1.8.2013

Siiri - koiramainen kissa

 Huomio Huomio Huomio
Tämä postaus sisältää vain ja ainoastaan kuvia&videota Siiristä
joten mikäli kissapostaus ei kiinnosta, älä katsele tästä eteenpäin!
Käytiin Siirin kanssa Lammenrannalla käppäilemässä ja voi että miten me ihmeteltiinkään miehen kanssa kun Siiri meni niin hienosti valjaissa. Oikein koiramaisesti! Tsekatkaahan ihmeessä video Siirin valjaskäyttäytymisestä ja tulipahan tytön käytyä vähän puussakin.

Plikka tuntui jopa nauttivan moisesta kävelyretkestä, sillä sen jälkeen oltiin ihan ventti pois (katso alta viimeisin kuva) ja iltaruoka ahmittiin jonka jälkeen sitten yö nukuttiinkin sikeästi omalla pedillä eli siis meidän sängyn vieressä.

   

Mulla on iltasella aika haasteellista touhuilla mitään kummempaa työpöydällä kun neiti yleensä on ängennyt itsensä ja vielä koko pituutensa mitassa pöydälleni. Miehenkin pöydällä ois enemmän tilaa mutta ei, mun pöydälle on päästävä - jos on kirjepaperit tiellä ni tää työntää ne lattialle.

Siiri on kovin ihmisläheinen kissa, aina pitää olla näköetäisyyden päässä palvelijoista. Siiri tykkää olla sylissä varsinkin selällään niin sitä saa kanniskella ja roikottaa vaikka maailman tappiin saakka. Mutta jos joku istuu sohvalla, niin ei se syliin mene. Ja ilmeisesti vain mamma saa pestä Siirin "housut" sillä jos mies pesee, niin sitten mökötetään.


   

61 kommenttia:

 1. Voi ku meidänki kissat osais mennä noin hyvin valjaissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ne sit menee valjaissa?

   Poista
  2. Matelee, kaatuu jäykkänä kyljelleen eikä liiku :D Se on aika koomista.

   Poista
  3. Voi toisia. :) No jotain samanlaista mä siis Siiriltäkin odotin.

   Poista
 2. Meilläkin toinen kissoista on hyvin koiramainen :) Ulkona valjaissa jos vaikka haluaa sen liikkuvan, kävelee vierelle ja maiskuttaa niin katti lähtee kummasti juuri sinne suuntaan minne itse haluaa :D Aivan ihana kissa teillä :) - Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän samanlaisesti meilläki kuljetaan. Ei mitään sellaisia itsepäisyyskohtauksia. Toki nyt jossain tapauksissa, mutta tuolla kävelyllä ei mitään. :)

   Poista
 3. MaineCoon on koiramaisin kissarotu noin muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niinhän se on. :) Ei siis tullut mitenkään yllätyksenä, vaikka kyllä mä vähän jotain itsepäisyyttä odottelin kun ei saanutkaan mennä esim. pitkään heinään. :)

   Poista
 4. Ihana! Tee tuossa nyt sitten hommia, kun toinen änkeää syliin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Mä sain tuota tehdä varmaa vartin verran, sit mun oli pakko nostaa pikkunen syliin ja viedä sänkyyn torkkumaan. Tosin eihän se siellä pysynyt vaan tuli hetken päästä takas, mut otti pienemmän alueen tältä pöydältä kun olin ite ehtinyt sit kuitenkin levittäytymään tähän papereneni. :)

   Poista
  2. Mitä hommia teet siinä työpöydälläsi? Onko muuta kuin kirjeenkirjoittaminen?

   Poista
  3. No tällä hetkellä ei oo muuta kuin kirjottamista. :)

   Poista
  4. Lasketko sen sitten työksi? Luetko mitään? Teetkö käsitöitä? Keräiletkö mitään?

