25.5.2013

Siiri

Päiväunet on hyvä ottaa emännän pöydällä
Aaawwww miten suloinen!

O Hai!
Siiri sitten kiipes kaiuttimien päälle - ihmettelinkin et mitä tummaa mä näin sivusilmällä. SIIRIN!

Onneks tyhjennettiin toi hylly niistä punasista maljakoista, ois viimestään nyt ollu entiset maljakot
Siiri tykästy loikoilemaan tuolla

Kukkulan kuningatar!

Oooo... mikäs se noin Siiriä kiinnostaa (no kameran käsinauha!)


89 kommenttia:

 1. Kyllä kissallekin voi opettaa, ettei tiettyihin paikkoihin saa mennä. En ole koskaan siirtänyt kissojen takia yhtään esinettä ja esimerkiksi keittiön pöytä ja tasot on kissoilta kiellettyjä, samoin hyllyt, joissa on jotain särkyvää. Kyllä ne kissatkin oppii, ei ehkä ihan yhtä hyvin kuin koirat, mutta oppii kuitenkin. :) Jos siis ette lopun elämäänne halua pitää hyllyjä tyhjinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kasvattajan ohjeistuksesta katsottiin viisaammaksi nostaa särkyvät syrjään, ainakin toistaiseksi. Mut onhan meillä tuossa keittiönpöydällä ja sohvapöydällä lasikulhot ja ne on saaneet olla ihan rauhassa.

   Poista
 2. Annatko kissan hyppiä keittiön pöydällä ja työtasoilla? Meillä kissalta on kielletty hyllyillä ja pöydillä hyppiminen, sekä makuuhuoneet (ovet on kiinni). Niin kissan ehdoilla ei kannata mennä että koriste-esineet ottaa kissan takia pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä saa hyppiä, mut sillo kun ruokaa tehdään tai syödään niin ei ole lupa olla pöydällä ja pysyykin nätisti poissa. :) Me kuunnellaan kasvattajan neuvoa tässä asiassa että parempi pitää koriste-esineet poissa. Ei ne siis missään kaapissa piilossa ole, mutta toisaalla.

   Poista
  2. Eihän lastenkaan anneta tehdä mitä vaan ja sisustella niiden mukaan, kissoista nyt puhumattakaan.

   Poista
  3. Kannattaa Pipsa laittaa muutama tavara testiksi näytille. Ehkä kissasi osaa kävellä niiden välistä hyvin. Ainakaan meidän kissa ei ole ikinä kaatanut mitään esinettä. Hän on niin notkea, ketterä ja taitava tassuttelemaan että!

   Poista
  4. Juu, tarkoitus on laittaa muutama tavara testiksi - jotain pehmeää että jos vaikka tippuu niin ei mene rikki. :) En nyt ihan noiden lasimaljakoiden kanssa halua leikkiäkään että tippuuko vai eikö. :)

   Poista
 3. Ööö.. Aika epähygieenistä syödä samalta pöydältä missä kissa hyppinyt. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... kerroha toki miten sinä tämän ongelman ratkaiset kun kissa on yksin? Kissa voi olla hyppimättä kun omistaja on paikalla, mutta auta armias kun omistaja poistuu paikalta ni johan pidot alkoi. :) Mutta joo, me ei olla mitenkään bakteerikammoisia - tulee niitä vastaan muuallakin kuin kissan kanssa. Että voi IIIIK sentäs kun kissa on pöydällä.

   Poista
  2. Ei ole epähygienistä, jos yleishygieniasta pitää hyvää huolta ja esim. pyyhkii pöydät ennen ruokailua eikä syö mitään pöydälle tippunutta.

   Poista
  3. Meillä kissat ei saa hyppiä keittiön tasoille ja tietävät sen mutta hyppivät silloin kun ei olla paikalla. Se, että kissa hyppii keittiön tasoille sun poissa ollessa ei tarkoita etteikö sille kannata opettaa että siellä ei saa hyppiä. Logiikka ontuu mikäli ei halua opettaa lemmikilleen rajoja kun "eihän se niitä kuitenkaan noudata kun en oo perään kattomassa." Siis kissa kyllä oppii, mutta on niin utelias ja jääräpäinen että haluaa mennä sinne kiellettyyn paikkaan kun omistaja ei ole paikalla. :) Mikäli haluat kissan olevan poissa kielletyistä paikoista poissa ollessasi voit joko käyttää kissakarkoitetta tai sitten virittää ansan (näitäkin löytyy netistä pilvinpimein). Yksi vaihtoehto on tietenkin sulkea ovi mikäli se on mahdollista.

   tv. Kahden kissan omistaja

   Poista
  4. No meillä on avokeittiö joten ovien sulkeminen ei tule kyseeseen. Siirillä ei siis ole asiaa pöydälle kun siellä tehdään ruokaa, muuten saa loikkia. Sekin voi jäädä kun saa tuon korkean kiipeilypuunsa - saa siinä sitten toteuttaa luontaista viettiänsä. :) Tosin täälläkin on se ongelma, että kun tuo mies ei tahdo torua mistään ja minä taas torun - mua Siiri kyllä uskookin.

