25.3.2013

Kirppistelemässä


Joku sekunda mut niin nätti et piti ottaa mukaan (+ on sitä väriä mitä etsittiin)

Saatiin lauantaina idea päänuppiimme että lähdettäskö kirppiksiä kiertelemään. Tosin isäntä oli ensin sitä mieltä, että eihän kirppikset nyt sunnuntaina auki voi olla - No oli siellä ne tärkeimmät kirppikset kyllä avoinna, muutama pienempi oli sunnuntait kiinni.

Meille iski tosiaankin tommonen hassu inspiraatio jota me tykkätään kutsua sisustushöpöksi. Kun se iskee, ni saadaan taas paljon aikaseksi. Höpön ollessa päällä saadaan kokeiltua ja pohdittua niin paljon kaikkia eri mahdollisuuksia. Tosin ois toi höpö voinu iskeä jo sillo ku alettiin muuttoa tekee ja kai se pienesti päällä olikin, mutta ei sisustushöpönä vaan jonain muuna.

Mutta tosiaankin, me mentiin kirppikselle tarkoituksena etsiä sieltä punasävyisiä lasimaljakoita. Aika nopsaan tosin huomattiin että punaisia maljakoita oli todella heikosti saatavilla - ainakaan missään laadukkaissa merkeissä. Tosin ihastuttiin tuohon punaiseen sydänmaljakkoon niin valtavasti, ettei välitetty laatumerkin puuttumisesta.

Tosin bongattiin noilla kirppiksillä aika tökeröitä huijauksiakin. Eli joitakin maljakoita väitettiin aidoiksi mutta kun katsoi hintaa ja otti maljakon käteen tarkempia tutkimuksia varten, niin sillon viimeistään huomasi että feikkihän tämä on.

Rihiimäen lasi (?)

Meillä meni kaikenkaikkiaan melkein kolme tuntia parilla hassulla kirppiksellä. Käytiin siis Paanakedonkadun Superkirppiksellä sekä Kirppis Satakunnassa. Eikä suinkaan oltu ainoita paikalla vaan paljon oli porukkaa kirppistelemässä.

Eikä noiden kiertelyiden jälkeen jaksettukkaan lähteä valaisimia katsomaan, kun oltiin ihan ventti pois. Joten huristelimme takaisin kotiin ja oltiin loppuehtoo ihan koomassa. (ei onneksi iha kirjaimellisesti kuitenkaan)

Sen verran noista valaisimista, että meidän on tarkoitus hommata kahteen kohtaan tuonne olohuoneeseen valaisimet ja ihan vain näön vuoksi - keittiön valaisin nimittäin valaisee nyt jo todella hyvin tuota olohuoneenkin puolta.

Katsotaan mitä löytöjä me seuraavalla kerralla tehdään...

Humppilan lasi - Revontuli malja Tauno Wirkkala

69 kommenttia:

 1. Saisko masentavan maanantaipäivän kunniaksi vaikka viiden minuutin videon, niin vähän piristyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti videoinnit on nyt tauolla. :(

   Poista
 2. Kivan näköinen tuo punainen sydänmaljakko, minulla taitaa olla samanlainen tosin kirkkaana versiona. Kirppiksiltä kyllä voi tehdä löytöjäkin, mutta jos merkkitavaroita haluaa niin kannattaa tosiaan pitää silmät ja korvatkin auki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. Nii tarkoitat varmaan tätä kirkasta: http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=463267&shopId=10008&compartmentId=38154&categoryId=32158&catalogId=1444&ddkey=Search

   Poista
 3. Mitä eroa on maljakolla ja vaasilla? Meilläpäin ne tarkoittavat samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mitä eroa, mut mulle vaa sanottiin et maljakko ja vaasi on eri asia. Mut jos kuvia katsotaan, ni melko samoiltahan ne näyttää. :) Jos joku viisaampi tämän vaikka selventäisi tähän ales. :)