   Poista
  5. En mutta kutsun tätä pöytää silti työpöydäksi. En tee käsitöitä enkä keräile mitään. Luen kyllä jotain, joskus.

   Poista
 5. Miten niin koiramainen? Kissathan on tuollaisia. Millä kameralla nuo videot oli kuvattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin mun mielestä on koiramaista kulkea hihnassa noin nätisti, toinen mikä on että Siiri tykkää olla lattialla (kuulemma kissat ei lattialla makaile, vai onko muita kenen kissa makailee?) sitten se tykkää noutaa esineitä (ei vielä kyl osaa tuoda takaisin mutta tää on working progress) Siiri myöskin seuraa ku hai laivaa, jos menet suihkuun ni se haluaa taatusti mukaan - vielä ei oo kyl juoksevan suihkun alle uskaltautunut. Niijuu ja yks koiramainen tapaus on mun mielestä myös tuo että Siiri tykkää nuolla ruokakuppinsa puhtaaksi. :) Videot on kuvattu miehen puhelimella, Nokia E7 ja kuvat on otettu Olympus E-PM1:llä.

   Poista
  2. Millä oot muuten kuvannut nuo kameroiden kuvat tuohon sivupalkkiin? Onko jokaisella kameralla otettu yksi kuva toisesta kamerasta?

   Poista
  3. Oli joo, kiitoksia vaan muistutuksesta. Nyt muokkasin ne niin ettei kukaan taatustikaan voi loukkaantua. :) Piti tuo ottaa pois jo aikoja sitten.

   Poista
  4. Eihän kyse loukkaantumisesta ole :D

   Poista
  5. No kyllä, jos käyttää kuvaa ilman lupaa ja minä en nykyisin käytä googlesta otettuja kuvia ilman lähdetietoja. Mies tuosta kuvasta mua huomautti jo aiemmin mutta unohdin. Nyt kun sinä sanoit, niin päätin että nyt pitää kyllä tehdä pelkät tekstit, niin ei loukkaa ketään.

   Poista
  6. Minä en kyllä muista meillä kotonakaan olleen kissaa, joka ei olisi makaillut lattiallakin. En ole itse asiassa koskaan edes kuullut, että se olisi epätavallista. Nykyinen vanha kolli makaa melkein aina lattialla, paitsi jos on kylmä. Ja samalla kollilla on hurmaava tapa makailla kuralammikoissa, jonka jälkeen hänellä yleensä on kylmä ja hän tulee sänkyyn nukkumaan. :D

   Hihnaan tottuneet kissat yleensä osaa hihnassa kulkea. Toinen juttu onkin sitten se, kun kerran vuodessa eläinlääkärireissuksi laitetaan hihna. :D

   Poista
  7. Hyvä ettet käytä enää kuvia luvatta :) Liian paljon blogimaailmassa näkee sitä!

   No, ehkä sitä voi sanoa tekijänoikeuden loukkaamiseksi sitten.

   Poista
  8. JB: Siiri ei oo viel kertaakaa ollu tolleen kävelyllä meidän kanssa, joten siksi ajattelin sen olevan ihan jäykkänä kauhusta. Kun siis ihan tuossa takapihalla on vaan ollu valjaissa. Mut niin nätisti käveli tuota polkua pitkin. :)

   Anonyymi 23:06: Joo, pyrin tähän etten käytä luvatta ja jos käytän kuvaa, niin on kuvalähde tiedossa. Niin sitä voisaan sanoa tekijäoikeuden loukkaamiseksi. :)

   Poista
 6. Voihan Siiri Sirbula. Kiva kun hän noin nautiskelee ulkoilun ihmeistä ja loikkii puihin :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Pitää viedä taas jossain vaiheessa käppäilemään. Vielä ei olla koettu pikkulapsien ihmettelyä kun kissaa kävelytetään.

