tuskinpa itsekään päästäisivät omaan napaansa kohdistuvia ilkeilyjä läpi, vaan omassa blogissaan pitäisivät hyväksyntää päällä, kuten suurin osa bloggareista taitaa tehdä.

  VastaaPoista
 8. Anna Vee,
  Voi siis enhän mää tuohon tulokseen todellakaan luota ja haluankin nyt sanoa, että ei kommentointi silti miksikään muutu. Se pysyy hyväksynnän takana koska se on ainoa tapa millä blogi pysyy rauhallisena. Mutta kenties joskus kokeilen avointa kommentointia, varsinkin jos nää viimeisetkin ilkeilijät lähtee ku nytkin on jo hiljentynyt ihanasti. :)

  Mä kyl vähän ihmettelen ihmisiä, jotka haluaa taistelutannerta. Itse kun oon rauhaarakastava. Mut täältä eivät tuu sellaista enää samaan, joten kannattaa etsiä uus paikka, missä tannertaa.

  Ja kaipa siinä kävis just noin kuin sanoitkin, et jos perustavat oman blogin. Ja aika monilla on hyväksyntä päällä. Ja muhun voi tosiaan aina olla yhteydessä sähköpostitsekin, jos kokee ettei kommentit tuu julki täällä ni mikäs siinä, laittaa sitten sähköpostia. :) Mä en pure ja sie esimerkiksi tiiätkin sen. ;)

  VastaaPoista
 9. Mitä asiatonta on siinä, että kysyin isovelipostauksessa millä perustein pidät itseäsi positiivisuuden perikuvana. Se on minusta edelleenkin hassusti sanottu itsestä, ja siksi asiaa kysyin. Miksi tämä on asiatonta?

  VastaaPoista
 10. Mun näkemykseni mukaan blogien kommenttikentät on tarkoitettu lukijoiden keskusteluun. Kyse ei siis ole pelkästään "palautekanavasta" vaan mahdollisuudesta luoda blogista myös lukijoiden näköinen, sillä lukijoiden kauttahan blogi on käytännössä olemassa.

  Moniin blogeihin tulee kriittistä palautetta, joskus jopa ivaa ja haukkuja. Tämä kuitenkin kertoo enemmän kommentin kirjoittajasta kuin bloggaajasta. Hyvä ja onnistunut kirjoitus kun sattuu lähes aina osumaan ja uppoamaan ihmisiin eri tavalla.

  Kun kommentointi alkaa muistuttaa ilkeilyä, paras keino on yksinkertaisesti jättää se omaan arvoonsa ja olla vastaamatta siihen. Tässä asiassa kannattaa luottaa blogin lukijaan, suurin osa lukijoista on ajattelutaitoisia ja he osaavat jättää asiattomuudet omaan arvoonsa. Ethän sinäkään, Pipsa, aliarvioi lukijoidesi medialukutaitoa. Emme me ole tyhmiä.

  Omasta mielestäni jätät yksinkertaisesti vain vastaamatta kommentteihin, jotka eivät ole vastaamisen arvoisia. Tämä kertoo jo paljon. Jos muut lukijat haluavat kertoa päinvastaisen mielipiteen, he voivat sen tehdä, tai jättää huonoimmat kommentit todisteeksi ihmiskunnan idioottien olemassaolosta :) -Nozo

  VastaaPoista
 11. Anonyymi klo 20.16,
  Tuollaista kommenttia ei oo tullu kyllä, mutta tähän voin vastata ettei noita kannata siis ottaa noin pikkutarkasti. Vaikea sanoa miten pidän itseäni perikuvana, mutta todetaan nyt vaikka niin että ajattelen asioista aina valoisaa puolta - myöskin ilkeistä kommentoijista. Että teini-ikään ajatellen oon nykyisin positiivisuuden perikuva. :) Mut hei, älkää tosiaan ottako näitä asioita niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin pikkutarkasti tai saadaan penkoo loppuikämme näitä tiettyjä sanaparsiani. :) :) :) :) :) :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi klo 20.18,
  Tämä on kyllä hienosti kirjoitettu! :)

  Mutta vaikka mulle on sama miten kommentointi on ja millaista skeidaa sieltä voikaan tulla, niin mun täytyy silti ajatella että sellainen taistelutannerkaan kommenttiboxissa ei oo kiva. Suurinosa lukijoista varmastikkaan ei tykkää lukea sellaista, vaikka jättäisivätkin omaan arvoonsa. Mutta sitä ei vain ole kiva lukea.

