23.10.2012

Viikonloppu tuli ja meni


Mulla on nykyään niin vetämätön olo maanantaisin, olo on kuin Karvisella konsanaan. Mut hyvä siitä tulee, kun itseään hieman lyö aamusti pepulle ja viimeistään työnteossa ne viimeisetkin unirippeet tipahtaa pois.

Itse olen todella tyytyväinen viikonlopun kirjepinoon. Vastaamattomia on enää vain 10. Isona toiveena on, että mä saisin tuon kasan tuosta jossain vaiheessa sellaiseenkin malliin ettei olisi yhtään vastattavana. No toiveajatteltua. Mutta sain mie tehtyä kirjeen joka oli pituudeltaan vain 18sivua pitkä. Vain?VAIN? Ennätys tämäkin.

Meidän viikonloppu oli vain täynnä lepoa ja yhteistä oleilua. Ai niin, sekä kirjeitä! <3 Juurikin tällaisestä tykkään. Katsottiin tällä kertaa Alice in Wonderland elokuva, itse olin sen jo aiemmin nähnyt mutta koska isäntä ei, niin en pistänyt toista katselukertaa pahana. Sekä mussutettiin irtokarkkejamme, mä muuten huomasin et tykkään niistä karkkituteista ja niissä nimenomaan siksi, kun niitä saa kaikessa rauhassa imeskellä, kuin tuttia. Hiihihih!

32 kommenttia:

 1. Nämä lokakuun aamut nyt on mitä on... oli sitten maanantai tai tiistai... Sinäkin joudut varmaan heräämääna aika aikaisin, näin yleensä siivoustyössä. Vai mihin aikaan heräät?

  En voi olla kiinnittämättä huomiota tuohon karkinsyöntiin. Jokainen on toki joskus herkkuhetkensä ansainnut, mutta viikon välein karkin syönti on kyllä ihan turhaa ja kerryttää kiloja kummasti. 3,50 eurollakin saa karkkia aika paljon.

  VastaaPoista
 2. Marjukka,
  Niinhän nää lokakuun aamut taitas olla. Masentavaa vain. Mä herään millo kulloinkin ei oo tarkkaa aikaa mut iha samoihi aikoihi ku muutki työssäkäyvät. :)

  Mie herkuttelen kerran viikossa,se millä sen teen vaihtelee. Viimeksi se oli irtokatkkia jota muuten on jäljellä vielä paljon. No eipä tartte miettii mitä seuraavaks maistelee. :D

  VastaaPoista
 3. Hei,
  mulla jotenki ärsytti tuo Marjukan kommentti karkeista! Kyllä jokainen aikuinen tietää mikä lihottaa ja mikä ei. Jos olisit normaalipainonen, olisikohan M sanonut mitään asiasta?
  Joskus tuntuu, että ylipainoisia pidetään "vajakkeina" alyltään! Olen itsekin tosi tuhtissa kunnossa, mutta vielä ei kukaan ole sanonut suoraan. Ja jos sanoisi, antaisin palaa täydeltä laidalta!
  Ostan myös irtokarkkeja silloin tällöin, mutta esim. alkoholia en ole käyttänyt yli 10 vuoteen. Eli paheensa kullakin...
  -minä meiltä-

  VastaaPoista
 4. En, en olisi sanonut mitään, jos Pipsa olisi normaalipainoinen - miksi olisin? Normaalipainoinen "kestää" ne ylimääräiset kalorilisät, silloin tällöin, mutta huom. vain joskus.

  Mutta nimenomaan, ei kai ylipaino mikään tabu saa olla? Ettei ylipainoiselle saa mainita karkinsyöntiä?

  Sorry, jos ärsytin, mutta jos nyt ihan suoraan sanotaan, niin laihtumista haluavan ei kyllä kannattaisi kerran viikossa syödä noin paljon karkkeja. Tuossahan tulee iso osa päivän energiasta pelkästään karkeista, ja kun nämä hyvin todennäköisesti syödään normaalien syömisten päälle...

  En kyseenalaista kenenkään älyä, mutta aina ei tule kaikkea ajatelleeksi. Ja kyseenalaistan myös sen, että pyrkii laihtumaan, vaikkakin "numeroa tekemättä" ja silti syö vähän väliä tuollaisen määrän karkkeja.

  VastaaPoista
 5. Pakko tehdä selvennys kun Marjukka vissiin ymmörtäny väärin.

