25.11.2012

Joululahja -arvonta


Nyt alkaa siis Värikkään elämän joululahja -arvonta (vähän etuajassa, koska paketti pitää saada postiin ajoissa, et varmasti kerkee perille ennen jouluaattoa!)

Tästä arvonnasta hauskan tekee se, että kukaan muu kuin minä ei tiedä mitä tuo paketti sisältää. Ja nimensä mukaisesti onkin siis JOULULAHJA. Sen voittaa siis yksi onnekas 9.12.2012!! Arvonta loppuu siis 9.12.2012, klo 22.00. Sen verran voin vihjata, että paketti tulee olemaan täynnä kaikkea ihanaa pientä tavaraa ja vinkkiä siihen voi hakea tuosta gallupin kyselystä. 

Ja annetaan tämän postauksen nyt sitten olla vain osallistujille, eli jos jotain muuta kysyttävää tai sanottavaa on, niin osoita se johonkin aiempaan postaukseen. Tähän siis vain osallistumiset arvontaan.

Miten osallistut:

1. Nimimerkkisi, josta sinut tunnistaa
2. Kerro minulle jokin mukava joulumuistosi
3. Sähköpostiosoitteesi, josta sinut tavoittaa

94 kommenttia:

 1. Tokihan tähän joululahja-arvontaan pitää osallistua :) Yksi mieleenpainuvimmista ja mukavista joulumuistosta on se, kun olin pienempänä aivan mahdoton Jari Sillanpää -fani. Paketista paljastui Jarin ensimmäinen cd-josta olin todellakin enemmän kuin iloinen. Mutta siitä vasta riemu repesi, kun sain lahjan kylkiäisinä muovipussin, johon veljeni oli hienosti paketoinut Jarin kaksi seuraavaakin levyä sekä häneltä ilmestyneen VHS-kasetin. :) Paras lahja isoveljeltäni ikinä, koska siinä hän oli todella ajatellut asioita joista pidän <3

  Ja minut eli Epen tavoittaa osoitteesta elinahan_mie@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. ! :)

  parhaat muistot on siitä, ku pienempänä piti aina toljottaa koko joulupukin kuumalinja ja lumiukko :)

  alisa.suvanne@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Minä myös :)

  Joulumuistoista on ehdottomasti paras se kun olin vielä mukelo. Mummulaan kokoontuivat kaikki kynnellekykenevät. Äidin 7 sisarusta lapsineen, seuralaisineen yms. Yksinäisiä ihmisiä, joilla ei olisi olult paikkaa mihin mennä. Siis kaikille oli avoimet ovet. Pelailtiin lautapelejä ja laulettiin, syötiin ja tietenkin pukki kävi. Oi noita aikoja, ihan herkistyy kun muistelee ´...

  katjmo@gmail.com on osoitteeni

  VastaaPoista
 4. Parhaimpia joulumuistoja on jouluaaton ihana tunnelma ja herätys kypsän kinkun tuoksuun! :)

  raparperisydan@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Nimimerkki: Ellis
  Joulumuisto: Olimme menossa mieheni kanssa ensimmäiseksi jouluksemme siskoni luokse, tarkoitus oli matkustaa aatonaattona. Edellisenä eli 22. päivän iltana tuli puhelu, että siskon synnytys on käynnistynyt, voisimmeko mennä isoveljen seuraksi. Ei muuta kuin iltamyöhään taksilla Lahdesta Tampereelle! Kohta puolenyön jälkeen jouluaatonaattona syntyi pieni poika, ja joulunaika menikin vastasyntynyttä ihastellessa ja sylitellessä. Oli hienoa päästä tutustumaan siskonpoikaan alusta lähtien, ja toisaalta kiva voida helpottaa vanhempien eloa hoitamalla vauvaa.

  VastaaPoista
 6. Ja se sähköpostiosoite unohtui: elliseiska@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Paras joulumuisto on ensimmäinen joulu mieheni kanssa ekassa yhteisessä kodissamme. :o) Laitoin itse kaikki jouluruoat, juotiin vinkkua ja availtiin paketteja rakastuneina. Oi niitä aikoja..

  Säpon tiedät kyllä. ;o)

  VastaaPoista
 8. hanski tässä moi

  mulla on hirveesti mukavia joulumuistoja, niitä kun tulee joka vuosi lisää! :) jokavuosinen Lumiukon katsominen on yksi monista ihanista muistoista <3

  hannananna@windowslive.com

  VastaaPoista
 9. Ristina tässä :)

  Mun äiti oli aina joulut meillä, noin 3-4 päivää ja vanhemmiten äidin kuulo alko olla heikoilla. Oli kuulokoje, mutta äiti inhos sitä, eikä käyttäny. Ja jouluna täytyi kuulla joulurauhanjulistus ja muutama muu vakio joulujuttu telkkarista. Ja niin kovalla et kyllä kävi selväks naapureillekki et joulu on!!! Korvat soi aina muutaman päivän joulun jälkeenki :)

  kristina_karhunen@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Kyllähän ne parhaat muistot lapsuuteen ajoittuu,eli joulupukin jännittämiseen,lahjojen jakoon,sekä mukavaan tunnelmaan
  anuroininen at hotmail dot com

  VastaaPoista
 11. paraa joulumuisto on kun sain ensimmäistä kertaa lapsena valmistaa äidin kanssa jouluruokia alusta loppuun ja viettää äidin kanssa laatuaikaa :)
  nieminen-@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Yksi rakkaimmista joulumuistoistani on se kun olin ehkä kolme vuotias. Lapsena minulle laitettiin aina pieni joulukuusi omaan huoneeseen johon jouluaamuna ilmestyi aina muutama lahja (loput saatiin sitten illalla kun joulupukki tuli käymään). Muistan ikuisesti sen hetken, kun aamulla heräsin ja avasin suuren pehmeän paketin. Paperi rapisi ja olin todella jännittynyt repiessä nauhoja auki. Äiti istui vieressä ja auttoi paketin avaamisessa. Sisällä oli iso ruskea nalle! Rakastuin nalleen heti ensisilmäyksellä ja tämä taitaa olla ihan yleisesti ensimmäinen muistoni lapsuudestani.