  Vaikka nyt olen todella vähän joutunut mitään roskapostaamaan.

  Tää on niin kinkkinen asia.

  VastaaPoista
 13. Kannatan avointa kommentointia. Tämä tuntuu feikiltä, kun vähän väliä tulee viestiä tyyliin "et julkaissut mun kommenttia vaikka oli asiallinen" ja yleensä sanot, että et ole jättänyt julkaisematta, ja sitten jää sellanen olo, että kuka tässä nyt huijaa.
  Tiedän, että blogisi on sinun ja saat tehdä juuri niinkuin haluat, mutta asia on niin, että mitä suositumpi blogi, sitä enemmän myös "ilkeitä anoja".

  En tiedä mitkä kommentit ovat mielestäsi niitä kaikkein ilkeimpiä, äläkä sitä kerrokaan. Jos ajattelen omalle kohdalleni, että joku vaikka haukkuisi ulkonäköäni todella rankasti, niin jokatapauksessahan itse joutuisin kommentin lukemaan ja "kärsimään", vaikka se roskapostiin menisikin. Toisaalta jos julkistaisin kommentin, niin ne normaalit mukavat lukijat varmaan ajattelisivat, että "huh huh kun maailmassa on tyhmiä ihmisiä". Menee sekavaksi, mutta en nyt paremmin osaa itseäni ilmaista.

  -Peki

  VastaaPoista
 14. Peki,
  Ymmärrän pointtisi, että kun joka tapauksessa itse joudun lukemaan sen ilkeän kommentin mutta julkaisemalla sen, en olisi yksin.

  Molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Tällä hetkellä olen kuitenkin itse hyväksynnän kannalla koska haluan myöskin suojella pientä osaa yksityisyydestäni. Ymmärrät ehkä mitä tarkoitan.

  Tuohon kommenttihuijaukseen en osaa sanoa juurikaan, mutta mun on vaikea yhdistää noita yhyyy et julkaissut vaikka oli asiallinen mutta jos itse katson niitä mitä en ole juuri julkaissut niin ei siellä ole silloin mitään asiallista. Eli tässä huijaa useinmiten kyllä anonyymi kommentoija itse. Mullahan kun ei ole syytä huijata joidenkin kommenttien suhteen. :) Vai onkohan se sitä, minkä kukin kokee asiattomaksi ja asialliseksi.

  Ja todellakin, mitä suositumpi blogi. Siksi varmaan aika moni suosittu blogi on hyväksynnän takana. Vaikken itseäni kyllä laske vielä suosituksi.

  VastaaPoista
 15. Komppaan nozoo ja pekiä. Kun blogeis jota seuraan, täytyy kyllä olla niin laadukas sisältö, että aikaani niihin käytän. Sisällöntekijöitä on lukijat ja sit tietty kirjottaja. Tää blogi on just semmonen, että se kilpailee muitten blogien kanssa melkein ainoostaan ton kommenttikentän takii. Kyll mun seuraaminen taitaa muuten jäädä.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi klo 21.02,
  No sittenpä sanoisin että sun kannattaa sitten kyllä jättää seuraaminen, sillä tuskin se tästä miksikään sellaiseksi muuttuu mitä toivot. :)

  VastaaPoista
 17. Aiiivan samaa mieltä kuin Ano 21.02. Pipsan blogin naivi sisältö sinänsä ei saisi minua seuraamaan, mutta kommentointi sitävastoin saa, silloin jos sitä ei ole "siloiteltu". Valitettavasti se on näin. Toisia blogeja lukee, vaikka ei olisi yhtään kommenttia, mutta silloin pitää kirjoituksessa olla asiaa.

  VastaaPoista
 18. Anonyymi klo 21.14,
  Onneksi olkoon, juurikin tämän takia haluankin silotella kommentit. :) Eli mene toki lukemaan niitä blogeja joissa asiasisältö on parempaa. :)

  VastaaPoista
 19. Moi, noi colormaskit on maailman parhaita! sun hiusväriin tosiaan se mandariini olis varmaan paras! Ite ku laitoin currya nii tuli sellai kirkuvanpunainen väri haha:D Mutta ne on ihan huipputavaraa!