   Poista
  5. Kunhan kissa ei loukkaa itseään niin samapa tuo on missä se hyppii. Alunperinkin mun tarkoitus kommentoida oli se, että pidäthän huolen ettei satuta tassuaan hellaan jne. :) Hyvä että torut kun tekee tuhmuuksia, kyllä se siitä oppii pikkuhiljaa ne säännöt. Sellainen kattoon yltävä kiipeilypuu on paras, meidän kisut ainakin tykkää siitä todella paljon.

   tv. kahden kissan omistaja

   Poista
  6. No tässä on jo muutaman kerran tehty ruokaa eikä ole itseään loukannut. Ollaan kyllä pidetty kattilaa hellalla niin kauan et on jäähtynyt, niin ei vahingossakaan pääse kuumalle levylle. Meille tulee tommonen 2m korkea kiipeilypuu. :) Isompaa ei arvattu ostaa kun kommenteissa puhuttiin kovin huterasta puusta.

   Poista
 4. Ihana Siiri! Miten suloinen kissaneito. Ja joo, meilläkin lemmikit saa hyppiä ja pomppia vaikka missä. Jokainen päättää tämän omalla kohdallaan, pidetäänkö eläin lattiatasolla, vai saako se mennä sinne minne parhaaksi näkee. Minusta se on niin ihanaa, kun huomaa, että kodista on lyötynyt eläimelle joku mieleinen paikka. Niinkuin teillä tuo hylly. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuo hylly ole Siirin lempipaikka vaan se on tässä jommankumman työpöydällä. Miehen pöydällä kun on enemmän tilaa, niin hommattiin siihe tommonen fleecepeitto Siiriä varten ja nopsaan se sen ymmärsikin. :) Ja sälekaihdin nostettiin ylös että pääsee tuosta pöydältä katselemaan ulkomaailmaa. :) Hyllylle meni ihan uteliaisuudesta mut ei me vielä odotettu sen menevän tuonne, et vähän myöhemmin.

   Poista
  2. En sanonutkaan lempipaikka vaan mieleinen paikka. Eli tarkoitin, että kiva, kun ette ole kieltämässä, vaikka se meni sinne hyllylle. Siiri on näköjään innokas kiipeilijä ja hyppijä ja nauttii siitä varmaan kovasti, että on tällaisia hyllyjä, joilta voi tsekkailla, että miltä maailma niiden päältä näyttää :)

   Poista
  3. Aaaaivan! :) No katsotaan josko kiipeilyinnostus siirtyisi noihin kiipeilytelineisiin joita meille on tulossa. :) Tuntuu että tuo "pentuteline" on Siirin mielestä ihan lälly. :) Ja mikäs siinä kieltämätään kun tuo tulee kissoilta niin luonnostaan, ollaan vaan katsottu että Siirin on turvallista kiipeillä ja tulla alas.

   Poista
 5. Suloinen kisuli :)
  Kasvattaa vaan vastustuskykyä ku saa vähän bakteereja :)
  Saahaanko me lukijat joskus nähdä kuvaa sun miehestä tai teistä yhessä ?:) Tai joku video missä näytte molemmat?:) Kaameen kauheen uteliaita oltais näkee kun siitä niin paljon höpiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ja niinhän sitä sanotaan et kasvattaa vastustuskykyä. Eikä noita pöpöjä voi koskaan tyystin edes paeta. :)

   Valitettavasti ette tule näkemään - isännästä tietenkin puhelen kun se elämään kuuluu mutta henkilöllisyyttä ja naamaa ei tänne blogin puolelle tulla paljastamaan. Mieheni näin haluaa ja minä kunnioitan hänen toivettaan. :)

   Poista
  2. no voi höh ! itsekin olen toivonut kuvia tai videota isännästä... on kumminkin niin paljon esillä puheissasi videoissasi ja teksteissä. mutta jos itse ei halua täällä blogin puolella näyttäytyä niin kai isännän päätöstä on kunnioitettava meidän lukijoidenkin. :) ps. Tosi ihana kisu!

   Poista
  3. No se oli hienoa jos kunnioittaisitte. :) Toki isäntä on jutuissa mukana väkisinkin kun elämääni kuuluu. :) Kiitti, Siiri on ihana :)

   Poista
 6. Hei Pipsa!

  Hankimme kissanpennun maaliskuussa ja aluksi meitä harmitti, kun se yritti kovasti mennä pöydille ja tasoille. Myöhemmin opittiin, ettei kissaa voi muuttaa tai rajoittaa. Nykyään kissamme menee joskus pöydille ja se on ok. Ei yhtään epähygienistä, koska pyyhimme pöydät ennen ruokailuja.

  Ihmiset ovat pystyneet muuttamaan kissojen ulkonäköä uskomattoman paljon, mutta toisin kuin koirat, kissojen luonnetta ja saalistusviettiä kukaan ei ole pystynyt poistamaan tai kontrolloimaan.