  Tuo nalle on minulla vieläkin ja se sai nimekseen Perunamuusi, koska se oli lempiruokani :D Parasta tässä muistossa on ehdottomasti se tunne joka minulla oli kun tuota pakettia avasin aamun hämärässä kuusen kynttilöiden loisteessa. Tuota tunnetta en ole koskaan unohtanut.

  Ja e-mail: mollikka2000@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Jokavuotiset perinteet jotka on pysyneet lapsuudesta asti ovat parhaimpia muistojani. Joulukinkun paisto edellisenä ilta/yönä. Joulukuusen koristelu yhdessä koko perheen kanssa aattoa edeltävänä iltana. Joulurauhan julistuksen kuuntelu hiljaa- (pienenä inhosin sitä ja nyt kuuntelen omien lasteni kanssa ;) ) Joulu ruoka, sauna ja lahjojen avaaminen glögin ja joulutorttujen,piparien kera. Tunne joka joka joulu on, se rauhallisuuden tunne ja tunne joka tulee kun katsoo rakkaimpiaan siinä lähellä- iloisina ja hetkeksi pysähtyneinä arjen kiireiltä. <3 rakastan joulua koska se tuo ihmiset lähemmäksi toisiaan ja jokainen joulu on omalla tavallaan paras! <3

  mia.toivanen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Paras joulumuisto on monelta vuodelta mummolasta.
  Mummilla on semmoinen minikirkko, jonka sisällä oli valot ja kun käänsi semmoista vieteriä kirkon tornin takaa, alkoi soimaan jouluyö, juhlayö,saatoin leikkiä sillä monia monia tunteja.. Tähän liitettynä vielä mummun tekemät jouluruoat, ulkopuuhat, sauna, joulupiirretyt, joululaulut ja pukin odottelu! <3 Voi kun vois olla ikuisesti lapsi..

  sähköposti on postiamimmulle@gmail.com

  VastaaPoista
 15. nimimerkki on tuo mun googletunnus elikkäs Heidi.

  Ja paras joulumuisto, tai muistot on oikeastaan kaikki lapsuuden joulut. Siskon kanssa töllättiin naama töllössä kiinni telkkarista jouluohjelmia, lumiukko etenkin oli se ykkönen! Sitten illalla mentiin mummulaan ja siellä syötiin jouluruokia ja oltiin ihan rauhassa vain. Ne oli niitä ihania lapsuusjouluja, kirjoteltiin pukille kirjeitä ja parasta oli kun pukki toi mitä oli toivottukin :)

  surrealizm@luukku.com

  VastaaPoista
 16. annibouhia@gmail.com

  :)

  VastaaPoista
 17. Uusi yritys ;) edellisestä jäi tuo muisto poies. :D

  Paras joulumuisto on kun pikkusiskon kans vielä pieninä uskottiin Joulupukkiin ja kytättiin parvekkeellä että milloin se Joulupukki tulee, ja tuleeko se porojen kanssa vai autolla.. :D Uunituoreiden piparkakkujen tuoksu tuo aina ihania joulumuistoja kanssa mieleen. :)


  terkuin,
  Anni

  annibouhia@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Helkky tässä hei. Minun paras joulumuisto on lapsuudesta kun heräsi uunituuvingin tuoksuun ja seurata aamulla kun äiti alkoi valmistamaan pyöröjä... Tilkka puuroa kitusiin ja lämpöisen pyörän kanssa seuraamaan lumiukkoa tv.stä. :).
  Heli.leskinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Osallistun! :)

  Paras joulumuistoni on varmaan se kun pari vuotta sitten aamulla kävin hevosteni ja äitini kanssa joulumaastossa. Lunta oli paljon ja pakkasta oli parikymmentä astetta. Rento tunnelma ja hevosten askelten ääni lumella. Sen jälkeen sisälle glögin ja joulupukin kuuman linjan ääreen.

  ansku1801@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Katja tässä moi :)
  Parhaat joulumuistot ovat omien lasten kanssa vietetyt ja tehdyt joulut. Lasten ilo ja riemu sulattaa aina sydämmen.
  katbi@luukku.com

  VastaaPoista
 21. Yksi parhaista joulumuistoista on se, kun sain joskus naperona lahjaksi ensimmäiset sukseni ja hiihtelin niillä sitten mummolan olohuoneessa. :)

  staralfu(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Pikkasen vikanen tässä terve! :D


  Ehdottomasti parhaat joulumuistot itselläni on se, ku perheellisenä saan viettää joulun ihan yksin kotona. Tai no koira.. se on toverina aina. :)
  Muu perhe lähtee miehen ja lasten kanssa sukuloimaan isovanhempien luokse, ja tämä äiti saa jopa 3 päivää vuodessa hiljaiseloa kodissa. Uskaltaa polttaa kynttilöitä rauhassa, saa ottaa vaikka glögiä terästettynä aamupalaksi, lenkkeillä koiran kanssa ja syödä silliruokia niin paljon kun napa raikaa - ilman muun perheen vinkunarinoita tai... yhtään mitään. Saa vain olla.