  VastaaPoista
 20. Anonyymi klo 21.28,
  Joo, kyl se Mandarin ois varmaa ollu ihan OK mut ei tästäkää ny mikää ihan paha tullu. :) Hauskan raidakas vaan. ;)

  VastaaPoista
 21. Ano 21.14 vei sanat suustani. Höpöttelyblogi ei ole se, mitä jatkossa tulen seuraamaan. Tulin tänne XL-muodin takia, jäin lukijaksi mielenkiintoisen keskustelun vuoksi, mutta nykyisen sisällön (puutteen) takia siirtynen etsimään muita blogeja. Kaikkea hyvää silti sinulle Pipsa, varmasti sinulla lukijoita riittää silti, vaikka me "lukijoiden höpöttelystä" kiinnostuneet lähdemme.

  Suosittelen muokkaamaan kommenttikentän tekstiä esim. "Tästä voit jättää kirjoittajalle palautetta mutta älä jankkaa, älä ilkeile, älä sodi. Vain positiivisia tai neutraaleja kommentteja."

  Nykyään kun siinä lukee "iki-ihanat kiitokset kun jätit tassunjälkesi blogiin. Eli suomeksi oikein paljon kiitoksia kommentistasi". Tassunjäljet kun usein ovat joko kuraisia, tai ainakin painuvat kuraan...

  VastaaPoista
 22. Hei Pipsa! Kun mä joskus bloggasin, ja tein samanlaisen ison linjamuutoksen kuin säkin (kommentit valvonnan taakse ja enemmän videoita) uudistin samalla radikaalisti blogin ulkonäköä. Sain nimittäin "vanhan" blogin lukijoilta paljon nurinaa siitä, että asiat eivät olleet kuin ennen, vaikka blogi näytti samalta. Huomasin, että radikaali ulkonäkömuutos auttoi lukijoitakin ymmärtämään, että uudet tuulet puhaltavat blogissa. Suosittelen sullekin tekemään haluamasi linjamuutokset ja tuomaan ne myös muutoksina esiin. Aloita vaikka uusi blogi kokonaan, niin nuo vanhat "sotaisan" kommentoinnin ystävät jää pois. HILMA

  VastaaPoista
 23. Onko tämä blogi ihan oikea? Luulen, että kyseessä on sosiaalisen median tutkimuspilottihanke. Nimim.Treijo

  VastaaPoista
 24. Onko sulla kokemuksia Misuran nettivaatekaupasta? Jos on, kertoisitko mielipiteesi, kokemuksesti, vaikutelmasi ja arviosi ainakin nettisivuista. En ole koskaan tilannut isojen tyttöjen vaatteita netistä, enkä tiedä oikein millainen paikka se on.

  VastaaPoista
 25. Ehdottomasti kommentointi "vapaaksi", ketään ei kiinnosta lukea yltiöpositiivistä kommenttiboksia. Elämän millään osa-alueella ei pysty miellyttämään kaikkia, ja eriävät mielipiteet tekevät tästä elämästä mielenkiintoista. On myöskin naurettavaa väittää omaavansa hyvän itsetunnon yms jos ei pysty olan kohautuksella kohtaamaan näitä "nillittäjiä".

  Ja tietenkin nämä "nillittäjät" ovat hiljentyneet koska et päästä kommentteja läpi. Ehkä jo tästä sinun pitäisi tajuta että näiden "nillittäjien" kommentit ovat ehkä tarkoitettu myöskin keskustelun hertättelijöiksi, eivät pelkästää sinun loukkaamiseen.

  - ip

  VastaaPoista
 26. Anonyymi klo 21.55,
  Kaikkea hyvää sinulle, kiva kun piipahdit kuitenkin. :)

  HILMA,
  Tuo tuskin onnistuu minun blogissani. Uutta blogia en aloita.

  Treijo,
  Etkös sie tiennyt, määhän oon avaruusolio. ;) (joo, millon se on että puolisoni on keksitty ja nyt oon minäkin, hoh hoijaa)

  Anonyymi klo 22.09,
  En ole tilannut kyseisestä kaupasta, joten en tiedä.

  ip,
  Eipäs kun hyväksyntä, sillä ketään ei myöskään kiinnosta lukea täyttä kuraa.

  VastaaPoista
 27. Moi Pipsa! Kiitos blogistasi. Saan siitä voimaa. Olen itse oikein rehevä nainen, olen tykännyt kun olet esitellyt vaatteita täällä. Sitten tykkään siitä, että olet esillä kaikkine kiloinesi. Olisipa minustakin siihen. Itseäni on läskitelty puoli elämää, en oikein tiedä miten siihen pitäisi suhtautua. Joskus masentaa pahasti, jos olis helppoa päästä tikuksi, niin haluaisin muuttua, mutta ei se oo aina niin helppoa.

