24.5.2013

PipSan Porinat 11

   

43 kommenttia:

 1. Se ei ole KappHahl vaan KappAhl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No no, eipäs nyt viilata pilkkua. ;) Eiköhän kaikki silti tiedä mitä kauppaa tarkoitetaan. :) Itse oon tottunu sanomaan kappahalliksi vaikka kyllä, tiedän ettei sitä noin sanota mutta väliäkös tuolla. :)

   Poista
 2. Nyt tekis kyllä mieli laskee, kuinka monta kertaa tässä videossa sanot "ja tälleen näin/tolleen noin..." mutta en viitti kuunnella uudestaan. Laskepa sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhihihi, ei tartte laskea. Tekstistäsi päätellen tulee sanottua aika usein. :) Mut en mä valitettavasti voi tälle mitään - veikkaanpa että jokaisella meistä on sanoja mitä tulee tiedostamatta hoettua. Mulla nuo hokemat vaan välillä vaihtuvat. :) Nuorempana se oli "mutku". :)

   Poista
  2. Mun oli pakko laskea, kun videon katsoin. Noin 30 kertaa tuli näitä "ja tälleen/tolleen...." lausahduksia. Toinen juttu oli sana "tosiaan", joka kuului useamman kerran, mutta niitä en jaksanut enää ruveta laskemaan :D

   Itselläni oli lapsena myös "mutku" ja sen lisäksi ärsyttävämpääkin ärsyttävämpi "niinku" -hokema.

   -SK

   Poista
 3. Muovistako ne caprit on olleet kun eivät kankaisia ole olleet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, mutta kankaiset on erilaisia kuin trikoiset. Sitä tuolla tarkoitettiin. :)

   Poista
 4. Onko siirillä kuljetuskoppaa kuljetuksia varten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, tulossa. :)

   Poista
  2. Millaista ootte ajatellut, kun meilläkin pitäisi hankkia tuolle puolivuotiaalle norjalaiselle sellanen..? Mietin et tilaisko sielä zoo:sta vai käviskö eläinkaupassa..?

   Poista
  3. No ollaan tutkittu semmosta muovista kantokoppaa (siis semmosta perinteistä) sekä kangasmaista. Vielä ei siis olla tilattu kun tutkitaan vaihtoehtoja. Mut varmaan ostetaan eläinkaupasta ihan.

   Poista
  4. Kannattaa mennä eläinkauppaan paikan päälle hypistelemään kantokoppia. Eri valmistajien lukitussysteemeissä on eroja, eikä halvimmissa malleissa välttämättä aina oven lukitus ole kovin käytännöllinen, mikä vaikuttaa turvallisuuteen.

   Eri koppien materiaaleissa kannattaa huomioida se, että miten hyvin ne ovat puhdistettavissa, miten tilavia ja ilmavia. Esim. meillä ei toisen kissan kohdalla tulisi kysymykseenkään kankainen, sillä matkapahoinvoivana vahinkoja sattuu ja muovinen koppa on helpompi pestä.

   Ja kolmanneksi pitää huomioida kissan koko. Nyt mahtuu pieneen koppaan, mutta mikäli odotettavissa suurehko kissa, niin se tarvii suuren kopan :)

   Poista
  5. Juu, kaikkia tällaisia pohdiskellaan ja siksipä aiotaankin mennä kauppaan vähä kattelee noita. Ite kyl tykkäisin kankaisesta, kun kattelin et tossa oli yks mistä ainakin sanottiin et helppo putsata jos haveri sattuu. Ja tottakai koppa saa olla heti sen kokoinen että tommonen max 5,5kg kisuneiti mahtuu sitten aikuisenakin. :)

   Poista
  6. Meillä kans kankaiset olisi ihan mahdottomia, vaikka kuinka olisi helposti muka puhdistettavissa. Kangas kuitenkin imee aina eri tavalla itseensä kuin muovi. Meillä molemmat kissat ajautuu autossa aina johonkin psykoosiin, missä mouruamista, paskaa, kusta ja oksennusta riittää. Nykyään ne pitää aina diapamilla rauhoittaa jos joutuvat automatkalle, ja silti tulee yleensä vähintään hätäpaskat jossain vaiheessa matkaa. Ei oo kaikille kateille helppoa toi matkustaminen. Itse oon todennut Clipperin kantokopan parhaimmaksi, se on jotenkin paljon tukevampi kuin muut muovikopat, etenkin semmoiset halppikset. Myös luukun teräsritilä on jämäkkä ja lukitussysteemi hyvä.

