1.12.2012

Perjantaillista asuntohöpinää (suosittelen jättämään videon pyörimään ja touhuamaan jotain muuta siinä sivussa)


   

Varoitus! Seuraava video on pitkä höpötys täynnä asuntoasioista ja Enelleistä. Suosittelenkin siis pistämään videon taustalle ja touhuilemaan jotain muuta siinä samalla.

"En mä tee tästä sitten kovinkaan pitkää"
- Joo, en tee en. Muuten vaan tein 18min pitkän (tiedoksi, että yritin kolme kertaa tehdä tän videon ja tää 18min on niistä lyhyin - ja kokoajan kuvittelin et tästä tulee 10min pituinen, ajantajuni meni tyystin siis videoitaessa)

Hei, tuo pätkä jossa sanon et tehdään muutamaan tarjous niin selvennän tässä teille ettei meillä siis ollut kuin yksi asunto johon aateltiin että tehdään tarjous - pari vaihtoehtoa siis toki oli mutta yhteen se tarjous sitten tehdään, jos tehdään. Tällä hetkellä se vaan näyttää siltä, ettei olla tekemässä tarjousta mihinkään. ;)

18 kommenttia:

 1. moikka!
  halusin tulla jättämään mielipiteeni tuohon asuntoasiaan, vaikkei se sinänsä minulle kuulukkaan, mutta kun itse muutama vuosi sitten kamppailimme saman asian kanssa niin juttelusi kuulosti niin tutulle :)
  mietimme itsekin pitkään uudiskohteen ja vanhemman välillä, uusi oli uusi ja hieman hintavampi, ja vanhaa oli kunnostettu kauniiksi ja oli hieman edullisempi. oma kiinteistövälittäjämme kehotti ottamaan uudiskohteen, ja perusteli sen sillä että se ihan oikeasti on uusi, siinä ei ole luvassa mitään yllätyksiä, ja jos on, ne menevät tietenkin "takuun" piikkiin. myös jälleenmyyntiarvo on uudiskohteella parempi, jos vaikka kymmenen vuoden päästä haluammekin muuttaa pois. tietenkään emme voi ajatella niin että "kuitenkin muutamme taas pian pois", mutta olisi typerää olla ottamatta sitä asiaa huomioon, kun ei tämä elämä aina mene ihan käsikirjoituksen mukaan. toinen asia oli se, että vanhempaan taloon olisimme joutuneet jossain vaiheessa tekemään remonttia aivan varmasti, myös kaikenlaisten vesivahinkojen ym. riski olisi suurempi. eli periaatteessa menettäisimme ne "säästämämme" rahat remontissa/korjaustöissä ennemmin tai myöhemmin.
  näiden kommenttien ja pohdinnan jälkeen päädyimme uudiskohteeseen, jonka löysimme vasta muutaman kuukauden päästä, ja joka siis ei ollut se mitä vertasimme vanhempaan taloon. yksi vinkki siis vielä on se että jos ei ole kiire muuttaa, niin katsokaa rauhassa, uusia taloja tulee porin kokoisessa kaupungissa myyntiin kyllä tosi tiuhaan :)
  onnea metsästykseen!

  VastaaPoista
 2. Omakotitalosta puhuttaessa ei sanota kolmio eikä neliö, ne termit liittyvät kerrostaloon ja rivitaloon.

  VastaaPoista
 3. ekalle kommentoijalle tiedoksi, että ei se nyt ihan noin ole.

  Yhtälailla kerrostalokämpissä saattaa tulla esim vesivanhinko UUTEENKIN asuntoon, se ei ole mikään este. Ja usein siinä menee sitten muidenkin asunnot = kalliiksi tulee.

  Vanhoissa taloissa saattaa olla jo vesiputket uusittu joten riski yhtä suuri kuin uudessa.

  Omakotitalossa myyjällä on myös vastuu 5 vuoden ajan, oli sitten kuinka tahansa vanha talo. Eli jos siellä on hometta tai talo on huonossa kunnossa ja sattuu jotain, edellinen myyjä maksaa.
  Kerrostaloissa / rivitaloissa tämä vastuu on 2 vuotta.

