13.2.2013

Kun seisot yksin pilkkopimeässä metsässä, seuranasi vain lumituisku ja sitten jossain lähellä rasahtaa - alkaa väkisinkin mielikuvitus laukkaamaan


Käytiinkin eilen jo hakemassa uudet kehykset Anselmin taulujen kuville (lue: yhtenäiset) sekä siihen sitä kakspuolista teippiä, ku tultiin siihen tulokseen ettei mun kannata perjantaina ängetä kauppaan mukaan hakemaan sitä meidän uutta huonekalua. Muutenkin kiire päivä isännälle kun on salit ja kaupassakäynnitkin.

Pakko myöntää, on tää ihanamman näkönen kun on tauluja seinillä. Ja nyt odottelenkin sisustustarroja saapuvaksi, niin saadaan niilläkin piristettyä. Ja sit tarttis löytää tuolle isolle pitkälle seinälle semmonen pitkä taulu. Kyllähän noita on löytynyt, mutta ei siinä värisävyssä mitä me ollaan aateltu.

Tiimarissakin käväisin katsomassa oliko mitään uutta kiinnostavaa tarra-arkkia tullut myyntiin ja olihan siellä. Pitää käydä ostamassa sitten torstaina kun keskustaan menen (lue: ajankulutusta)

Oon samalla myös miettinyt, et kaipa mun tarttis hommata itelleni se minijärkkäri. Mä vaa kyl niin haluaisin saada pieneen testiin tuollaisen kameran ennenkuin tekisin ostopäätöksen. Oon siis tuijotellut Olympuksen kameroita ja nimenomaan tätä PEN -sarjaa.

Sit me käytiin mun isän luona ku se asuu maalla ja totaalisessa pimeydessä. Ja me kaivattiin just tota pimeyttä, kun testattiin yhtä valvontakameraa. Pakko sanoa, mut hemputin hyvä pimeenäkö tossa oli ku jos mä katsoin paljaalla silmällä, ni en ois erottanu mutta ku katto näytöltä ni huomas et jokuhan siellä pimeimmässä kulmassa seisoskeli. Kasvoja ei siitä erottanu mutta kun katso nauhoitetusta pätkästä zoomin kanssa, ni hyvin tunnisti. Ja ennenku kukaan teistä ihmettelee, ni tää liittyy miehen töihin - se tuo noita välillä kotiin ja koska itekki tykkään elektroniikasta ni en pistä pahaks.

17 kommenttia:

 1. Hieno kuva!

  VastaaPoista
 2. Ihana aurinko...! Mua niin kyllästyttää, kun täällä päin Suomea ei paista ikinä talvella aurinko. Mur! Samaa harmaata taivasta kuukausikaupalla. Pitäis vissiin muuttaa jonnekin rannikolle. ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä täälläkin tuota harmautta saa osakseen, mut sillo ku aaaarinko paistaa ni pittää ottaa ilosta kaikki irti. :)

   Poista
 3. Ilmeisesti miehesi siis jälleenmyy elektroniikkaa? Pipsa nyt tarvitsee kyllä antaa sinulle kehuja, nimittäin tuo ottamasi kuva on hieno auringonsäteineen.

  Joskus aiemmin annoin sinulle vinkin, että kannattaa sijoittaa tuo horisonttiviiva keskelle kuvaa ja nyt kun se on siinä, niin kuvahan on kaunis ja tasapainoinen. Oliko vahinko vai tarkoituksella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Horisontinhan kyllä kannattaisi olla kultaisen leikkauksen kohdalla eikä keskellä kuvaa :)

   Poista
  2. Just tuli kans mieleen että muistelen kuulleeni tällaisesta kultaisesta leikkauksesta ja se ei ole keskellä kuvaa...

   Poista
  3. Hihihih, mulle ei sano mittää nää jutut. Mä otan kuvat ihan silleen kun ne omasta mielestä nätiltä näyttää. Tiedän, tiedän että pitäs kuvata joidenkin sääntöjen mukaan mutta kun mä en tiedä säännöistä mittää. :) Joo, tarttis kyl mennä jollekki kurssille ihan selvästi.