  Ostin 3,5€ pussin. Pussissa on edelleen yli puolet jäljellä. En siis tosiaankaan saa ängettyä itterni tommosta määrää yhessä illassa. En vaikka lihava olenkin. :D Tuosta voin saada vielä kaks kertaa suun makiaks.

  VastaaPoista
 6. "Mutta nimenomaan, ei kai ylipaino mikään tabu saa olla? Ettei ylipainoiselle saa mainita karkinsyöntiä?"

  Haloo, Marjukka, et ole tosissas?!
  Ei ylipaino ole tabu, mutta hyvään käytökseen ei mielestäni sovi tuollainen huomauttelu, vaikka toinen yrittäisikin painonpudotusta. Miten paljon huomauttelet ihmisille tupakanpoltosta tai alkoholin käytöstä? Pullansyönnistä? Liikkumattomuudesta?
  Maailma on pullollaan ihmisiä, jotka käyttäytyvät eri tavalla kuin sinä ja ovat silti onnellisia.
  -minä meiltä-

  VastaaPoista
 7. Marjukka on ottanut tehtäväkseen valistaa ylipainoista, eihän lihava voi itse mitenkään tajuta, etteivät karkit ole terveellisiä. Ei se maailma siihen kaadu jos joskus syö karkkia.
  Noloa alkaa valistamaan aikuista ihmistä elämänsä valinnoista. Kai se Pipsa nyt itse tietää mitä syö ja miten se mihinkin vaikuttaa.
  Marjukka ei ymmärrä käytöstapoja.

  VastaaPoista
 8. Kyllä kerran viikossa voi herkutella oli sitten laiha tai lihava. Laihduttajillekin suositellaan jonkinlaista herkkupäivää ettei tarvitse täysin ilman namia olla, se kun on aikalailla epärealistista pyytää, etenkin ihmiseltä joka tykkää herkutella. Jos noin muuten syö terveellisesti niin se kerran viikossa namittelu ei ketään lihota, että eiköhän se lihavuuden syy ole jossain muualla.

  Ja jälleen tähän voin myös sanoa, että on se hyvä kun meillä on näitä fiksuja ihmisiä kertomassa meille lihaville mikä lihottaa ja mikä ei, me kun emme sitä itse tiedä ;) Siitä on muuten tehty ihan tutkimuksiakin, että ylipainoinen ihminen yleensä tietää enemmän ravinnosta, kaloreista sun muista kuin ihminen, jonka ei ole koskaan tarvinnut laihduttaa tai ravintoa sen kummemmini miettiä.

  VastaaPoista
 9. Minä ainakin tiedän kaiken mahdollisen laihduttamisesta ja terveellisestä ruuasta. Ja silti olen ylipainoinen ja siitä huolimatta syön herkkuja. Se on minun valintani, enkä kyllä kaipaa mitään terveysterroristeja valistamaan itseäni.
  -hss

  VastaaPoista
 10. Isäntäkö teillä päättää aina noi katsottavat leffat?

  VastaaPoista
 11. Huh huh mitä tykitystä... Yksi asia vaan kummastuttaa: Miksi ihmeessä päästätte kehonne lihoamaan niin suureksi vaikka kerran tiedätte sen vaikutukset?! Hullun hommaa. Terveys on kaiken perusta.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi 18.45: mistä päättelet, että Pipsa on "päästänyt kehonsa lihomaan niin suureksi"? Jos yhtään olet seurannut Pipsan blogia, tiedät varmaankin, miten terveellisesti ja vähän Pipsa syö, karkkiakin tosi maltillisesti, alkoholia ei ollenkaan. Siivoustyö kuluttaa energiaa, samoin säännöllinen liikunta.

  Itse elän paljon epäterveellisemmin kuin Pipsa, mutta silti kiloja ei ole kertynyt läheskään yhtä paljon. Eli kyllä se on aineenvaihdunta, joka määrää kertyvät kalorit, ei aina se mässääminen ja liikkumattomuus!

