12.11.2012

Pienistä asioita tapaa tulla suuria unelmia


Viikonloppu on sitten taas takana ja uusi viikko edessä.

Meillä onkin tälle viikolle paljon kaikenlaista mielenkiintoista touhua, ollaan nimittäin menossa katsomaan muutamaa mielenkiintoista asuntoa. Isompaa asuntoa ollaan etsimässä ja ihan uudiskohteita tutkailtu. Yks mielenkiintoinen asunto ois ollut todella keskustassa, mutta jouduttiin se kuitenkin hyllyttämään. Keskustasta ollaan kuitenkin katsomassa noita asuntoja, koska mun töiden kannalta se on parempi (kun siis bussilla liikun suurimmaksiosaksi) vaikka tuolla vähän taajemmassa olisi ollut halvempaa. Seuraava pohdinta onkin tää nykyinen asunto, että myymmekö vai laitetaanko vuokralle - molemmissa kun on kysyntää. 

Isälle ei päästy juhlimaan isänpäivää kun se ilmoitti mulle olevansa kipeä, eikä jaksa ottaa vieraita vastaan. Vaikka eihän tuo isän sairastelu ole tietääkseni tarttuvaa mutta parempi oli silti antaa toisen levätä rauhassa. Onnittelin siis puhelimen välityksellä ja lupailin että tulemme käymään kunhan tervehtyy.

Koko viikonloppu menikin siis kotosalla, isännän kanssa. <3 Siivottiin vessa huolellisesti läpi (itsehän teen sinne lähinnä sellaisen ylläpitosiivouksen kerran viikossa eli en nuohoa joka nurkkaa) jonka jälkeen pesin i-iiiison kasan pyykkiä. Eniten mua hymyilyttää koko viikonloppussa ehkä se, kun mä halusin väenvängällä katsoa lauantaina tulleen Pokemon elokuvan ja isäntä ois sillon just halunnu pelailla Xboxillaan, ni tehtiin sit hauska kompromissi - hää otti torkut ja mie sain katsoa rauhassa elokuvani. Muutenhän en kyllä pokemoneja seuraa, mutta tuossa oli vain sellaista kiinnostavaa et oli pakko katsoa loppuun saakka.

On tästä blogista joskus hyötyäkin, kun ihmiset kertoilee ettei kaikki omat käsitykseni ole olleet oikeita. Hyvänä esimerkkinä tämä, kun olen pitänyt Bols Bluella tehtyä juomaa Sinisenä enkelinä, mutta se onkin Jääkarhu - No ei hassumpi nimi sekään. Mutta kiitän ja kumarran kun näitä käsityksiä oiotaan.

Koetan tässä nyt mantrata itelleni etten innostuisi liikaa. Oon tämmönen hupsu, et ennenku on kauppakirjat valmiit ni teen jo monen vuoden suunnitelmia etukäteen. Siis ihan kaikenlaisia pieniä asioita tulee mieleen ja niistä lähtee suuuuuuuret suunnitelmat. Mut se ihana juttu on varmaa, että sauna meillä tulee olemaan. Ihanaa, kun ostetaan kolmio niin voidaan asua siinä vaikka elämämme loppuunsaakka, koska isompaa me tuskin tarvitsemme.

Jos muuten tykkäät lueskella tätä tylsääkin tylsempää blogia, niin sinnuu saattais kiinnostaa sitten lukkee triplaten tylsiä FB-päivityksiä joita teen tuonne Värikkään elämäni FB-sivuille. On siellä välillä asiaa vaatteista ja musavideolinkkejä kappaleista joita tykkään kuunnella. Vähän siis laidasta laitaan mitä vain. :) Tyksäilehän jos tyksäilet! :)

33 kommenttia:

 1. Eikö sua haittaa, ettet pienten tulojesi vuoksi voi osallistua asumiskustannuksiin avokkisi tavoin? Asuntohan olisi eron tullessa miehesi, jos hän haluaisi asian riitauttaa. (Avoliitossa omaisuus ei mene 50/50 vaan ositetaan tulojen mukaan. )

  VastaaPoista
 2. Aika hyvä teidän ikäisellä pariskunnalla on rahatilanne, jos ei tarvitse vanhaa asuntoa edes myydä ennen kuin ostaa uuden. Ja lainaa ei ilmeisesti tarvita ollenkaan?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi klo 15.42,
  Olen osallistunut asumiskuluihin tasavertaisesti. :) Missähän lakitekstissä noin sanotaan? Linkkiä, pyydän. :)

  Anonyymi klo 15.46,
  Kyllä lainaa tarvitaan, mutta me ollaan osattu käsitellä rahojamme kunnolla. Nykyinen asunto on melkein velkavapaa. Ja me emme nyt vielä tiedä myymmekö vai vuokraammeko. Siksi periaatteessa ihan sama ostetaanko uusi, koska ratkaisu löytyy aina. :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä asunnon omistajuus katsotaan juuri sellaiseksi kuin se on kauppakirjassa.

