21.10.2012

Liikunta on kivaa silloin, kun sen tekee mielelläänTänään teinkin ihanan hölkkä ja kävelylenkin kun tuo aurinko niin piristi. En ottanut edes aamupalaa vaan painuin tunnin ajaksi urheilemaan. Ja voi pojjaat miten intoo piukassa oonkaan nyt, kun lenkiltäni kotiin saavuin. Kokeilin tällä kertaa tuota fleecetakkiani, josko se olisi kiva lenkkitakiksikin ja olihan se - tosin tällä kertaa vähän turhan lämmin, mutta kun ilmat tuosta viilenee, niin ihan täydellinen. Luin nimittäin jostain että fleecetakkia voisi käyttää urheilussakin, niin siksi lähdin kokeilemaan - mun on nimittäin todella vaikea löytää itselleni uutta lenkkitakkia. Housut ja kengät ei oo niin iso ongelma, mutta takki - en vain ole löytänyt hyvää. Jaksan jo pidemmän aikaa hölkätä ennenkuin tarvitsee tasata sykettä, vähänkö tuosta huomiosta tulin hyvälle tuulelle (myöskin)

Kuvat on otettu kesältä (keväältä?) jo - Onhan nämä kivempaa katsottavaa kuin syksyn paljaat puut.


Nii, määhän en seuraile mitään aikaa taikka liikuttua määrää - mää vain liikun koska se on kivaa. Ja liikun sen verran kun hyvältä tuntuu (joskus tykkään kokeilla rajojani) Mä tykkään tästä tavastani, se on psyykkeellekin parhainta. Ja tiedän koska olen itse kokenut sen pakkomielteisen liikkumisen kun päivässä oli saatava se kolme tuntia liikuntaa täyteen taikka joku tietty kalorivaje. Kyllä, aluksi tuo suuri liikkuminen tiputti painoa nopeastikin mutta ykskaks siinäkin tapahtui se, että mitään ei enää tapahtunutkaan (ja ei, en ollut alkanut syömään enempää kuten yleensä tapahtuu kun aletaan liikkumaan enempi) Niin että nykyään koetan pitää määrät tarkoituksellakin vähäisinä että siitä liikkumisesta ei lähtisi se ilo pois eli väkipakolla en lähde itseäni pakottamaan mihinkään. Nykyisin liikun 4xvko + siivoustyöni + kotitamppaamiset tuolla laudalla.

Täällä missä asun, on ihanan paljon mahdollisuuksia. Siis että aina ei tarvitse mennä samaa reittiä. Luontoa on silmänkantamattomiin! Ja jos oikein haluaa reippailla, niin Kirjurista löytyy noita pidempiäkin lenkkeilyreittejä - olen muutaman kerran mennyt, aina miehen kanssa kun nuo pidemmät reitit käy nopeasti tylsäksi jos ei ole puhekumppania.8 kommenttia:

 1. Kolme tuntia liikuntaa päivässä?

  VastaaPoista
 2. vooii oispa vielä kesä/kevät!
  ihan haikea olo tuli noista kuvista..!

  VastaaPoista
 3. Fleecet on ihan parhaita ulkoilussa. Mulla on siivojan työtakki fleeceä, ja erätukun xl koon väliasu setti, mikä tuli ulkoilupuvun mukana, mutta takilla pärjää vieläkin lenkillä, kun alle laittaa pitkähihasen, ja ne hengittää hyvin. Miusta lenkistä on ees jotain hyötyä kropalle ja ololle, jos lenkki on hivenen jonkun pitunen. Mulla ne on yleensä sen 6km hyvinkin. Liian pitkällä menee turhan takia voimat ihan sippiin, ja maitohapoille. Tää siivoojan työ on sellasta, että liikunta on tärkeä osa kestävempää kroppaa, ja arkea.

  T. perhonen :)

  VastaaPoista
 4. Kannattaa hankkia urheilua varten erikseen oma fleece-takki, ettei tarvi suosikkitakkia hikoilla piloille.

  VastaaPoista
 5. Itsellä käy liikunnan kanssa aina niin, että aloitan hirveällä ryminällä ja jatkan touhua puolisen vuotta kunnes huomaan, ettei siitä ole yhtään mitään hyötyä laihtumisen tai muunkaan kannalta. Viimeisin puristus oli uiminen, 4krt viikossa ja kerralla 1-2 km (eli meni aikaa 1-2h). Alussa touhu oli kivaa mutta sitten alkoi mennä ihan hulluksi koko touhua. Joten luovuin hommasta.

  Toinen hyvä ahkeruuskohtaus ennen tuota uimista kestikin puolisentoistavuotta. Kävin karatessa 2-4 krt viikossa ja juoksulenkillä joka ilta vielä lisäksi. Käteen ei jäänyt muuta kuin paha penikkatauti (pohkeissa, eli lihas kasvoi liian nopeasti, erittäin kivuliasta) ja kaamea ahdistus siitä, ettei koskaan tehnyt tarpeeksi. Enkä laihtunut tuonakaan aikana kuin ehkä pari kiloa max.

  Tällä hetkellä sitten odottelen taas uutta rykäisyä, että mitä tällä kertaa keksisi ja överiksi vetäisi :D Ja tähän vielä voisin mainita, että me lihavatko huonokuntoisia... Voisin aina haastaa jokaisen joka näin sanoo vaikkapa uimakilpailuun ;)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi klo 8.49,
  Joo, sillon aikoinaan liikuin ihan hullunlailla ja oikee hullunkiilto silmissä. Pakko pakko saada kulutettua viikossa 8000 kilokaloria.

  Hippis,
  No sieltä se taas ens vuonna tulee, mut sais kyllä olla toisenlainen talvi kyllä. Mä en ihan sovellu talviseen maisemaan vaikkei siinäkään mitään pahaa ole. Mä oon vaa vilukissa. :)

  perhonen,
  Fleecet on kyllä. Tarttis hommata toinen tilalle kun selviski ettei toi mun fleecenä pitämä ookkaa sitä vaa teddykarvaa. Noita fleecejä kun löytää isojakin kokojan. :) Mä tykkään liikkua, yleensä kiukkukin menee ohi kun lähtee liikenteeseen. Mä suosittelen liikkumaan, olkoon matka minkä mittainen vaan kunhan liikkuu. :) Itekki aloti pienemmästä ja matka isoni sitä mukaan kun into nousi. :) Ja into nousee, kun liikunta on kivaa!

  Anonyymi klo 11.13,
  Juu, just tossa ylempänä pohdeinkin asiaa. :) Ja kun fleecetakkeja nyt löytyy helpolla.

  Möllikkä,
  Auts, penikkatauti ei oo kiva. :( Mut ihan rauhassa vaa ku menet, ni kyllä se siitä. Ei vaa saa mennä överiksi. Siksi suosittelenkin ettei seuraa liikuttua matkaa, aikaa taikka kulutusta ni se ei mee överiks. Ku liikkuu just sen verran ku on kivaa. :)

  VastaaPoista
 7. et muuten varmaan jaksa hölkätä saati sitten kävellä puuskuttamatta :D naurettavaa teeskentelyä..

  VastaaPoista
 8. Hyvä anonyymi klo 15.04,
  En ole moista väittänytkään. Hölkätessä puuskitan mutta rauhallisessa kävelyssä en. Mitä reippaammin menee sitä helpommin puuskuttaa. Varmasti myös siekin ku meet reippaasti. :)

  VastaaPoista