6.1.2013

Lehdessä (taas yks haave saavutettu, vielä puuttuis se telkussa käynti)

Lehtiartikkeli Keskipohjanmaa -lehdessä
Klikkaa kuva suuremmaksi

74 kommenttia:

 1. Miten tällaiseen lehtijuttuun päädyit?

  Matkiiko Pekka Puska käsiesi asentoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhun otettiin yhteyttä. En tiedä matkiiko, en ollut nähnyt Puskan kuvaa aiemmin.

   Poista
 2. Tiedotusvälineillä on tapana poimia aiheita toisiltaan ja samat asiantuntijat kiertävät eri medioissa, joten todennäköisesti olet kohta televisiossa puhumassa tästä samasta aiheesta tähän kampanjaan liittyen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohoh, ei muutaku TV here i come! ;)

   Poista
 3. Tosi hyvä ja asiallinen lehtijuttu!

  VastaaPoista
 4. Hyvä Pipsa! Fiksua puhetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin mun suusta fiksua puhetta. :) No ei vaan, kun aihe on vakava niin jopa miekin pystyn yllättämään. :)

   Poista
 5. Hyvä juttu oli, vaikkakin lyhyt, asiaa ois varmaan aiheesta tullut enmmänkin :)

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minulta the papupadalta ois varmasti tullu aiheesta enemmänkin. Toivon vaan etten saanu toimittajaa ihan sekasin kun höpöttelin niin paljon kaikkea, vaikkakin toki aiheesta ja vähän ulkopuoleltakin. :)

   Poista
 6. Pipsa tää on niin hieno juttu ja musta on ihan mahtavaa, että lähdet ajatuksillasi ja koko kropallasi mukaan juttuun hyvän asian puolesta :)! Oot kyllä niin rohkee mimmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti muru. :) Kiva oli olla tossa mukana. :)

   Poista
 7. Hyvä juttu! Toimittajalta olisin kaivannut mielenkiintoisempia kysymyksiä, eikä aina näitä perusjuttuja. Mutta Pipsa hyvin vedetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Jos ois ollu vapaampi aihe niin varmaan olisi tullut mielenkiintoisimpiakin mutta hyväthän nämäkin. :)

   Poista
 8. Valitsitko itse tuon kuvan lehteen?

  VastaaPoista
 9. Hyvä Pipsa, toivottavasti pääset vielä sinne telkkariinkin =o)
  Mitenkä sen nyt sanoisi kauniisti.... Siis tuo Pekka Puska, aika on ajanut hänen ohitseen, onneksi siirtyy pian eläkkeelle ajatuksineen ja nyt en todellakaan tarkoita, ettei ihmisten pitäisi laihduttaa. Toivottavasti Puskan jälkeen koko THL uusiutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanotaanko että se taitaa enää olla vain ajan kysymys, millon telkussa. :) Tosin en mä taida kyllä mihinkään suoraan lähetykseen haluta ku kuiteski mokailisin siinä hermostuksissani. :) Mutta kun asiaa miettii näin, että radiossa --> lehdessä niin siitähän se tv ois luonnollisesti seuraavana. :)

   Poista
 10. Vau! Hienoa! Vastailit kyllä asiaa :D Ehdottomasti sut pitäis saada telkkuunki! :)

  -Tellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Joo, telkkuun oisin kyl niin valmis kunhan ei oo suora lähetys. :)

   Poista
 11. Voiko todella olla niin, että kukaan terveydenhuollon ammattilainen ei ole koskaan painoosi puuttunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin minäkin. Ja jos on noinkin reilusti ylipainoinen niin ei ehkä voisi sanoa että terveys on erinomainen.

   Poista
  2. No ei mulle ole koskaan terveydenhuollon ammattilainen ottanut itse aiheeksi ylipainoani. Tosin olen itse kyllä ollut tällä saralla aktiivinen. Ja ehkei he ole ottaneet puheeksi kunnei ole ollut vaivoja. Mutta vaikka ylipainoinen olenkin, niin kylä se terveys silti voi olla erinomainen, mulla kun ei ole mitään vaivoja. Toki olen vielä nuori ja siksipä tappelenkin joka päivä liikakiloja vastaan. Ja nyt mennyt vuosi on ollut minulle hyvä.