  Minusta on mukava huomata, ettet rajoita kissaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu meilleä, pöydät pyyhitään ennenkuin siellä syödään. Ja silloin kun siellä tehdään ruokaa, nii Siirillä ei ole lupa olla siellä. Mun kanssa se pysyykin lattialla ja miukuu minkä kerkiää. :) Isännän kanssa ei niinkään. :) Ehkä Siirikin tuosta vielä lopettelee tasoille pomppimiset kun saa sitä tehdä korkean kiipeilypuun kanssa. :)

   Poista
  2. Kyllä kissa oppii, mihin saa mennä ja mihin ei. Minä en ole edes erityisemmin yrittänyt opettaa, sanonut vain ei tai nostanut alas ja kohta ei ole tarvinnut edes sanoa mitään. Eikä se minusta nyt niin rajoittavaa ole, eihän lastenkaan anneta tehdä mitä huvittaa. Ainakin nyt vähintään se kannattaa opettaa, että kynsiä ei teroiteta huonekaluihin (kissoille siis, ei lapsille :))!

   Ja muutenkin, menee nyt ehkä pilkun viilaamiseksi, mutta kyllähän kissan vietit muuttuu esimerkiksi leikkauksen myötä, on kaikenlaisia tuoksuja kissan tekemisten ohjaamiseksi, jne. , joten kyllä ihmiset ihan hyvin kissojakin kontrolloi.

   Minusta nyt tuntuu, että aliarvioit kissasi älykkyyttä, kyllä hän oppii, kun opetat. :)

   Poista
  3. Joo, mä oon tehnyt noin että sanonu ei ja työntäny pois (tai nostanu lattialle) ja mun kanssa se kyllä uskoo tuon mutta auta armias jos isäntä tekee jotain niin ei mitään kuunnella. Harmittaakin kun toinen ei silleen oo pitämässä rajoista kiinni.

   Siiri terottaa kyntensä raapimapuuhun. Sohviin ei ole koskenutkaan. Takan antiikkilaastia meinas alkaa raapimaan mut se vaan nostettiin raapimapuulle ja näytettiin et tästä saa raapia. NI on nyt aina raapinu tuohon puuhunsa. Fiksu kissa. :)

   Ehei, mä en aliarvioi Siirin älykkyyttä. Oon jo sen huomannu että fiksu neiti. Ja tarkoitus onkin katsoa jos vaikka innostuisi opettamaan temppuja. :)

   Poista
  4. En aliarvioi kissani älykkyyttä. Se on tosi fiksu kissa muuten, ei teroita kynsiään huonekaluihin ja on muutenkin todella kiltti. Oppii temppujakin, kun jaksaa panostaa ja olla kärsivällinen sen kanssa. Se vain tykkää hyppiä korkealle ja nukkua milloin missäkin, sohvan alla, pöydällä, oven edessä.

   Aluksi yritin kyllä opettaa, ettei saa mennä pöydille jne, mutta huomasin, että se on sille jonkinlaista seikkailua, niin se on parempi mitä enemmän harrastuksia!

   Minua se ei haittaa, joten en alkaisi esim. vieraiden takia muuttamaan toimintatapojani. Yleishygieniasta, kun pitää huolen, sekä kotia siivotessa että kissaa siistiessä, niin ei tule ongelmia. :)

   Poista
  5. Tärkeämpää kuin temppujen opettaminen, on rajojen asettaminen! Ihan totta. JB puhuu asiaa. Kissa on teille rakas ja tärkeä, mutta rakkautta ne on rajatkin, ihan niin kuin lapsillekin. :)

   En ihan nyt ymmärrä sitä logiikkaa, että pysyy nätisti poissa pöydältä silloin kun ruokaa tehdään ja muulloin hyppii/saa olla. Lopettaisi sen hyppimisen muulloinkin, jos määrätietoisesti häntä komentaisit ja ohjaisit. Suosittelen!

   Ihana Siiri tuntuu olevan! :)

   Poista
  6. No meitä ei tuo hyppiminen haittaa, ei sitä tarvitse nyt kommenttitolkulla paasata. :) Siirille on kyllä asetettu ainakin mun puoleltani rajat. Isännälle pitäs opettaa tää asia kans. Tai kyllä se niitä tekee, mut paljon lempeämmin mitä minä.

   Poista
 7. Se kieltäminen kannattaa tehdä aika ponnekkaasti eli ihan kunnolla vaan korotat ääntä ja viet Siirin pois jopa kovakouraisesti. Ja teillä molemmilla pitäisi olla kyllä yhteiset pelisäännöt tuossa komentamisessa... Isännälle vaan selität, miten asia pitää hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin olen tehnyt. Isännälle pitää vielä jäkättää asiasta.