  VastaaPoista
 13. Voi anonyymi 19.14, olet kyllä ystävällinen, mutta ehkä hiukkasen naivi? Kuten monesti on todettu, blogissa ihminen kertoo vain osan elämästään...esim. sen kaunistellun version. Jokainen lihava syö liikaa! Se on kemiaa. Kaloreita kertyy liikaa suhteessa kulutukseen. Vaikka joku antaisi miten ymmärtää syövänsä vähän ja terveellisesti, mutta on silti lihava, tosiasiaa se ei muuta miksikään. Ihmiset on näet hyviä valehtelemaan myös itselleen. Vääjäämätön tosiasia on, että jos syöt vähemmän kuin kulutat, laihdut. Riipumatta aineenvaihdunnasta tai mistään. Nimim. kokemusta on.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi 19.53. Valitettavasti hyvin moni ylipainoinen ihminen on lihava terveydellisistä syistä, ei siksi, ettei vain "osaa" syödä oikein. Ja helppoahan se on hoikan tulla sanomaan, että miksi päästit itsesi tuohon tilaan ja noin lihavaksi. Sitten voi tulla arvostelemaan kun on ensin itse lihonnut ja laihduttanut monta kymmentä kiloa, ja pysynyt hoikkana väh. viitisen vuotta.

  Myös se, että ihmisillä on hyvin erilaiset aineenvaihdunnat kannattaa ottaa huomioon. Jos on itse hoikka, ilman, että tarvitsee tehdä mitään (eli voi syödä mitä vain) ei tarkoita sitä, että kaikki siihen pystyvät. Jos syöt itse 2500kcl päivässä ja kroppasi käyttää sen ilman sen kummoisempia ponnistuksia ei tarkoita että muiden kroppa toimii samalla tavalla. Minulla on ystävä joka voi syödä mitä vain, eikä liiku paljoa ollenkaan ja pysyy hoikkana. Itse syön suunilleen saman verran, enkä liiku paljoa mutta olen huomattavasti lihavampi. Eli sama kalorimäärä mutta erilaiset kropat.

  VastaaPoista
 15. "Normaalipainoinen "kestää" ne ylimääräiset kalorilisät, silloin tällöin, mutta huom. vain joskus."
  Ömmmmm, perustelut kiitos? Samallalailla se keho toimii, oli sitten normaali- tai ylipainoinen. Eli jos syö vaikka sen yhden suklaalevyn herkkupäivänä, niin miten se vaikuttaa ylipainoiselle vahingollisemmin kuin normaalipainoiselle, ihan saman ylimääräisen kalorilisänhän siinä molemmat saavat. Ja yksi herkkupäivä viikossa ei kaada edes laihdutusta...siis jos oletetaan, että ylipainoinen laihduttaja elää kuusi päivää viikossa -1000kcal -vajeella ja sitten yhtenä päivänä herkuttelee ja energiaa saa vaikka +1000kcal enemmän kuin mitä kuluttaa, niin koko viikon vajeeksi jää siltikin -5000kcal.

  "Jokainen lihava syö liikaa!"
  Ehehei kuule, ei näin. Riippuu katsos lihavasta. Toki lihava on jossain vaiheessa varmasti syönyt liikaa, koska on lihonut. Jos lihoaa koko ajan, syö edelleen liikaa, mutta jos paino pysyy samassa, niin silloin energiansaanti vastaa kulutusta (jo pelkästään tämäkin voi olla jollekin pitkään holtittomasti lihoneelle jo puoli voittoa taistelussa kiloja vastaan). Ja sanomattakin lienee selvää, että jos se lihava laihtuu, niin silloin kulutus on suurempi kuin energiansaanti. Yksinkertaista, eikö totta?

  VastaaPoista
 16. Voi Möllikkä - kumpa tietäisit! Minulla jos kellä on kanttia puhua näistä lihavuusasioista. Olen itse lihava, kokeillut KAIKKI laihduttamiskeinot, saanutkin laihdutettua. Käynyt lääkärit, ravitsemusterapeutit, painonvartijat, psykologit, mutta mistään ei ole apua...kun ei ole tahdonvoimaa! Osaan laskea kalorit, hiilihydraatit ja proteiinit. Olen lukenut kemiaa yliopistotasolla - tietoa on! Tiedän aineenvaihdunnasta jne...mutta tosiasiaksi käteen jää loppupeleissä VAIN se, että pitää kuluttaa enemmän kuin syö. Ei kannata verrata toiseen, et laihdu sillä, että syöt vähemmän tai kulutat enemmän kuin joku toinen. Voit/kannattaa verrata vain omaan kroppaansa. Jos ei tulosta tule, tyyliä pitää muuttaa. Ja huom. Olen itse SAIRAALLOISEN LIHAVA. Mutten kauaa.