  Oot kysynyt noista kommenteista. Jos täällä joku haukkkuu sun ulkonäköä, niin kyllä muhunkin sattuu, ihan kuin muakin haukuttais. Mutta toisaalta täällää olis anonyymina helpompi puolustautua ja kertoa mitkä asiat on johtanut tähän tilanteeseen. Et toisaalta tää sun huippublogi vois olla sellnen äänitorvi meille isoile ja sitten niille, jotka meitä arvostelee. Jos ihmiset ymmärtäis enemmän.

  Ei sun tietty tarvi siihen ryhtyä, mutta toisaalta voisit olla hyvä esimerkki tuomaan esille sitä tosiasiaa, miten ulkonöllisesti erilaisia arvostellaan. Se voi johtaa masennukseen, itsemurhaankin joillain. Tosi surullista.

  VastaaPoista
 28. Anonyymi klo 22.27,
  Moikka! Ja kiitoksia kovasti, mukavaa kuulla että blogi on joillekin mukavakin.

  Vaikka mulla o hyväksyntä päällä, ni ei se tarkoita etteikö saisi kommentoida. Mä vain toimin tiukkana kurinpitäjänä. Eli jos joku haluaa tuoda esiin tilanteitaan, niin saa - edelleen saa siis anonyymit kommentoida. :)

  Se on todella ikävä asia, mihin kiusaaminen voi johtaa. Ei sitä tarvitse olla välttämättä edes lihava. Ja mä en edes ymmärrä jotain kiusaamista, ku me jokainen ollaan arvokkaita - kyllä, me ollaan erilaisia mut miettikääpä jos me oltas ihan samanlaisia jokaikinen. Oisko se sitten niin ihanaa. Tuskin!

  Mut et kommentoida saa vapaasti.

  VastaaPoista
 29. Kiitos pipsa vastauksesta, olen toi sama anonyymi 22.27. Olisko sun mielestä siinä ideaa, että täällä olis joku yks lihavuuspostaus, älä siis itsestäsi, vaan semmonen yleinen. Jossa sitten voidaan käydä se lihavuuskeskustelu ja ruokakeskustelu ja liikunta. Sellanen, että me muutkin ylipainoiset voitais tulla siihen keskusteluun ja voitais yhdessä vastailla niihin kaikkii tietämättömiin kommentteihin. Mä kertoisin mielelläni siitä miten mun äiti anto mun syödä karkkia lohtuun meidän perhehelvetissä ja siitä se siten jäi päälle. Et ei kaikki oo aina niin yksinkertaista, että syö salaattia.

  VastaaPoista
 30. Mun käsittääkseni täällä ei ole kukaan Pipsan ulkonäköä moittinut. Ainakaan sinä aikana, kun olen seuraillut...vaikka itse ilmeisesti kuulun "nillittäjiin" (mitä se sitten tarkoittaneekaan) olen monesti myös puolustanut Pipsaa. Toisin sanoen kerron rehellisen mielipiteeni, joka on välillä puolesta toisinaan taas vastaan. Sanotaan vaikka näin, että jos välillä tulee minun mielestäni oikein lapsellista tekstiä, en voi olla sitä kertomatta. Kerropa Pipsa, miksi tätä blogia oikeastaan pidät, mitä sinä oikeasti haluat. Millaisia lukijoita toivot, millaisia kommentteja luet mielelläsi? Videoista ainakin saa sen käsityksen, että haluat vain ja ainoastaan olla esillä, haluat höpöttää, vaikkei sinulla ole mitään sanottavaa -asiaa. Miksi näet vaivaa?

  VastaaPoista
 31. Hyviä kommentteja täällä tänään, pitkästä aikaa mielenkiintoista luettavaa.

  VastaaPoista
 32. Anonyymi klo 22.43,
  Tällainen oli jo joskus ja se ei toiminut. Joten tällaista tuskin tulee. Toki voitte keskustella asioista täällä, kun tulee sopiva aihe.

  Anonyymi klo 22.45,
  Kyllä täällä on moitittu, mutta en ole vain niitä päästänyt läpi. Aiemmin on tällaisia ollut jotka o tullut läpite, joten jos haluaa ni ne löytyy tuolta heinäkuulta.

  Mun on vaikea sanoa oletko nillittäjä vai et, koska olet Anonyymi. En voi tunnistaa sinua keneksikään tietyksi. Siinäpä mielessä se nimimerkki ois kova sana.