   Poista
 8. Jos Pipsa sanoo, ettei heitä haittaa kissan hyppiminen pöydällä, niin miten se vaivaa monia ihmisiä näin paljon...? :D

  Söpö kissa teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Jokainen ku tekee miten itse tekevät - meitä se hyppiminen nyt ei vain haittaa ja kyllä Siirille on rajatkin vedetty. Ettei nyt tarvitse tosiaan kommenttitolkulla pistää "mutku ei kissa saa hyppiä jne jne" kun meitä se ei haittaa. Mut ymmärrän kyllä et on kissanomistajia jotka eivät tykkää ja niin. Ja sellaiset sitten on tehnyt kissalle semmoset rajat mitkä heille sopii. Ja me ollaa tehty Siirille semmoset mitkä meillä on. Ei siinäkään oo mun mielestä oikeaa tai väärää. Ja jos sitä hygienia puolta ajatellaan niin lautasethan pöydällä on eikä kissa niillä käy istumassa. Ja jos tuota istumista pidetään niin epähygienisenä, niin tuollahan ajattelutavalla kissa ei voi koskaan olla sylissä. Ihan turhaa huutelua pöpöistä sun muista.

   Poista
  2. No minä nyt ainakin ajattelin lähinnä sitä, että on vähän hassua, jos kissan takia pitää kaikki koriste-esineet raivata jonnekin kaappiin. Ja ajattelin, kun on uusi kissanomistaja kyseessä, niin ehkä ei pidä kissaa niin oppivaisena, kuin koiria ihan luonnostaan pidetään. Toki jokainen saa tehdä niin kuin tykkää. :)

   Poista
  3. Siis ei ne koriste-esineet missään kaapissa ole! :) Taisin sen mielestäni jo aiemmin sanoakin. :) Ja kyllä mä tiedän että kissa on oppivainen, samoin kuin koira mutta se vie vain enemmän aikaa kissan kanssa kuin koiran. :) Tai en mä tiedä, ainakin Siiri on omaksunu aika hyvin kaikki. Että ei nyt tehdä kärpäsestä härkästä. :)

   Poista
  4. Tosiaan ihan totta, että jokainen kasvattaa niin lapset kuin lemmikit ihan itse. Ja kissat ovat perheenjäseniä siinä missä muutkin, mutta omine erityistarpeineen. Niille nyt vain on luontaista olla korkealla ja mikäs sen mukavempaa jos varsinkin keittiön- tai työpöydän päältä vielä uloskin näkee. Meilläkin taitaa sitten olla vapaakasvatus kun kissat saavat olla siellä missä huvittaa, kunhan eivät vieraiden lautaselle kahvipöydässä tule. Mutta ensisijaisesti mua kiinnostaa kissojen viihtyvyys eikä muiden kauhistelut, jos kissa vaikka takapuoltaan onkin tasoilla pitänyt, me ollaan ainakin hengissä siitä huolimatta.

   Ja tiedän minäkin, että kissat ovat koulutettavissa ja älykkäitä, mutta kun on omistanut hevosia, koiria ja kissoja, olen todellakin huomannut, että erillaiset asiat vain tekevät eri eläinlajit onnelliseksi ja eri asioiden opettaminen on toisia hyödyllisempää. Joillakin muilla kissoilla on taatusti parempi kuri pöytätasojen suhteen, mutta pestäänkö niiden hampaita, joka taas olisi terveyden kannalta hyödyllisempää? Tässä siis yhden hullun kissanaisen pohdintoja :D

   Poista
  5. Selvästikään näillä tuomitsevilla ihmisill ei ole omia lemmikkejä...nehän on kun lapsia..(jos ei vielä rakkaampia) :D

   Poista
  6. Anonyymi: Koska kaikki ihmiset eivät tajua kissan kasvatuksesta mitään siksi siitä täällä keskustellaan. Moni joka ottaa lemmikin ei tiedä paljoa mitään asioista ja siitä seuraa ongelmia. Ihan fiksuja kommentteja täällä on mun mielestä ollut. :)

   tv. Kahden kissan omistaja

   Poista
  7. Kommentit on olleet fiksuja mutta turhan paljon samaa sanovia. Siis että jos mä sanon että meillä saa hyppiä, niin toiselta puolelta tulee heti tuomitseva mielipide asiaan. Vaikka siis mun mielestä se on jokaisen perheen oma asia miten opettaa kissansa olemaan, mutta tosiasia on että kissa tykkää mennä korkealla, se on luontaista sille. Joten mikä minä olen sitä estämään, kunhan nyt ei nenuansa ruokaani tökkää. :) Kivaahan tämä on että saa kuulla muilta kissanomistajilta vinkkejä. :)

   Nytkin voisitte kertoa tuosta ruohonkasvatuksesta! Mitä olette käyttäneet sen kasvattamiseen?