  VastaaPoista
 17. Aineenvaihdunnasta ei kenenkään laihtuminen tai lihominen ole kiinni. Silkkaa itsepetosta syyttää hidasta aineenvaihduntaa, kun fakta on, että vain syödyt kalorit lihottaa. Olisipa kiva saada nämä valittajat valvottuihin olosuhteisiin säännellyn ravinnonsaannin kanssa. Laihtuisivat ihan varmasti.

  VastaaPoista
 18. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa;D

  Pipsa perusteli ihan hyvin, ei ole syönyt kaikkea, ja eihän se minulle oikeasti kuulu vaikka olisi syönytkin, kunhan ihmettelin.

  -j: Tarkoitin normaalipainoisen karkkien "kestämisellä" sitä, että normaalipainoisella tuskin on yritystä/tarvetta laihtua. Puhuin nyt nimenomaan laihtumisen tarpeesta, kyllähän sinä sen ymmärrät. Ja kyllä ne kilot kertyvät normaalipainoisellekin, jos jatkuvasti syö muuten kulutuksen mukaan ja sen lisäksi vielä sen karkkipussin. Ja esittämäsi malli viikon kalorivajeesta, vaikka karkkipussi viikossa, pitää paikkansa, JOS tosiaan vaje noin kuin esität:)
  Ja itsekin sanoin, että jokainen on herkkuhetkensä ansainnut! Tottakai! Mutta mitä ja kuinka paljon ja kuinka usein, siinäpä se.

  VastaaPoista
 19. "Jos yhtään olet seurannut Pipsan blogia, tiedät varmaankin, miten terveellisesti ja vähän Pipsa syö, karkkiakin tosi maltillisesti, alkoholia ei ollenkaan. Siivoustyö kuluttaa energiaa, samoin säännöllinen liikunta."

  Mutta myös jokainen ymmmärtää että tässä ylhäällä mainitussa yhtälössä on jotain mätää. Yksi plus yksi ei vaan voi olla kolme.

  VastaaPoista
 20. Jos Pipsa puhuis totta syömisistään ja liikkumisistaan, olisi hän ollut normaalipainoinen jo pitkään.

  VastaaPoista
 21. Kauhea vääntö muutamasta karkista! Jos Pipsa syö karkkia 4 kertaa kuussa ja vielä kohtuullisesti, ei se TODELLAKAAN ole paljon/usein!

  -Tellu

  VastaaPoista
 22. Jos syö karkkia 4 kertaa kuussa = kerran viikossa 3,5 eurolla, on se ihan liikaa! Mun mielestäni se on paljon, kamala kalorimäärä normaalisyömisten päälle.

  VastaaPoista
 23. Anonyymi klo 16:35 jatkaa:

  Isossa karkkipussissa on n. 1400 kaloria. Naisen päivittäinen kaloritarve on ehkä n. 2000 kaloria.

  jos tuo 1400 kaloria tulee JOKA VIIKKO normaalisyömisen päälle (niinkuin epäilen), niin...

  VastaaPoista
 24. Mut pipsahan tuolla ylempänä kirjoitti ettei syönyt tuota 3,5 euron pussia kerralla, yli puolet jäljellä. Miksi yritätte saada asian unohtumaan? Vai onko jotenkin liian vaikea asia ymmärrettäväksi teidän paksuun kalloonne, että lihavakin voi osata kohtuuden? pipsahan on tuosta sitäpaitsi kertonutkin että osaa nykyisin herkutella kohtuullisesti. Mielestäni todella kohtuullista syödä 3,5 euron pussi kahdessa viikossa. Onhan se selvää, että liika lihottaa mutta ei todellakaan tämä.

  VastaaPoista
 25. Jos asia on näin, että jakaa tuon pussin usemmalle viikolle, niin no problem:)

  Halusin vaan tuoda esiin, kuinka oikeasti kamalan paljon turhia kaloreita yhdessä karkkipussissa on. Mutta kyllähän te toki tämän tiedättekin:) Ja sen takia ihmettelin karkin syöntiä, ja ihmettelen vähän edelleen miksi ylipäätään ostaa noin paljon, jos syö vaan vähän - ei olisi houkutuksia.

  Mutta mihinkäs se Pipsan edellinen Ässä-Mix -pussi katosi? Ei siitäkään ole kuin viikkoko se on.

