3.2.2013

Uuden mahdollisen sohvan pohdintaa

Hellurei, minä se täällä taas!

Tultiin siihe tulokseen et hommaudutaan EHKÄ eroon tosta meidän isohkosta kulmasohvasta. Nyt muuten tajusin mikä ero on divaani ja kulmasohvalla - divaani on hitusen pienempi.

Meidän on todella vaikea metsästää nyt jotain tiettyä sohvaa, kun täytyy ottaa huomioon tuo mahdollinen takkakin. Ku sekin on taas siinä vaiheessa, että otetaanko sittenkään kunnei nuo sähkökulut olleetkaan mitään kamalia. Olisihan se kieltämättä erittäin ihana noin niinku näön vuoksi mutta kannattaako sen takia silti ostaa.

Molemmilla meillä on ihan kivat ehdotukset mutta kun tuo sohvan leveys tulee aika esteenä. Mut listaan tähän teille muutamat sohvat jotka on meidän mittatietojen ulottuvissa.

PS. käykäähän kertomassa postausideoita tuohon aiempaan postaukseen.

Lisäys: Sohvan väri tulee olemaan siis tumma, ei välttämättä kuvanmukainen väritys.

Askosta
Ikeasta
Jyskistä
Maskusta
Maskusta 2

52 kommenttia:

 1. Ostakaa mieluummin uusi pöytäkalusto, sohvahan on ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutta pöytää ei osteta vielä. Eikä sohva oo ihan OK, liian iso :(

   Poista
  2. Minkä värinen tarkalleen tuo teidän vanha sohva on? Saisiko siitä kuvia päivänvalossa yms, jos meinaatte siis myydä sen niin voisin harkita sen ostamista? :)

   Poista
  3. Se on tummanruskea. :) No me ollaan kyl harkittu sen myymistä, et otahan yhteyttä sähköpostiin. :)

   Poista
  4. Aa, meillä on harmaa sohva hakusessa, eli kiitos mutta ei kiitos :)

   Poista
 2. - Masku 1 soffa on mun mieleen :)

  VastaaPoista
 3. Kannattaa ottaa divaani, jossa on irroitettavat tyynynpäälliset ja mahdollisesti vaihdettava kätisyys. Lisäksi korkeat ja leveät käsinojat lisäävät istuinmukavuutta. Meillä on lähes samanlainen kuin tuo Maskun 1-sohva. Ei ollut mielestäni silloin pari vuotta sitten edes pahan hintainen.

  VastaaPoista
 4. Maskun sohva näyttää kivalta vaihtoehdolta. :)

  VastaaPoista
 5. THO:n kanssa samaa mieltä!

  VastaaPoista
 6. Vastaan nyt tähän tälleen suoraan eli mie tykkään itse Ikean ja Masku1:n sohvista.

  Tietääkseni tuohon Masku1:n sohvaan saa vaihdettua tuota divaanin paikkaa. Jos tarkoitatte irtotyynyillä tämmöistä: http://www.masku.com/tuotteet/c1-sohvat/c53-divaanisohvat/p31-andorra-divaani/ Niin mä en tykkää, täytyy olla tommoset ku noissa kuvissakin näkyy.

  VastaaPoista
 7. Kulmasohva on sohva jossa on kulma eli molemmissa päissä on sitten se ns. käsinoja. Kun taas divaani on tuollainen selkänojaton uloke jotta sohvalla voi istua jalat suorana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se oli tommonen, no kiitti ku valasit tyhmää. :) Nyt tiedän!

   Poista
 8. Ostakaa Askon sohva, jos kunnon sohvan haluatte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se merkki kaikkea kerro. Nykyinenkin on Maskusta ja hyvä sohva ollut. Enhän mää siitä muuten ees haluaisi luopua mut pienempi on saatava.

   Poista


  2. Ostin Askosta liki 3 tn € ja 2divaanin mod trendi sohvan joka osoittautui mielestäni sutta ja sekundaa olevaksi. Oli jo liki 2 viikkoa tehtaalla korjailtavana ja senkin jälkeen viat joista valitettiin olivat osittain jäljellä,mm.divaanin istuinosat sivuttain vinot jolloin istuma-asento on myös kallellaan. Nyt tapellaan kaupan purusta kuluttaja - asiamiehen avulla. Askon mielestä sohvassa ei mitään vikaa, koska tehdas niin vakuuttaa. Ihmetyttää tietysti kuinka uskottavasti tehdas joka joutui korjailemaan jälkiään voi nyt vakuuttaa, ettei istuimissa ole vikaa. Selkäni kertoo toista.