   Kissa ei ole lapsi, tai en itse ainakaan lapsena ajattele. Oon nähny niin monia eläinohjelmia missä omistajat kohtelee ku lapsia. Kyllähän Siirille on välillä kiva leeperrellä ja se tykkääkin siitä kun tulee puskemaan ja nuolemaan. :)

   Poista
 9. NO hei moi tota jeesusteluu kissan hyppimisestä pöydälle.....kissa hyppää sinne aina kun voi...ja epähygieenistä...useimmiten yleisissä vessoissa näen paljon naisia,jotka laittaa huulipunaa,puuteria yms.,MUTTA eivät ole pesseet käsiään ennen sitä!Meillä kolme koiraa,vanhin on Chiuahuahua,joten hänen tervetuliasikeksi tulee nauttia pöydällä,muut saa sen lattialle.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan noita kun alkaa miettimään. :)

   Poista
 10. Meidän entinen kissamme ei oppinut millään olemaan hyppimättä pöydällä. Yritettiin töniä kissa alas pöydältä rajummalla kädellä, yritettiin ampua vesipyssyllä aina kun se pöydällä nähtiin ja joskus jopa vuorattiin pöytä jollain pahanhajuisella aineella mitä lemmikkiliikkeestä ostettiin. Se ei oppinut koskaan. Ei kaikkia kissoja voi opettaa, se on luonnonlaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti on niitäkin jotka ei sit millää suostu muuttumaan. Jääräpäisesti vastaan. :)

   Poista
 11. Moikka !

  Mulla on sulle haaste mun blogissa :)


  http://mb-lifestyle.blogspot.fi/2013/05/haaste.html

  VastaaPoista
 12. Hohhoijaa, mitä jankkaamista taas. No-lifet taas innostuneet yhdestä kissasta. Oleellisintahan on se, hyppiikö se pöydille tai pudotteleeko se Pipsan koriste-esineet. Pakko vaan päästä jankuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tuolla ihan asiatekstiäkin on. :)

   Poista
  2. Tämä blogi on kyllä kummallinen. Tänne tulee antamaan neuvoja ja palautetta ja sitten aina jonkun ulkopuolisen täytyy tulla lyttämään toisten kommentoinnit. Eiköhän Pipsa itse pidä huolen siitä kuka kommentoi ja mitä, eiks niin? :) Mulla enemmän ihmetyttää nämä muiden kommenteista hermostujat kun itse ne "jankuttajat". Ja sama toistuu melkein jokaisessa postauksessa :D

   Eri asia sitten kommentit, jotka oikeasti on haukkumista ja morkkaamista, mutta sellaiset Pipsa taitaakin jo suodattaa kun valikoi mitä julkaisee läpitte!

   Poista
  3. Tämä on. :)

   Muakin ihmetyttää jankkaukset, kun ei mun mielipiteeni siitä miksikään muutu. Niinku nyt esimerkiksi tämä kissan pöydälle päästäminen. Asian voisi sanoa yhden kerran ja minä sanon asiasta kans kerran ja se ois sillä selvä, mutta kun ei. Neuvot ja palautteet on eri asia. Niitä otetaan aina mielellään vastaan. :)

   Jep, niin suodatankin.

   Poista
 13. Hirveä tohkaaminen nyt yhden kissan hyppimisestä! :D Ihana kisumau teillä. Minäkin olen pitkään haaveillut kissan hankinnasta vaan ei tule onnistumaan vielä piiitkään aikaan kun minulla on 8-vuotias kani, ja olen varma ettei niiden yhteiselosta tulisi mitään saati että kani tykkäisi jakaa 33,5 neliösen reviirinsä toisen karvaisen otuksen kanssa. :/
  Sulla muuten on Pipsa ihanat hiukset tuossa profiilikuvassa. :) Sopii tuo väri ja leikkaus jotenkin ihan nappiin.
  - Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi! Kanit on kyllä ihania. Mulla oli semmonen pienenä muutaman kuukauden kunnes äidille puhkes allergia. :( Mut ehkä voit ajatella kissaa joskus myöhemmin? :) VOi kiitos, tuo profiilikuvan hiusten leikkaus on ihan vaan yli-kasvanutta, ei siis varsinaista leikkausta ollenkaan. :)

   Poista
  2. Jospa tarkoitetaankin ihan tuota sun bloggerin profiilikuvaa...

   Poista
  3. No molemmissa se on yli-kasvanutta. :)

   Poista
  4. No höh, eikö tuo bloggerin profiilikuva otettu siellä sun kampaamokäynnillä?

   Poista
  5. On joo, mutta ei siinä paljoa mun muistaakseni leikattu. Toki nyt jonkin verran.

   Poista
 14. Meillä 2 kissaa.joiden kanssa alussa oli sääntö ettei pöydille ole asiaa. Nykyään saavat olla pöydällä poislukien ruokailun ja ruoan laiton. Ja meillä syödään muutenkin lautaisilta. Ei pöydältä.. keittiön tasoista eivät ole koskaan välittäneet.
  Sänkyynkään eivät tule jos sänkyä ei ole pedattu.en ikinä uskonut että kissat tämmöisenkin oppis :)
  Meillä kyllä vältetään ylhäällä hyllyissä särkyvien tavaroiden pitoa vieläkin kissojen takia vaikkeivät enää niissä kiipeile. Se että meni muutamat tunne-arvokkaat vaasit rikki aikoinaan toki harmittaa mutta myös ihan kissojen turvallisuus syistä :D

  Vieläkun nuo ymmärtäisi jättää rauhaan vaatekaapit sekä kukat ja mullat.


