30.11.2012

On se asuntonäytöissä hyppiminen rankkaa puuhaa


Pikaisia kuulumisia täältä auton kyydistä. Ollaan just siirtymässä toiseen asuntokohteeseen, saas nähä mimmonen tämä on kun eilisen kohteet ja tämän päivän eka ei miellyttänyt sitten loppupeleissä. No me kyllä säästettiinkin parhaimmat tänne ihan loppupäähän. Laajennettiin tosiaan asunnonmetsästys niin, ettei katsota vain uudiskohteita vaikka ne etusijalla ovatkin - tosin on meillä tietyt kriteerit näihin vanhempiinkin ja se tekee etsinnästä vähän hankalan kun kovin moneen kerrostaloon ei oo tehty putkiremonttia.

Piti eilen tehdä se videokin teille, mutta se nyt sattuneesta syystä jäi vallan. Saas nähä miten mä tänään ehdin sitä tekemään, kun kuitenkin tiedän että te mussukat sitä odottelette. Eikä oo vielä tähän mennessä myöskään tietoa Yoursin paketista. Odotin kyllä, että sen pitäisi tänään tipahtaa mulle - mutta viimeistään maanantaina.

Jatkuu kirjoittelu kun nyt huristellaan johonkin läheiseen kuppilaan ottamaan sumppia ja teetä. Ja jotain purtavaa, mun on kamala nälkä! Toka asuntokohde josta nyt tullaan, niin oli omakotitalo ja ihan uus - ollaan tästä nyt vähän eri mieltä. Isännän mielestä neliö ei oo ollenkaan paha mutta mun mielestäni se on meille kahdelle ihan turhan iso. Kolmio sen olla pitää! Eiköhän se tuu järkiinsä kun alan kertomaan sille vähän numeroita kuinka kallista on asua omakotitalossa.

Edit. klo 20.42

Pahoittelen nyt kauheasti kun me pompimme tässä asuntoasiassa. Olin ensin ajatellu että pysyn niin kauan hissukseen kunnes asiat on tosi varmoja mutta kun mie en pysy nahoissani näiden asioiden kanssa + että teiltä muutamilta on tullut niin ihania sähköposteja asiaan liittyen, niin haluan kertoa teille melko kaiken - tämän kauhean tunnin välein mielipiteen muuttumisen. Sen voin sanoa, että olemme jo melko varmoja valinnan kanssa. Ja pomppiminenkin on vain siksi, kun kyseessä iso summa rahaa, ettei sitten osteta sellaista mihin ei ollakkaan täysin molemmat tyytyväisiä. Kestäkää siis minua vielä jonkin aikaa, pian kaiken pitäisi selventyä!

24 kommenttia:

 1. Eli tässä käy niin, että päätätte yhdessä muuttaa omakotitaloon.

  Uusi omakotitalo kuulostaa kyllä ihanalta.

  VastaaPoista
 2. Entäs rivitalo, olisi pieni pihakin.

  VastaaPoista
 3. Eiks Pipsa tahdo lumitöitä tai muita pihatöitä tekemään? :) Ois kuule oivaa hyötyliikuntaa sullekin ;)

  VastaaPoista
 4. Oi kun löytyisikin sen hintainen omakotitalo mihin olisi varaa niin ostettaisi heti meihenkanssa, mutta ei pääkaupunkiseudulla oikein ole sellaisia :(
  Lena

  VastaaPoista
 5. Anonyymi klo 14.08,
  Omakotitalo tuskin nyt tulee kyseeseen, kun ovat niin pirkuleen isoja. 4h+oh+khh+s+mitä vielä on liian iso.

  Anonyymi klo 15.19,
  Ei ollenkaan paha, mehän ollaa siis katsottu omakotitaloja, paritaloja ja rivitaloja. Vaan eiköhän se kerrostalo silti vie mukanaan...

