29.7.2013

Takapihalla


Hommattiin meille kotiin oma letku koska todettiin että sen kanssa on pa-aaljon helpompaa kastella tuota takapihaa. Siirinkin piti ängetä menoon mukaan mutta kun se tajusin että hei, täähän ruiskii ni ois heti ollu valmis sisälle. Mä oon kyl sitä mieltä et nää pihatyöt jätettiin liian myöhäiseen ja annettiin vähän huonoja neuvoja - kiitos lukijan vinkkauksen, niin kyllähän tuota kylvettyä takapihaa täytyy kastella urakalla että nurmikko alkaisi kasvaa. Ja kuten kuvasta näkyy, on se hieman heikkoa - tosin meidän kohdalla se on hitusen paremmin kasvanut kun ollaan kasteltu.


Takapihallamme kasvaa yksi ainoa kukka, nyyh! Kukkia oli enemmänkin mutta nyt kun tuo on laitettu ja kylvetty, niin eipä ole pahemmin kukkia näkynyt. Katsotaan nyt innostunko itse laittamaan tuota takapihaa missään vaiheessa, mut kyllä mä sen terassin tuohon haluaisin. Jospa ensi vuonna. Ihmeellisen rauhallisesti Siiri otti vaikka muutaman metrin päässä koira inisi kun olisi niin kovasti halunnut tulla tekemään tuttavuutta.

20 kommenttia:

 1. No, ensi keväänä ja kesänä siinä alkaa olla jo ihan hyvä nurmikko! Terassin laittaisin ilman muuta - jo nyt saman tien, niin elokuun iltoja olisi kiva istuskella omalla terassilla. Kasveiksi suosittelisin ihan vain kesäkukkia ruukkuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ens vuonna on varmaan jo ihan jees nurmikko. Jos osaisin niin terassi ois varmaan jo tehty :) Ruukkuihin oonkin miettinyt niitä kukkia jos innostun, kun mullakin nää innostukset on vähän vaihtelevia. :)

   Poista
 2. Tuollaisen pienenkin pihan saa mukavaksi kun sen laudoittaa. Onko naapuri jo tehnyt terassin? Sitten vaan ostat ruukkuja ja pari mukavaa tuolia tai keinun. Meillä oli rivarin takapihalla myös pieni suihkulähde, valmiina ostettu, sen lirinää oli kiva kuunnella siinä istuskellessa. Niin ja pieni ulkovalo näyttää kivalta pimeinä iltoina. Pitääkö teidän ostaa ruohonleikkuri itse vai onko taloyhtiöllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sen saa mutta se terassi on nyt vähän niin ja näin, kunnen itse osaa sitä tehdä. Enkä suostu maksamaan poskeetonta hintaa mitä tuollaisen teosta pyydetään. Suihkulähde olisi kyllä kiva mutta aika turha meillä. :) Ulkovalo meiltä löytyy jo. :) Ruohonleikkuri tulee taloyhtiöltä. :)

   Poista
 3. Tuntuu ettei tätä jaksa enää lukea.. Ihan letkun ostatte, onpa mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei muru, älä sitten lue. Mää en oo siellä selkäsi takana kaulin kädessä huutamassa "Lue mun blogia, LUE!" *nauraa* :)

   Poista
  2. Minusta taas on kiva seurata miten pihaa laitetaan. Sen sijaan esim. kissajutut ei kiinnosta ollenkaan, eli meitä lukijoita on monenlaisia.

   Poista
  3. Näinhän se on - te lukijat itse päätätte luetteko vai ettekö. Mää taas kirjoitan mistä itse tykkään. :)

   Poista
 4. Kyllä minusta oli kiva nähdä mitä takapihalla on häärätty :) Näyttää saunakukista ja ratamoista päätellen että nurmi tarvis lannoitusta reilun kastelun lisäksi. Sillä se ainakin saisi vauhtia kasvuun ja joudutte vielä tänä kesänä sen leikkaamaankin ;)
  Onkos tuossa välissä jokin pensasaita kasvamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lannoitusta varmaan kaipaisi mutta ei me itse aleta sitä tekemään, koska kuuluu rakennuttajalle mutta kun ei ilmeisesti kuulu sopimukseen. On tuossa pensasaita kasvamassa, molemminpuolin sekä edessäkin.

   Poista
  2. Minun mielestäni lannoitus ei kuulu rakennuttajalle. Se on nurmikon hoitoa, joka kuuluu osakkaalle itselleen. Nurmikon perustaminen on varmaan sovittu, että kuuluu rakennuttajalle.

   Poista
  3. No mä en osaa sanoa tähän mitään koska en tiedä mikä tässä on se juttu, mutta muistaakseni rakennuttajalle kuului tuo nurmikon perustaminen ja sen eka leikkaus. Eli jos ei ala kasvamaan niin kaipa heidän pitää lannoitus hoitaa. En tiedä. Tottakai me se tehdään jos se sitten meidän hoidettava on.

   Poista
 5. Kannattaisiko nuo rikkaruohot nyppiä tässä vaiheessa pois, mitä nyt ylettää nurmikkoa tallomatta, osaako joku minua asiantuntevampi neuvoa?

  Ja suosittelen kyllä lämpimästi sen terassin rakentamista! Nytkin luvattiin lämmintä loppukesää ja syksyä, ehditte siitä vielä kovasti nauttimaan. Ja onpahan sitten valmiina, kun kevät koittaa. Siirikin siellä varmasti viihtyisi. Meidän takapihan terassi on mulle suurinpiirtein tärkein paikka maailmassa, siellä on ihana istua lämpiminä ja miksei vähän viileämpinäkin kesä/syysiltoina, syömmekin kesällä lähes kokonaan tuolla ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä siitä asiantuntijuudesta, mutta istutin keväällä nurmikkoa ja kyllä minä otin ne rikkaruohot pois, löytyikin helpommin kuin sieltä valmiista nurmikosta. Ja ihan reilusti olen tallonutkin, enkä ole kastellut yhtä ainoaa kertaa ja hyvin kasvaa! :)

   Poista
  2. Tarttisi vissiin nyppiä mutta kun tähänkin on tullut epäselvää ohjeistusta.

   Poista
  3. Ei kaikkea voi ohjeistaa.
   Mielestäni tämä "nypi rikkaruohot" on sellainen asia.

   Poista
  4. No ei kyllä voi, mutta tässä tapauksessa nuo rikkaruohojen nypintä kuuluu rakennuttajalle. Just eilen tästä kun keskusteltiin. Heillä kun on kaikenlaiset jyrsimet tekemään sen homman vähän nopeammin.

   Poista
 6. Tokihan ne kannattaisi nyppiä kaikki rikat pois jos ei niiden halua leviävän koko nurmelle. Helpoin ja näyttävin nurmi tulee mielestäni valkoapilasta, kestää kuivuuttakin paremmin eikä näytä heti viidakolta jos ei ole joka viikko leikkaamassa. Plussana apilat tuoksuu tosi hyvältä ja tuntuu jalan alla viileältä! Sinne sekaan vaan apilansiemeniä jos semmoista haluatte koittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää miettii tuota apilansiementä. Naapuritalolla sellaisia taitaa olla kun apiloita on PALJON! :)

   Poista
  2. Samaa mieltä! Ainoa ongelma on, ettei niitä raaskisi leikata!

   Poista