  Mutta pitää muistaa että tottakai jokainen äiti tietää parhaiten mitä ja miksi lapsen takia tekee. Miteä kieltää ja miten kasvattaa. Oli se lapsisitten nelijalkainen ja karvainen tai ihmislapsi. Neuvojia ja jeesustelijoita löytyy aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei kyllä ole edes totta. Siis että jokainen vanhempi tietäisi itse parhaiten, miten lapsensa kasvattaa. Tai jos tietäisi, tässä maassa ei olisi yhtään huonosti kasvatettua lasta, ja niitähän kyllä riittää. ;) Mutta kissoista olen kyllä sitä mieltä, että on aika sama ympäröivälle yhteiskunnalle, miten joku kissa on kasvatettu. Se ei muita häiritse. Sen sijaan pureva koira tai se huonotapainen lapsi kyllä vaikuttavat muihinkin ihmisiin.

   Poista
  2. Heh, mun ei kyllä kannata ottaa mitään kantaa lasten kasvatukseen - se on niin paljon erilaisempaa kuin lemmikin rajojen asettamien.

   Poista
  3. Ei se perusteiltaan edes ole niin erilaista: hyvästä käytöksestä palkitaan ja huonosta rangaistaan (eikä rangaistus tarkoita väkivaltaa, vaan esim. jäähyä, lapsille siis, ei kissoille ;)). Eikä siitä tässä tarvitsekaan keskustella. Ihan selkeästi kuitenkin erottaa ne ihmiset, jotka osaavat lapsensa kasvattaa, ja jotka eivät heitä kasvata (vaan esim. antavat kaiken periksi). Kukaan ei ole varmaan voinut olla huomaamatta ympärillään lapsia, jotka eivät kunnioita aikuisia yhtään ja saavat käyttäytyä miten haluavat...? Ihan yleinen ongelma nykyaikana. Tosin toki jotkut lapset ovat jo lähtökohtaisesti haastavampia, minkä vuoksi niiden rajojen asettaminen ja niissä pysyminen on vieläkin tärkeämpää. Mutta se siitä aiheesta, ihan off-topic. :)

   Poista
  4. Tuo jäähy on kyllä hyvä, mutta toimiiko se oikeasti kurittoman kanssa?

   Poista
  5. Toimii!

   Poista
  6. "Mutta pitää muistaa että tottakai jokainen äiti tietää parhaiten mitä ja miksi lapsen takia tekee. Miteä kieltää ja miten kasvattaa."

   Kissa tai muukaan eläin ei ole lapsi eikä ihminen ole sen äiti. Voi hyvää päivää ihmiset!

   Terv. Anniina

   Poista
  7. On se hyvä, että edes jonkun järkevä viesti päästetään läpi. Jos täällä aletaan puhumaan kissoista ja lapsista samassa sarjassa, alkaa hermoa kiristämään. Josko tämä "pieni ero" ymmärrettäisiin pikku hiljaa.

   Poista
  8. Eiköhän ihmiset ymmärrä (tai ainakin toivon niin) että kissa tai muukaan lemmikkieläin ei ole lapsi, vaikka kyllähän niitä semmosia pörrölapsina pitää. Tai itse pidän, mutta tiedostan eron enkä kohtele heitä kuin ihmislasta. :)

   Poista
 15. Yleensä ne, joilla on eläimet kasvatettu hyvin on myös lapset kasvatettu hyvin ja päinvastoin... Ihan loogista sinänsä, eikä liity Pipsaan, eihän Pipsalla ole lapsiakaan. Kissojen kanssa ei kovin suuria ongelmia voi tulla, vaikka ne jättäisikin kasvattamatta, mutta koirien ja isompien eläinten, esim. hevosten kanssa kyllä. Puhumattakaan lapsista...joista kyllä nykyään näkee sen, ettei mitään kuria ole suuressa osassa perheitä.

  Tämä oli aika off-topic, mutta tulipahan mieleen, niin ajattelin kirjoittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon nähnyt kissan jota ei ole mitenkään koulutettu ja Siiri on niin erilainen. Siiri ei esimerkiksi käy sormiin ja varpaisiin kiinni. Ei, koska se on oppinut että ne eivät ole leikkikaluja vaan leikkikalut on erikseen. Siiri tietää että pöydillä saa hypiskellä silloin kun siellä ei mitään tehdä. Tämä voi luultavasti vähentyä kun saa tuollaisen korkean kiipeilypuunsa jossa pääsee tuota luontaista viettiänsä toteuttamaan.

   Lapsen kasvatukseen en ota mitään kantaa, koska ei ole omakohtaista kokemusta ja muutenkin huomannut että tuohon aiheeseen ottaa kantaa, nin sota on valmis. :)

   Poista
 16. Mun mielestäni tässä keskustelussa ei ole ollut mitään jankkaamista?
  Kun mielestäni on ihan ymmärrettävää, että jokainen haluaa sanoa sen oman mielipiteensä, ja tähän on ikäänkuin oikeuskin, vaikka se olisikin sama, kuin mitä jollain toisella on ollut, eikö?