   Nii et ihan vahingossa on kuvasta tullu (vissiinki) sääntöjen mukainen?

   Mut kyllä se neuvo perille meni, jonka eka anonyymi aikoinaan antoi tästä horisonttijutusta. Vielä kun joku selventäisi mulle tämän kultaisen linjan. :)

   Poista
 4. Osta vaan se kunnon kamera! Miksi se pitäisi saada testattavaksi ennen ostopäätöstä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun kuvaustaidoilla ei kyl välttämättä tarvittais mitään kunnon järkkäriä. Ei se järkkärin omistaminen musta mitään ammattikuvaajaa tee. :) Et ehkä mä pitäydyn nyt toistaseks tuossa pokkarissa. Ja opettelen. Ja oishan se ollu kiva saada testattavaksi hetkeks aikaa, et tietäis oisko se kamera sit just semmonen hyvä. Varsinkin jos on kahden vaiheilla.

   Poista
  2. Kuvaamaan oppii kuvaamalla ja on järkkäri ihan toista kuin pokkari.

   Poista
  3. Niin oppii. Ja järkkäri tosiaan on toista ku pokkari, mutta kyllähän tuolla pokkarilla on ihan hyvät kuvat saanut. :)

   Poista
 5. Joskus harvoin horisonttiviivan voi laittaa keskelle, jotkut kuvauskohteet sitä oikein vaativat, varsinkin luontokuvauksessa. Itse otan paljon maisemakuvia ja olen saanut tuolla tavalla muutaman upean otoksen. Tässä kuvassa horisonttiviivahan ei edes ole keskellä, vaan taivas on enemmän näkyvissä. Nyt se on kuitenkin parempi, kuin Pipsan aiemmat kuvat, joissa on näkynyt 1/8 osaa maata ja loput taivasta.

  Depla tarkoittaa "kultaisen leikkauksen kohdalla" varmastikin kultaisen leikkauksen useita pisteitä, joista yhdelle horisontin voi sijoittaa.

  Kuva on joka tapauksessa tällä kertaa hieno, vaikka taiteilija itse ei suostukaan kertomaan, onko onnistunut sommittelu ollut vahinko vai harjoittelun tulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taiteilija suostuu kertomaan, on ollut vain kiirusta. Luultavasti ihan vahinko siis ollut, oon ottanut kuvan vaan kun se on luonnossa näyttänyt kauniilta maisemalta ja napannu vaan kuvan. En ole miettinyt mitään kuvakulmia, valoituksia tai mitään linjauksiakaan. :) Mut toivon ihan pienesti, et oisin jotain oppinut. :)

   Poista
 6. Horisontti on tuossa kuvassa niin vinossakin, että tuskinpa oli pitkän harkinnan tulos.

  Kyllä näihin räpsyihin riittää pokkarikin, ei se järkkäri mikään taikakalu ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuvanottamiseen meni muutama sekuntti. Maisemaa kyllä ihastelin jonkun tovin ennenkuin kuvan otin. Mulla on kuvia samalta alueelta monia, yksi ehkä saattaisi olla tuossa sanotussa kultaisessa linjassa jos se nyt googlen avulla ymmärsin oikein.

   Mutta joo, enköhän mää pokkarissa pitäydy ku ei se järkkäri musta mitään ammattikuvaajaa saa. Eivät ne niin taikakaluja tosiaankaan ole. :) :)

   Poista
 7. Hei vinkki, giganttiin saa palauttaa ostamansa tavaran vaikka olisi testannutkin sitä. Tiedän että on inhottavaa ostaa ns. sikaa säkissä, joten gigantin systeemi on tosi hyvä. Oon itse palauttanut esim. ipadin sinne kun se ei ollut niin hyvä kuin halusin, ja palautus sujui ihan ilman mukinoita ja rahat tuli takaisin tilille.

  VastaaPoista