  Se, että sanoo rehellisen mielipiteen, ni ei ole mitään väärää. Toki näitä asioita voi sanoa kahdella eri tavalla ja koska ollaan netissä, niin joskus hyvää tarkoittavakin voi muuttua ikäväksi. Siksipä pyydänkin että mietitte sitä sävyä teksteissänne.

  Etkö vielä tiedä miksi blogia pidän? Tämä on päiväkirjani. Itseäni varten tätä pidän. Mä tykkään höpöttää päivän jutuista. Ja näen vaivaa itseni takia.

  Mä en toivo muuta kuin asiallista keskustelua. Ja sitä onkin nyt suurimmalta osin ollut, kun on hyväksyntä päällä. Tuonne tulee harvoin mitään ikäviä kommentteja enää. Jos kommentointi olisi vapaata, niin tää muuttuisi niin vastenmieliseksi paskaksi.

  VastaaPoista
 33. Anonyymi klo 22.48,
  No ikävä tuoda musta pilvi ilon hetkelle, sillä tätä ei todellakaan kestä kauaa. Tunti vielä. :) Sitten meneekin taas kiinni. Ja tänne tulee vaaain ja ainoastaan mukavia kommentteja.

  VastaaPoista
 34. Oliko nämä nyt sitten sellaisia ilkeitä ja ikäviä?

  VastaaPoista
 35. Hei! Ano 22.45 kirjoitti mielestäni hyvän analyysin. Tottakai Pipsa voit moderoida pois henkilötietoihin ja perheeseen liittyvät postaukset, sekä myös täysin perustelemattomat huudahdukset. Olen ymmärtänyt, että tällaisia on tullut. Siis tarkoitan seuraavan tyylisiä: "Hei sä homo läski joka asut Mäkitie 3 B 53:ssa, sun miehes käy töissä Kukkakauppa Ruusussa ja on ihan idiootti."

  Mutta toivoisin, että kaikki muut kritiikit blogiasi tai mielipiteitä tai elintapojasi kohtaan päästäisit läpi. Blogi on kuitenkin luonteeltaan julkinen media, ja siihen kuuluu olennaisena osana julkinen keskustelu niihin aiheisiin liittyen, joita esille olet kirjoittanut. Sisäpiirin suljetut blogit ovat asia erikseen, ja niihin on yleensä salasana kutsutuille.

  Olisiko tällainen mielestäsi hyvä ratkaisu. Säilytät ennakkomoderoinnin, mutta poistat ainoastaan selkeästi sinuun yksityisenä henkilönä kohdistuvat asiattomuudet? Nozo

  VastaaPoista
 36. Anonyymi klo 22.57,
  Ei. Mutta jankuttamisen makua tässä on. Mä en tuu hyväksyntää ottamaan pois, se on vain joidenkin hyväksyttävä ja jos ei hyväksy, niin siirryttävä seuraavaan mielenkiintoiseen paikkaan.

  VastaaPoista
 37. Anonyymi klo 22.58,
  Niinhän tuo kirjoittikin. :) Ja juurikin hyvän oman esimerkkisi takia haluan pitää hyväksynnän, että saan tuollaiset pois ettei kukaan pääse niitä lukemaan. Koska en aina ole puhelimen ääressä katsomassa millaisia kommentteja on tullut.

  Siis kaikenlaista kritiikkia saa toki blogiin laittaa ja olenhan tällaisia julkaissutkin. Mutta kovin vähän on mitään tuollaista kritiikkiä vaan ihan suoranaista vittuilua, melkein tyyliin esimerkkisi.

  Mähän sanoin että mua harmittaakin usein sellaiset kommentit jotka on hyvin hauskoja ja mukavia alussa, mutta ihan viimeinen lause voi olla niin ilkeä että menee into.

  Että kyllä, voin julkaista kommentteja joissa on osattu hyvin kritisoida asioita. Eikä vain vittuilla, painoon taikka johonkin liittyen. Niin että alkakaa tekemään tuollaisia, ni saatte äänenne kuuluviin. Eikä tarvitse valittaa. Kuten oon sanonu, ni katsotaa peiliin ennenkuin valitatte.

  VastaaPoista
 38. "Ei. Mutta jankuttamisen makua tässä on. Mä en tuu hyväksyntää ottamaan pois, se on vain joidenkin hyväksyttävä ja jos ei hyväksy, niin siirryttävä seuraavaan mielenkiintoiseen paikkaan. "

  Asia selvä, siirrytään.

  VastaaPoista
 39. Anonyymi klo 23.11,
  Kiitoksia ja mukavaa syksyä! :)

  VastaaPoista
 40. Mikä ton kyselyn pointti sitten kerran on, kun olet jo päättänyt ettei hyväksyntää poisteta? Itse olisin ollut vapaan kommentoinnin kannalta.