  VastaaPoista
 26. "Jos yhtään olet seurannut Pipsan blogia, tiedät varmaankin, miten terveellisesti ja vähän Pipsa syö, karkkiakin tosi maltillisesti, alkoholia ei ollenkaan. Siivoustyö kuluttaa energiaa, samoin säännöllinen liikunta."

  Oletan tämän kommentin olevan alunperin tarkoitettu piiloirvailuksi?

  Itsepetos tosiaan on helppoa ja tehokasta, itsekin elin siinä vuosia..Kumma juttu kun silti kiloja oli mullakin niin maan kamalasti liikaa ja kauan, vaikka tuo siteeraamani aloituslause joltakulta anonyymilta sopi minuunkin silloin. Muka. "Pienillä" tarkistuksilla löytyikin vikaa elintavoissa enempi ja vähempi ja kas kummaa ku katosi kilot sutjakkaan :D

  Mutta tsempit Pipsalle, kyllä se siitä toivottavasti joskus vielä, mutta muutos paperilla ei vielä ole muutos käytännössä, uskon että laihtuminen voi kenelläkään tapahtua vasta silloin kun ihminen on itse siihen valmis ja riittävän motivoitunut.

  Ja siihen asti se on oma asia mitä syö ja kuinka tehokkaasti treenaa, hassuja vaan nää vakuuttelut (minunkin aikoinaan) hitaasta aineenvaihdunnasta pienistä ruoka-annoksista herkuttomuudesta ja runsaasta liikkumisesta kun ulkomuoto kuitenkin kertoo päinvastaista..Sen tajuaa sitten kun se muutos oikeasti tapahtuu :)

  Anna :)

  VastaaPoista
 27. No ohoh, kun meikäläisen herkuttelut on vetänyt näin kauheeta salaliittoteorioita. Pakko nyt vähän oikoa juttuja.

  Fakta 1: Mulla on kaapit piukassa herkkuja, eikä ne vaivaa mua mitenkään. Olen päässyt yli himotuksistani ja nää on mun voittoni, että pystyn kaapissa pitämään herkkuja ilman, et oon kaksinkäsin vetämässä niitä.

  Fakta 2: Mulla on edelleen yli puolet jäljellä mun viime perjantaina ostamassa karkkipussista. Ja ei, se ei kutkuta mua mitenkään mut isäntää tuntuu jonkin verran kutkuttavan. Herkutellaan tuo varmaan loppuun tänä viikonloppuna, YHDESSÄ. Joten ei, en ole syönyt koko 1400kcal yksin.

  Mä en nyt muista missä ajassa me syötiin, YHDESSÄ, tuo Missä X pussi. Mut voitte olla huoleti, ei siitä tullut mulle kaloreita kun n. 360kcal.

  Että ihan turhaan te oikeesti murehditte mun herkutteluistani. Mä oon läpikäyny helvetin mut vihdoinkin oon siinä pisteessä, et oon tyytyväinen herkutteluuni. Ja herkut kaapissa vaan voimistaa mun tuntemuksia ruuasta - et oon voittanu itteni sen suhteen. Ja ennenkun alatte miettimää, et miten voin edelleen olla tämänkokoinen niin helposti. Ja kun mä en siis laihduta laihduttajan raivolla vaan ihan stressivapaasti. Painoni ei myöskään ole tullut yhdessä yössä vaan on monen monen vuoden kertymä. Mulle voitto on jo se, että painoni edes pysyy samassa ja laskee kun on laskeakseen. :) Ja tämän enempää en valoita asiaani ja syyn voitte nähdä näissä keskusteluissa. Ja kuten sanoin, menen stressivapaasti joten en kaipaa ihmettelijöitä - kuten ei varmasti kukaan muukaan laihduttaja.

  Ai niin, jossain sanottin etten juo ollenkaan alkoholia. Tuo on vale, kyllä mä nautin kerran viikossa 0,5l lonkeron isännän kans puoliksi.

  Mutta voin silti monen vuoden kokemuksella sanoa, ettei se laihdutus ole helppoa. Ehkä toisille, mutta ei kaikille. Ja jokainen on yksilönsä. Se mikä toimii A:lla, ei toimi B:llä. Ja jokainen taatusti tietää, miten laihdutaan. Mut se että stressaa, ni ei todellakaan laihduta.

  VastaaPoista
 28. Juu en mie ihan tota edes ajanu takaa, eikä liity yhteen tai kahteen karkkipussiin mitenkään mun ajatelmani,vaan takerruin nimenomaan tohon anonyymin lausahdukseen että "Pipsa syö vähän ja terveellisesti liikkuu paljon tehokkaasti jne.."