   Poista
  7. Onko sulla Henna laittaa linkkiä tuohon kantokoppaan mikä teillä on? Joo kyllähän se voi mennä siihen että muovinen otetaan mut elättelen toiveita kankaisesta. Ainakin se löytökissa oksensi kun vietiin kissatalolle. Mut Siiri ei ollu tehny mitään kun tuli kasvattajan muovisessa kantokopassa.

   Poista
  8. Clipper on kyllä hyvä. Minusta muoviset kopat ovat turvallisempia muutenkin, jos vaikka sattuu onnettomuus, kolari tms. muovikopassa kissa lienee paremmin turvassa? Meillä on lentokonehyväksytty koppa, on tosi kestävänoloinen.

   Toisaalta tuttuni kissa suostuu menemään vain kankaiseen koppaan.

   Kissojen matkapahoinvointi on kyllä ikävää. Meillä toisella se helpotti ja toisella taas paheni vaikka alussa kaikki sujui hyvin. Matkustusasioita kannattaakin harjoitella, mikäli ei ihan mahdoton ole.

   Poista
  9. No kyllähän tuo Siiri on harjottelua saanut mut tarttee meidänkin tehdä jotain pieniä matkoja. :)

   Poista
  10. Ei munkaan kumpikaan kisu pentuna matkapahoinvoinut esim. kotiin hakiessa tai ensimmäisillä autoreissuilla. Nämä eriteshowt tulivat vasta useamman reissun jälkeen kuvioihin. Nykyään kissat katoavat piilopaikkoihinsa jo kun kuulevat edes kuljetuskopan kasaamisesta aiheutuvia ääniä :D Raukat!

   http://www.petshop.fi/for_cats/carriers/marchioro_clipper.html Tuolla ainakin oli pikaisella googlauksella noita Clippereitä. Mulla on muistaakseni koko 2. Noissa on tosi jees myös se, että jos joku osa hajoaa, niin uuden osan voi ostaa tilalle, eikä tarvitse hankkia kokonaan uutta boksia. On kyllä toisaalta niin lujaa tekoa, etten usko kovin herkästi hajoavan. Toinen kuljetusboksi tuolle vähemmän rimpuilevalle ja ulos yrittävälle katille on jostain Prismasta tmv. ostettu, ja on niin lenkkukenkku, että ois kyllä pitänyt ostovaiheessa miettiä kerran jos toisenkin uudelleen, että oisko sittenkin kannattanut satsata parikymppiä lisää ja ostaa toisellekin katille Clipperi, vaikkei se sillein edes raasta oviristikkoa auki tms miksi pitäisi olla vahvaa tekoa oleva boksi. Clipper tuntuu kuitenkin esim. törmäystilanteiden varalta huomattavasti paljon turvallisemmalta kuin muut muoviboksit.

   Kannattaa hankkia koppa mahdollisimman pian, ja ajeluttaa kisua autossa säännöllisin väliajoin, niin jos vaikka välttyisitte matkapahoinvoinnilta. Noiden oksentelevien ja ripuloivien karvaperseiden kanssa on välillä niin raastavaa matkustaa, kun perillä on tiedossa kaiken muun häslingin lisäksi aina kissanpesukin (mikä ei tietenkään ole mitään herkkua, ja sit on käsivarret verinaarmuilla :D)

   Poista
  11. Suosittelen lämpimästi muovista ja riittävän isoa. Muovisen voi sitten "sisustaa" kissan viihtyvyyden lisäämiseksi. Meillä oli aikoinaan yksi iso kriteeri boksissa se, että siinä on "turvavyöurat" - toisin sanoen saa autoon vöihin kiinni tukevasti eikä tarvitse pelätä, että liikahtaa mihinkään jos tulee kolari. Jos koppaa kantaa paljon mukana niin sitten kankainen on kätevämpi - ei pelota, että kahva jää käteen tai lukot aukeilee.

   -AI

   Poista
  12. Kiitos paljon teille vinkeistä, eiköhän siis osteta tuo muovinen vaan. :)

   Poista
 5. Kävittekö etukäteen katsomassa Siiriä tai useimpia kissoja kuin Siiriä vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävimme katsomassa Siiriä ja muutamaa muutakin pentuetta eri rodusta. Mut Siiriin me päädyttiin. Eikä oo kaduttanut. :)

   Poista
  2. Jep! :) No ei varmasti kaduta, Siiri on kyllä niin ihana tapaus ainakin kuvien ja videoiden perusteella!