   Poista
  2. Ei mitään käsitystä oikeasti, mutta itselle tulee mieleen, että maljakko on kapeampi ja vaasi leveämpi... Synonyymeinä noita varmaan kuitenkin käytetään. Kivoja vaaseja tai mitä lie, ja hyvä, että ovat suomalaista lasia, siis nuo jälkimmäiset, se on aina plussaa. :o)

   Poista
  3. No samalla tavalla mäki oon sen ajatellu mut joo... :) Maljakot on kyllä ihania. No en tiedä tuosta pienestä kulhosta et onko se Riihimäen lasia vai ei, mut kyl se silti painava on et ainakin lasia. Ja kirppikselle viel jäikin paljon ihania muttei voitu kaikkia ostaa. Esim. T.aladinin Koralli -sarjaa oli aika paljonkin myynnissä ja kohtuuhinnalla mut harmikseni se väritys ei sovi tänne. :)

   Poista
  4. Vaasi on arkikielen sana, maljakko ei.

   Poista
  5. Mnää luuli et se o Rauman giält...

   t. Eriano

   Poista
 4. paljon kyseiset vaasit maksoivat :)

  VastaaPoista
 5. No, en ole koskaan nähnyt Riihimäen Lasilla tuollaista tarraa, joten se taitaa olla feikkiastia.
  Minkä hintaisia tuollaiset maljakot/astiat oli kirppareilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se voi olla, mut eipä tuosta maljasta paljoa maksettukkaan. :) Se oli vaa nii söpö, et oli pakko saada. :) Netistä kyl ku tehtiin etsivätyötä, ni löydettiin maininta et se ois jotain Riihimäen Kotilasi -sarjaa. Mut mene ja tiedä siitä sitten. :)

   Poista
  2. Nanny Still on tehnyt Riihimäen Kotilasi -sarjaan tuontyyppisiä Koralli-astioita, mutta tuo leima on ainakin ihan feikki eikä astiakaan näytä olevan samanlainen kuin Nanny Stillin.

   Poista
  3. Hei tietäisitkö kertoa hyvää nettisivua mistä näitä aitoja pystyisi tutkimaan? Siis kaikki nuo tarratkin olisi hyvä tietää. Kun selkeästi tiedät näistä maljakoista jotain. :)

   Poista
  4. No eihän tuo mikään Koralli-kulho olekaan... Nehän ovat aivan erilaisia. Ei se silti tarkoita sitä, etteikö voisi olla Riihimäen lasin tuotantoa, joku muu malli vain. Googletin huvikseni "Riihimäen lasi kotilasi" kuvahaulla, ja sieltä löytyi ainakin samanlainen vaasi. En nyt oikeasti oikein usko, että Riihimäen lasia kauheasti feikataan... Tai mistä sen tietää, mutta ei kyllä ensimmäisenä tulisi mieleen kuitenkaan.

   Poista
  5. http://www.designlasi.com/
   http://www.laatutavara.com/
   http://www.astiataivas.fi/

   Poista
  6. Kyllähän kaikkea muotoilua feikataan. Kaikkihan me tiedämme esimerkiksi Marimekon skoolien jäljitelmät, joita on enemmän ja vähemmän liikkeellä. Muuten Pipsa, teille kävisi hyvin Marimekon rubiininpunainen skooli!

   Poista
  7. Se koralli -sarja muuten oli eri mitä mie itse ihastelin. Se mitä itte katsoin ni oli semmonen valko-sini-vihreä. Ja mielestäni T.Aladin oli sen suunnittelija. Kauniita.

   Tuosta keskimmäisestä kulhosta löytyy tietoa kun googlettaa Riihimäen lasi Ultra. En tietenkään voi itse mennä vannomaan et on aito tai mitään, mut kyl tää on ihan käsissä ihan erilainen kuin tuo sekunda sydänmaljakko. Painaa nimittäin paljon enemmän.

   Ja kyllä, me katseltiin mariskoolejakin kun bongattiin yks sininen kirppikseltä. Kirottiin sitä, et miks kaiken pitää olla just sinistä ja kirkasta muttei punasta. :)

   Poista
  8. Punainen mariskooli on edelleen myynnissä. Hinta joku 70,-.