  Normaalistihan juuri noin ihminen laihtuu ja sairaalloisen ylipainoinen jopa vielä aika nopeastikin, mutta koska Pipsa sanot ettei se toimi sinulla vaikka syöt pieniä terveellisiä annoksia, et juuri herkuttele ja harrastat säännöllisesti kuormittavaa treenaamista..

  Niin sitten se on vaan lukijoiden uskottava että sinä et laihdu ruokavaliolla ja liikunnalla.

  Niin yksinkertaistahan se on, mitäpä siitä vänkäämään enempää :)

  Otin vaan itsepetoksen puheeksi koska monella muulla (varmaan lukijoistakin muillakin kuin minulla oli) kyse on nimenomaan siitä..ettei ne ateriat olekaan lopulta ihan niin ok (ei edes joka kerta) eikä se liikuntakaan niin säännöllistä ja kuormittavaa mitä haluaisi uskoa ;)

  Muttamutta, ei tästä enempää, toivotaan että jokainen löytää sen oman kultaisen keskitiensä, asiassa kuin asiassa :)

  Anna

  VastaaPoista
 29. jaahans,taas läskikeskustelua!
  ihailtavan lehmänhermot sulla tottatotisesti!!

  ja se on muutes hyvä,ettet ota tressiä laihduttamisesta, (mitä itse teen) koska se taas nostaa stressihormoonia mikä taas ei auta laihtumaan vain päinvastoin!

  ja kaikki ei muuten liho syömällä! meikäläinen lihotti itsensä juomalla;mehua,limsaa ja viiniä silloin tällöin.

  ja mistä se on tullut että lihavan ulkonäköä saa irvalla,valistaa ja naureskella? :( en minäkään kenenkää ulkonäköä hauku. ja tosiaan kuten joku tuolla sanoi,me ylipainoset kyllä tiedetään miten laihtuisi,ei ole tiedosta puute.

  VastaaPoista
 30. Tämä keskustelu on mielestäni ihan asiallista - noin suurinpiirtein. Ja enemmänkin lukijat keskenään, itse en ainakaan tarkoittanut kommenttejani Pipsalle. Ei mun mielestä tässä ole Pipsalla mitään kestämistä, antaa vaan meidän lukijoiden pakista keskenämme. Nämä kommentit ovat tämän blogin suola, nuo varsinaiset tekstit on tooosi tylsiä, täynnä kirjoitusvirheitä - no ei nyt täynnä, mut häiritsevän paljon. Varsinaisten juttjen takia en täällä kertaakaan kävisi....

  VastaaPoista
 31. Edelliseen, 0.29, anonyymiin viitaten: Minunkin mielestäni tämä keskustelu on nyt ollut (pääosin) asiallista, eikä me tosiaankaan olla keskusteltu pelkästään Pipsasta, vaan yleisemmin tästä asiasta. Ja missään vaiheessa ei ole ylipainoisten ulkonäköä irvailtu eikä naureskeltu.

  Tuohon karkkipussiasiaan vielä:
  oletetaan, että syö kerran viikossa vaikka vaan puoli isoa pussillista/yhden pienen pussillisen, normaalin syömisen lisäksi siis. Ne karkithan on kuitenkin ihan turhia, ihan turhaa energiaa.

  Jos saa viikossa 700 kaloria ylimääräistä, se tekee
  20 vuotta*52 viikkoa *700kcal= 728 000 kcal joka siis vastaa 104 ylimääräistä kiloa.

  VastaaPoista
 32. ÄRSYTTÄÄ SUUNNATTOMASTI NÄMÄ KOMMENTIT.. Ihan vain tiedoksi, että jokainen ylipainoinen ei välttämättä oli itseään syönyt lihavaksi. Painoa voi tulla monien sairauksien myötä. Että voisitte vähän miettiä mitä sanotte tai ottaa edes selvää asioista! Nim. kokemusta on kilpirauhasen vajaatoiminnan vuoksi tuli 6kuukaudessa 30-35kg lisää ja vaikka. Ja näistä kiloista on äärimmäisen vaikea päästä pois, koska aineenvaihdunta ei toimi normaalisti.. Helppoa se on kaikkea puhua jos ei ole omakoht. kokemusta.

  VastaaPoista