  VastaaPoista
 5. http://www.oikeus.fi/41244.htm

  Tuosta voit Pipsa tsekata avoliiton päättyessä eroon tapahtuvaa oamsiuduenjakoa, eli kyllä ano on oikeassa, enemmän taloudellisesti panostanut voi hakea "korvausta" eli tasapainottaa jakosuhdetta nimenomaan esim yhteisestä asunnosta jne jos kokee antaneensa huomattavasti suuremman taloudellisen panoksen. Mutta ettehän te eroamassa ole niin se siitä. Linkitin vaan kun pyysit linkkiä..ja googlella löytyy paljon lisää aiheesta :)

  Anna

  VastaaPoista
 6. Ellis,
  Näin minäkin sen oon aina katsonut, että jos mä maksan puolet ni se puoli on mun. :)

  Anna,
  Mä lueskelinkin just tuon. Mutta kyllähän siellä lukee, että kumpikin pitää oman omaisuutensa. Eli jos kauppakirjassa mä omistan puolet asunnosta ja ero sattuu tulemaan, ni ei mun mieheni siitä vaikkapa 75% saa sen perusteella että hänellä on isommat tulot. :) Se voi luultavasti päteä sellaisiin yhteisiin tavaroihin mistä ei voi todistaa kumman on, jos siis aletaan riitelemään. Mutta mä tunnen mieheni, en usko että riitelee enkä usko että tullaan ikinä eroamaan (vaikkei saisi sanoa ikinä, mutta jotenkin en vaan jaksa uskoa moiseen ja hei, justhan me allekirjotettiin 10v. määräaikainem avoliittopaperi) ;)

  VastaaPoista
 7. Miksi ohitit kokonaan tuon kysymyksen että tuleeko teille lapsi? Kysyin siis viime postaustauksessa. Onnittelinkin jopa!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi klo 17.51,
  Anteeksi, en huomannut koko kysymystä. :)

  VastaaPoista
 9. Voi hyvät hyssykät, älä hyvä ihminen onnittele ketään tuosta vaan, kun et mitään tiedä. Huh huh.

  VastaaPoista
 10. Kuka pässi onnittelee jostain lapsesta jos ei tiedä edes varmaksi???

  VastaaPoista
 11. Uskon että huomasit sen muttet halunnut vain vastata. Et nyttenkään vastannut itse kysymykseen. Hiljaisuus on myöntymisen merkki.

  VastaaPoista
 12. Mitä ihmettä jengi puuttuu tääl toisten raha-asioihin. Mitä sitten vaiks noin nuorella parilla ois hyvä tilanne, ettei tarvis ottaa enempää lainaa! mitä sitten, mitä se kellekkään kuuluu!!! Jokainen voisi huolehtia itse omista rahoista!

  VastaaPoista
 13. Moni täällä kyselee, onko vauvauutisia vai ei?! :) Hassua sinäsä jos olisi kun juuri selitit sillä videolla ettet mielestäsi ole äitityyppiä tms. Ehkä kyseessä on vain huomionhakua, sillä ihmisiä kyllä kiinnostaa oletko taskaana vai et. Lisäksi juurikin tuo drinkkikommentti ja isompi asunto hakusessa.

  Vastaahan suoraa ja päästä meidät piinasta, oletko raskaana?! :)

  VastaaPoista
 14. Toivottavasti saatte haluamanne asunnon =o) Nykyinen asunto on varmaan helppo vuokratakin, kun on se yliopistokeskus siinä naapurissa.
  Nii ja tuolla Kaksplussan sivuillahan joku kertoi nähneensä sut ostamassa lastenvaunuja =DD Jos raskaana oliskin, niin nehän ne ekana ostetaan =D

  VastaaPoista
 15. Sitä kohuahan Pipsa juuri taisi edellisellä postauksellaan hakea ;)

  VastaaPoista
 16. Siis mä en nyt todellakaan tiedä mistä tää raskausjuttu tulee. Joku taitaa ehkä turhan tarkasti lukea blogia ja vedellä johtopäätöksiä. Eihän siitä ole kovin pitkä aika kun just sanoin, etten ole raskaana ja enkä ole tulossa.

  EN SIIS OLE RASKAANA! (pliiis takokaa tämä nyt sinne nättiin kalloonne ettei tartte oikeesti aina 3vko välein olla tarkentamassa :)) Kyllä mä sitten sanon jos raskaana olen, mutta senkin toki vasta ajanpäästä, että tuskin ihan heti.