   Poista
  3. Siis miksi ei voi sanoa, että terveys on erinomainen? Olen 38 ja sairaalloisen ylipainoinen, mutta minulla ei ole koskaan ollut mitään vakavaa sairautta, en yleensä sairastu edes flunssaan, kaikki verikokeissa otetut arvoni ovat täydelliset, mihinkään ei satu ja jaksan ihan hyvin arjessa, vaikkei minusta maratonille olisikaan, joten mitä minun sitten pitäisi terveydestäni sanoa? Miten te sitten minun terveydentilani määrittelisitte ja millä perusteella? Eikö terveyden määritelmä ole juurikin se, ettei ole mitään sairautta?

   Poista
  4. Sairaalloisen ylipainoiset ovatkin sitten ilmeisesti terveellisen ylipainoisia...no huh huh.

   Poista
  5. On aika huolestuttavaa, että sairaalloisen ylipainoinen ajattelee olevansa terve. Ei ihmiskeholla ole kykyä pitää yllä toimintojaan oikein, jos se joutuu kantamaan valtavaa määrää ylimääräisiä kiloja mukanaan. Ne negatiiviset muutokset eivät ehkä (jota en henk. kohtaisesti usko) vielä tilassasi näy, mutta usko pois, ne ovat jo käynnissä. Esimerkiksi sydämesi joutuu tekemään useita kertoja normaalipainoisen sydämeen verrattuna, jotta se saa pumpattua tarpeeksi verta elimistöösi. Ja sydän taitaa olla ainoa lihas, jolle se kasvu ja laajeneminen ei todellakaan tee hyvää! Ja se on vaan jäävuoren huippu! Hienoa, jos tunnet olosi terveeksi, mutta omaksi eduksesi olisi tunnustaa itsellesi mahdollisimman pian, ettei se ole totuus.

   Poista
  6. Jotkut ylipainoiset voivat olla ylipainostaan huolimatta terveitä. Kyllähän minä sen voin tunnustaa ja olenkin, että kun ikää tulee niin siihen terveyteen voi tulla muutoksia, mutta senpä takia mä tappelen ylipainoa vastaan ja oon siinä jo mukavasti voittanutkin. Te kun ette nyt tiedä koko tarinaa enkä sitä ole täällä sattuneesta syystä innokas kertomaan, niin ymmärrän kyllä teidän ihmetyksenne ja "huolenpidon". :)

   Poista
  7. No kun se nyt vain on terveen määritelmä, ettei ole sairauksia. Yhtä lailla laihoillakin on ihan jokaikisellä jokin perinnöllinen altistuminen jollekin sairaudelle, joten sitten olemme kaikki sairaita, puhumattakaan tupakoitsijoista, alkoholia käyttävistä, hometalossa asuvista, jne. Ei sitten kukaan ole terve. Minulla on 80 -vuotias sairaalloisen ylipainoinen isoäiti, joten en ole kovinkaan huolissani, joskin ulkonäkösyistä haluaisin laihtua. Toisaalta tikkulaiha isäni on sairastellut vaikka kuinka elämässään. Vaikka kuin vihaisitte läskejä, niin valitettavasti universumi ei rangaise meitä kaikkia sairauksilla, halusitte te sitä tai ette. Kas kun edelleen, ylipaino vain altistaa sairauksille, ei tee meistä sairaita. Ja jos altistus riittää sairauteen, olemme sairaita joka ikinen.

   Poista
  8. Itse olen Pipsan kokoluokkaa kaikinpuolin. Taistellut ylipainoa vastaan monta monta vuotta. Siltikään minulla ei ole perussairauksia ja työterveyshuolto mittasi juuri minulta veresokerit ym ja kaikki on edelleenkin kunnossa. Ja jollakin laitteella otettiin kehon koostumus, josta vielä sanottiin, että painoon nähden on yllättävän vähän rasvaa sisäelinten ympärillä. Ja se kuulemma johtuu siitä että minä liikun. Sitä on ollut vaikea varmasti uskoa kun tämän kokoinen ihminen sanoo, että juoksee parin koiran kanssa agilityssa ja käy jumpassa ym. En minäkään uskoisi, mutta näin vaan on. Ainut fyysinen vaiva `tenniskyynärpää´ vaivaa välillä, mutta siitä ei voi syyttää ylipainoa. Edelleenkin jatkan taistelua ylipainoni kanssa... ja liikun liikun liikun. Mutta elämä on :)Mielellään olisin hoikka!!! Veljeni on hoikkuuden perikuva, ja jo lapsena olin aina vähän pyöreämpi vaikka samaa ruokaa kotona söimme veljeni kanssa. Silloinkin liikuin ja pelasin koripalloa todella vakavissaan. Olin urheilullinen ja siitä on monta mitalia kaapissa, joita ei edes alkuun oma mieheni uskonut, että minä olen ne itse saanut :) Geenit on mitä on ja sillä mennään :)Oikein paljon Pipsalle haleja ja voimia tämän meidän yhteisen taistelun kanssa :)