  Ja luulisi lukijoiden kommenteilla olevan jotain painoarvoa, siis tarkoitan että vaikka jokainen toki itse päättää ja tekee mitä tykkää, mutta jos 5 lukijaa on jotain mieltä, ja 20 jotain toista mieltä, niin voisihan sitä vähän miettiä enemmistönkin mielipidettä, eikö?

  Ja vielä se oma mielipiteeni: mun mielestäni eläimen paikka ei ole keittiön tasoilla eikä ruokapöydällä. Sylissä pito on ihan eri asia kuin oleilla paikoissa, missä ruokaa tehdään/syödään. Rajat on rakkautta, kissan elämää ei huononna se, että on rajat eikä saa tehdä ihan mitä tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän voisin myös kommentoida, että olen samaa mieltä. Tietysti jokainen ihminen haluaa sanoa oman mielipiteensä, vaikka joku olisikin sanonut sen ensin. Sama pätee ihan normaalissakin keskustelussa. Olisi aika ankeaa, jos pitäisi loppuaika olla hiljaa vain siksi, että joku on jo ollut samaa mieltä kuin sinäkin, ja siksi lisäkommentointi olisi kiellettyä.

   Keskustelu on myös blogien suola, myös eriävien mielipiteiden esittäminen. Aika tylsää sellaistakaan on lukea, jossa kaikki ovat samaa mieltä ja erilaisia mielipiteitä ei hyväksytä, vaan ne tuomitaan jankkaukseksi. Blogimaailma on parhaimmillaan keskustelua, ei suinkaan yksimielistä bloggaajan ylistämistä, vaikka jotkut niin haluaisivatkin (enkä tarkoita nyt Pipsaa...aika moni muotibloggaaja tuntuu suorastaan elävän niistä kehuista).

   Mustakin tämä keskustelu oli ihan asiallinen, enkä nähnyt jankkausta missään. Eriäviä mielipiteitä vain, ja ne kai ovat sallittuja ja jopa suotavia? Omasta mielestäni ainakin ne tuovat ainakin blogeihin sitä sisältöä, jota on kiva lukea, eli siis ajatustenvaihtoa ja keskustelua. Ilkeitä ja asiattomia kommentteja ei tietenkään kannata julkaista.

   Poista
  2. Kyllähän mielipiteensä saa sanoa, mikäpäs siinä - kunhan se ei me sellaiseksi huutokonsertiksi että sä oot väärässä ja mä oon oikeassa.

   Siis tottahan toki mä mietin jokaisen mielipidettä ja niitä saa esittää, mutta se ei tarkoita sitä että mun pitäisi muuttaa mieleni sen mukaan mitä enemmistö sanoo. Hupsuahan se olisi!

   Rajat tosiaan on rakkautta ja Siirille näitä opetellaan (osan jo on oppinutkin)

   Poista
 17. Ihana kissa, Pipsa! Onnea teille!

  Kissojahan voi yrittää opettaa, mutta ovat kyllä aika omapäisiä. Meillä on ollut useita kissoja ja kolmekin yhtä aikaa. Kaikki ovat erilaisia. Ja jokainen saa pitää kissojaan omassa kodissaan miten haluaa.
  Meillä hyppivät tasoille ja keittiön kaappien päälle. Ei haittaa. Hengissä ollaan. Ruokapöydälle en antanut hyppiä. Terottivat kynsiään sohviin ja seiniin, toiset enemmän, toiset vähemmän. Seinään, oven viereen asenenttu "raapimislevy" oli hyvä hankinta.
  Nyt ei ole kissaa, mutta kaipaan tällaista ihanaa pehmeää palleroa!
  SH

  VastaaPoista
 18. Lisään nyt vielä sen verran, että en oikeastaan edes ajatellut hygieniaa, vaan sitä, että jos kissalla on lupa mennä tasoille ja pöydälle, niin hän voi satuttaa itsensä, jos pöydällä on jokin kuuma astia tai lieden levy päällä. Meillä on joskus vuosia sitten pikkupennun tassut palaneet. Ja, tiedänpä jopa kissan, joka kuoli napattuaan pöydältä ison palan juustoa, johon sitten tukehtui.

  Ainakin minulle oleellista on myös se, että voin jättää pöydälle/tasolla hetkeksi ruokaa ilman, että kissa on sitä syömässä, kun tulen toisesta huoneesta takaisin.

