19.12.2012

Jokos on teilläpäin näkynyt?


Jokos on joulukortit alkaneet tupsahtelemaan lukijoiden postiluukusta? Siitä on nyt viikko kun ne postitin, joten oletan että pitäisi alkaa näkymään.

Itse olen saanut ystäviltä ja sukulaisilta joulukortteja ilahduttamaan.

Harmittaa tänä päivänä, etten ehdi itse tekemään joulukortteja mutta se on toisaalta hyvä sillä muistan kuinka paljon stressasin niiden kanssa kun niiden piti olla TÄYDELLISET. Helpommalla siis omaa mielenterveyttä ajatellen pääsee kun ostaa kauniit kortit tai vielä parempaa, ostaa jonkun toisen käsityönä tekemät.

Aikoinaan tein siis itse joulukortit ja nautein siitä. Nykyään jos haluaisin muistaa kaikkia omatekeleellä, niin mun pitäisi aloittaa niiden teko jo tammikuussa ja pikkuhiljaa edetä. Mulla on edelleenkin muovipussi jossa on kaikki askartelutarvikkeet. Ehkä mä joskus innostun vielä.

Mutta mä rakastan kun saan muistaa ihmisiä. Tavalla tai toisella. Yhtenä vuonna en lähettänyt yhtäkään joulukorttia vaan annoin n. 30eur rahasumman parempaan tarkoitukseen. Tänä vuonna en tuota tehnyt, mutta ehkä taas ensi vuonna.

30 kommenttia:

 1. Tein itse viitisenkymmentä joulukorttia. En ole täydellisyyteen pyrkivä, joten teen joka vuosi itse nuo kortit.
  Lahjoja laitettiin jonkin verran ihan lähimmille, mutta muuten sitten annettiin rahaa keräyksiin.

  VastaaPoista
 2. Ei ole viellä sun korttia näkynyt, muutama sukulaisilta tullut. Aijon ryhdistätyä ensi vuonna ja lähettää myös, on noita niin kiva saada . t:Hellu

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä parempi olis lahjoittaa rakettirahat hyväntekeväisyyteen kuin joulukorttirahat, joulukorteilla kuitenkin saat niin hyvän mielen vastaanottajalle, mutta raketit on kuin ampuisit rahaa taivaalle, ja uskon että aika moni lemmikinomistajakin kiittäisi, jos raketit jätettäisiin suurimmilta osin ampumatta :)

  VastaaPoista
 4. Eikun nyt tuli! Kiitos! t:Hellu

  VastaaPoista
 5. Kiitos kortista:)

  VastaaPoista
 6. - Juurikin hain postit ja siellähän se siun lähettämä kortti oli! Kiitos hirrrrrmuisesti ja hyvää Joulua myös sinne <3

  VastaaPoista
 7. kiitos pipsa kortista!!
  ja hyvästä mietelauseesta! :)
  oikein rauhaisaa joulua sinnekkin!

  VastaaPoista
 8. Perjantaina selviää, onko kortti tullut perille :) Nyt olen reissussa ollut koko viikon - tulevana viikonloppuna pyörähdän kotona ja reissut jatkuu!

  VastaaPoista
 9. Joulukortit on ihania! Toivottavasti ihmiset jatkossakin lähettelee niitä, eikä tyydy vaan tekstariin saatika facebook toivotukseen.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kortista! :o) Itse kirjoitin neljäkymmentä, ja olisit saanut sinäkin, jos olisit vastannut meiliin... ;o) Mukavaa joulun odotusta ja onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 11. Kiva kiva, et on kortteja alkanu tupsahdella postiluukusta. :) Ja toivon, et moni sit ilmoittelee täällä et on tullu. :)

  Joku tuolla sanoi jotain rakettirahoista, ni me ei olla laitettu rahoja niihin joten ovat sitten joulukorttirahat. :)