   Poista
 12. Hyvä! :) Luin itse Kalevasta ton jutun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, no kiva kiva. :) Ei tullu mitään et ompas tutunnäkönen. Yks kaveri vaan oli näin ollu, ettei meinannu tunnistaa vaikka ollaan siis ihan IRL:ssä ystäviä. :)

   Poista
 13. Tosi hyviä vastauksia ja muutenki hieno juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja kiva ku tykkäsit. :) Olin kyl pudota palliltani kun tuota mulle ehdotettiin.

   Poista
 14. niin kuin joku muukin jo sanoi,niin hyvä ja asiallinen kirjotus! hyvä pipsa! :)

  VastaaPoista
 15. ottikohan tuo ton tekstin minkä kirjoitin.. no siis toistan sitten itseäni,eli hyvä ja asiallinen kirjoitus! hyvä pipsa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se tossa ylempänä roikkuu eli otti se. :) Kiitti, mukavaa ku tykkäsit artikkelista.

   Poista
 16. Hienosti mätsäävät asennot sulla ja Puskalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne mätsää, mut mä veikkaan et se on laitettukki mätsäämään. :)

   Poista
 17. - Jeij! Huippu homma ja loistavaa textiä :D.

  VastaaPoista
 18. Kyllä se ponnahdusikkuna kommenteille oli paljon parempi kun tämä että nämä on täällä jutun jatkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. höpö höpö, sinä jutun jatkeen....

   Poista
 19. yhyy en tykkää tästä kommentointihommasta näin. paljon parempi kun oli oma ikkuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Tää uusi malli on hankala käyttää:(

   Poista
  2. Täähän on ihana. Koettakaa nyt kestää vain. :)

   Poista
  3. Ehdottomasti parempi näin! Kiitos Pipsa muutoksesta! :)

   Poista
 20. Hassua miten molemmat sanotte haastattelussa, että teillä on liikunnallinen elämäntyyli ja monipuolinen ruokavalio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi se on sinusta "hassua"? Miksi molemmilla ei voisi olla?

   Varmaan sadoilla tuhansilla muillakin suomalaisilla on.

   Poista
  2. Se vissiin riippuu näkökulmasta, tai siitä että mihin vertaa, tai siitä, että jokainen haluaa nähdä asiat itsessään parhain päin.

   Poista
  3. niinpä. jos näin olisi todellisuudessa, musta tuntuu ettei olisi moista kokoeroa heillä...........

   Poista
  4. Kuinka typeriä olette? Jos sanoo että on liikunnallinen elämäntyyli niin ei se välttämättä tarkoita että on koko elämän ajan ollut

   Poista
  5. Voi voi kun mun parempi elämäntyyli on vasta niin nuori. Muutos tosin on lähtenyt aikoja sitten mutta sen omaksuminen on vienyt vuosia. Ja siihen ajalle on sattunut mitä kaikkea. :) Nousuja ja laskuja. Moni ihmetteleekin että miten voin olla NOOOOOIN lihava jos syön monipuolisesti ja liikun, simppeli selvennys on se etten ole tätä omaa tapaani tehnyt kuin vasta vuoden verran. Ja sen vuoden aikana on laihtumista tapahtunut.

   Poista
  6. Vaikka kuinka liikkuisi, niin ruoassa on paljon kaloreita. Kahden tunnin raskaan liikunnan päivässä voi tehdä tyhjäksi yhdellä ainoalla suklaapatukalla. Silti voi sanoa liikkuvansa paljon.

   Siis miten tyhmiä kommentoijia täällä oikein on... Söisitte jotain, niin saisivat aivonne ravintoa...