  Ja mitä tulee noihin ilkeileviin kommentteihin, jotka on alkanu mukavasti, niin ootkos Pipsa miettiny ettei ole vaan tapahtunu väärinkäsitys? (: Kirjotettusta tekstistähän on välillä aika vaikee sanoo millai se on kirjoitettu.

  VastaaPoista
 41. Kirjoitit facebookiin juuri, että olet pahoillasi blogiin virinneestä "taas tuosta ei niin kivasta meiningistä".

  Mielestäni tämä keskustelu on ollut perusteltua ja asiallista. Tästä keskustelusta on varmasti hyötyä jokaiselle lukijalle, jotka saavat rakennuspalikoita ajatteluunsa ja muihin blogeihin.

  Muistathan, että emme me lukijat odota vastaustasi tai mielipidettäsi kaikkiin meidän kommentteihimme. Voit myös antaa viritä keskustelun lukijoiden kesken, pääset helpommalla ja voit ehkä itsekin (lukijoiden tavoin) oppia uutta seuraamalla sivusta. Hyvää yötä, nyt on minun aikani siirtyä nukkumaan :) Nozo

  VastaaPoista
 42. Anonyymi klo 23.12,
  Halusin vain nähdä mitä mieltä ihmiset on vaikka arvasin sen kyllä jo. :) Vapaa kommentointi ei tule onnistumaan tässä blogissa, enää. Valitettavasti.

  Ja kyllähän mä oon tuotakin miettinyt, että väärinkäsitys mutta koska oon osannut suhtautua asiaan että voi olla väärinymmärretty eli osannu katsoa asiaa monelta kannalta, niin että tällaiset on kyllä poissuljettuja.

  VastaaPoista
 43. Mielestäni "jankutat" itsekin ihan ansiokkaasti.

  Ainoa häiritsevä piirre tässä blogissa ovat ristiriitaisuudet: sanot yhtä ja sitten kerrot tarkoittaneesikin ihan toista ja on lukijan vika, että hänellä ei ole selvänäkijän kykyjä.

  VastaaPoista
 44. Anonyymi klo 23.14,
  Niin kirjoitin, osa keskustelusta on todella asiallista ja perustelua, tästä tykkään. Että eihän siis kaikki kommentit ole ei niin kivaa meininkiä mutta kaikki eivät tykkää.

  Ette ehkä kaikki odota, mutta jotkut joten olen nyt vastannut teille.

  Hyvää yötä! :)

  VastaaPoista
 45. Anonyymi klo 23.16,
  No kaikki ihmiset osaa jankuttaa, joten eihän se ihmekään ole että minäkin. :)

  Ja mitähän ne ristiriitaisuudet ovat? Mielipiteissä toki voi tapahtua, koska mulla pakkaa mieli muuttumaan melko useinkin. Mutta totta, lukijalla ei voi olla selvännäkijän kykyjä mutta ei myöskään minulla. :)

  VastaaPoista
 46. Itse ehdotin jossain vaiheessa hyväksyntää ja (muistaakseni) silloin hylkäsit ehdottomasti sen idean. No nyt olet ottanut sen käyttöön ja vakuutat, ettei tule enää poistumaan. Mielipiteet muuttuu ja saa muuttuakin, siksi ei kannata kovin kovaa kiveen hakata...

  VastaaPoista
 47. Vastaukseksi kysymykseeni kerroit, että pidät tätä blogia omana päiväkirjanasi...Jos noin olisi, pitäisit sen salasanan takana, etkä päästäisi ketä tahansa lukemaan. Ei, en voi uskoa tuota. Ehkä et ole itsekään oikein tietoinen syistä, miksi tätä kirjoitat. Videolla hykertelet käsiäsi, kun tulee kommentti, selvästi odotat niitä. Mutta millaisia kommentteja haluat? Minäkin mietin itseäni, miksi haluan kommentoida kirjoituksiasi. Yksi syy on luonteessani, olen "väittelijä", minusta on kiva haastaa itseni ja toinen keskusteluun, mielipiteiden vaihtoon. Minulle ei riitä "myötäkarvaan silittely". Se ei vie ajatusta eteenpäin. Siksi tykkään, että täällä saisi kommentoida, haastaa sinut miettimään enemmän, syvemmin ja toisella lailla kun olet tottunut. Haastaa myös itsensä ja toiset lukijat siihen samaan. Mutta ehkä sinä et ole valmis tai halukas siihen. Ehkä haluat vain "silittelijöitä" ja kiitosta?