  VastaaPoista
 4. Tiina,
  No ei täällä Porissa niitä asuntoja kovin tiuhaan tahtiin tahdo tulla. :) Mut eipä meidän tarvitse enää etsiä. ;) Mut jokaisessa asunnossa on riskinsä, ettei se uudiskohde tarkoita aina sitä että se olisi huolivapaa seuraavat 30vuotta. Kaikkea kun voi sattua, mutta harvassahan ne kerrat silti on. :)

  Anonyymi klo 12.09,
  Ai, no miten tuo huonemäärä sitten kerrottaan kun on omakotitalosta kyse? Määhän oon sanonu aina kerrostalossa, joten kerron ehkä siksi kaiken aina yksiö, kaksio, kolmio, neliö, viisiö (onko ees viisiötä?ei kai) :)

  Anonyymi klo 13.13,
  Ainahan sitä on riskejä, oli sitten uusi tai vanha asunto. Mut toi, että vaikka on myyjällä vastuu muutaman vuoden, niin kauhea tappelu voi siitä silti tulla.

  VastaaPoista
 5. Enkai mie ois tajunnukkaan että noi olkaimet on ritsikoista! :D Just siksi kun ne on noin leveät, niin luulin että sulla on vaan joku toppi tuolla alla. :D Pitää varmaan ittekki kokeeksi tilata tuollaiset!

  VastaaPoista
 6. Hunna,
  Joo, noi menis kyl semmosena leveeolkaimisena toppina jos tolleen kattoo. :) Ja hei, kantsii ootella tilaamista kun Lumingerielta on tulossa tarjous noihin Enelleihin, et odota siihen saakka. Mie ootan täällä kuola valuen, et saisin toiset tilalle. :)

  VastaaPoista
 7. moikka!
  niin,itse omakotitalossa asuvana tietenkin pidän tätä henkilökohtasesti ihanempana tapana asua. joo,enemmän töitä kuin kerros tai rivarissa,mutta myöskin se oma rauha! ei kukaan astele katon yläpuolella tai alapuolella,eikä tartte miettiä saako yöllä esmes pyykkiä pestä,tai että häiriintyykö naapuri.
  ja terve talo/asunto ei KOSKAAN saa haista kellarille tai muulle pahalle!! terve talo ei haise,vaikka olisi kuinka vanha,ns. mummolan tai vanhan talon hajua ei ole! itse asumme 50 luvun rossipohjaisessa talossa.
  ja tosiaan kaks vuotta sitten tehtiin kaupat,ja me etsittiin kauan,ennen kuin tämä löydettiin ja rampattiin monissa näytöissä.paree pitää kylmä pää,eikä hötkyillä!
  onnea kodin löytymiseen!

  VastaaPoista
 8. Hippis,
  Moi moi! :)
  Mikä on rossipohjainen? Juu, tiesin ettei se oo hyvä asia jos asunto haisee pahalta. :) Mut me kyl osattiin aavistaa et siinä on jotai vikaa kun oli niin halpa hinta. Ohoh, te kyllä kauan etseitte mutta mikäpäs siinä kun saa sitten täydellisen kodin mistä ei oo kiire pois. :) No ei me olla hötkyilty ja hyvä lopputulos tuli. :)

  VastaaPoista
 9. rossipohja on tuulettuva alapoja .wiki kertokoon paremmin. eli maan ja talon lattian välissä oleva "tila".http://fi.wikipedia.org/wiki/Alapohja
  siis me ollaan asuttu tässä kaksi vuotta ja taloa etsittiin varmasti yli puolet kauemmin. ja oon siis asunnut monessa kerrostalossa että rivarissa.

  VastaaPoista
 10. Omakotitalosta puhutaan yleensä asunnon neliömäärillä tai sitten, että 3 huonetta ja keittiö (onko niin pieniä omakotitaloja?), 4 huonetta ja keittiö jne.
  Ilmeisesti olette nyt tehneet tarjouksen, joka on hyväksytty?!