  Paras jouluhetki onkin alkuillasta vesamatti Loiri, punaviini ja aurapiparit... Ja kynttilät. Harmi kovasti, kun vasta hetki sitten olen oppinut mikä sen joulun itselleni tuo; se on yksinäisyys ja rauha. :) Jaksaa taas vuoden olla äiti kaikessa roolissaan, ja osaa odottaa seuraavaa joulua saapuvaksi.

  tiamarie@luukku.com

  VastaaPoista
 23. Mervi osallistuu myös.
  Yksi ihana, mainitsemisen arvoinen joulumuisto on lapsuudessa tiernapoikana esiintymiset aina joulun aikoihin. Oli ihana esiintyä monenlaisissa tilaisuuksissa ja antaumuksella esiinnyttiinkin <3.

  merviseppala@netti.fi

  VastaaPoista
 24. Minulla on iso perhe(viisi sisarusta minulla), jotenka parhaat joulumuistoni on yhteiset rauhalliset hetket. Kun koko poppoo on yhdessä ja voidaan nauttia hyvästä ruuasta. Kaikilla on hyvä mieli ja tärkeää vain olla siinä hetkessä. Ei lahjat tai mikään muukaan tee joulusta yhtä ihanaa, kuin koko perhe koossa.
  natiainen_94@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Mun paras joulumuisto on varmaan parin vuoden takaa kun tiedettiin, että vietetään viimeistä joulua iskän kanssa <3 oltiin vain perheen kanssa vanhempien luona ilman mitään sen kummallisempia ohjelmanumeroita.

  Tämän joulun vietänkin tuplavuoroissa töissä, äiti Thaimaassa ja veli avovaimonsa kanssa Itä-Suomessa :) Mies saa tyytyä oman perheensä seuraan valitettavasti, ehkä ens juoluna oon vapaalla...

  -Sinikka- sinimarja@hotmail.fi

  VastaaPoista
 26. Minun parhaita joulumuistoja on aamuiset kinkun maistelut, joulusaunat ja lahjojen avaus kun isossa perheessämme olohuoneen lattialla saa kävellä siellä lahjapaperimeressä. :)

  - maiju (marellina@windowslive.com)

  VastaaPoista
 27. Paras joulumuisto en ehdottomasti ensimmäinen joulu omien lasten kanssa, kokonaisena perheenä. Vaikkain pojat oli vasta 2kk, oli fiilis silti ihan erilainen :)

  Tää joulu tulee olemaan erilainen, koska se on ensimmäinen joulu kun anoppi ei ole maisemissa(vaan epsanjan auringon alla) mun ja miehen seurustelun ajalta.

  Maria
  maria.vee@hotmail.com

  VastaaPoista
 28. mukana ollaan.
  joulumuistot liittyy lähinnä ruokaan Äidin ja anopin herkut.

  VastaaPoista
 29. Parhaimpia joulumuistoja ovat joulut, kun ollaan saatu viettää joulua koko perhe yhdessä <3 Nykyään on harvinaista, että kaikki olisivat yhtäaikaa joulun vapaalla töistä ym, joten lapsuuden jouluja muistelee haikeudella, hymy huulilla. <3

  t. Tiina
  tetasha@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Minä en mitenkään pysty kertomaan yhtä mukavaa joulumuistoa. Rakastan Joulua ja kaikki siihen liittyvät muistot on niitä mukavia. Tai, no ehkä se kun sairastuttiin miehen kanssa yhtäaikaa ihan järkyttävään vatsatautiin aaton vastaisena yönä ei ole mukava muisto!

  Ehkä mukavimmat muistot ovat kuitenkin viimeiseltä 13 vuodelta, kun olen ollut äiti. Jotenkin lapsen ilo ja innostus aattona on jotain ainutlaatuista:-)

  Minut tavoittaa osoitteesta: ruuhkavuodet@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Ehdottomasti parhain joulumuisto on viime joululta. (Vaikka varsinainen joulumuisto se ei olekkaan.) Kyllästyin ystäväni kanssa joulua kaupallistavaan joulumainontaan ja -hömpötykseen joka alkoi aivan liian aikaisin. -> "Koko perheen joulutalo", "joulu kotiin meiltä", "nyt äkkiä lahjat pukinkonttiin, on jo lokakuu".
  Kaikesta tuosta tuohtuneena päätimme vaihtaa joulun ja juhannuksen paikkaa. Istuimme siis 24.12. takapihalla, grillasimme makkaraa ja huikimme hyvää juhannusta ohi ajaneille keikkajoulupukeille.
  Ja kesällä juhannuksena meillä oli aivan paras joulu. Olimme festareilla, lämmitimme retkikeittimellä glögiä kaikille halukkaille ja lauloimme joululauluja.

  t. heidi.kirkkomaki@gmail.com

  VastaaPoista
 32. En osaa eritellä mikä on paras joulumuistoni, mutta yksi parhaimmista jouluista oli liki 20 vuotta sitten kun olin saanut muutamaa kuukautta aikaisemmin oman hevosen. Tallilla, jossa hevoseni asui, ei ollut lainkaan muiden hevosten omistajia käymässä jouluiltana vaan olin ainoa. Satoi hiljalleen lunta kun ratsastin hevosellani läheisessä metsässä ilman satulaa, sen selkä oli lämmin ja karvainen ja metsässä oli aivan hiljaista. Oli pakkasta ja kuunvalo valaisi koko metsän niin että oli aivan satumainen tunnelma. Hevoseni on laukkaillut jo useita vuosia taivaslaitumilla, mutta en ikinä unohda ensimmäistä yhteistä jouluamme.
  ninah1976@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Osallistun!