  VastaaPoista
 48. Anonyymi klo 23.39,
  Mielet tosiaankin muuttuu enkä mä tätäkään ehdottomana pidä mutta nyt se ei sovi blogiin. Etten toki siksi kovaan hakkaakkaan :) oot siinä oikeessa ja tää on kyl hyvin tiedossa mä vaan teen asiat kun ne tuntuu oikeilta.  Mutta nyt on asia tulleet selviksi. Kiitokset! Pyritään puolin sun toisin asialliseen aikuismaiseen keskusteluun. Moderoinnissa koetan olla asiallinen.

  VastaaPoista
 49. Anonyymi klo 23.44,
  Sinulle vielä kommentoin sitten asia on käsitelty tältä osin.

  Blogini on päiväkirja,ei tosin sellainen salaisuudet kertova mutta kuitenkin. Kommentit on kivoja ja mielipiteiden kirjo kunhan ei mennä arvosteluun ulkonäöstä yms.

  Että kyllä täällä kommentoida saa mutta se sävy niitä kannattaa huomioida kun ei muuta näe kuin tekstejä. Että kun se kommentointi olisikin tuollaista mitä ajattelet. No ehkä tästedes. En tarvitse silittelijöitä mutten kyllä vittuilijoitakaan. Keskitie kun löytyisi.

  VastaaPoista
 50. Tekstiblogeissa kommentoidaan tekstiä ja argumentoidaan tekstin perusteella. Tällaisessa valokuviin, vaatekuviin ja videoihin pohjautuvassa keskustelu taas pyörii aika paljon ulkonäön ympärillä.

  Tuot itseäsi paljon esiin ja se provosoi meitä kirjoittamaan myös siitä. Ei tämä päiväkirjalta vaikuta.

  Itselläni ei itsekontrolli päästäisi tällaisia blogipäivityksiä eetteriin, mutta koska sinulla ei ole estoja sen suhteen, tykkään käydä täällä tutkimassa miten elät ja ajattelet. Tämän blogin idea hukkuu siis siksi, jos kommentointia rajataan liiaksi.

  VastaaPoista
 51. En ole aiemmin jättänyt tänne kommenttia, nyt jätän. Luen kumminkin blogiasi päivittäin. Mielestäni voit hyvin siivota pahimmat ilkeilyt pois tai jättää ne julkaisematta. Tämä on sinun blogisi, ja sinulla on täysi oikeus siihen.

  Minä olen sellainen anonyymilukija, joka inhoaa ilkeilyn, nälvimisen ja asiattoman haukkumisen ilmapiiriä blogissa kuin blogissa. (Asiallinen kriittinen kommentointi on toki eri juttu.) Kannattaa siis muistaa, että jos blogisi kommenttiloota muuttuu aina idioottien temmellyskentäksi, se saattaa omalta osaltaan karkoittaa niitä asiallisia lukijoita.

  Saat välillä aivan käsittämättömän ilkeitä kommentteja, joista tulee ulkopuolisellekin paha mieli. Jos johdonmukaisesti jätät ne julkaisematta, varmasti niitä alkaakin ajan mittaan tulla vähemmän, kun pahimmat haukkujat kyllästyvät.

  VastaaPoista
 52. Tuleeko sulle nykyään sitten enemmän asiattomia kommentointeja kuin ennen? Kun en ole vapaan kommentoinnin aikana juuri ilkeilyä nähnyt, joten vähän ihmettelen.
  Toivon ettet heitä roskakoriin hyödyllisiä viestejä, sillä viimeaikoina ei ole tulut näkyviin mitään kehittävää kritiikkiäkään :(
  Suoranainen ilkeily tyyliin ''Olet läski'' sekä SELKEÄ piilokettuilu on asiatonta, mutta voisithan niihin vain vastata iloisesti tai jättää huomiotta? Kyllähän ihmiset sitten muodostaa mielipiteensä sellasesta ja voi nauraa sille :D
  Myöskin jos joku sanoo että on jättämässä jostain syystä blogin seuraamisen, älä suutu, sehän on sulle hydyllistä tietoa jota voi hyödyntää blogin kehittämisessä, Eläkä sano ettei kaikkia voi miellyttää, sillä kyse ei ole siitä vaan kehittymisestä! :)
  Kannattaa ottaa rennosti, mitäpä kenenkään ilkeilyt vois sua hetkauttaa, kun oot vaan positiivinen!