   Poista
 21. Mikä on Pipsa oma näkemyksesi siihen, miksi olet lihava? Sairaalloisen lihavien kohdalla en malta olla ajattelematta, että heillä on syömishäiriö. Eikai kukaan halua olla lihava? Vai haluaako? On myös hassua, että niin moni lihava väittää syövänsä terveellisesti ja liikkuvansa runsaasti. Niin ja julkisilla paikoilla syödään aina salaattia ja aina ollaan mukamas laihiksella ...mutta silti kilot on ja pysyy. Eihän kukaan terveellisesti elävä terve ihminen voi olla lihava! ...Jossain mättää!

  Ja sitten nämä lihavuusaktivistit, jotka huutavat "big is beautiful!" - hei haloo, terveellisyys on beautiful! Miksi ei voi suoraan myöntää, että ruoka hallitsee elämää, että se on riippuvuus ja siksi ei pysty laihtumaan ja siksi tarvitsee apua? Lihavuus lisääntyy koko ajan ja esim. jenkeissä se on jo epidemian tasolla. Mikä meitä ihmisiä riivaa, kun niinkin luonnollisesta asiasta kuin ravinto on tullut meille niin iso ongelma? Lehdet tuputtaa outoja dieettejä; on karppausta, nutrausta ja kaikenmaailman luonnottomia ruokasekoiluja. Laihduttamisesta tehdään mediassa hifistelyä, kun oikeasti riittää, kun syö vähemmän kuin kuluttaa ja syö vain silloin kun nälättää. Muu sähellys vain vääristää suhdettamme ruokaan entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miksi olen lihava? No ruoka on aikoinaan maistunut. :) Hyviä pohdintoja olit tehnyt. Joihin palaan vielä ehkä jossain vaiheessa.

   Poista
  2. Minä olen myöntänyt että tarvitsen apua ja minulla on syömishäiriö. Mutta mitä se on auttanut? Julkiselta puolelta saamani apu oli yksi kerta ravitsemusterapeutilla. Terveydenhoitaja kyseli apua syömishäiriöklinikalta josta sanottiin että hoidetaan vain laihuustapauksia, ei ole resursseja muuhun. That's it.

   Oikeasti siis lihavuutta ei ole taidettu syömishäiriöksi myöntää, kun tuollainenkaan taho ei tapauksia hoida.

   Poista
  3. Kunnallisella puolella lihavuuden hoitoon ja lihavan apuun on todella heikot. Joko ravitsemusterapeutti tai sitten keskusairaaloissa tapahtuma pussidieetti 10vk eli VLCD-dieetti. Joka siis ei missään nimessä ole syömishäiriöiselle ja haastattelussa ennen ryhmään pääsyä ne karsitaan (jos halutaan) Puhumalla sinne pääsee vaikka tietäisi omaavansa syömishäiriön.

   Enemmän on resursseja jos on anoreksia tai anorektikko. Tässä ikävä kyllä BEDiä sairastavat tai bulimiaa sairastat jäävät rannalle.

   Poista
  4. Jatkan vielä "outoja dieettejä kuten nutraus" Kuule, tuo on virallisterveellinen apukeino keskusairaaloissa lihavuuden hoitoon eikä siis ole mikään huuhaa dieetti. Tai sen voi kukin itse päätellä onko siit ylipainoisille apua tai ei mutta se on kuitenkin eri sairaaloissa oleva apukeino.

   Poista
 22. 21.23

  Minä syön usein salaattia kotonakin ja tykkään siitä oikeasti, se ei ole minulle mitään laihisruokaa. Olen siis lihava, mutta en todellakaan haluaisi olla ja yritys laihtua on kova. En kuitenkaan väitä, että söisin aina terveellisesti, sillä olenhan lihava. Monipuolisesti ehkä? Pizzaa, sushia, kotimaista ja välimerellistä, kaikki maistuu monipuolisesti.

  Toiset ovat persoja tupakalle, toiset alkolle, toiset shoppailulle. Meillä kaikilla on se jokin juttu, josta on vaikea päästä eroon. On helppo ajatella, että olet tyhmä kun syöt liikaa. Mutta sinullakin on ihan varmasti jokin pahe. Kun tajuat tämän, niin voit säästää tuon kauhisteluun käyttämäsi energian johonkin tärkeämpään. Vaikka paheesi nujertamiseen. ;)

  Siitä olen samaa mieltä, että sellainen 30-50 kilon ylipaino on jonkinlainen syömishäiriö.