   Poista
  9. I know. :) Mut ei osteta nyt enempää punasta, kun on muutama muukin jo tulossa. :)

   Poista
  10. Kun siitä lasiesineen painosta ei voi tulkita, onko se aito vai ei. Lasilla on tietty ominaispaino (1 litra lasia painaa n. 2,5kg).

   Paksu lasiastia painaa näin ollen enemmän kuin ohut. Iso lasiastia painaa enemmän kuin pieni.

   Samankokoinen aito (esim. se mariskooli) painaa saman verran kuin feikki vastaava. Lasiesineen painosta voi tulkita vain sen, onko se paksua vai ohutta lasia; ohut/kevyt lasiesine on yhtälailla aito, jos se oikeasti on aito.

   Ja edelleen väittäisin, että keskimmäinen kipposi on aito; Riihimäellä tehty, alkujaankin halpa, käyttökelpoinen, kaunis esine. Ja siis aito; joka tarkoittaa yksinomaan aitoa - ei esimerkiksi kallista tai kaikkien haluamaa. Halpakin lasiesine on aito, jos se ei ole kopio jostain kalliimmasta/halutusta esineestä. Tuon ajan ja tuon kaltaisten lasiesineiden kopioiminen olisi silkkaa ajan haaskausta, koska feikkiä tuskin pystyisi myymään aitoa halvemmalla, joten niillä feikeillä ei rikastuisi.

   Poista
 6. En vas på svenska = maljakko på finska, tosin vaasiksikin saapi kutsua :)

  VastaaPoista
 7. Kuinka huono kunto teillä oikein on, jos kahdella kirppiksellä käynti (autolla) vie koomaan?? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! No tuo koomailu olikin ihan vitsinä heitetty vaikka kyllähän tuo kirppisreissu hieman uuvuttikin - isäntää enemmän kuin minua. Tosin syytän uuvahtamisesta kirppishallin huonoa ilmanvaihtoa kun ainakin itse piristyin jo ihan ulkoilmaan päästyämme.

   Poista
  2. Ja kuinka IDI..... tämä yllä oleva anonyymi voi olla kun tuollasta kysyy????AI ETTÄ HAHHAAA.Eikö minkäkokoinen tai näköinen ihminen voi olla väsynyt oikeestaan ihan mistä vaan, fyysisestä kunnosta riippumatta????Miten nää omaan elämäänsä väsähtäneet aina "eksyykin" tänne lohduttomina ruikuttamaan? t.Noora

   Poista
 8. Kaunis tuo punainen sydän-maljakko! Ja ihana ilmaisu tuo "sistushöpö":D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi höpö on söpö. <3

   Poista
 9. Teettekö te aina kaiken parina kuin majakka ja perävaunu? Saatte sisustushöpön yhdessä, ihastutte punaiseen sydänmaljakkoon valtavasti yhdessä, teiltä menee ventti pois yhtä aikaa ja olette koomassakin yhdessä? Vai pistätkö kenties hiukan sanoja miehesi suuhun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaha, nyt tää on käänty näin päin et mää pistän sanoja mieheni suuhun - ku vähän aika se oli että mieheni kontroloi minua. Voisitteko päättää jo kumpi se on - vaikka siis kumpikaan ei oikeasti ole noin. Mut joo, me ollaan kyl aikalailla paita ja peppu (tai majakka ja perävaunu, hihihi)

   Mut kyl se aina jompaankumpaan ensin iskee ja sitten toinenkin innostuu. Sisustushöpö tais tarttua ensin isäntää ja siitä sitten vasta minuun. Sydänmaljakonkin isäntä bongas ensin mut ventti meni kyl yhtäaikaa ku samaa aikaa kert oltii liikenteessäkin. :)

   Poista
  2. Kyllä me ainakin miehekkeen kanssa innostutaan hyvin herkästi toistemme tunnetiloista; sitä kai se pariskuntaolo kai on?