  Anna Vee,
  Joo sori, mä en oo vaa ehtinyt vastailee mut kyl mää vastailen. :) Tai kyl mä johonkin sun sähkikseen vastasin ettei tarvitse et riittää ku toivottelet vaikka blogissa sitten aattona. :) Tai niin. :)

  VastaaPoista
 12. Minullekin tuli kortti, kiitos Pipsa ja hyvää joulua sinullekin =)

  Ensi jouluna kyllä pitää taas itsekin lähettää kortteja, onhan tässä muutama vuosi jäänyt jo välistä. Perinteitä pitää kunnioittaa =)

  VastaaPoista
 13. Sain tänään korttisi ja olin harvinaisen pettynyt. Odotin ihanaa jouluntoivotusta, kaunista runonpätkää, viisasta aforismia, ja hyvän uudenvuoden toivotuksia. Sain tekstin joka meni kutakuinkin näin: JEE MUUTETAAN OON INNOISSAAN TEHTIIN KAUPPAKIRJAT SAATIIN PINO PAPEREITA MUUTETAAN SILLON JA SILLON JEE IHANAA jouluiloa............

  VastaaPoista
 14. Heidi,
  Mukavaa joulua sinnekin. :)

  Anonyymi klo 22.12,
  No voi ikävä :(

  Kyllähän mie jouluja siinä kortissa varmasti toivottelin ja kerroin myöskin päivästäni. Se on kyllä valitettavan asuntopohjaista, mutta tällä tavalla jokainen on saanut varmasti erilaisen kortin (vaikkakin aihe on voinut olla sama)


  Voi että, mie kyllä nyt toivon ettei kukaan muu kovasti pettynyt joulukorttiini vaikka tuollainen varmaan suurimmalta osin olikin. :(

  No mutta ens vuonna sitten tulostan kasan runonpätkiä ja liimaan kortteihin. Onneks ihminen on oppivainen läpi ikänsä. :)

  VastaaPoista
 15. Moi pipsukka,
  miten sinulta saisi joulukortin? eli riittääkö toivotus tähän blogiin?

  VastaaPoista
 16. mie sain kortin :) kiitos paljon, oli ihana piristys <3 ja sulla on pipsa tosi kaunis käsiala!!!

  t. oulu! =)

  VastaaPoista
 17. Mä en oo muuten saanut sulta mitään meiliä! Että se on sitten hukkunut johonkin bittiavaruuteen, jos olet sellaisen lähettänyt, höh!

  VastaaPoista
 18. Anonyymi klo 22.38,
  No nyt ei enää joulukorttia oo mahdollista saada, mut katsellaan ens vuonna. Kantsii olla kuulolla sillä ne menee yleensä tosi nopeesti. :)

  Oulu,
  No kiva kun tykkäsit. :)

  Anna Vee,
  Siis eikä!? Hitto kyl mä sulle laitoin heti vastausta ja sanoin, et mulle riittää kun siu toivottelet blogissa jouluja, ettei korttia nyt välttämättä tartte. :)

  VastaaPoista
 19. Tulipas aikamoinen hyökkäys minua kohtaan facebooksivullasi.. Tarkoitukseni ei ollut vaan valittaa, vaan kertoa, että olin pettynyt. Olen lukenut blogiasi alusta saakka, aina olen kommentoinut positiivissävyisesti ja ihaillut raikkauttasi tässä yleensä niin tunkkaisessa blogimaailmassa ja muutenkin katsonut ylöspäin sinua Pipsa, koska jaksat aina olla niin positiivinen, ihana ja iloinen. Siksi oletin jotain muuta tekstiä korttiin.. "Hyvää joulua ja kiitos että olet lukijani" olisi ollut ihana toivotus, mutta asuntoasioista kertominen (varsinkin kun olen nuo asiat monesti blogissasi jo lukenut) oli mielestäni tylsää ja harmistuin tästä.. Olisin vain tahtonut Pipsan jouluiloa kortin muodossa, en asuntoasioita taas...