   Poista
 7. Lähteekö siiristä paljon karvaa? Kuinka saat pidettyä vaatteet ja kalusteet karvattomina? Itselläni on kaksi kissaa ja muuten ovat oikein ihania, mutta jatkuva karvan siivoaminen ärsyttää. Ne leijuvat jopa pöydille, yäk :D -Micaela

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Siiristä kyllä silleen karvaa lähde, nyt ku oikeen mietin niin en oo viel nähny mitään karvatulloi lattialla tai pöydillä. Tosin me kyl harjataankin sitä päivittäin. Eikä nyt taida olla isompi karvanlähtöaika, et katsotaan sitten paremmin sillo ku se aika on. :) Me käytetään harjauksessa furminaattoria joka kyllä kerää hienosti tuota karvaa. Sit löytyy pehmeempikin harja ja takkujen selvitysharja jota ei kyllä oo tarvittu.

   Poista
  2. Ehkä tiedätkin, mutta kostea kumihanska on todella hyvä keino siivota karvoja huonekaluilta ja matoilta. :)

   Poista
  3. Mä en itseasiassa tiennyt tuota, kiitti vinkistä! :)

   Poista
 8. Ilveksen näköinen, ei mitään söpöä ole tässä rodussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pieni ilveshän se. :)

   Poista
  2. Minusta ilvekset on söpöjä, samoin ilveksen näköiset kissat, juuri tuollaiset "pitkänaamaiset" on kauneimpia, mutta toiset tykkää niistä perinteisistä pyöreänaamaisista. Makuasioita. Mut ainahan jonkun (sama tyyppi?) on pakko tulla sanomaan jotain negaa, vaikka postauksen alussa sanotaan selkeästi ettei kannata lukea jos ei halua nähdä Siiri-juttuja...

   Huoh, minkäs teet, ei voi kauhalla vaatia jne ;)

   Siiri on iiiihana!!

   Poista
  3. No kuulehan sinä intoilija, empä negatiivisia kommentteja kirjoittele täällä. Se oli toteamus ja kaikki ei voi tykätä samoista asioista kuin sinä, kuten ilves. Kiihkoile ihan itseksesi.

   Poista
  4. Siiri on kyllä ihana, mutta jotta ollaan tasaväkisiä niin tykkään niistä pyöreänaamaisistakin. :) Kaikki kissat on kauniita, omilla tavoillaan. :)

   Ja ihan tosiasiahan se on, ei kaikki voi tykätä.

   Poista
  5. Eikös eläimet yleensä muistuta emäntiään ja isäntiään? Ainakin Siiri on kuin Pipsa, samanlaiset silmät.

   Poista
  6. Ai miten meillä on samanlaiset silmät?

   Poista
 9. Minustakaan tuon rotuiset kissat ei ole söpöjä. Jollakin lailla pelottavan rumia. Anteeksi vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa fiksusti sanottu.. Mitähän mieltä mahdat olla mun kissasta, karvaton sfinx? Ainiin, mut eihän mua kiinnosta..

   Poista
  2. Iih! Nuo karvattomat on ihania. Kaverilla (Anselmilla) on noita kans, tosin ei taida olla Sfinx ihan rodultaan mut varmaan samaan linjaan kuuluvia kaiketi. Uskallatko hjk laittaa mulle kuvia omistasi?

   Poista
  3. Juu mielelläni laitan kun kotikoneen ääreen pääsen :) Maisasta ( se mun kisu) löytyy kyllä kuvia vaikka millä mitalla, se on kans meidän pikkuinen silmäterä, niinkuin Siiri teillä :))

   Poista
  4. Pistä ihmeessä kuvia. Odottelen innolla. :)