   Koettiin muuten eilen ihan samanlainen koomaantuminen Klaukkalassa Viirin kirppiksellä, aivan törkeen huono ilma, ja vaikka sieltä piti mennä vielä vaikka minne, niin ajeltiinkinm suoraan kotiin Frendien huomaan :D

   Mutta punaista maljakkoa kehuakseni minäkin tämän kommentoinnin avasin, aika veikeä! <3

   Poista
  3. Nii, kyllä se varmaan tuollaista on - pariskuntaolo. :)

   Poista
 10. Oiih kun on kaunis maljakko! Pelkistetty ja ajaton, mie tykkään. Hyvä hankinta<3

  VastaaPoista
 11. Mulla on samanlainen maljakko kuin tuo punainen sydänmaljakko, mutta kirkkaan värinen. Se on pieni. Ihastuin, vaikka ei mikään merkkituote olekaan.
  SH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän kaiken todellakaan tarvitse olla merkkituotteita - Joskus merkittömät on kauniimpia kuin merkilliset designit. Toisiin uppoo, toisiin ei. Makuja kun on. :)

   Poista
 12. Se keskimmäinen (vaal.punertava) näyttäisi äkkiseltään Riihimäen lasin Ultra-kipolta.
  Tuskin on sellaista sarjaa/tavaraa, josta feikkejä kannattaisi tehdä, koska hinta alunperin ei ollut mitenkään mainittava.
  Kivan värinen. Muutama tuollainen ja tuikut niihin palamaan, niin tunnelma on taattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mäkin vähän ajoin takaa, että Riihimäen lasi kun oli voimissaan, eivät tuotteet varmasti mitään älyttömiä maksaneet, eikä niillä nyt sellaista menekkiä ole varmaan vieläkään, että kukaan alkaisi enää feikkejä tekemään...

   Poista
  2. Niin mutta eihän tuossa ole oikea Riihimäen Lasin tarra ollenkaan.

   Poista
  3. ^ No mimmosia tarroja pitäisi olla? Mä oon nähnyt googlen avulla ainakin kolme erilaista. Luulin että ne vaihtelee noita mut että aina kun on joku tarra, ni se on sillon aito. Mut nostan kädet ylös, sillä en ole mikään asiantuntija ja oiskin kiva saada ihan oikeeta tietoa näistä.

   Poista
  4. Eiköhän niitä tarroja ole monenlaisia... Itse uskoisin kyllä tuon olevan aito, koska väärentäminen olisi niin outoa tuollaisen tuotteen ollessa kyseessä, mutta koska en itsekään ole mikään tarra-asiantuntija :oD, niin voithan käyttää sitä jossain näytillä, jos jää vaivaamaan.

   Poista
  5. No miulle on ihan tuo ja sama onko aito vai väärä, kun kippo muuten on aivan ihastuttava. :)

   Poista
 13. Taidat itse olla aika "tauno"...Se on Tapio Wirkkala...ei kannata yrittää päteä, jos ei oikeasti tiedä mistään mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, kirjoitusvirhe tullut. :) Kiitoksia tästä oikomisesta. :)

   Poista
  2. Mutta eikö tuo ole Tauno Wirkkalan? Veljen.

   Poista
  3. Piti oikein itsekin katsoa, et katsoinko asiat niin väärin niin joo en katsonut. Eli tämän on tosiaan suunnitellut TAUNO wirkkala joka on TAPIO wirkkalan veli ja myöskin taiteilija. :)

   Poista
  4. Niin arvoisa Anonyymi (20.33) Ei kannata yrittää päteä jos ei oikeasti tiedä mistään mitään :D Melkein lensi päiväkahvit näppikselle :D

   Poista
  5. Voi voi kun osui anonyymilla omaan nilkkaan! :D Kukakohan se "tauno" loppujen lopuksi olikaan?! :D

   Poista
 14. Siis tuo "Revontuli"-malja on nimenomaan TAUNO Wirkkalan (Tapio Wirkkalan veljen) suunnittelema.
  Googlettakaa nyt ihmeessa "Tauno Wirkkala" ja "Tapio Wirkkala" niin asia selviää.
  Googlelle "Tauno Wirkkala" ja kuvahaku, niin tulee pilvin pimein kuvia tuosta maljasta.