  Anonyymi klo 15.36,
  Itsasiassa ei ollenkaan ois pahempi idea, mut en mä kyl mitään hehtaarinkokosta lääntä halua. :)

  Lena,
  Pääkaupunkiseudulla kaikki on kyllä nin kallista, ellei sitten löydy tuurilla halvemmalla remontoitava kohde. Toivotaan, et joskus tulee teillekki vastaan joku tuollainen ihana! :)

  VastaaPoista
 6. Me asuttiin aluksi miehen kanssa kaksiossa ja kun muutettiin kolmioon, ajateltiin että tässä menee vaikka loppuikä. Innostuttiin kuitenkin rakentamaan oma talo ja vaikka neliöitä on noin 150, ei tämä ole yhtään iso kahdelle...kummasti sitä tottuu ja keksii huoneille käyttöä :)

  Mutta olet ihan oikeassa siinä, että omakotitalossa on kaikenmaailman kuluja, mitä ei kerrostalossa ole. Mutta en kuitenkaan kaipaa kerrostaloon.
  -hss

  VastaaPoista
 7. VIDEO TÄNÄÄN! :D

  VastaaPoista
 8. Olet oikeassa, ok-talossa asuminen on kallista, meilläkin tuli se miehen kans vastaan kyllä melkoisesti kun ostettiin talo vuokrarivarissa asumisen jälkeen. Mutta, ja iso mutta: oma tupa - oma lupa! En vaihtais ikimaailmassa muuhun asumismuotoon, oma talo on silti jotain erityistä :-) Toki työtä teettää enemmän, aina saa olla jotakin tekemässä, millon lunta kolata tai haravoida, mutta toisaalta on vapaus tehdä sille pihalle ihan mitä lystää. Kannattaa sitä silti harkita kaikki vaihtoehdot tarkkaan, ei neljä huonetta mitenkään hirveän paljon ole, ja elämäntilanteet voi muuttua :-)

  VastaaPoista
 9. Siis nytkö te jo juoksette asuntonäytöstä toiseen? Ja just pari päivää sitten sanoit, et jos ette saa sitä yhtä asuntoa, niin ei sitten.

  En mä nyt kyllä ymmärrä.

  Mieltään saa toki muuttaa, mut miks sä oot niin jyrkkä sanoissas, kun sit samantien muutat mieltäs?

  Putoaa lukijaparka kärryiltä.  VastaaPoista
 10. HSS,
  Onhan se noinkin. :) Me tuskin rakennetaan omaa mutta antaa ajan kattoa josko noin isoon joskus muutetaan. :) Kun nyt asut omakotitalossa, niin mitä kaikkia kuluja siitä on?

  Anonyymi klo 18.21,
  Valitan, ei onnistu tänään kun on vielä editoimatta.

  Anonyymi klo 18.46,
  No meillä tuskin ne elämäntilanteet silleen muuttuu ja jos muuttuu, ni kolmiossakin toki pärjättäisiin hyvin. :) Ja nyt ollaan nimenomaan syynätty näitä vaihtoehtoja. Ja ollaan tultu jo melko tarkkaan tulokseen mut en mie viitti näistä sanoa oikein enempiä kun nää muuttuu niin nopealla tahdilla meillä. Et sit vasta ku mustaa valkosella, ni taidan uskaltaa sanoa seuraavan kerran. :)

  Anonyymi klo 19.34,
  Miehän sanoin tuolla ylempänä (ainakin mielestäni) että meillä vaihtuu nyt tiuhaan tahtiin nää mielipiteet asunnosta. Et oonkin siks ollu hiljempaa asunnosta, mutta ku oon saanu niin kivoja sähköpostiviestejä, ni aattelin et kerrotaan teille sitten mut ehkä mä vielä lisään tohon tekstiin varotuksen et nää jutut voi muuttua viiden minuutin välein... no ehkei ihan mut tunnin välein kyllä. Vaikka on meillä jo aika vankka mielipide tästä jutusta.