   Poista
 9. Meillä on ollut neljännen kuvan kaltainen (ettei olisi peräti sama) sohva ja on kyllä mukava! Mahtuu kolme ihmistä hyvin löhöämään ja tuo divaani osa <3 Lisäksi leveille käsinojille on kiva laittaa lautaset ja kahvikupposet! Ja nättikin on.
  Huh mikä mainospuhe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, kiva tietää kokemuksia jos on tosiaan samanlaiset sohvat ku kuvissa näkyy. :) Tosin meillä nyt harvemmin käytetään noita käsinojia kun on sohvapöytäkin. :) Mut kyllähän niihin on kirja jos toienkin jäänyt. :)

   Poista
 10. Masku 1 saa mun ääneni myös :)

  VastaaPoista
 11. Itselle ottaisin vain jommankumman noista maskun sohvista.

  Ikean sohva saattaa yksinkertaisuudessaan miellyttää, mutta usko pois, käsinojattomuus ei ole kätevää, varsinkaan jos sohvalla on tarkoitus retkotella yhdessä tai katsoa tv:tä. Käsinojat on pakolliset, jotta sohvalla voisi muutakin kuin patsastella jalat ristissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii tuo on tosi, käsinojattomuus muakin vähän ärsyttää joten tuskin me Ikealaista - ainakaan tuota ollaan ostamassa. Mut se silti näyttää kivalta. Erikoiselta. :)

   Poista
 12. Kivoja sohvia vaihtoehtoina. Tuosta divaanista ja kulmasohvasta. Ei se koko ole se ero. Itsellänikin on jättisuuri divaanisohva. Divaanissa ei siinä "divaaniosassa" ole selkänojia vaan se on enemmänkin lötköttelyosa jaloille. Kulmasohvassa taas on selkänoja koko sohvan matkan ja molemmissa päissä nämä käsinojat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää tuli selville. On se kiva kun voi oppia koko ikänsä kaikkea uutta. :)

   Poista
 13. Kannattaa miettiä tarkkaan ottaako Ikeasta sohvan. Lueskellut vaan yhdestä blogista ja kuullut tuttavalta miten on just tuon näköiset sohvatyynyt ja päällyset menettäneet lyhyen ajan jälkeen muotonsa ja menneet ihan kamalaksi ja sotkuisen/ryppyisen näköisiksi vaikka miten yrittäisi suoristaa. Toki voi kyseinen olla huonoa tuuria, mutta ajattelin kuitenkin mainita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean Karlstad on ainakin todella laadukas ja säilyttää jämäkkyytensä. Lisäksi pestävät päälliset on plussaa.

   Poista
  2. Meidän Ikean Karlstad sohva on pysynyt oikein mainossa kunnossa. Tyynyt on jämäkkää tekoa ja päälliset on kestäneet jo ties montako pesua. Hintansa on kyllä tuottanut takaisin, maksettiin aikoinaan tästä 199 e.

   Poista
  3. Minkäs kokoinen se teidän sohva oikein on? Useimmat noistakin näyttää ihan reilun kokoisilta, mutta ovat siis pienempiä kuin teidän nykyinen?

   Kuten joku jo kirjoittikin, pelkkä ulkonäkö ei sano kaikkea. Jos sohvaa aikoo käyttää vähänkään pitempään, kannattaa katsoa, "mitä se on syönyt". Eli miten ja mistä materiaalista se on valmistettu. Onko koottu kunnolla ja riittävän tukevasti/kestävillä ratkaisuilla.

   Ja tietysti sohvan on sovittava omalle pyllylle, joten kannattaa tietenkin koeistua vaikka useampaankin kertaan.

   Hauskaa sisustusintoa!

   Poista
  4. Joo, tiedän että joillakin on ollut Ikean sohvista mielipahaa enkä samanlaista sohvaa edes ottaisi kun ei se oo makuuni. Karlstadia muuten kans mietittiin eikä nääkään kuvat siis oo mitään takuuvarmoja, et joku noista. Mut tuonmallisia. :)

   Mitäs nuo meidän sohvan pitat oli Se on 275cm x 220cm + syvyys on 95cm. Ja nuo mitä me ollaan katsottu ovat koolta 210x150. Ja totta, ei se ulkonäkö kaikkea kerrokkaan, tämä tiedetään. Eli me ollaan menossa liikkeessä koeistumaan nämä ja tutkailemaan, tietysti! :) Mut tykättiin tälleen sunnuntai viettää netistä katsoen silmää miellyttäviä malleja. :)

   Poista
  5. Kyseiset sohvat joista aiemmin mainitsin ovat Ikean Ektorp-mallistoa.