  Paras jouluun liittyvä muisto on viime joulun alla näkemäni Raskasta Joulua- keikka *mosh*

  Vyvyan1972(a)yahoo.com

  VastaaPoista
 34. - Kaikki nuo mukulana vietetyt joulut on ihania, mutta en osaa eritellä muistoja. Mä rakastan viettää joulua mun perheen kanssa, sen takia kaikki joulut on mulle rakkaimpia ja ihania. Aamun joulupukin linja ja Lumiukko- piirretty. Mamman laittamien ruokien tuoksu ja yhdessä olo. Niistä on oikea joulu tehty <3

  t_onnelainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Moikka Pipsa!

  Hauska joulumuistoni on viime joululta, jolloin sain mieheltäni wc-harjan lahjaksi. Olin heittänyt vitsinä ennen joulua, että uusi vessaharja ois tarpeellinen, ja mies oli sitten etsinyt oikein tyylikkään kromatun harjan:)

  T: PupuTupuna
  muffeli(a)luukku.com

  VastaaPoista
 36. Kommentoisin vielä, että tuo Ninahin hevosjoulumuisto oli aivan mahtava. Voin vain kuvitella tuon ihanan satumaisen jouluaattoillan tunnelman...

  T:PupuTupuna

  VastaaPoista
 37. Hei,
  parasta en osaa kertoa (toivottavasti edessäpäin), mutta yksi mukava muisto ovat lapsuudessa koulun joulujuhlat. Joulujuhla aloitti kihelmöivän joulunodotuksen..joulun alusaika on vieläkin kaikkein parasta aikaa.

  Mukavaa joulun odotusta Piia!

  t: Mii
  miianblogi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 38. Jee, arvonta! Joulumuistoja on monenlaisia, yksi hassuimmista lienee se, kun pikku ipanana ihmettelin kovasti sitä, kun joulupukilla oli samanlainen volvo kuin iskän työkaverilla.

  Rattoisaa joulualusaikaa!

  Terveisin Miranda (peeromp@gmail.com)

  VastaaPoista

 39. Mukava joulumuisto on ajalta kun ostimme maalta vanhan talonrähjän missä ei ollut sisävessaa, vesiputkia eikä kunnon eristystä. Ensimmäiselle joululle osui vielä kunnon paukkupakkaset ja yritimme sinnitellä kolmet villasukat päällekkäin jalassa, puita leivinuunissa poltellen jne.
  Nykyään kun on torppakin jo remontoitu täysin kuntoon niin nuo ajat tupsahtaa mieleen näin jouluisin haikeina muistoina ajasta kun meillä ei ollut juuri muuta kuin rämä talo ja paljon rakkautta :)

  Terveisin Liinu

  ltkcs@suomi24.fi

  VastaaPoista
 40. Marjut Kirjottaa seuraavaa:

  Kyllä viime joulu oli mukavin joulu pitkään aikaan.Meidän perheessä joulut mennyt vähän tai enemmän työhullun isän ehdoilla.Nyt kun on oma pikkunen tyttö ja vietettiin eka yhteinen joulu niin se tuntu niin oikealta ja rakkaalta.Lämpöä...Leivottiin pipareita yhessä vaikka neiti oli 6kk :).Pieni kuusi ja lahjojen keskellä nukkuva pikkunen.Mun perhe <3.

  Minut tavoittaa:marjutemilia@suomi24.fi

  VastaaPoista
 41. Paras joulumuistoni on ehdottomasti, kun pikusiskoni syntyi joulurauhanjulistuksen aikaan jouluaattona monta monta vuotta sitten :)
  Annuli
  sähköposti: atmn@luukku.com

  VastaaPoista
 42. Yksi joulumuistoista on, kun olin pieni ja meille tuli tilattu joulupukki. Pelkäsin sitä niin paljon, että menin ruokapöydän alle piiloon enkä uskaltanut tulla pois ennen pukin lähtöä :D

  sähköposti: tia.aho@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Anne tässä moi :)

  Paras joulumuistoni on lapsuuden monilta jouluilta. Kuudelta menimme aina serkkuni luokse ja ensin söimme jouluruokaa, siihen päälle vielä jälkiruoka joka oli joka vuosi mansikoita ja kermavaahtoa :D Ja vanhemmillahan tuo ruokailu aina kesti ja kesti. En muista tarkkaa aikaa koska joulupukki aina tuli, mutta luulen, että n.2 tuntia oli varattuna jouluruolailulle aina aikaa (mikä oli lapsen mielestä aivan liikaa :) ja se joulupukin odottaminen oli aina yhtä jännää (etenkään kun kello ei mennyt eteenpäin vaikka kuinka yritti hoputtaa :) Muistan jopa auttavani tiskaamisessa, että saadaa astiat pois nopeammin jotta joulupukki tulisi nopeammin. Näitä sukujouluja on nykyään ikävä <3

  tervonen.anne @ gmail.com

  VastaaPoista
 44. Varmaan ikimuistoisin joulu oli se, kun äitini oli merillä töissä ja olimme ekaa kertaa koko perhe joulunpyhät laivalla. Laiva oli nimeltään Viking Sally, nykyisin Estoniana meren pohjassa ja ei risteillyt pyhinä, vaan olimme koko joulun Turun satamassa.