  VastaaPoista
 23. Tuskinpa kukaan ylipainoinen on ylipainoinen vain siksi, että olisi laiska tai itsehillintä jotenkin huonompi kuin muilla. Itse ainakin uskon, että syitä on monia ja niistä koostuukin sellainen vyyhti jota on vaikea alkaa purkaa, siksi laihduttaminenkin on paljon hankalampaa kunnolla ylipainoiselle kuin normipainoiselle joka haluaa pudottaa vain "muutaman" kilon.

  Itse olen siis myös ylipainoinen mutta normaalipainoiseksi en halua koska tunnen olevani silloin liian tikkulaiha. Laihdutan tällä hetkellä ja ihan vain ulkonäöllisistä syistä, tahdon päästä omaan ihannepainooni joka on n. 70-80kg. Jonkun mielestä tuon painoinen on vielä lihava, joten voisi siis sanoa, että haluan olla lihava. Omasta mielestäni taas en kyseisessä painossa ole lihava vaan juuri sopiva omaan silmääni.

  Oli kyllä erinomainen artikkeli, vaikka olen samaa mieltä siitä, että toimittajan kysymykset olivat aika mitäänsanomattomia ja moneen otteeseen kuultuja eri ihmisten suusta. Pipsan vastaukset oli mielestäni oikein hyviä, ei mitään lihavuuden hehkuttamista, muttei myöskään mitään lihavuusvastaista. Nyt vain sinne televisioon vielä kun pääset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä mä ootan sitä telkkukutsua. *tähyilee postilaatikon suuntaan*

   Poista
 24. Tehtiinkö haastattelu puhelimitse vai sähköpostilla? Jos kasvotusten, niin omituista ettei toimittaja ottanut itse valokuvaa (tai ollut kuvaajaa mukana). Kaikissa lehdissä missä olen itse ollut töissä on ollut ohjeistuksena ottaa juttukeikalla haastateltavasta kuva. Vain äärimmäisissä hätätapauksissa käytetään tavallisista henkilöistä tuollaisia kotialbumikuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelimitse. Yleensähän ne on noin, mutta kun tää toimittaja on tuolta kaukaa. :) Mut hyvä kuvahan tuolta "kotialbumista" löytyi. :) Enemminkin blogialbumi siis. :)

   Poista
 25. Siis miten niin moni ylipainoinen on oikeasti normaalipainoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BMI:n eli painoindeksin ongelmat on todettu, mutta mittaria käytetään edelleen paremman puutteessa. Silti silmämääräinen toteaminen ja esim. kuntotesti ovat parempia mittareita terveyden kannalta.

   BMI:llä mitattuna moni normaalipainoisen näköinen on ylipainoinen, sillä vartalonmuotoja ja lihaksistoja on erilaisia. Tästä varmaan Pipsa puhui. Esim. kehonrakentajat ovat painoindeksin mukaan ylipainoisia, mutta kun kropassa ei ole tippaakaan ihraa.

   Poista
 26. Kalorit eivät ratkaise vaan aineenvaihdunta. Olen ollut koko elämäni alipainoinen, mutta minun syömisilläni moni muu olisi pahasti ylipainoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kalorit ratkaisee, väistämättä laihdut jos syöt vähemmän kun perusaineenvaihduntasi on.

   Poista
  2. Hahhaha, se ei todellakaan muuten mene KAIKILLA noin. Mun mies pystyy vetelemään vaikka mitä napaansa lihoamatta mutta auta armias jos mä söisin saman verran ni lihoisin tuhat kiloa. No joo, ei voi verrata mutta kuitenkin tää asia on ihmetyttänyt mua.

   Poista
  3. meillä ihan samoin.. mieheni voi syödä mitä vain eikä liho.. minä taas jos syön viikon jotain roskaruokaa kilot tulee heti.. mulla on huono aineenvaihdunta kilppari sairauden johdosta.. ja ei meinaa kilot lähteä millään.. vaikka käyn 4x viikossa salilla ja olen jutan gofatgo dieetillä..

   Poista
 27. Niin kun sun miehellä on erilainen perusaineenvaihdunta ku sulla.

  Jos sun kulutus lepotilassa on 1600 kcal ja syöt 1200 kcal niin varmasti laihdut. On mahdottumuus ettei laihdu jos syö vähemmän kuin kuluttaa, vaikka vain lepotilassa.