  Oonko mie sit niin jyrkkä? Saatan ehkä kuulostaa, mutta tosiasiassa mikään asia ei ole kiveen hakattu. :) Että anteeksi kun tälleen pompitaan mutta kun kyseessä on isot summat rahaa, ni halutaan olla tositosivarmoja :)

  VastaaPoista
 11. Oon anonyymi 19.34

  Sorry, taisin olla vähän äkeissäni äsken. Ehkä muistakin syistä, niin sitten alkoi viattoman bloggaajan tekstit ärsyttää...

  Mut oot sä aika jyrkän tuntunen, ehkä tulee kirjotetussa tekstissa esiin korostetusti, kun ei ole äänenpainoja ja muuta tukena.... Kun sä selkeästi sanoin, että me ei nyt sitten muita asuntoja katsella, niin hämmästelin tässä...

  Mut joo, järkeväähän se noin on, et katselette nyt.


  Piti oikeastaan tulla kertomaan et Evansilla on tänään vielä puoleen yöhön alennuksia...

  VastaaPoista
 12. Anonyymi klo 21.00,
  Ei se mitään, oot kyllä oikeassa siinä että kun ei kuule äänenpainoja ja tällaisia, niin kaikista teksteistä saattaa saada monenlaisia kuvitelmia. Tuo jyrkkyyskin johtui lähinnä siitä, kun sillon aateltiin että katsellaan vain uusia ja ne me katsottiin sillo aiemin jo läpi ja päätetiin että TÄMÄ asunto ja ei mitään muuta. Mut sit tultiin toiseen aatoksiin ja kateltiin noita hieman vanhempia. Ni et nyt ihan hakoteilläkään ollut, jyrkkyys oli vain toisiin uudisasuntoihin.

  Onhan nuo tilanteet nytkin jo taas muuttuneet, mutta koetan niitä nyt vähän pitää etten ihan joka heilautusta ole kertomassa, ettette nyt ihan tyystin mee mopon kyydistä pois. :)

  Evansin vaatteissa ei oikein oo mitään mua nappaavaa + en nyt viitsi muutenkaan tilata, kun sieltä Yoursilta tulee jo tavaraa. :) Kiitti kummiskin kun kerroit.

  VastaaPoista
 13. Omakotitalossa maksaa vakuutukset enemmän. Lämmitys maksaa. Vettäkin kuluu helposti enemmän kuin kerrostalossa (millon sitä tulee pestyä auto tai mattoja pihalla, kesällä kasteluun jne). Jätehuolto, ja kun yrittää olla edes vähän eko, niin pihalla seisoo rivissä erilaisia roskiksia ja kaikkien tyhjennys maksaa. Aina pitää jotain paikkaa olla rassaamassa (vaikka uusi talo onkin), pihaan uppoa rahaa niin paljon kuin sinne vaan ilkeää laittaa; soraa, multaa, kasveja, aitaamista, piharakennuksia...

  Tuosta asunnon etsimisestä; kun me metsästettiin aikanaan kolmiota, käytiin varmaan puoli vuotta kaikki sunnuntait asuntoesittelyissä. Sitten kerran se oikea vaan osui kohdalle ja tehtiin tarjous saman tien. Jälkikäteen oltiin tyytyväisiä, ettei tyydytty sellaiseen asuntoon, joka oli melkein mieluinen, mutta ei ihan.
  -hss

  VastaaPoista
 14. Tuota, jos se ravaaminen on raskasta ja rankkaa, niin miksi niissä pitää ravata? Minä ainakin juoksin innoissani näytöstä toiseen enkä pitäny sitä ollenkaan raskaana :)

  VastaaPoista
 15. HSS,
  Ohoh, siinä on kyllä paljon ja just tuon vuoksi mä vähän kyl luulen ettei toi yks halua omakotitaloa. Ootas vaa ku luettelen sille nuo. ;) Voisin ajatella vaikkapa paritaloa, siinähän ne hommat menee puoliksi mutta on kuitenkin jotain. :)