  VastaaPoista
 15. Tuo alin on kyllä Tauno Wirkkalan suunnittelema. Ano 20.33 pätee sielä nyt vaan ihan itsekseen :)

  VastaaPoista
 16. Tuo Riihimäen lasin on sarjaa Ultra :)

  VastaaPoista
 17. Tarrahan ei mitään aitoutta tai epäaitoutta todista, sen kun voi irrottaa tai olla irrottamatta. Kyllä muut speksit ovat aitouden tae :) Ja enpä minäkään usko, että kukaan olisi lähtenyt mitään riihimäen lasia kopioimaan. Mariskoolien kopioinnissa sen sijaan on jotain "järkeäkin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mä ymmärsin et se tarra siinä on jonkinlainen tae, kun noita tv-sarjoja on seurannut ;) Näin se huutokeisarikin sanoi. Mut kerro toki, mistä sitten huomaa väärennöksen, jos ei tarranpuuttumisella? No okei, tuo lasi kyllä painaa ihan hitosti ku vertaa feikkiin. Mut onko muuta? Miten mariskoolien kopiot tunnistaa?

   Poista
  2. Mariskoolin kopiossa ei taida lukea MARIMEKKO. Siis ihan siinä lasissa kohokirjaimina pohjassa (ei tarrana). Onpas vaikea selittää selvää asiaa; mutta siis lasin valussa siihen tulee se teksti/teksti on muotissa valmiina.

   Poista
  3. Mariskoolin tunnistaa kyllä jäljestä. Feikit on ihan selvästi rosoisempia ja jotenkin kolhompia.

   Poista
  4. Aivan kuten ylempänä toinen anonyymi sanoi, niin valumuotissa on kyllä aitouden todistavat yksityiskohdat. Lisäksi feikkimariskoolin lasi on rosoisempaa ja saumat pursuilee ja muotti on selkeästi ollut vähän "sinnepäin" tehty, eli jokainen pisara ei ole niin tarkka ja symmetrinen kuin alkuperäisessä. Mariskooli kannattaa hakea ihan iittalan myymälästä jos ei usko tunnistavansa aitoa väärästä, niin ei sitten sorru tarjoustalon kopioihin missään kirpparilla.

   Poista
  5. Munkin mielestä aidon mariskoolin tunnistaa jäljennöksistä helposti. Se vaan on niin eri näköinen, kun ne feikit. Helpointa on tietysti ostaa ihan liikkeestä, niin ei käy ainakaan vahinkoa sen suhteen.

   Poista
  6. Me muuten katseltiin punasta mariskoolia kaupassa, muttei nyt menty ostamaan kun tota punasta alkaa olla tarpeeksi. :)

   Poista
  7. Kirkas mariskooli voisi myös teidän kotiinne kivan näköinen!

   Poista
 18. Itselläni on ollut tuo keskimmäinen vaaleanpunainen lasiastia. Miksi tuo tarra ei voisi olla aito? Riihimäellä Suomessa tehty ja sillä siisti. Ei ole mitään arvotavaraa, vaan massatuotantoa, mutta ei kai sillä ole väliä, jos kaunis on. Kierrätys on oikein mainio asia. Itse olen laittanut sekä sen että tuon alemman kaltaiset kaikki kirppikselle, koska olen niitä jo yli 30 vuotta katsellut, mutta sille, joka ensi kertaa näkee, voivat olla ihan kauniita. Miten sitä sanotaankaan "toisen roska, toisen aarre". Itse voin taas tuoda kirppikseltä jotain ihan muuta...

  Ja kyllä, voin hyvin kuvitella että jo YHDENKIN kirppiksen jälkeen voi olla ihan naatti, varsinkin, jos on iso kirppis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se muuten on - toisen roska on toisen aarre. :) Nii, nuo kirppikset missä me kävimme, niin olivat aika isot - toinen vielä isompi.