  VastaaPoista
 20. Taviskortteihin nyt voi kirjoitella kaikenlaisia kuulumisia, mutta joulukortit on aika yksinkertaisia - joulutoivotukset sun muut riittävät. Ei tulisi mieleenikään avautua niissä omista asioista...

  VastaaPoista
 21. olipas tosiaan tympeetä jos kertoo kortissa vain jostain asuntoasiasta, jota on toden totta jauhettu täälläkin jo monta viikkoa.. vaikka toki ymmärrän , että olet innossasi ja niin pitääkin olla :) mä en ole koskaan lähetellyt joulukortteja,koska se on mielestän turhaa.. en pidä siitäkään, että niitä lähetellään minulle.. sitten niitä kortteja on vinot pinot vuosien varrelta.. no mutta kukin tavallaan :)

  VastaaPoista
 22. Toisaalta pitäisi olla kiitollinen, kun Pipsa vaivautuu lähettämään kortin.

  Mutta toisaalta ymmärrän kortinsaajan pettymyksen täysin. On itsekästä kertoa kortissa vain omista asioistaan, muutosta ja uudesta kodista. Mutta Pipsahan on itse kertonut, ettei ole jouluihminen.

  VastaaPoista
 23. Pakko se vielä mainita, että mistäköhän ihmeestä minä sen olisin tietänyt jos olisit lähettänyt saman toivotuksen vaikka sadalle ihmiselle?

  VastaaPoista
 24. No ei ole anonyymi itse tässä asiassa pettynyt, olen myöskin itse koska pääidea oli ilahduttaa. Ja nuo asuntoasiat toki olivat sillä hetkellä ja edelleenkin se ykköspuheenaihe ja mie halusin kirjoittaa kuulumiset. Korteissa oli myös sellaista tietoa, mitä ei tietääkseni kyllä blogissa oo tullu ilmi. :)

  Anonyymi klo 14.50,
  No kenties, mutta itse olisin tiennyt ja se ei olisi ollut mieltä ylentävää.

  VastaaPoista
 25. Heips Pipsa! Eilen tuli tännekin joulukortti, kiitos kovasti ja hyvää joulua teille miehesi kanssa!

  T. Sini Kokkolasta

  VastaaPoista
 26. Huithait, miusta kortti oli tosi kiva, ensimmäinen joulukortti tälle vuodelle! :) Kiitos Pipsa ja ihanaa joulua teille molemmille!


  T. Elina Joensuusta

  VastaaPoista
 27. no äh! nyt meni kortti sellaselle anolle,joka olisi haastanut riitaa,vaikka siinä olisi lukenut kivaa joulua,kun olisi pitänyt lukea hyvää joulua!!
  tossahan tuon näkee,ettei kehannut nimellää valittaa,vaan anonyyminä!!

  ja kyllä vaikuttaa hienolta teijän uusi kotinne!!
  onneksi olkoon paljon!!

  VastaaPoista
 28. Mitä tarkoittaa ´parempaan tarkoitukseen´? Mitä hyväntekeväisyyttä yleensä tuette?

  VastaaPoista
 29. Sini,
  Heippa hei! Kiva kun saapui ja hyvää joulua myöskin siulle sinne! :)

  Epe,
  Kiva kun tykkäsit ja mukavaa joulua siulle myös! :)

  Hippis,
  No se on mahdollista, mutta en mä tätä tappiona ota vaan katson mahdollisuuden parannukseen. :) Kiitoksia, me jo tänään vietiin tavaroita sinne ja haettin uus sänkykin. :)

  Anonyymi klo 8.27,
  No itse oon tukenut eläimiä, syöpäsairaita ja lapsia.

  VastaaPoista
 30. Ei oo täällä näkynyt korttia... toivottavasti se on vielä tulossa, vaikkakin joulun jälkeen vasta :)

  VastaaPoista