  VastaaPoista
 28. Kyllä se riippuu ihmisestäkin, miten painoa tulee ja menee. Meidän sisarruksista mä olen ainoa lihava ja olen ollut sitä lapsesta asti. Samat ruoat, samat leikit, minä lihava, muut normaaleja.
  Oliskin niin yksinkertaista... ja toiset laihtuu nopeammin, kuin toiset, vaikka söis saman verran ja sama peruskulutus.

  VastaaPoista
 29. Rohkeaa lähteä tuollaiseen lehtijuttuun mukaan, pointsit siitä :) ...Pakko kuitenkin kommentoida, että vaikka laihduttaminen tuntuu vaikealta, se EI OLE MAHDOTONTA, eikä geenit siihen juurikaan vaikuta. Usein ylipainoinen ihminen yliarvio oman kalorien tarpeen. Eli siis ei vaan syö riittävän vähän/kuluta riittävästi.
  Mulla on ylipainoinen ystävä, joka valittaa kun ei laihdu. Nainen on suunnilleen ikäiseni, n. 5 cm pidempi kuin minä (olen 160 cm) ja painaa 30 kg enemmän kuin minä (painan 49kg). Seurasin yhden päivän hänen syömisiään, hänen pyynnöstään. Nainen söi laihduttaessaan tuplasti sen mitä minä. Hän ei vaan tajunnut napostelunsa ja annostensa kokoa lainkaan, ja kuvitteli syövänsä järkveästi. Vasta kun ulkopuolinen ihminen eli minä kerroin että annokset pitää vähintään puolittaa, välipalat pois, sekä sokeriset jogurtit + leivän mussutus pois sekä JOKAPÄIVÄ liikuntaa, muutakin kuin siis arkiliikuntaa, alkoi paino pudota.
  Nämä on kinkkisiä juttuja ja jos tuntuu ettei laihdutus onnistu kannattaa pyytää ulkopuolisen apua, esim. ravintoterapeutin tai personaltrainerin.

  Sä olet Pipsa kaunis nainen noinkin, mutta takaan että voisit vielä paremmin jos pudottaisit painoa. Vaikka olet varmasti terve nyt, niin ylipaino teke varmasti elämästä haastavampaa vanhempana. Olet muuten saman ikäinen kuin minä :).

  Mukavaa alkuvuotta! Pidä lippu korkealla :)

  VastaaPoista
 30. Kiitos hienoista vastauksista haastattelussa.

  - Sairaalloisen lihava kohtalotoveri -

  VastaaPoista
 31. Pakko kai munkin sit kommentoida :)
  Näinhän se on että monesti ajatellaan että lihava= ei voi olla terve. Mutta se riippuu ihan siitä kuinka kauan kiloja on kantanut mukanaan. Nuorena ei mitään ongelmia välttämättä ole mutta kannappa kilojasi 10v -> niin ongelmia alkaa tulemaan. Valitettavaa myös on että silloin kun ongelmia tulee niin ne ei tule yksin ja niitä ei välttämättä voi enää muuttaa. Voitaisiin melkeen kärkkäästi sanoa että harvempi 45vuotias jolla on ylipainoa esim 40kiloa on oikeasti enää terve. Edes jokin lääkitys on.
  Itsekkin olen ylipainoinen ja aina vähän niinku taistellut ylipainoa vastaan. Aina vaan joudun kohtaamaan sen faktan että syö vähemmän kuin kulutat pätee :) Vaikka kuinka koetan mennä sieltä missä aita on matalin ;)
  Aloitin noin viikko sitten cambridge kuurin ihan sillä että saan siinä apua painonpudottamiseen. Osallistun ryhmään joka kokoontuu 10 kertaa, 1x/viikko. Toivon että tämä tsemppaus ja muu saa minut oikeasti eroon ylipainosta.
  Hassua oli kuinka hyvin valmentaja juuri puhui siitä kuinka ajatellaan että syödään terveellisesti ymps. Aamulla syödään pari leipää, lounaalla salaatti ymps. Illalla niin kova nälkä et koko ilta menee syödessä! Äkkiä olet syönyt 1500kaloria illassa ja mihinpä ne yön aikana kuluisi? Varastoituu rasvana vain. Minulla on paljon oppimista vielä mutta olen alkanut muuttaa ajatustani tyyliin: Minä syön elääkseni, en elä syödäkseni ;)

  VastaaPoista