  Reissusta on jäänyt mieleen se, että laivalla oli johonkin perunasäkkiin ja räjähtäneeseen partaan pukeutunut "joulupukki", josta äiti yritti sitten selittää, että ehkä se tuli helikopterilla ja oli siksi niin räjähtäneen näköinen. Läpi meni jotenkuten, muistan että pukki jakoi karkkia, mutta en uskaltanut mennä lähellekään ja näin jälkeenpäin valokuvia siitä katselleena en menis metriä lähemmäs näin aikuisenakaan, aika karmivan näköinen oli se "pukki". :D

  Toinen huolenaihe oli joululahjat, josta vakuuteltiin että varmasti pukki käy kotona jättämässä ne sillä aikaa. Kuitenkin olin hieman epäileväinen, koska olimme poissa kotoa ja tiesin että ovet lukossa. Äidin työkaveri vakuutteli että pukki tulee sitten savupiipusta, mutta olin kuulemma alkanut miettiä että miten pukki muka sitten pääsee pois pannunpesästä?! Meillä siis ei ole takkaa.

  Noh en muista miten tuo ratkesi, mutta riemu oli kuitenkin valtava, kun tultiin kotio ja olohuoneessa oli kasa paketteja, muistan vielä että yksi paketti oli TOSI suuri ja siellä oli leikkihella! <3

  VastaaPoista
 45. Ja sähköposti oli mintunposti@hotmail.com

  VastaaPoista
 46. Mukavia joulumuistoja on vaikka
  kuinka, mutta yksi hauska muisto liittyy televisioon ja lahjoihin...

  Oli jouluaatto, ruoka oli syöty
  ja porukalla katsottiin telkkarista elokuvaa *Kuningas, jolla ei ollut sydäntä*

  Malttamattomat lahjanodottajat katsoivat himoiten kuusen alla pötköttäviä paketteja.
  Niinpä vanhemmat päättivät lieventää tuskaamme, ja sanoivat että "sitten voitte avata yhdet paketit, kun ensimmäinen mainoskatko tulee"
  Noh, me veljen kanssa odotetaan,
  ja odotetaan...
  Ja odotetaan. Ei näy mainosta
  puussa eikä maassa.
  Eipä tietenkään, koska
  siihen aikaan ei jouluaattoisin
  MTV3:seltakaan tullut mainoksia...

  Vanhemmat toki tämän tiesivät,
  mutta... :D
  ARGH!

  touhupossu@hotmail.com

  VastaaPoista
 47. Sartsuli

  Mukavin joulumuistoni oli jouluna 2005, kun äidin, isän, pikkuveljeni ja isoveljeni kanssa vietimme perheen kesken joulua mökillämme Enontekijöillä. Saimme sinne vierailemaan joulupukin poroineen sekä tietenkin muorin.
  Samana iltana mökillemme yritettiin murtautua, tokihan he saivat vietyä TV:mme sieltä.
  En tiedä onko tämä hyvä vai huono muisto mutta suurimmaksi osaksi hyvä! :)

  VastaaPoista
 48. Ihanania muistoja lapsuuden jouluista.. Parasta oli herätä kinkun tuoksuun aamulla varhain ja illalla pelailla yömyöhään sisarrusten kanssa joulupukin tuomaa lautapeliä, suklaata syöden :)

  vaikeavadelma@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Parhaimpia joulumuistoja on ne jouluaattoaamut vuosia sitten, jolloin herättiin kuuntelemaan Noita Nokinenä-tarinoita radiosta aikaisin aamulla :) Ja samalla syötiin riisipuuroa aamiaiseksi.

  VastaaPoista
 50. Sähköposti unohtui: emilial1997@hotmail.com

  VastaaPoista
 51. Oih! ihanin joulumuisto on ehdottomasti vuosien takainen joulunvietto mökillämme, oli satanut paljon lunta ja koko perheen voimin tehtiin lumitöitä jouluaattoa edeltävänä iltana. Olin silloin ihan pieni vielä ja väsähdin illalla lumitöistä. Aamulla hämärässä kun kuljin vessaan kompastuin isän saappaaseen, ainakin luulin niin, takaisin kävellessä huomasin ettei siinä ollut saappaita lainkaan vaan kaksi isoa joululahja säkkiä. Kiljahdin riemusta! Siskoni juoksi hädissään tyyny kädessä luokseni ja selitin kuinka isän saappaat oli muuttuneet joululahjoiksi! Vasta vuosi myöhemmin tajusin ettei ne saappaat miksikään muuttuneet, olin kävellyt vaan unissani jälleen :) (oli muuten ihania lahjoja)
  -Lumikirsikka
  jessica.eskelinen@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Ihanin joulumuisto on oman lapsen ensimmäinen joulu, kun hän oli 7 kk ikäinen. Silmät suurena ihmeteltiin joulupukkia :)

  pusuri(at)luukku.com

  VastaaPoista
 53. Parhaat joulumuistot löytyvät jokaiselta vuodelta :) Iloista ja rauhallista yhdessäoloa perheen kanssa. Maukasta ruokaa ja joulun tunnelmaa. Kuusen tuoksu ja paljon lahjoja :)

  VastaaPoista
 54. Moikka Pipsa!