   Poista
 14. Ostakaa Ikean Ektorp, mukavin sohva ikinä, ei ole pahan hintainen ja ulkonäköä pystyy muuttamaan vaihtopäällisillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitoksia mutta ei meidän makuumme.

   Poista
 15. Jokainen sitä ostaa mitä ostaa mutta itse en kyllä katsoisi pelkästään ulkonäköä. Varsinkin painavien ihmisten kannattaa katsoa myös sitä miten se sohva jaksaa taakkansa kantaa ;). Mulle ei kelpais mikään näistä mutta lähinnä ois kait sitte Asko.

  Tää ei oo mitään haukkumista tai solvaamista mutta anopin opeilla mennään, että halpaa sohvaa ei ainakaan kannata ostaa. Meillä on Iskun sohvat, jotka tuntuu kestävän isältä pojalle ;). Hintansa ovat haukkuneet! Joo, ehkä et jaksa katsoa vuosia yhtä sohvaa mutta on nykyään kaikki on niin kertakäyttöistä, että maailma hukkuu sohvaraatoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan. Tuttavaperheen isä ja äiti ovat melko tuhdissa kunnossa. Vaihtoivat sitten sohvan Jyskin halpaan "rimpulaan", joka näytti ihan kivalta, mutta jonka jousitukset ja toppaukset olivat tosi heppoiset. Ei mennyt kuin kuukauden päivät, kun sohva oli muhkurainen ja epäsiisti. Ja kun vilkaisi sohvan alapintaa, kannatinputket olivat vääntyneet :(

   En sano, etteikö halvalla saisi hyvää, mutta kannattaa tosiaan myyjältä kysellä, kestääkö sohva painavaakin ihmistä!

   Masku2 on mielestäni kaunis ja tyylikäs ja näyttää aika topakaltakin!

   Poista
  2. Meillä taas Iskun sohva narisee ja natisee ihan kamalasti, tuntuu kuin pohja tippuisi alta kun siihen istahtaa kevytkin henkilö. On toki jo ikää yli 5 v, mutta olisin odottanut kalliin ja jykevän sohvan kestävän pidempään. Kyseinen sohva on lisäksi umpivuorattu, joten ei pääse kiristämään pultteja ym joiden löystymisestä narina johtunee. Tulipahan opittua, etten enää koskaan osta umpivuorattua sohvaa, vaan joka osaan täytyy päästä tarvittaessa käsiksi.

   Poista
 16. Minusta tuo eka Askon kuvassa oleva on hienoin, muut näyttää aika "halvoilta". Ei siis välttis hinnaltaan, mutta laadultaan. Mutta se nyt on makuasia, ostat sen, mistä tykkäät eniten. :)

  VastaaPoista
 17. just ostettiin askosta tuo ensimmäisenä oleva sohva, (tai ainakin näyttää malliltaan aivan samalta) ja voi että ollaan oltu tyytyväisiä!! siitä saa tehtyä myös vieraspedin ja siinä on tilaa peitoille yms kun tuon istuin osan nostaa. meillä tuo väri on tummemman harmaa vain. todella hyvä istua. sain tuon s.postinkin toimimaan,ja laitoin os.tietoni tulemaan..

  VastaaPoista
 18. Oman kokemuksen rintaäänellä sanon, että en enää ikinä sekaannu Maskun tuotteisiin. Jos päädytte omalta osaltanne sen liikkeen sohvaan niin älkää maksako etukäteen ennen kuin olette nähneet valitsemanne sohvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me ollaan jo sekaannuttu kun tuo nykyinen on Maskusta. Eikä mitään moitittavaa kyllä ole, tosin me kyllä nähtiin se sohva ihan liikkeessä ja koeistuttiin ja kaikkea. Ja maksukin taisi tapahtua vasta haettassa.

   Poista
 19. Oikeesti hankkisin ennemmin kunnon ruokapöydän ja tuolit kuin sohvan vaikka onki liian iso. Mutta jos se sohva pitää saada älä nyt ainakaan ikeasta tai jyskistä osta. Sohvissa se vaan menee että "ostaa halpa saada paska".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä me sohvassa mennään joko Maskuun tai Askoon. Eniten valikoimaa noissa. :)

   Poista
 20. niin vielä,se meidän sohva on vähän isompi näköjään kun tuo,mutta muuten samanlainen..

  VastaaPoista
 21. En sinuna kauheasti kyselisi muilta... Siis ihan vain siksi että tehän sen ostatte ja sitä käytätte. Siksi sen pitäisi miellyttää just vaan teidän kahden makua.

  Ja toisekseen... Sohvassa tärkeintä on se rötköttelymukavuus eli valitkaa mitkä ois kivan näkösiä katsella ja tehkää niiden välillä valinta istumatestillä... Mikään muu ei kerro mikä kannattaa ostaa.