  -Lilli

  VastaaPoista
 53. Juu en kans tajua tätä että KAIKKI kritiikki on pahaa ja sitä ei julkaista.

  Nehän saattaa olla kehittäviä juttuja joita et vain tajua. Esim yhdessä blogissa kirjoitin yhdelle tytölle (tuli 5 kommenttia myös samaan aiheeseen liittyen) että sen kulmakarvat on aika paksut ja huomiotaherättävät, enkä sanonut pahalla vaan heitin ilmaan ehdotuksen että jos ihan pikkasen ohentais niitä.

  Se julkaisi kaikki nämä kommentit joissa jokainen kommentoi sen kulmakarvoja. Ja mitä hän teki? Hän koitti kerran tehdä ohuemmat ja hän tajus itekin sitten että ne sopii paremmin.

  Mutta koska hän oli vuosia "maalannut" ne paksuiksi, hänelle oli tullut ns. sokeus niitä kohti eikä huomannut miten näyttäisi vielä paremmalta.

  Osaatko tässä kohtaa asettaa itseäsi tähän asemaan, kuulostiko jotenkin tutulta?

  VastaaPoista
 54. Minä tykkään valtavasti blogistasi mutta tykkään myös useista kommenteista jossa pohditaan ja mietitään blogin kirjoitusta useasta näkökulmasta.

  En kestäisi blogia jossa kommentit olisivat vain "Hienoa" "Upeaa" "Ihanaa" ns. vain mukavia kommentteja. Haukkumisviestejä en hyväksy mutta ne ovatkin eri asia kuin viestit joissa pohditaan ja ehkäpä kyseenalaistetaankin. Tämä blogi on rehellinen ja maanläheinen joten toivon kommenttilaatikonkin olevan samanlainen eikä pinnallinen. -Majlis-

  VastaaPoista
 55. Ihan turha jauhaa koko ajan tuosta, että onko anonyymit kommentit poistettava kokonaan, oltava hyväksynnän takana vai pitäisikö olla kokonaan kommentointi vain rekisteröityneille.

  Jos ei anonyymejä kommentteja halua/kestä/pitää sitä vaikeana niin laittaa tuonne vain niin että kaverit voi kommentoida tai tutut.

  Tosin silloinhan Pipsa et itse voisi anonyymina kommentoida omia postauksia ;)

  Tämä on se syy miksi täällä vingutaan koko ajan samasta asiasta. Anonyymit kommentit satuttaa mutta asialle ei voi tehdä mitään koska silloin ei itse voisi anonyymina omaa blogia kommentoida ;)

  VastaaPoista
 56. Ja miksi tästä samasta asiasta Pipsa vouhkaat aina? Edellisessä blogissa, sitä edellisessä?

  Se että lopettaa blogin ja vaihtaa nimen ei muuta koskaan sitä asiaa, että anonyyminä tulee myös sitä negaa vaikka ei sitä haluaisi. Ja ainoan keino jolla sitä ei tule on laittaa asetukset niin, että vain kaverit voi kommentoida vaikka muut voisikin sitten lukea.

  VastaaPoista
 57. Ja tosiaan olen myös edellisten kanssa samaa mieltä, että jokaista kommenttia EI TARVITSE kommentoida itse. Blogeissa joita aktiivisesti luen (.n10 kpl) myös kommentoijat keskustelevat toistensa kanssa aktiivisesti. Ei siis vain niin, että laittaisivat viestiä kirjoittajalle.

  (sama ano kun edellinen)

  VastaaPoista
 58. Olen ollut vakkarilukijana tässä blogissa jo kauan ja aina tasaisin väliajoin mietityttää millainen aikaisempi blogisi oli? Olet usein puhunut vanhan blogisi "ongelmakohdista", kuitenkaan todella valottamatta mitä nämä olivat...

  Oliko myös siellä samankaltaista kommenttiboksi venkoilua? Saiko siellä kommentoida anonyymisti vai oliko kommentoiti samalla tavalla hyväksynnän takana kuin nykyään täällä? Jos oli, niin katosivatko ilkeät anonyymit tällä keinolla? Ja ennenkaikkea, miksi lopetit edellisen blogisi kirjoittamisen?

  -J

  VastaaPoista
 59. Miksi kaikkiin muihin (siis aivan kaikkiin älyttömän tyhmiin, jankkaaviin ja idioottimaisiinkin) kysymyksiin vastaat, mutta et tuohon yllä olevaan?

  VastaaPoista