  Mun paras joulumuisto on niiltä vuosilta kun olin noin 1-2 luokalla, kavereiden kanssa pistettiin iltasella tonttuvermeet päälle, otettiin kynttilälyhdyt käteen ja lähdettiin koputtelemaan naapureiden ikkunoita ja vilkuttelemaan :D Kyllä oli naapureilla ja niiden lapsilla ihmettelemässä että onko siellä ihan oikeesti oikeita tonttuja ikkunassa :D

  Näitä "tonttuiluja" on tullut monet kerrat muisteltua ja aina tuun niin hyvälle mielelle! :)

  Jouluterkuin, Vakilukija

  s-posti: ohikiitavaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 55. Mukavin muisto : Kaikki joulut ovat olleet mukavia, niitä on kertynyt vasta 10 vietto kertaa :)
  t:Hellu
  noona84@luukku.com

  VastaaPoista
 56. Ihanin joulumuistoni on se kun isäni ilmestyi elämääni juuri kyseisenä jouluaattona <3 Eini. tipotin@live.fi

  VastaaPoista
 57. Ei ole erikseen mitään mukavinta. Kaikki joulut ovat ihania jos ne viettää perheen kesken.
  Sallap
  salla.peltoniemi@hotmail.com

  VastaaPoista
 58. Nimimerkkinäni toimikoot jo tutuksi tullut sarvikuono :)

  Minullakaan ei nouse erikseen mitään tiettyä joulumuistoa mieleen. Rakastan joulunaikaa aivan mielettömästi, saa rauhassa hengittää ja olla omine ajatuksineen ja rakkaiden ihmisten ympäröimänä. Ruoka on aivan jumalaista ja joulun tuoksut ja tunnelma vaan on jotain mitä jaksaa aina vuoden päivät odottaa. Joulusauna kuuluu perinteisenä osana myös joulun viettooni, siellä hierotaan ihot täyteen saunahunajaa ja iho on tuoksuva ja pehmeä ja olo on vaan kaikin puolin aivan mieletön. Tulispa se joulu jo sieltä pian! :)

  rulli1212@luukku.com

  VastaaPoista
 59. Ihanimmat joulut lapsuudessa, mummon luona maalla :) Tai sitten se kun sai ensimmäistä omaa kotia laittaa jouluiseksi.
  maaria1974@gmail.com

  VastaaPoista
 60. 4-vuotiaana, kun en osannut vielä lukea mutta velipoika osasi, vaadin päästä ainakin jakamaan kaikille lahjat kerta en lahjojen saajien nimiä pystynyt itse lukemaan. Joten veli luki ja minä kipitin. Ja tuli hirmu hyvä mieli :))

  Jenkka

  jenni.ripatti@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Rakastan joulua ja kaikkea siihen liittyvää. Joka joulu jouluruokineen, perheen kesken on ihana. Koristeltu kuusi, rauha ja kynttilät. Kuusen tuoksu, luminen maisema ym.

  Anu_saari@hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Mukavin joulumuistoni on tämä:

  Intiassa vuonna 1999. Menimme sinne kolmeksi kuukaudeksi. Tulin siellä raskaaksi aviomiehelleni ja Uuden Vuoden juhlissa sen tajusin. Eli vuonna 2000 tullessa esille olin satavarma, että olen raskaana. Kotiuduimme Helmikuussa (olimme silloin Intiassa yhteensä 3kk) ja nyt tyttäreni on jo 12-vuotias. :)

  e-mailini on manishamann@hotmail.com

  VastaaPoista
 63. Ihanin joulumuistoni liittyvät lapsuuden jouluihin, siihen jännitykseen, joulun tuoksuun, hyvään ruokaan, joulusaunaan ja tietenkin pukin tuloon. Aikuisena joulu ei vain tunnu samalta kuin lapsena :/

  miia_1982@hotmail.com

  VastaaPoista
 64. Osallistun! :)

  Lapsuudesta yksi joulu kun olin ehkä 5-vuotias. Vietettiin joulua meidän pienellä vuokramökillä, lunta oli kauheat kinokset ja tunnelma ihana. Maalaisjoulussa on vaan se oma taikansa. :) ♥

  Ja mun email sulla vissiin jo on? En haluis sitä näin julkisesti levitellä. :D

  VastaaPoista
 65. Olen mukana! Ihania joulumuistoja riittää, mutta viimeisimpänä mieleen on jäänyt viimeinen joulun vietto silloin, kun koko perheeni oli vielä kasassa. Vanhemmat yhdessä, lapset kaikki kotona maalla. :-)

  VastaaPoista
 66. hiphei hippiskin osallistuu!
  tais olla parhaita jouluja kun 15-vuotiaana sain pianon joululahjaksi,pidettiin lakanan alla monta viikkoa,kunnes lakana aattoiltana otettiin pois..ja oli isoin lahja,mitä koskaan olen saanut. :)
  osote on; hippi-ronda@hotmail.com

  VastaaPoista
 67. Osallistun kilpailuun!