  Syy miksi haemme isompaa asuntoa, on ihan se että tykätään saada tietokoneet yhteen ja samaan huoneeseen. Ja toisaalta, JOS sattuu käymään niin huono tuuri että raskaaksi tulenkin, niin eipä tarvitsisi heti olla muuttamassa. Ja ollaanhan me hiljaisesti seurattu asuntomarkkinoita jo hetken aikaa ja käyty näytöissäkin.

  Ja viimeinen drinkki tarkoitti tuota Sininen enkeli/Jääkarhua, koska kyseisen drinkin ainekset loppuivat VIHDOINKIN - niitä ollaan nyt kolme vuotta käytetty ja vihdon ja viimein sain juoda sen VIIMEISEN drinkin.

  Voin myöskin selventää tuota raha-asiaakin kun nyt niin paljon kiinnostaa. Että kun kyseessä on uudiskohde, niin me ei oteta lainaa kun vaan myyntihinnalle. Loput maksetaan rahotusvastikkeessa. Että eipä se nyt mitään hirveitä rahasummia vaadi, pientä suunnitelmallisuutta vain. :)

  S,
  No nyt on vastattu ylempänä suoraan, etten ole raskaana. Mua vaan raivostutti vastata tohon kysymykseen, aattelin että ohitan koko kysymyksen kokonaan ku aattelin että joku provoileva. Hassua tosiaan, että tätä edes ihmeteltiin koska just tosiaan sanoin etten oo äitipersoona ja ei siitä oo ku muutama viikko ku sain sanoa, etten oo raskaana. Mä veikkaan, että eräät haluaa saada kohua aikaiseen ja ne keksii aiheesta kun aiheesta aina kohistavaa. Syyttäkää siis niitä.

  Sanna,
  Mä toivon kans! Vaikka mikäs meillä tässäkin ollessa eli jos ei saada just sitä, ni haku jatkuu. Joo, tää on kyl helppo vuokratakin - tuntuu et tämän alueen asunnot menee ku kuumille kiville, usein oo vuokralla. Mitähän sitä ekana ostetaan kun raskaana ollaan, varmaan niitä pienenpieniä vaatteita? :) Ja nekin varmaan sitten kun on se eka kausi ohitettu, se ns. keskenmenonriskivaihe.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi klo 22.01,
  No kyllä se kohunsynnyttäjä on syypää tässä, sillä mä en juokse pitkin nettiä paasaamassa miten mä oon raskaana kun oon muuttamassa isompaan asuntoon. IHAN ku mistään muusta syystä ei voisi isompaan asuntoon hakea. Älkää siis joka kerta viitsikö aina syyttää minua. Alkaa jo kyllästyttämään. Saahan sitä kohunaihetta vaikka kivestä, jos haluaa.

  VastaaPoista
 18. "Viimeiset drinkit" ja isompi asuto. Älä ny viitti, tätähän sä hait :D

  VastaaPoista
 19. Anonyymi klo 22.16,
  No asiasta voidaan väitellä vaikka ikuisesti, mutta mulla on just nyt muuta tekemistä. Saat olla rauhassa siinä luulossa jos haluat, itse tiedän onneksi miten asian oikea laita on joten ei niin hetkauta jos muutama kuvittelee mun vetäneen jonkun huomiohakureissun. *nauraa*

  VastaaPoista
 20. Onnea asunnon etsintään. Ja oikeasti, on aika törkeää kärttää keneltäkään onko kyseinen henkilö raskaana se kun ei kuulu kenellekään ja monet pitävät raskauden salaisuutena siihen asti kunnes ensimmäinen kolmannes on ohi. Eiköhän ihmiset osaa ihan itse kertoa raskaudestaan sitten kun haluavat... Ihme touhua taas :D

  Me asumme avokin kanssa kolmiossa ja on ihanasti tilaa. Meillä olisi myös haaveissa jossain vaiheessa muuttaa rivitaloon tms. Mutta sen aika ei ihan vielä ole. Toivottavasti löydätte juuri sellaisen asunnon mitä olette etsimässäkin. Sitten vasta ihanaa onkin kun on kämppä hankittu ja voi alkaa suunittelemaan sisustusta :D

  VastaaPoista
 21. Mä tajusin ainakin heti, että viimeiset drinkit tarkoitti just tuota että ainekset loppuivat. Ei tullut mieleenkään, että joku joisi viimeiset drinksut kun on raskaana!Eiköhän ne drinkit siinä tapauksessa olis juotu jo ;) Miten tyhmiä voi ihmiset olla???! Ja sitten itkekään vielä että "yhyy miksi et huomaa kysymystäni, onnittelinkin jopa" mitä idiotismia...

  Tykkään muuten pipsa sun videoista tosi paljon ja nimenomaan niistä missä oot oma ihana "sekava" itsesi ja hölötät ilman käsikirjoitusta pitkiä tarinoita, niitä on tosi kiva kuunnella!