  Meillähän tärppäs aika nopsaan, et löydettiin SE OIKEA mutta kun tässä nyt on ollu kaikkea kohellusta sen kanssa, ni oli pakko vähän laajentaa hakua. Kuten sanoin, ni tää asuntoasia elää melkeen kokoajan. Et eihän me vielä olla saatu varmaa EI SAADA tuosta unelmastamme. Mut kovin epävarmaa se on.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi klo 21.33,
  No jos haluaa ottaa tuon niin tosissaan, ni kai siitä rankan saakin aikaiseen. Oon kyllä ihan vitsillä heittänyt, että on rankkaa. Siis oikeesti, eihän se rankkaa ole kun autolla kurvataan kohteesta toiseen ja tutkitaan siinä kaikessa rauhassa. Et vähän nyt huumoria siihen kun lukaseepi näitä. :)

  VastaaPoista
 17. Meillä uudessa omakotitalossa lainanlyhennyksen jälkeen saa keskimäärin kuukaudessa laittaa vähintään 500E muihin asumiskuluihin.

  VastaaPoista
 18. Aika koomista miten hehkutat sivupalkissa monia kauppoja mistä et ole ikinä yhtä ainutta vaatetta tilannut tai esitellyt. Evansinkaan vaatteita et tilaa kun eivät ole muka makuusi, tosiasiassa et taida mahtua niihin. Miksei sitä voi sanoa suoraan? Ja miksi suosikkikauppojen listalla todellakin keikkuu kauppoja joista ei sun perskoolla saa vaatteita tai joista et ole koskaan yhtäkään rättiä ostanut?

  VastaaPoista
 19. Anonyymi klo 23.01,
  Ohoh, jollain on jääny vitutusvaihde päälle. Kiireen vilkkaan nyt hei se chillpill kurkusta alas!

  VastaaPoista
 20. Sen kummemmin katsonut koko viestiketjua, mutta asunnon etsintä on kyllä raakaa puhaa. Aikaan taloa etsiessämme käytiin monet näytöt läpi ja epätoivo alkoi isekemään. Onneksi viimein löysimme etsimämme ja tyytyväisiä ollaan oltu päätökseemme. Onnea etsinnälle ja toivottavasti löydätte sellaisen kivan talon, asunnon! Onneksi vaihtareita on teillä päin paljon ja varmasti sieltä löytyy sopiva paikka. Itse suosin omakotitaloa, koska oma rauha on aina oma rauha vaikka töitä omakotitalossa riittääkin koko ajan, mutta eipä käy aika pitkäksi! :)

  VastaaPoista
 21. Omakotitalossa asuminen voi olla tietysti kalliimpaa, kuin kerros- tai rivitalossa asuminen, mutta on siinä niin paljon hyviä puolia. Saa kuunnella musiikkia vaikka keskellä yötä ja saa tehdä remppaa silloin kun haluaa. Paritaloon en muuttaisi ikipäivinä.

  VastaaPoista
 22. Anonyymi klo 23.01,
  Ohoh, jollain on jääny vitutusvaihde päälle. Kiireen vilkkaan nyt hei se chillpill kurkusta alas!

  Etkö voi vastata kysymykseen: Miksi sivupalkissasi hehkutat liikkeitä joista et ole ikinä yhtään rättiä ostanut?

  VastaaPoista
 23. Anonyymille, jota niin kovasti kiinnostaa miksi Pipsalla on mainoksia liikkeisiin, joista ei ole koskaan ostanut: ehkäpä Pipsa on halunnut antaa vinkkejä lukijoilleen paikkoihin, joista plus-kokoiset saa vaatteita, kun ei valikoimat niiden suhteen Suomessa päätä huimaa.

  VastaaPoista
 24. "Etkö voi vastata kysymykseen: Miksi sivupalkissasi hehkutat liikkeitä joista et ole ikinä yhtään rättiä ostanut?"

  No en minäkään vastaisi tuolla tavalla esitettyyn kysymykseen. Vähän järkeä käyttämällä sen olisi saanut ihan asialliseksikin kysymykseksi.

  Ihmiset, joilla ei ole minkäännäköisiä käytöstapoja ovat säälittäviä.

  VastaaPoista