  Paras joulumuistoni on lapsuusajoilta kun 4-vuotiaana näin ystäväni kanssa hänen isänsä pukeutuvan joulupukiksi. Silmämme olivat kuin pöllöllä ja isän ilme oli kuulemma näkemisen arvoinen. Tokaisimme vain "miksi yrität matkia joulupukkia" :D Muistan tästä hyvin vähän, mutta kyseinen isä on kertonut tarinaa toistuvasti ja sitä on vieläkin ilo kuulla. :)

  Sähköposti jatka_91@gmail.com <- nolo, mutta en halunnut omaani esille xD olkoon tämä sellainen Värikäs Elämäni - email ;)

  -JiiVee-

  VastaaPoista
 68. Osallistun mielelläni :)

  Yksi parhaista joulumuistoistani on muutaman vuoden takaa, kun joulupukki tuli pihaamme oikean poron kanssa! Kyllä nuoremmilla sisaruksillani oli siinä ihmettelemistä :) Poro oli oikein kiltti, ja saimmekin rapsutella sitä ennen joululahjoihin syventymistä..

  Minut saa kiinni sähköpostista iitus@hotmail.com

  Terkuin,
  Iitu

  VastaaPoista
 69. ihana arvonta t jouluhullu :D itse joulusta muistan aina tunnelman ja ruuat sekä yhdessä olo perheen kanssa. dennen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 70. Mukavimmat joulumuistot liittyy omaan lapsuuteen,siihen joulun tunnelmaan..jännitykseen kun odoteltiin pukkia,hyvään ruokaan, rauhoittumiseen läheisten haudoilla.Ja nyt ku itsellä on lapsia niin saa nähdä niiden joulu riemun. se on parasta!

  leena.raisanen79@luukku.com

  VastaaPoista
 71. Siitä on jo monta vuotta, olin aika pieni. Vietettiin perheen ja suvun kanssa joulua mummolassa ja oli tapana, että joulupukki käy jakamassa lahjat. Se oli hieman vaikeaa, sillä lahjaa ei saanut ellei laulanut joululauluja YKSIN kaikkien kuullen. Muistan miten yritin luistaa laulamisesta, mutta koska lahja oli saatava, sorruin aina laulamaan vaikkakin aikas nolostuneena!
  Ei ainakaan sillä hetkellä ollut ollenkaan mukavaa, mutta jälkeenpäin siitä on tullut erittäin hauska muisto.

  sähköposti: deprimido@hotmail.fi

  VastaaPoista
 72. Paras muisto joulusta on se kun aloin seurustella miehini kanssa n. 10 vuotta sitten ja ensimmäinen joulukoitti, asuimme silloin vielä molemmat vanhempiemme luona ja jouluaattona oli ilmestynyt meidän pihaan palavat roihut..ja me ihmeteltiin että mistä ne rouhut tulivat? Nykyisinkin joku ihana joulutonttu laittaa jouluyönä roihut palamaan vaikka minä ja vanhemmatkin ovat muuttaneet. Kiva tonttu ;)

  T. Miia
  miiapop@hotmail.com

  http://miiau-loveshoesmakeupandsun.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 73. Mukavin joulumuistoni on kun olin joku 3-4v, siis muistan tarkalleen sen ison vauvanuken jonka sain lahjaksi.Yleensä kai ei pitäisi muistaa mitä tuon ikäisenä on tapahtunut tms,mutta kyllä vaan muistan.Se oli jotenki niin mieleenjäänyt.Se nukke tuntui niin valtavalta:D Ehkä sitä vaan oli itse niin pieni :D
  kuurankukka2@luukku.com

  VastaaPoista
 74. Kaikki mun joulumuistot on ihania ja mukavia mutta jotenkin suuresti mieleen on jäänyt se miten innoissani olin joskus pienenä kun sain paketin jossa oli muumilimupullo, juustosnacks-pussi ja lemmikki-lehti! :) Pieni lahja mutta teki todella iloiseksi! :)

  Sanja.kannus(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 75. Heippa. Lapsuudesta tulee mieleen kun veljien kanssa ostettiin toisillemme paljon pienen pieniä joulupaketteja ja piilotettiin ne niin hyvin että niitä löytyi piilopaikoista vielä seuraavana kesänäkin :) terkuin anne9264@gmail.com

  VastaaPoista
 76. Kaikki lapsuuden joulumuistot ovat ihania, mutta yksi ylitse muiden! Aamulla herättiin katsomaan joulupukin kuumaalinjaa ja sitä seurattiin loppuun asti. Perheen ja läheisten kesken syötiin joulupuuro ja kaikilla oli kova kilpailu kuka löytää ensimmäisenä mantelin puuron seasta! Koko aaton H-hetki oli se kun lahjat nököttivät kuusen alla ja päästiin illansuussa niiden kimppuun! Itse olin tonttutyttö joka niitä jakeli :) Parhaita nuo muistot lapsuuden jouluista, kuin kaikki läheiset(mummot ja papat) olivat vielä koolla yhdessä. Niin ainutlaatuisia <3
  -T.tinnvi-

  VastaaPoista
 77. Ja sähköposti tosiaan oli ttinee@hotmail.com
  -T.tinnvi-

  VastaaPoista
 78. 1. Halkat
  2. Lapsuuteni joulut mummolassa maaseudulla olivat ihania kun koko suku kokoontui sinne ja kaikki serkkuni olivat kuin parhaita kavereitani. Lunta oli paljon maassa ja joulupukki toi paljon lahjoja :)
  3. tp05halkat@hotmail.com

  VastaaPoista
 79. sonjasonjasonjasonja <-- tosta tunnistaa c:

  Parhaat muistot on ne kun pienenä sai herätä ihaniin joulu tuoksuihin ja odottaa joulupukkia ja lahjoja. Parasta oli lahjojen jälkeinenn tunnemla :D

  sonja.polvi@hotmail.com

  VastaaPoista
 80. Ehdottomasti erikoisin ja eksoottisin joulumuisto on se kun vietin perheeni kanssa joulun Thaimaassa (: Jouluperinteisiini on aina kuulunut joulupukki (koska sisaruksillani on lapsia) ja tuo joulu olisikin ollut ensimmäinen joulu jossa joulupukki ei ilmesty paikalle, mutta iki-ihanat thaimaalaiset olivat järjestäneet hotellin asukkaille joulujuhlan jossa joulupukkikin oli jakamassa suklaakuorrutteisia pähkinöitä ;)
  nimimerkillä Annychu
  Sähköposti: annychuchukha@gmail.com

  VastaaPoista
 81. Parhaimmat joulumuistot on viime vuosilta kun on vietetty kunnon sukujoulua :) Ihmiset, hyvä ruoka, tunnelma jnejne. <3

  t. Henttu / he-n-na@hotmail.fi

  VastaaPoista
 82. 1) Maarit
  2) Lapsena jonakin vuonna iloitsin todella kovasti, kun sain kauan ja hartaasti toivomani potkukelkan lahjaksi <3 Se kelkka on minulla edelleen.
  3) mur_79@yahoo.com

  VastaaPoista
 83. 1. Palaga
  2. Matkat hevosella mummolaan, joulukirkon jälkeen
  3. annikki.m@gmail.com

  VastaaPoista
 84. 1. minttu47
  2. eka joulu äitinä, lasten myötä jouluilla on aivan erityinen merkitys
  3. minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 85. Ihania joulumuistoja on todella paljon, mutta kieltämättä mieleen jäi parin vuoden takaa joulunvietto ihan sisarusporukalla :) Yleensä ollaan koko perhe yhdessä mummoa myöten, mutta sillä kertaa sattui vanhempi sukupolvi olemaan ulkomailla, joten ekaa kertaa päästiinkin itse kokeilemaan miten saadaan joulu aikaseksi. Yllättävän hyvin onnistuttiinkin ja vietettiin aivan uskomattoman hauska joulu :) -Lily
  re.ku@suomi24.fi

  VastaaPoista
 86. Nimimerkkini on lentoemo. Parhaimmat muistot ovat lapsuuden jouluista, jolloin tuntui aina olevan lunta ja kaunis ilma. Lahjaksi tulleita urheiluvarusteita pääsi kokeilemaan heti seuraavana aamuna..
  flight(at)luukku.com

  VastaaPoista
 87. Nimimerkkinä Pii ja sähköpostiosoite on sinun sähköpostissasi =)

  Mukavia joulumuistoja on vaikka kuinka, mutta yksi ylitse muiden on 90-luvun alkupuolella, kun oli jo vuosia jaettu lahjat perheen kesken. Vanhemmat päättivät, että kyllä meille vielä joulupukki tulee, ja tulihan se, ihan muorin kanssa. Molemmat olivat kotikylän isäntiä ja sattuikin niin, että muori oli puolisen metriä joulupukkia pidempi. Taisivat olla jo reissun loppupuolella, kun tuntui, että nautittu oli muutakin kuin "kansalaisluottamusta". Nyt sitten onkin taas ollut oikea joulupukki, kun on lapsiakin joulun vietossa.

  VastaaPoista
 88. Parhaimpia joulumuistoja on varmaankin muutaman viime vuoden joulut kun on saanut viettää ne ihan niinkuin itse on tahtonut, ilman väkinäisiä sukulaiskäyntejä ja älytöntä joulusapuskaähkyä (kun joka kyläpaikassahan tietysti oli aina jotain "pientä" tarjottavaa). Aattona käyn vanhempieni luona syömässä ja aattoiltana/-yönä käyn usein hautausmaalla ihastelemassa kynttilämerta. Loput pyhät vietän ihan vain rentoutuen murun kainalossa tai vaikkapa paikallisessa pubissa jos sille päälle satun ;)

  maik-ki(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 89. Joulukorttien teko ja saaminen on aina mukavaa.

  Anne B.

  abackman66 at hotmail.com

  VastaaPoista
 90. voi mun paras joulumuisto on se kun mentiin kihloihin edellisjouluna <3 se oli ihanaa <3

  t. nanski, gimma06(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 91. Eka jouluni äitinä eli viime joulu. Nimimerkkini marsipaanipossu. marsipaanipossu at luukku.com

  VastaaPoista
 92. Iilam
  Veljeni sai muoviauton joka sitten joutui uuniin ja sen jälkeen se oli pitkään sulaneena eli tauluna.

  T;irjaharri@hotmail.com

  VastaaPoista
 93. Viime joulu. Sain tietää saavamme chihuahuan. :)
  Muutenkin tunsin, että olen tehnyt oikeita valintoja ja tänne kuulun. Miehen perhe tuli todella läheiseksi ja muutenkin elämästä löytyi seesteisyys.

  Joka joulun ihanuus on käpertyä sohvalle viltin alle uusipyjama päällä lukemaan uutta kirjaa konvehtirasian kanssa kynttilän valossa hiljaisuudessa.

  Ihanaa ja rauhallista joulua <3
  Anneka


  Maili: anneka008@gmail.com

  VastaaPoista
 94. 1. Mirka/Miruka
  2. Joulu 2010, kun meidän isompi karvaturri tuli meille. :)Siinä oli joulutsembalointia kerrakseen..
  3. mirkakaro@gmail.com

  VastaaPoista