  Fakta laadun suhteen taitaa olla tää Vepsäläinen-Isku-Asko-kaava... Joku Ikeankin sohva taisi olla laadultaan ihan hyvä mutta se tuntuma on tärkein, uskaltasin väittää. Siis laadun lisäksi tietenkin.

  Yritän siis nyt rohkaista sinua tekemään tän päätöksen omin ehdoin, ei lukijoilta kaikkea kannata kysyä :) Kaikella ystävyydellä kaikkia kohtaan heh :) Vaikka itsekin nyt täällä neuvon lukijana...! Oi voi... No, tämä oli ajatusvirtaa...

  Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis enhän minä ole mitään edes nyt kysynyt, että minkä sohvan pitäisi ostaa. Että nyt olet ymmärtänyt postauksen pointin ihan väärin. Missään ei ole kysymystä. Nämä on meidän mietteitä jotka toin teidän silmien eteen ja toki mie tykkään kuulla, jos jollain on kuvan sohvat että mitä ovat tykänneet. Että todellakin me valitaan se sohva omien mieltymyksien mukaan. :) :)

   Ja koeistunta ollaan kyllä tekemässä, me ei osteta mitään ilman et ollaan käyty paikanpäällä toteamassa. :) Äläkä pelkää, ei me olla Ikeasta tai Jyskistä sohvaa ostamassa, mutta listasin nekin sinne. :) Ja oon tosiaan oppinut ettei kaikkea kannata kysyä lukijoilta, enkä mä siis tässä tapauksessa mitään kysynytkään. :)

   Poista
 22. Sorry, en tarkoittanut sitä niin, tai itse asiassa en ole ihan varma mitä ajoin takaa. Ehkä juuri sitä vain, että kaikilla on eri mielipiteet ja jos esim. minä ehdottaisin nyt jotain joka omasta mielestäni olisi ehdottomasti paras sohva, tiedän että se ei olisi sun makuun ollenkaan. Eli sinänsä, täysin hyödytöntä kysyä meiltä mitään ;)

  Anniina :)

  VastaaPoista
 23. Kannattaa tsekata myös Stemmasta, jos sieltä löytyisi jotain teitä miellyttävää :) Mun sohva on ostettu kyseisestä puljusta 7,5 vuotta sitten ja on ihan moitteettomassa kunnossa. Varmaan noissakin voi laatueroja olla, mutta mä oon ollut tosi tyytyväinen. Muistaakseni maksoin sohvastani 350e (ovh oli yli 800e, mutta tuo sattui olemaan jossain poistotarjouksessa). Poistoista voi tehdä yllättäviä löytöjä :)

  Tsemppiä täydellisen sohvan metsästykseen!

  Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oo valitettavasti Stemmaa, lähin löytyy Tampereelta. :(

   Poista
 24. Meillä Ikean sohva eikä ole valitettavaa ja löhämme sohvalla tosi paljon:) Ystävällä Jyskin sohva ja oikeasti tosi huonolaatuinen. Runkokin on kuin jotain jätelautaa ja kankaat todella huonolaatuisen oloisia:/ Yhdellä ystävllä on Maskun divaanisohva ja on todella laadukkaan tuntuinen ja reilun kokoinen. Ei minusta ole massiivisen kokoinen, mutta istumatilaa on kuitenkin reilusti:) Tässä joitain kokemuksia eri liikkeiden sohvista..

  VastaaPoista
 25. Miksette katso Sotkasta ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoimme, mutta kuvien perusteella ei ainakaan ollu yhtään sopivaa.

   Poista
  2. Onhan siellä juurikin samanlaisia vastaavia mitä olette muualta katsoneet. Ja esim. Maskussa ja Sotkassa on saman valmistajan tekemiä huonekaluja, hinta on vaan Maskulla kovempi.

   Poista
 26. Meillä oli vastaavannäköinen jyskiläinen, joka hajosi 2 päivää paketista aukaisun jälkeen! Vuodedivaani, jonka poikkipuu meni halki. Liikahdin siinä köllötellessä vauvan kanssa ja räts. Normaalipainoinen olen...

  VastaaPoista
 27. Voisi olla myös 2 pyörivää tv-tuolia ja rahit niiden eteen, voisi kunnolla katsoa telkkaria. Eikös nyt ole huono katsoa (sivusuunnassa) soffalta?

  VastaaPoista
 28. Kun en tiedä hinnoista, laadusta tai istumismukavuudesta niin pelkän ulkonäön perusteella "äänestän" Ikean sohvaa.

  VastaaPoista