   Poista
  3. Siis Siiri on niin ihana kissaneiti ettei ookkaa. Siis sydän meinaa pakahtua joka kerta kun sen tuhinaa kuuntelee ja kattelee tuossa. Nyt se torkkuu isännän työpöydällä. Se nukkuu aina siellä missä mekin ollaan. :) Kovin ihmisrakas kissa siis. :)

   Poista
 6. Onko teillä kristallihiekkaa vai mitä kissan hiekkalaatikossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä tiedä mitä hiekkaa se on, tavallisen näköstä paakkuuntuvaa hiekkaa. Tilattiin kyllä toisenlaista.

   Poista
  2. Suosittelen kristallihiekkaa. On helppo pitää puhtaana eikä haise niin nopeasti.

   Poista
  3. Voitko laittaa linkin, että mimmosta tuo kristallihiekka on? Jos vaikka on tuota mitä tilasimme Zooplussasta.

   Poista
  4. http://www.rainbow.fi/tuotteet/rainbow/muut/kissoille/rainbow-vaaleat-rakeet-kissanhiekka-4-l-n-16-kg/
   Olettaisin, että kun ihan tavallisesta marketista tuota saa, niin on halvempaa kuin eläinkaupassa.

   Poista
  5. Hmmm ei oo tuollaista mitä meille on tulossa. Tää meidän ostama on jotan ruskeaa ja sen voi kompostoida.

   Poista
 7. Lyhyempikin video olisi riittänyt, kun sun kaikki huomio meni sen seuraamiseen, missä kissa milloinkin. Lässyttämistäkin olisi voinut olla vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en kiellä tätä asiaa. :) Mut nyt tuli tämmönen. :)

   Poista
  2. Miksi kissalle pitää lässyttää, eikö voi puhua ihan normaalisti?

   Poista
  3. No sanoppa se! En mä sille normaalisti lässytäkkää et mä kyl syytän tota kameraa, ku määhän lässytän muutenkin kun videota kuvailen mut en sit sillo ku kamera lopettaa kuvaamisen. Jännä juttu!

   Poista
 8. Oih ja voih <3 kissakuume! Aika liikkis toi teidän Siiri :-) oot hyvä omistaja, Siiri viettää kissanpäiviä siellä teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Kissanpäiviä kyllä viettää täällä meillä. Nyt taas rauhotuttiin kun piti rallia vetää vitskujen jälkeen. Siiri saa siis vitamiinitabletteja ni sen jälkeen sit leikitellään ja mennään rallia. :)

   Poista
 9. Kannattaa ostaa Siirille semmoisia pienempiä "peltohiiriä", mitä se voi sitten hännästä kantaa ympäri kämppää. Tuo sen hiirilelu on aika massiivisen kokoinen, niin ei pääse sen kanssa sillein toteuttamaan luontaisia kissanvaistojaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sillä on semmosia pikkuhiiriä ja ne on kyl lemppareita. Mut kyl se tota rottaakin köykyttää. :) Nyt on vaa hiiri menny hukkaan ja uusia ei oo viel tulossa...

   Poista
 10. Kissa ei aina juo vettä jos vesikippo on ruoka-astian vieressä, koska se rinnastaa tuolloin veden ruokaan, jolloin vesi on "ruokaa", joka ei maistu miltään, eikä siksi kiinnosta. Laittakaa vesikippo jonnekkin muualle, kauemmas. Meidän kissa esim. joi ainoastaan vesilasista, joka oli "unohtunut" joltain ihmiseltä milloin mihinkin. Ei siis suostunut juomaan mistään häntä varta vasten asetetusta kupista, vaan halusi juoda ihmisen lasista.

  MS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pitääpä kokeilla tätä. :) Tosin ei se noista meidänkään vesilaseista ole lipittänyt.

   Poista
 11. Myös kantokopasta sen verran että meillä on kallis kankainen koppa ja on älyttömän huono. Varsinkin lukitus. Kisu saa päänsä sieltä läpi.

  VastaaPoista
 12. Kankaisessa kopassa sekin, että niihin verkkoihin tarttuu kissan kynnet helposti. Meillä oli joskus koiralla kevytboksi, jota käytettiin myös harvakseltaan vilkkaalla devonilla, se roikkui kynsistään millon missäki kulmassa, ja hätäänty ku kynsi takertu kiinni, kipeestihän se kävi.. Eli muovinen boksi mun kokemuksen mukaan on kissalla toimivampi, koirilla se kevytboksi oli mainio.

  VastaaPoista
 13. Moikka. Miksi sille kissalle pitää lättyttää kokoajan oi voi lättyn lättyn ? :D

  VastaaPoista