   Poista
 19. Ai että mitä anonyymien tykitystä ollut nyt pari postausta. Tuli mieleen itseni. Siis teininä, silloin olisin voinut ajattelemattomuuttani (=tyhmyyttä, kypsymättömyyttä)kirjoitella ilkeyksiä jonkun blogiin. Olisin voinut tehdä sen myös siksi, että oma elämä oli täynnä sellaista teinin tyytymättömyyttä, joskus pahaa oloa ja angstia. "Jos ei mulla oo kivaa, ei muillakaan". Eli jos olisin nyt sellaiset 14 vuotta vanha, saattaisin jopa tänne sinun luoksesi eksyessäni keksiä vittumaista sanottavaa ja liittyä noihin anonyymeihin.

  Mutta en helvetissä enää. Elämä on ajoittain aika paskaa joo, eikä mulla ole edes tällasena 20++ opiskelijana rahaa laittaa omaa kotiani kuten Pipsalla nyt - mulla on perintöhuonekaluja ja räsymattoja. Eikä kyllä silti tee mieli vittuilla. Eikä siksi, että välillä on itellä paha mieli. Joku sellanen ihan "common decency" siinä on. Ja miks ihmeessä te haluatte pahoittaa jonkun mielen? Saaks se jollekin oikeesti hyvää fiilistä aikaan? Ei siis pahaa oloa ja katumusta? Todella pelottavaa.

  En mäkään aina tykkää Pipsan sisustusmausta tai oo samaa mieltä kaikesta, mut tarviiko ne asiat tulla tänne töksäyttämään ilkeään sävyyn? Pakko kai tässäkin mainita vielä, että rakentava kritiikki ei ole sama asia kuin ilkeily ja vittuilu. Jos ei niitä pysty erottamaan niin kannattaa varmaan hakea joku diagnoosi niin elämä helpottuu.

  Hävetkää aikuiset ihmiset. Ei kauaa tarvitse miettiä, miksi lapset rääkkäävät toisiaan koulussa. Eikä sitä varsinkaan tarvitse miettiä, kun tietää miltä foorumilta suuri osa porukasta tännekin on rantautunut...

  t. anonyymi

  PS. Jos oikeesti jotakuta AV:laista vituttaa Pipsan suosio, blogin nopea nouseminen, niin luulen että olette itse aika iso syy siihen. Juu, vedetään se kateuskotrttikin nyt hihasta vaikka oikeasti uskon kyllä että moni tekee tätä ihan omaa riittämättömyyttään, elämänsä riittämättömyyttä tai sit vaan puhtaasta tyhmyyden ja ilkeyden yhdistelmästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. asiaa!!

   Poista
  2. Toisaalta, itse kauhistun tätä kovin yleistynyttä kiroilua. V:sanan käyttö (ja vielä monta kertaa samassa kirjoituksessa) ei mielestäni ole fiksua eikä osoita kovin aikuismaista käytöstä. Minua suorastaan iljettää.

   Poista
  3. Noh, ajoittain kiroilen kyllä liikaa. Mutta sinusta pienempi paha ja aikuismaisempaa kuin alatyylinen kieli on viljellä ilkeyksiä ihmisen blogiin ja muuten vain verkkokiusata sekä siirtää asenteita lapsille ja nuoremmille (ja varmasti ne tuollaisilta ihmisiltä siirtyvät vaikka kuinka hyviä mammoja kuvittelisitte olevanne). Muuten, v-sana on aivan eri sana kuin siitä johdettu verbi, vittuilu. Vittuilua voidaan pidää jopa taiteenlajina (älä kuitenkaan erehdy luulemaan näitä anonyymikommentteja taiteeksi). Ja en nyt tiedä olivatko esimerkiksi Hunter S. Thompson ja Charles Bukowski jotain idiotteja nenänkaivajia kuitenkaan...

   t.anonyymi

   Poista
 20. Multa saa hakea pois ton tyylisiä rumia 80-luvun maljakoita ja ihan ilmaseksi! Laitanko mailia asiasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita toki mailia, niin katsotaan millaisia on. :)

   Poista