  Kun sinä julkaiset nämä kommentit viiveellä, niin aina ei edes ole vielä näkyvillä niitä muiden kommentteja, joten ei tiedä sanovansa jotakin, jonka joku muu on jo sanonut, joten pahoittelut "jankutuksesta"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää Siiri postauksen keskustelut ei oo juurikaan viiveellä tullut kun oon ollu tässä koneella. Mut aina ei asiat oo niin. :)

   Joo, Siiri ei itseasiassa koske ruokaan jos on jätetty hetkeksi vartiotta. Tämä tuli testattua. Se tietää ettei meidän ruoka ole sen ruokaa. Jos jotan annetaan niin ei koskaan suoraan omalta lautaselta vaan ne viedään Siirin omaan ruokakippoon josta sitten saa maistaa.

   Kerrohan millaista ensiapua pitää antaa jos pikkusen tassut palaisivat?

   Tuo liesijuttu otettiinkin heti huomioon että kuumaa hellaa ei jätetä niin että kissa pääsisi tassunsa polttamaan. Kun meillä on tuo keittiö avomallinen niin ei voi edes ovia sulkemalla estää pääsy keittiöön.

   Poista
  2. Taidettiin muistaakseni pitää hänen tassujaan kylmässä vedessä matka eläinlääkärille. Ei ne kauhean pahasti onneksi palaneet, mutta jonkin aikaa piti voidella ja olivat paketissa. Oli kyllä sitten viimeinen kerta, kun meni lähellekään liettä sen jälkeen, että oppi kerrasta. Mutta mieluummin saisivat oppia vähän lempeämmällä tavalla. :)

   Poista
  3. Selvä, kiitoksia. :) Joo, lempeämpi tapa on parempi oppia että hella on kuuma. Me ollaan pidetty kattilaa jossa viileää vettä, niin kuuman hellan päällä niin ei pääse kävelemään ihan siihen kuumimpaan kohtaan.

   Poista
 19. Voi mikä pikku pörrönaamis. Ihana Siiri, en malta odottaa että tapaan HÄNET ;D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian tapaat ja varaudu siihe et tulee aamusin herättelemään. :)

   Poista
 20. Mun kaverilla on kaksi kissaa. Kissat juoksee ruokapöydillä ja kun tehdään yhdessä ruokaa kulkevat kattiloiden välistä. Kun syödään siellä vaikka yhdessä niin hyppivät pöydälle. Ruuat on täynnä kissankarvoja kun ne leijailevat, juomalaseja ei voi pitää pöydillä kun kissat juovat niistä heti.

  En ole enää hetkeen käynyt kaverini luona kokkailemassa yhdessä. Olen asiasta sanonut kyllä...
  Niin epähygieenistä ja ällöttävää!

  Kahvillekin kun joskus menee niin on kivaa kun tarjottavissa on kasa kissan karvoja ja kahviin leijuu karvoja ja ties mitä...

  VastaaPoista
 21. Jatkan vielä. Jokainen toki saa pitää kissojaan omassa kotonaan miten haluaa. Sitten on kyllä aivan turha ihmetellä ja pyöritellä silmiä jos tietyt vieraat "keksii muuta ohjelmaa" kun pyydellään kylään ja kahville.

  VastaaPoista
 22. Kolmesta kissastani ainoastaan yksi tietää 'ei'-sanan merkityksen. Silti mikään mahti maailmassa ei estä sitä tekemästä asioita jotka se varsin hyvin tietää kielletyiksi.

  Meillä kissat saavat kävellä vapaasti kaikkialla, ruokapöydälläkin. Hauskintahan on se kun kissa tulee ruokapöydälle suoraan hiekkalaatikosta, puhdistamaan takapuoltaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on jotenkin hauskaa, Siiri nimittäin tottelee mua paremmin kun isäntää. Toki se pari kertaa kokeilee et josko sittenkin sais mutta ku tulee toinenkin tiukka EI ni siirtyy taaemmas seuraamaan. Esimerkiksi jos mä jätän juustoviipaleen pöydälle ni Siiri ei siihen koske, mut auta armias jos mies jättää ni taatusti varastaa. :) Siiri muuten putsaa itsensä heti vessan ulkopuolella, musta tuo on aika kiintoisa juttu. Tai no miksei, kyllähän ihmisetkin pyyhii/pesee heti asiansa tehtyä...

   Poista
 23. Ihana kissa :) Anna valittajien valittaa!

  VastaaPoista
 24. Saako udella minkälaiset ruokintaohjeet saitte kissalle? Turkki voisi näyttää paremmalta - ruokinnalla pystyt vaikuttamaan siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy palata noihin ruokintaohjeisiin myöhemmin, mut neljästi päivässä saa ruuan. Märkää ja nappulaa. Sekä lihaa. Turkki on kyllä hyväkuntoinen, pehmeä ja sileä kuin mikäkin.

   Poista
 25. Liha ei ole välttämätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai? Mutta kissahan on lihansyöjä...

   Poista
 26. Kaunis kissa :-)
  Pentukarvahan sillä vielä on, että turkki tulee kyllä uuteen loistoon kun katti kasvaa.
  Lämmintä kesää!

  http://tassutellenb.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, pentukarvahan sillä vasta on. En nyt yhtään muista minkäikäisenä Coonien karva alkaa kasvamaan. Katsellaan. :)

   Poista