   Poista
 10. Ihana loikka puuhun :D nyt kun näitä kuvia ja videoita on siiristä seurannut ni huomasin että muistuttaa hyvin paljon meidän Timo kisua joka on kylläkin maatiainen, mutta monet aina kyselee onko rotukissa, alan jo suuresti epäillä että löytyy tätä kyseistä rotua meidänkin kisusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Me vähän jäsnkättiin et ymmärtääköhän tuo mittää puun päälle mut kyllähän se heti loikkas. :) Mää kävin heti kurkkaamassa blogiasi niin kyllähän tuo teidän Timonne aikaslailla Siiriä muistuttaa - samanlainen punertavanruskea karva vaikka mustaksi sitä sanotaankin. :) Ja kyllähän noissa maatiaisissa voi jommankumman vanhemman puolelta tulla rotukissaa. :)

   Poista
 11. Pipsa! Olisi ihanaa jos sä lähtisit mukaan tohon eri blogeissa kulkevaan Beutiful body haasteeseen! Sinne saa osallistua myös ei synnyttäneet. Kaikki mukaan! Ollaan kaikki kuitenkin ihania kiloista huolimatta! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei se muuten ois hieno juttu, kannatetaan! Pipsa oot kuitenki varmaan tunnetuimpia oikeasti runsaamman mallisia bloggaajia tässä maassa, ja mikäli osallistuisit, niin se varmasti merkkais paljon monelle xxl-kokoiselle. Auttais monia korjaamaan asennettaan omaa vartaloa kohtaan, että olipa vartalo minkälainen tai -kokoinen vaan, niin sitä kuuluu arvostaa ja rakastaa , ja Pipsa on hyvä esimerkki tässä :)

   Poista
  2. Kiitos, mutta eipä taida tämä haaste olla nyt ihan mun juttuni.

   Poista
 12. Ihana Siir :D! <3
  Tuossa kun se on sun kainalossa :). HUIPPUSULOINEN!
  Minä en ole ollenkaan kissaihmisiä. En tunne rotuja, en ole koskaan omistanut kissaa, enkä oikein edes tule "juttuun" niiden kanssa, ja vasta täältä luin, että Siiri on rotukissa. Minusta tosi kaunis ja selvästi nauttii elämästään.
  Minusta on iahna nähdä että joku kohteee lemmikkiään noin hyvin. Vaikka Siiriltä jollain tasolla vapaus on viety pois niin saa sitä vastoin hurjasti hellyyttä, rakkautta ja huolenpitoa.
  Ihana katsella tuota.

  Minusta tosi kaunis kissa. Musta väri tekee Siiristä vielä kauniimman (Onko tuossa rodussa muita värejä edes??! :)).

  Ihastuin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Siiri on mammantyttö, aina kun se tässä pöydällä on ni änkeis tollee paijattavaks. Siirin kanssa sais leikkiä kyl kokoajan jos siltä kysyttäs, kovasti energiaa. :) Ei muuten mullakaan oo koskaan kissaa ollu enkä rotujakaan silleen tunne, muutaku ne muutamat. Mut nyt on tullu opeteltua. :)

   Nii, eihän Siirillä sellaista vapautta oo ku villikissalla mutta vapaus kuitenkin. Pääsee uloskin, mutta valjaissa. :) Siiri on kyllä niin erilainen kissa, mitä oon kissoja elämäni aikana nähnyt. Miehen kotikotona ollu kissa oli ihan raivohullu katti.

   Kyllähän noita muitakin värejä on. Kantsii laittaa googlen kuvahakuun sanaksi Maine coon ni löytyy monenlaisia. Sellainen hopeatabby olisi kiva Siirille kaveriksi, mutta katsotaan nyt.

   Poista
 13. Ihmetyttää suuresti, mikä tarve joillakin on tulla haukkumaan tänne toisen kissaa rumaksi. Samoin yhdessä toisessa blogissa hiljattain haukuttiin blogistia siitä, että hän oli olevinaan kovasti lihonut. Miksi, oi miksi pitää mennä toisten blogeihin määkymään jotakin negatiivista, jos blogisti ei esim. kysy lukijoiden mielipidetta johonkin asiaan. Ja kysyttäessäkin negatiivisen mielipiteen voi esittää asiallisesti, ei haukkuen.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi 23:57 mikä tarve sinulla oli tulla tänne haukkumaan? Kysyttiinkö jotain? Näin se kato menee..