  VastaaPoista
 11. Hippis,
  Aaaa, jooo! Yhdessä olikin tuollainen tuulettuava alapohja. Ymmärsin että on todella hyvä juttu. Sillo ku me viimeks katottiin asuntoa ni saatiin joulunpyhinä päätös et aletaa kattoo omaa asuntoa ja kaupat tehtiin kuukautta myöhemmin. :) Kun tää löyty ni oltiin et jeeesss! :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi klo 16.06,
  Aaaaa, no mä en tätä tiennyt mut nytpä tiedän. Mut kyl täällä on omakotitaloja ihan 2h+k eli n. 50m2 määrällä. :)

  VastaaPoista
 13. no onpa teillä ollu nopeeta toimintaa tuon ensimmäisen asunnon saamisen kanssa! :)
  juu rossipohja on hyvä,nykyäänhän on se ongelma,kun rakennetaan niin ns. tiiviitä asuntoja,mitkä ei sitten kestä yhtään mokaa,että kosteutta pääsisi mihinkään rakenteisiin,koska ei pääse kuivumaan. onhan tässä sitten taas se,että vanhoissa taloissa ns. vetää enemmän tai vähemmän,ja remppoja on vähän väliä,mutta poiskaan en tätä vaihtaisi! :)

  VastaaPoista
 14. Hippis,
  Oli nopeaa, mutta mikäpäs siinä kun tuli täydellinen eteen. Tää oli parhain! Vaikka isäntä kyllä hermoili sitä silloin, mutta on nykyään myöntänyt että kannatti kuunnella emäntää. :)

  Mihin asioihin pitäs kiinnittää huomiota kun omakotitaloa on ostamassa?

  VastaaPoista
 15. :)
  no vaikka mihin!
  no listaan jotain..
  lämmitys tietenkin. meillä on sähkö,että takka. varaava takka siis,sijaitsee koko lailla keskellä asuntoa,ja säästää lämmityiskuluissa paljon! (etenkin kun puut saadaan ilmatteeksi isäni mettästä.)
  onko oma kaivo vai tuleeko "yleisestä" mikä se nyt on..sana unohtu..no vesilaskua siis maksetaan,ei ole siis omaa kaivoa. tässä oli huopakatto,joten meillä oli kattoremppa ja "saatiin" kiva maksu siitä. ja jätehuolti tietty pitää hoitaa. ja tsekata pitää myös tontin puitten kunto. meillä on omenapuita,luumupuita,vadelmapensaita,raparperiä kasvaa,karviaisia, että punaviinimarjoja että mustiaviinimarjoja. eli maan antimista saadaan nauttia. ja pidän kasvimaata kesäisin. niin ja mansikkamaakin löytyy. mutta onhan näissäkin sitten oma hommansa. ja entäs ne lumityöt..että onhan näissi oma työnsä ja se,ettei ole tarkkaria kelle soittas ongelmista,jos niitä tule..
  mutta kyllä oon aatellut,että tällä kakara määrällä oltais varmaa saatu häätö kerrostalosta,ku ei noitakaan voi ihan hiljasena pitää! :DD eli tietty teillä noi asunnon vaatimukset on eri..
  mutta osaan kyllä eläytyä vallan hyvin "asuntokuumeeseen" ja suunnittelu on ihanaa! :)

  VastaaPoista
 16. kauheesti kirjotusvirheitä! :O anteeksi! no jooh,ja onhan tässä kiinteistöveromaksut sun muut kulut,kaavoituksessakin saa olla tarkkana,ettei vaikka naapuriin rakenneta pilvenpiirtäjää.. :D ja mitä itse sopii rakentaa..ja remppaa tosiaan löytyy aina vanhassa talossa.. tontti meillä on oma,itse en suostuisi vuokratontilla edes asumaan,mutta tästäkin on niin montaa eri näkemystä,mutta itse haluan omistaa tonttini.. tässä nyt joitain asioita..

  VastaaPoista
 17. Joko pääsette jouluksi muuttamaan?

  VastaaPoista
 18. Hippis,
  JOo, no ehkei tuo omakotitalo ole meitä varten. :) Ainakaan vielä. :) Ja älä virheistä välitä, ite ymmärsin ihan hyvin. :)

  Anonyymi klo 18.45,
  Näin on sanottu, että saisi muuttaa mut katsotaan nyt millo me päätetään muuttaa. :) Voi olla, et vasta joulun jälkeen.

  VastaaPoista