  VastaaPoista
 22. Voi huoh, että te aikuset ihmiset osaattekin käyttäytyä kuin pahaset kakarat.
  Käsittääkseni bloggaajan raha-asiat tai raskaana oleminen/olemattomuus ei kuulu vähäisimmässäkään määrin kenellekkään muulle kuin hänelle itselleen, ellei hän sitten asioita halua jakaa. Että ihmiset osaakin olla niin sairaalloisen uteliaita että pitää jokaista lausetta vahdata monta minuuttia suurennuslasilla ja oikein keksimällä keksiä jokaiseen juttuun jokin taka-ajatus tai syvempi merkitys...
  onko oma elämänne tosiaan noin pitkästyttävää, että muitten elämät jaksaa noin överillä tavalla kiinnostaa..

  VastaaPoista
 23. No huhhuh mitä vänkäämistä taas joillain lukijoilla. Kunnon aivopieruja taas. :D

  Voi oma sauna, olis niin luksusta. Toivotaan et löydätte unelmien asuntonne! :) Mä tyydyn vielä toistaseks tähän mun 28 neliön yksiööni ja odottelen et päästäis ton poikaystävän kanssa muuttaan yhteen. :D

  VastaaPoista
 24. No huh huh, käsittämätöntä mitä soopaa ihmiset kehtaa täällä jauhaa. Kukahan joisi "viimeisen drinkin" ollessaan raskaana???? Eipä itsellä siinä vaiheessa tullut yhtään drinkkiä enää juotua. Ja törkeää myös toisten raha-asioihin puuttuminen... En kyllä ymmärrä Pipsa miten jaksat tätä nettikiusaamista päivästä toiseen :( tsemppiä!

  VastaaPoista
 25. Oi ihanaa että etsitte uutta asuntoa :) innolla odotan sitten muutto / sisustus postauksia kuvineen. Onnea matkaan uuden kodin löytämiseen!

  :D

  -Anni Oulusta

  VastaaPoista
 26. Uudet asunnot on tietysti aina kauniita ja ihania, mutta kyllä vanhoissa kerrostaloasunnoissa (30-luvulta alkaen) on sitä jotakin... Sellaisen ostaisin saman tien, jos olisi kodinvaihto edessä!

  VastaaPoista
 27. Uuden kodin löytäminen on aina yhtä kivaa joten täällä ollaan peukut pystyssä että teitä onnistaisi :0)
  Tuosta rahoitusvastikkeesta sen verran että tiedäthän ettei siitä saa verotuksessa korkovähennyksiä kuten saisitte jos ottaisitte pankista lainaa? Me tehtiin niin että otettiin pankista asuntolainaa ja ilmoitettiin isännöitsijälle että maksamme velkamme taloyhtiölle pois. Näin tehtiin,ja nyt maksamme pankille lainaa,saamme verorosentit alemmaksi ja maksamme taloyhtiölle kuukausittain vain hoitovastikkeen.
  Pankista irtosi asuntolaina tosi helposti koska heille riski on pieni ja uuden asunnon vakuusarvo suuri. Kannattaa tutustua asiaan ja katsoa sen taloyhtiön myyntiesitteistä että onko mahdollista tehdä näin :0)

  VastaaPoista
 28. Katja,
  Kiva kun mainitsit tuosta, me kyllä mietitään sitäkin vaihtoehtoa että maksetaan laina taloyhtiölle kokonaan ja sitten pankille lyhennetään. Voisi ehkä tulla tosiaan paremmaksi vaihtoehdoksi. :)

  VastaaPoista
 29. Mun lahjaidea olisi joku ihana joulukoriste, josnak vois laittaa aaton ajaksi vaikka oveen roikkumaan.

  VastaaPoista
 30. Mulla lahjaideana suklaa! Ja mieluiten se fazerin piparkakku suklaa, se on oikeasti ihan parasta mitä on olemassa :).

  Teekin on hyvä lahja, jos ei itse sitä juo, niin yleensä aina käy joku vieras joka juo.

  -miima

  VastaaPoista
 31. oletpas söpönä tuossa kuvassa:) Ja sun hiukset näyttää tosi hyväkuntosilta, ei ollenkaan kuivat. Ootko käsitelly ne jotenki eritavalla ku yleensä?

  VastaaPoista
 32. Onnea uuden asunnon metsästykseen! Tuntuisi kyllä että tällä hetkellä kannattaisi laittaa asunto vuokralle sillä vuokrien hinnat ovat muutenkin niin korkealla!:)

  VastaaPoista
 33. Anonyymi klo 22.59,
  En oo käsitellyt niitä mitenkään erilaisemmin.

  Sari,
  Kiitoksia. No nyt on sekä vuokra että myyntihinnat nousseet. Mut kyl se kannattavammaksi tulee myydä kun taloon kuitenkin varmasti tulee myös remontteja.

  VastaaPoista