  VastaaPoista
 15. Tutun näköistä menoa :-) meillä on vuoden ikäinen Cooni ja ulkona kulkee kaulapannassa kuin koira. Maaaailman seurallisin ja kehrää jatkuvasti, samalla tavalla käyttäytyy kuin kuvailit Siiriä yhdessä kommentissasi. On tää kyllä vaan niin mun rotu :-) rapsutuksia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva nähdä teidän Coonista kuva, laita mulle sähköpostiin? Coonit tuntuu olevan kauhean seurallisia. Siirikin kehrää mutta enimmäkseen se tykkää jutella. :)

   Poista
 16. Voi minusta Siiri on niin kaunis ja ihana <3 Ainoa kissarotu joka saa minulla ihan sukat pyörimään jaloissa, että TAHTOO! :D

  En kyllä ymmärrä mitä ideaa on tulla haukkumaan toisen lemmikkiä rumaksi? Tai mitä tyydytystä joku siitä saa? Toki mielipiteitä saa olla, mutta yleiseen käyttäytymiseen kyllä kuuluu, ettei ihan kaikkia mielipiteitä tarvitse tuoda esille, tai ne voi tuoda myös "nätisti" esille jos nyt on ihan pakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten voi sanoa nätisti, että lemmikkisi on ruma?

   Poista
  2. Voi vaikka sitten sanoa, että itse en kyseisestä rodusta pahemmin välitä (joskaan en tajua, miksi jonkun pitäisi sitäkään tulla kertoilemaan ja mitä tyydytystä siitäkään saa).

   Poista
  3. Miks pitää ylipäätänsä sanoa että on ruma? Kuinka usein sanot äidille jonka lapsi on mielestäsi ruma, että "lapsesi on ruma"? Kelle se tuo iloa, hyötyä tai hyvää mieltä? Luulis, että täällä virtuaalimaailmassa kuuluu olla samat käytös-ja pelisäännöt. Ilmeiseti olen tyhmä ja varmaan rumakin.

   Poista
  4. No ei mulla tulisi mieleenkään sanoa kaveri kissa, koiraa, lasta, vaatetta, yms. rumaksi. Vaikka en tykkäisikään tai ajattelisin että olisi ruma, niin en halua tietentahtoen pahoittaa toisen mieltä. Mä en kylläkään loukkaannu vaikka jonkun mielestä Siiri olisi ruma - se on sen mielipide. Koska mun mielipiteellä vain on väliä ja mie itse Siiriä katsleen joka päivä ja mun mielestä se kaunistuu päivä päivältä. :)

   Poista
 17. Tosi kaunis kissa sulla! Jännä väritys, joissain kuvissa näyttää ihan mustalta, mutta toisissa taas ruskealta :)

  Minkä merkkiset valjaat Siirillä muuten on? Mulla on ollut vaikeuksia löytää omalle kissalle sopivia valjaita, mutta ainakin Siiri näyttäis kulkevan noissa valjaissa tosi nätisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siiri luokitellaan mustaksi koska karvan tyvi on musta ja tuota ruskeata väriä kutsutaan haamukuvioksi. Näyttää etenkin siis valoisissa kuvissa punaruskeanmustalta. :) En tiedä noiden valjaiden merkkiä, jotkut halvat ne oli. Toimii todella hyvin ja ovat säädettävissä eli kun kissa kasvaa, niin voidaan isontaa myös noita. Vänttisen valjaat ehkä hommataan kun Siiri tulee täyskasvuiseksi eli 3-vuotiaana. Jos siis tarvitsee hommata uusia, kun nuo on olleet todella hyvät + pinkki väri on mahtis!

   Poista
 18. Toistan itseäni, mutta: Ihana pörriäinen!! =)

  -AI

  VastaaPoista